Gość: Tępić_bandytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 20:24 Trzeba tępić tą stadionową hołotę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sceptyk31 Ostatecznie: derby nie dla Resoviaków, ale zaka... 21.04.11, 21:25 Jeśli takie brednie wypowiada prezes okręgowego związku, to co się dziwić całej reszcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Ostatecznie: derby nie dla Resoviaków, ale za IP: *.rzeszow.mm.pl 21.04.11, 22:36 Uzasadnij swoją wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rz. ci kibice są siebie warci IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.04.11, 00:56 w Rzeszowie każdy wie kto gra lepiej , resowia ma lepszych sportowców, we wszystkich dyscyplinach oprócz motorowych. Moim zdaniem najlepiej byłoby gdyby w naszym mieście był tylko jeden klub sportowy i jedne barwy (proponuję logo biało-czerwono-niebieskie w postaci szachownicy wzorowanej na polskich lotników) Po śmierci papieża łudziłem się, że do tego dojdzie... Ujednolicenie klubów zabrałoby pseudokibicom pseudo idee, musieliby wymyślić nowe powody do naparzanek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moczymorda Re: ci kibice są siebie warci IP: *.rz.izeto.pl 22.04.11, 06:43 Kto pozwolił tym bandytom stadionowym kleić gdzie popadnie plakaty o derbach ? pozaklejane znaki drogowe na osiedlach i inne miejsca w nie dopuszczalny sposób zapaćkane.To bydło należy izolować od społeczeństwa i nie żałować policyjnej pały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Również rz Re: ci kibice są siebie warci IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.04.11, 08:16 w Rzeszowie każdy wie kto gra lepiej , resowia ma lepszych sportowców, we wszys tkich dyscyplinach oprócz motorowych. w Rzeszowie każdy wie kto gra lepiej , stal ma lepszych sportowców, we wszys tkich dyscyplinach oprócz łuczniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Wspaniały przykłąd dla młodzierzy! 22.04.11, 07:11 Tak działacze tzw. klubów sportowych pokazują młodym ludziom, jak kpić z prawa w żywe oczy. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyoks Re: Wspaniały przykłąd dla młodzierzy! IP: *.38.160.60.resman.pl 22.04.11, 08:25 jaka kpina z prawa? że mieszkaniec Rzeszowa kupi bilet na imprezę masową i zasiądzie albo po lewej albo po prawej stronie trybuny? zakaz dotyczy zorganizowanych grup kibiców, a nie sympatyków Resovii którzy podjadą autkami, zaparkują pod heliosem i wejdą na mecz. 100% tych wpisów typu "lać, strzelać, bydło" pachnie na odległość dyskryminacją grupy społecznej ze względu na jej zainteresowania, nawoływanie do śmierci (strzelać ostrą amunicją) i kipi nienawiścią bliską nienawiści rasowej. Podobieństwo do antysemityzmu jest takie, że większość agresorów internetowych nie doznało żadnej krzywdy ze strony kibiców, a widziało ich w hipermarkecie demaskując np po klubowej smyczy na klucze. żal mi was, grzechotka systemu potrząsa ziarenkami.... Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Wspaniały przykład dla młodzieży! 22.04.11, 09:02 Oczywiście, że to przecież tylko spokojni młodzi ludzie. Żadnej krzywdy nie doznałem, jak słyszę lecące k.wy i ch.je, ze strony kwiatu polskiej młodzieży, to mam po prostu mam omamy słuchowe. Omamy mam też, gdy słyszę, co na stadione RESOVII skandują ci grzeczni chłopcy. Krzywdy od nich nie doznałem, pewnie dlatego, że nie chodzę na mecze. A porównanie z dyskryminacją rasową jest po prostu świetne! Dyskryminacja ze względu na popieranie bandytyzmu, chamstwa i szowinizmu - tak bedę dyskryminował chamów, nie mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felicjan Dulski Re: Wspaniały przykład dla młodzieży! IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 22.04.11, 09:14 Wiesz, jesteś w Unii E. i musisz tolerować a nawet, WSPIERAĆ mniejszości!! W tej grupie są Urzędnicy, Radni, może przyszli Posłowie, a Tu taj Się Jad leje i nawoływania! Do Strasburga się odwołać! Co 5 krowa w słonecznej Italii istnieje tylko na papierze :) Ale dopłaty daje, co pokazuje, ze nie tylko Polak Potrafi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delaval Re: Wspaniały przykład dla młodzieży! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 09:18 Dopóki będzie bieda i brak perspektyw to młodzi ludzie będą się w to bawić. Co maja robić, na weekend w Europie ich nie stac na tydzien w cieplym kraju tez, nawet do kina czy klubu nie pojda. Jakby mieli prace i kase typu 4-5 tys. zl na miesiac to daliby sobie spokoj a tak ze sa biedni, nieszanowani to wlasnie grupowo chca sie podbudowac i stad wymyslaja sobie teorie o aryjskosci (szkoda ze nie wiedza ze takich "aryjczykow" 70 lat temu zgodnie z teoriami A. Rosenberga o nizszosci Polakow pakowano do pieca). Odpowiedz Link Zgłoś
virtuoz83 Czyli uważasz, że tylko kibole klną?! 22.04.11, 09:27 Bardzo ciekawe. Niedawno był w Polityce artykuł o tym jak Polacy klną (akcja "zimo wypier**laj" na FB to tylko taki przykład), więc problem dotyczy ogółu społeczeństwa, a nie tylko kiboli. A tak w sumie to derby są tylko 2 razy w roku, więc nie wiem w czym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Nie, klną przy lada okazji tylko chamy. 22.04.11, 09:35 virtuoz83 napisał: > Bardzo ciekawe. Niedawno był w Polityce artykuł o tym jak Polacy klną (akcja "z > imo wypier**laj" na FB to tylko taki przykład), więc problem dotyczy ogółu społ > eczeństwa, a nie tylko kiboli. Nie, no jasne. Masz rację, byłem niedawno na koncercie w filharmonii. Konferansjer rozpoczął koncert tradycyjnym: Witam was, ch..e w d..e je..e! > A tak w sumie to derby są tylko 2 razy w roku, więc nie wiem w czym problem. O, to mówisz że mecze są tylko dwa razy do roku, czy może że tylko dwa razy do roku kibole bluzgają tak, że półmiasta to słyszy? Ciekawe rzeczy Acan prawisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyoks Re: Nie, klną przy lada okazji tylko chamy. IP: *.38.160.60.resman.pl 22.04.11, 09:58 i tym sposobem twoje argumenty ograniczyły się się do zarzutu bluzgania. czyżbyś nigdy nie przeklął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moczymorda Re: Nie, klną przy lada okazji tylko chamy. IP: *.rz.izeto.pl 22.04.11, 10:25 Czyż tych bandytów stadionowych trzeba aż w asyście policji na stadiony przez całe miasto konwojować? i My podatnicy mamy za to płacić?.Nie absolutnie NIE niech tą banda dostanie po kościach tak od policji by im we łbach więcej odechciało się rozróby i dewastacji wszystkiego co napotkają po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
virtuoz83 Popatrz na to z innej strony: gdyby nie derby 2... 22.04.11, 13:12 ...razy do roku to okazałoby się, że oddziały prewencji z Zaczernia są niepotrzebne. Poza tym nie przesadzaj, w innych miastach (Kraków, Warszawa) są derby, zagrożenie bez porównania większe i jakoś nikt szat o to nie rozdziera. Poza tym co mogą zrobić kibice/kibole pod eskortą policji? A tak w ogóle to gratulacje dla PZPN-u. Teraz jak kibice jedni czy drudzy zdemolują pół miasta to dopiero będzie problem. O wiele łatwiej zapanować nad kibicami na stadionie pod eskortą policji i ochrony ale o czym mówimy? PZPNowską mafią rządzą leśne dziadki pokroju Laty czy Listkiewicza. Zastanawiało was kiedyś dlaczego największe wydatki PZPNu są na tzw. "cele reprezentacyjne"? Tak, to paluszki, ciastka i wóda coby się działacze szacownej organizacji (bez żadnych zasług dla szkolenia młodzieży czy czegokolwiek innego) mogli nażreć i nachlać za nie swoje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Nie, klną przy lada okazji tylko chamy. 22.04.11, 10:40 Gość portalu: kyoks napisał(a): > i tym sposobem twoje argumenty ograniczyły się się do zarzutu bluzgania. czyżby > ś nigdy nie przeklął? Publicznie staram się nie używać wyrazów wulgarnych. Nie są one również moim sposobem na życie, w odróżnieniu od tzw. "kibiców" nie widzę potrzeby wykrzykiowania, że Stal, to k..wa, a Resovia ch..e, a z policją należy odbyc stosunek płciowy. Pomijam oczywiście kwestię, że takie zachowanie jest nie tylko chamskie, ale i karalne, awedług w dalszym ciągu obowiązującego kodeksu wykroczeń. A co do innych argumentów, to wybacz, wystarczy mi to, co widzę z okna, ogladam w telewizji, czytam w prasie. Nie mam zamiaru iść na stadion po to tylko, aby dostać w dziób, bo komuś na Resovii nie spodoba się moja niebieska koszula, a na Stali moje miejsce zamieszkania. Co do tego ostatniego, to tak, mój syn oberwał kiedyś na Hetmańskiej, bo okazało się, że mieszka w nieodpowiedniej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Nie, klną przy lada okazji tylko chamy. IP: *.rzeszow.mm.pl 22.04.11, 14:51 no i wszystko jasne :) naoglądasz się telewizji, oczytasz gazet i myślisz że wszystko wiesz tak naprawdę nic nie wiesz w głupich gazetach masz artykuł o tym jak to jest niebezpiecznie, jakie to straszne rzeczy dzieją się na stadionach, strach tam iść, a obok tego artykułu jest tekst o tym że poprawiane są rekordy frekwencji na meczach w PL więc jak to jest? :) i zapewniam Cię, że niejedna rodzina z małymi dzieciakami jest obecna na tych stadionach, przyszli raz, przyszli drugi raz, przekonali się jak jest naprawdę i zostali ale nic, siedź w domu, dalej oglądaj tv, czytaj gazety i dawaj się ogłupiać Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Nie, klną przy lada okazji tylko chamy. 22.04.11, 15:00 Czytanie ze zrozumieniem to jak widać sztuka, której jeszcze nie opanowałeś. Wróć do szkoły, nadrób zaległości, potem zabieraj głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk nie w tym sens IP: *.e-gco.pl 23.04.11, 19:42 Niech śpiewają na stadionach , kibicują , klną, toczą piane z ust itd, ot taka współczesna arena gladiatorów;). Ale to już dawno wyszło poza stadion :] i to jest problem i nie trzeba czytać gazet, oglądać tv, wystarczy spojrzeć przez okno i pochodzić wieczorami po mieście :}.Rynek okolice stacji,czy "wlasne " osiedla ,juz pisalem o tym kilka razy.I teraz trafiasz sobie na taka grupkę wyrostków :]i jest problem w najlepszm wypadku pojada po Tobie wyzwiskami z gory na dól... Oczywiście dziwnym zbiegiem okoliczności te osobniki kibicują którejś z drużyn często bardzo czynnie... No niestety panowie kibice chcac nie chcąc jestescie tylko tlem w tym wszystkim prym wiado kibole,oni dyktuja warunki, oni stoja za plecami mniejszych dzialaczy, udajecie ,ze ich nie ma bo strach upomniec takiego 90 kg 17-latka w kominiarce,a moze to wasz kolega? wiec czujecie sie bezpiecznie ... Odpowiedz Link Zgłoś