lupus1020 19.05.11, 19:57 www.facebook.com/pages/Referendum-RZESZÓW/210760185621573 Wkrótce na tej stronie więcej informacji. Najwyższy czas zacząć działać zanim wymalują nam pewnej nocy buspasy np. na Piłsudskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: euro Bus pasy są potrzebne IP: *.rzeszow.mm.pl 19.05.11, 20:05 W każdym mieście w Europie stawia się na komunikację miejską. Powinna być ona tania i szybka. Kierowcy głównie jeżdżą w pojedynkę i korkują ulice oraz trują mieszkańców. Należy wprowadzić płatne strefy parkowania i z tych środków wspierać komunikację publiczną. W jednym autobusie zmieści się kilkudziesięciu kierowców. Bus pasy są w wielu miastach i są również potrzebne w Rzeszowie. Kierowcy to egoiści liczy się tylko ich wygoda a nie dobro wszystkich mieszkańców Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus1020 Re: Bus pasy są potrzebne 19.05.11, 20:13 Oczywiście. Niech je budują. Tak jak w Olsztynie gdzie koszt buspasów (31 mln zł) to nie tylko żółta farba, ale właśnie... dobudowanie tych pasów do już istniejących. Jeśli tak zrobią w Rzeszowie - jestem za. Ale tutaj nie ma szans na takie rozwiązanie, tu mamy teraz demonstrację siły. Tylko gdzie tu logika? Obcięto chyba połowę kursów MPK, zamiast kupować nowe autobusy opowiadano bajki o nadziemnej kolejce, podniesiono ceny biletów, zniesiono strefę płatnego parkowania. Ludzie widząc to wszystko przesiedli się do samochodów i nagle po 8 latach próbują ich zapakować do autobusów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egoista Re: Bus pasy są potrzebne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 22:22 Założę się , że nie stać cię na samochód, więc jeździsz autobusem, bo po prostu nie masz wyjścia. Założę się, że nie masz dzieci, tak jak ja, które musisz odwieźć do przedszkola i szkoły. I dlatego - jestem w stanie zrozumieć twoje EGOISTYCZNE rozumowanie, choć kompletnie sie z nim nie zgadzam. I nie po to mam auto, żeby podróżować z tobą w zatłoczonym autobusie. I takie moje prawo! Odpowiedz Link Zgłoś
jasioplo Re: Bus pasy są potrzebne 19.05.11, 22:32 tylko u nas komunikacja zbiorowa nie jest ani szybka i tania a jest marnej jakości i niskiej częstotliwości kursów PS jestem za bus pasami i płatną strefą parkowania PS ale cały sposób wprowadzania B.P. w Rzeszowie jest bez sensu Bo po pierwsze B.P. nigdy a nigdy - same z siebie nie uzdrowią komunikacji ! "Oderwany" od całego układu komunikacyjnego ten testowy B.P. tylko powoduje utrudnienia w ruchu. Po utworzeniu B.P. powinno od razu !!! iść konkretne dostosownie komunikacji zbiorowej na tym odcinku !!! !!! Ale najważniejsza sprawa to bardzo złe "odziaływanie" społeczne tego pomysłu ! Przeciwnicy B.P. mają z tej sytuacji tylko argumenty przeciw B.P. Niezorientowani w temacie widzą tylko zamieszanie i totalny bezsens tego rozwiązania. Ratusz znów ponióśł totalną porażke na tym polu - nie da się teraz łatwo i szybko odrobić strat poniesionych w sferze "odziaływania społecznego" testowego B.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bus pasy są potrzebne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 22:44 Jasiek, przestań wklejać wkółko ten sam tekst po forach. Wysil się i napisz coś od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasioplo Re: Bus pasy są potrzebne 19.05.11, 22:50 tak się składa, że to mój tekst ... A Ty co napiszesz od siebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabian Re: Bus pasy są potrzebne IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.11, 07:44 Są w innych miastach tylko... właśnie o to "tylko" chodzi. W Rzeszowie tego "tylko" nie ma i nie będzie. To "tylko" to więcej pasów ruchu! Bucpasy to idiotyczny pomysł - pierwsze dni pokazały że spełniły sie wszystkie przewidywania kierowców, ignorujcie dalej opinie rzeszowian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Re: Bus pasy są potrzebne IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 20.05.11, 08:21 Pracuje w trzech miejscach. Nie tylko w Rzeszowie ale i w okolicach. Mieszkam pod Rzeszowem. Autobusem to ja sobie w niedzielę do znajomych podjechać bo mam czas. A w tygodniu muszę się przemieszczać szybki i sprawnie. I też płacę podatki. Rzeszów stolicą innowacji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veto Re: Bus pasy są potrzebne IP: *.ostnet.pl 20.05.11, 23:10 euro-idiota ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 19.05.11, 20:06 było by miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.11, 12:50 Potwierdziło się twierdzenie że w każdym urzędzie pracuje jeden KRETYN obawiam się że w Ratuszu jest ich znacznie więcej Zapraszam po 15-tej na Sikorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy IP: *.ostnet.pl 19.05.11, 20:09 czy wy rozumiecie idee 2 pasów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! juz wyobrażam sobie cd : bus pasy w kierunku Boguchwały bo tam też jest dwa pasy i na Warszawe , na Kraków ,na Lublin bedziemy podawani jako przykład debilizmu bo inaczej tego nie nazwe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po co sie ludzi pytać my jestęsmy władza - pewnie tak myślą w ratuszu w jaki sposób przyzwyczajacie kierowców którzy tędy nie jeżdżą do bus pasów , najgłupszy argument na swiecie , postałam sobie dziś pierwszy raz w korku obok katedry jadą na Tyczyn , gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
j_w_pan_p Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy 19.05.11, 20:29 Wypowiedź Pana Machowskiego redakcja powinna wytłuścić i dać większą czcionką. Może ktoś w ratuszu zwróci na to uwagę... No chyba, że stwierdzą: A co nam jakiś tam krakówek będzie radził - my swój rozum mamy i lepiej wiemy jak realizować budowę bus-pasów... Pomysły władze miasta mają światowe - wdrażanie ich w życie ... rzeszowskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hre Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 20:30 Jezeli przez zwiększenie korków chcecie Imć panujący zachęcic ludzi do jazdy autobusami to po jaką cholerę malujecie te buspasy - pozamykajcie ulice ,zakorkujcie drogi dojazdowe ,zamknijcie dla ruchu główne szkieletowe drogi i puscie tam same autobusy - autobusy będą jeżdzić a samochody będą stać pod miastem po jaką cholere malowac te paskudztwa - swoja drogą nigdy nie widziałem aby ludzie zarządzający miastem robili takie głupoty - to jest przegrana rewolucja a kazdy normalnie myslący człowiek widzi ze ratujecie swoje dupska - przegrywać tez trzeba umiec - walka ze swoim narodem zawsze kończy się klęską panowie władcy od siedmiu boleści - Pan Gajewski na chłopski rozum juz dawno powinien stać w kolejce w Urzędzie pracy juz za same sciezki rowerowe ...po ostatnich występach powinien wyjechać na taczkach jak cały ratusz zresztą - nie chce obrazać ale to co robi ratusz w sprawach miasta od czasu współpracy ze słynną hiszpańska firmą swiadczy o koniecznosci hospitalizacji - kładka Zero za 10 mln , buspasy bez rozbudowy kosztem pasów juz uzywanych i brak płatnej strefy parkingowej w centrum to tak jakby choremu na wrzody zołądka zalecono połykanie hemorolu na hemoroidy które jak wiadomo wkłada się do dupy ...moim skromnym zdaniem urzednicy miejscy skompromitowali się tak ze bardziej juz nie mozna www.weselne-fotki.pl/sciezkirowerowe/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy w ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 20:38 to jest nic dowiedzialem sie ze kolejnym walem to jest to iz nie bedzie wyremontowana ul rejtana poniewaz brakuje pieniedzy a wal taki ze podkulski byl wlascicielm milenium hall i mial watek ktorym zagwarantowal remont tej ulicy czyli 2 pasy od pisludzkiego do uniwersytetu a od statoila do eclerca 3 pasy ruchu potem przejela to marta poltorak i oczywiscie bez watku remontu drogi a miasto teraz mowi niemamy pieniedzy, ruch widze taki zablokowac dojazd do parkingow do milenium hall i droga bedzie a teraz jak autobusik bedzie chcial wjechac na moj pas to powiem zeby sobie jechal swoim bus pasikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfh Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 19.05.11, 20:47 Tak jest. Ja zawsze wpuszczałem autobusy MPK chcące włączyć się do ruchu z zatoczki ale od dzisiaj koniec z tym. Już nigdy więcej nie wpuszczę żadnego autobusu. Niech sobie jeżdzą swoim buspasikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja-jarz Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 22:28 Oj TAK!!! Właśnie. Jestem za!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezowy Taaa, bo to wina auobusów i ich pasażerów !!? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 20.05.11, 04:32 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toro87 Re: Taaa, bo to wina auobusów i ich pasażerów !!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 09:33 No przykre ale taka będzie prawda i wcale nie złośliwie ale kierowcy stojący długo w korku na pewno nie będą przepuszczać autobusów chcących mienić pas z nerwów i żeby nie tracić więcej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy w ... IP: 217.153.102.* 19.05.11, 20:50 Ludzie przecież to jest kampania senatorska; jak prezydenta znienawidzimy to zagłosujemy by poszedł do senatu - wiadomo dlaczego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edsa Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy w ... IP: 24.68.101.* 19.05.11, 21:15 tak najlepiej by bylo furmanka idioci i nic nie robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy IP: *.icpnet.pl 19.05.11, 21:56 Brawo Panie Prezydencie, popieram decyzję o buspasach. Tylko bezwzględny priorytet dla transportu publicznego w mieście może zapobiec degeneracji miasta. Prawda jest taka, że przy lawinowo rosnącym uchu samochodowym za kilka lat dwa pasy i tak by nie wystarczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
jasioplo Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy 19.05.11, 22:37 tylko szkoda że nie idą za tym inne decyzje ! np. płatna sterfa parkowania, czy od ponad 3 lat zapowiadane inwestycje w transport zbiorowy ratusz robi po prostu teraz to co mu najwygodniej - szkoda tylko, że zmarnowano tyle czasu w tym temacie ... PS jestem za bus pasami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak koniec ery IP: *.150.165.37.csa-net.pl 19.05.11, 21:51 Pajace (panowie) z ratusza teraz czas na bus pasy na piłsudskiego, lwowskiej, dąbrowskiego, powstańców warszawy i wielu innych ulic gdzie autobusów jeździ jednak więcej. Głosowałem od początku na tą ekipę, ale już wiem że tego nie zrobię po raz kolejny. Brak pomysłów na rozwój Rzeszowa, a raz na jakiś czas taki torcik na nasze nerwy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konus Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy w ... IP: *.ostnet.pl 19.05.11, 22:02 I na tym innowacje w Rzeszowie się kończą. A pan Ferenc niech dalej do Warszawki na dziewczynki po bus pasach jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy IP: *.wist.com.pl 19.05.11, 22:05 to już na pewno ostatnia kadencja Tadeusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.05.11, 22:43 i on o tym wie i ma wyjwebbane ze za łapówkę nam życi utrudnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rze dosyć faszyzmu! nazi stop! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.05.11, 22:12 narzucanie swojej wizji świata ludziom równa się ich zniewoleniu. nie pozwólmy na to, działajmy póki czas. a jechać po tych bus pasach jak normalnym pasem, ile taki mandat może kosztować? ile to punktów? pokażmy im determinację i olejmy te bzdurne , z tyłka wyjęte pomysły, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lr Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy w ... IP: 79.139.92.* 19.05.11, 22:15 Ferenc ma iiną krew co ma na sumieniu - odpokutuje szuka Senatora Pomóżcie proszę dziadzio widzi koniec wędrówki Immunitet oddali ziemski Sąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rze lepiej być senatorem z piekła rodem IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.05.11, 22:25 niż sługą w piekle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK te przepisy to tak jak pani mi w sklepie nie chce IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.05.11, 22:19 nie chce butelek przyjąć, bez paragonu... a ja mówię jej: no jak to a ustawa o odpadach i opakowaniach zwrotnych, co mówi?? że każdy sprzedający ma przyjąć opakowania z tego co sprzedaje bez gadania a oni się powołują na wewnętrzne zarządzenia, że pani kierownik powiedziała, żeby nie przyjmować to ja proszę rozmowę z tą kierowniczką i się pytam jakim prawem??? i pani sprzedawczyni, po konsultacji z kierownictwem przez ochroniarza radio grzeczniutko przyjmuje 15 butelek... tak samo trzeba dziadom pokazać z ratusza , że klient to pan, a nie mości hrabia se zarządzi co mu bus-pasuje, przepisy wewnętrzne w oparciu o hiszpańskie korridy czy grecki światełka A spieprzaj dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: te przepisy to tak jak pani mi w sklepie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 23:19 Jedziecie sobie jakby nigdy nic środkowym pasem na Sikorskiego, a tu nagle ciągła skosem w poprzek pasa (zdjecie do artykułu). Pytanie: jakim trzeba być debilem by coś takiego wymalować. Apeluję do wszystkich, którzy mogą w związku z tym ucierpieć: wnoście pozwy do sądu przeciw miastu i MZD! Odnośnie wypowiedzi autorowi o nicku AK - jeszcze w tym samym duchu: na nowiny24.pl pisali, że ta część buspasa ma być czynna tylko w godzinach 7-17 i tylko w dni robocze.. To ja się w takim razie pytam: pardon za nerwy: to co do jasnej cholery ma być od 17 do 7?!!!!!!! Mam przejżedzać ot tak sobie przez ciągłą linię?!!!!! Znajdzie się policjant, który mi wytłumaczy NA JAKIEJ PODSTAWIE MOGĘ TO ZROBIĆ?!!!!!!! I nie wlepi mandatu? Panie Gajewski, Pan niech idzie na opiekuna przedszkolnego dzieci wodzić, a nie za zarządzanie ulicami się brać. Obraził się? To bardzo dobrze! Jak tam się ktoś zabije, to będziesz go miał urzxędolu na sumieniu do końca zycia! Gdzie jest przed tą ciągłą linią znak A-30 z tabliczką T-18? A tak właściwie - jeśli już ma tam być ten idiotyczny buspas, to zgodnie z przepisami TAM NIE MA PRAWA BYĆ LINII CIĄGŁEJ, TYLKO PODWÓJNA PRZERYWANA (ŻÓŁTA) I NAD BUS-PASEM SYGNALIZATOR S-4 z czerwonym sygnałem X w godzinach zamknięcia bus-pasa dla zwykłych pojazdów, czyli np. od 7-17 i zieloną strzałką skierowaną w dół od 17-7, przy zachowaniu "normalnych" sygnalizatorów S-1. Albo prościej: zwykła żółta przerywana, żeby ci, co chcą skręcić w prawo w Jazową, nie musieli na tych 10 metrach wciskać się w korek po lewej stronie i blokować ruch i by kierowcy mogli po 17 i w dni wolne normalnie przez nią przejeżdżać. Brakło wyobraźni? Komu? Dziennikarze proszę napiszcie komu!!!! To jest po prostu zgroza, niekompetencja i brak wyobraźni, wołające o pomstę do nieba!!@!! Polecam się trochę podszkolić: Prawo drogowe - instrukcja dla niekumatych urzędnikó od dróg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przetak milion złotych wydał dziad na świecidełka IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.05.11, 22:30 a na organizację ruchu po najmniejszej linii oporu hiszpaniole powiedzieli, że ma być byk-passs, żeby korrida miała jak biec, to posłusznie wymalował pasy dla byków dobry jesteś Tadziu, skąd ty masz doradców? z odbytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja-jarz Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 22:31 Wiecie jakie są największe jaja!?!?!? Cenzura wciąż żywa! Jeszcze kilka godzin temu jedną z głównych wiadomości na portalu nowiny24 były rzeszowskie bus-pasy. Jak bardzo popularny był ten tamat, świadczy fakt, że było blisko 100 wpisów na forum. A teraz nie ma tego artykułu nigdzie! Czyżby Tadzio zadzwonił do redakcji nowin i sprawa krytycznych uwag (a właściwie tylko takie wpisy się pojawiały) się rozmyła? SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alo alo Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.05.11, 22:34 nie, to po prostu jest buspassy 2, bo nie mają o czym pisać dziady z wybiórczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalne myślenie Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 10:00 www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110519/RZESZOW/162323032 a to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko I on chce zostać jeszcze senatorem - kpina IP: *.ostdsl.pl 19.05.11, 23:03 Mści sie za Matysówke bo Gmina Tyczyn wyrazila negatywna opinie o przylaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy w ... IP: *.rz.izeto.pl 19.05.11, 23:21 Proponuję wymalować buspasy na całej obwodnicy południowej i zabrać w ten sposób jeden pas ruchu, może jak stanie całkowicie ruch w mieście, a INTELIGENCI Z RATUSZA uduszą się w spalinach to zaczną "myśleć", a nie robić wszystko od d..y strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 23:28 Ten buspas wydatnie przyczyni się do zmniejszenia korków na Sikorskiego i tamtędy pojadą tylko ci, którzy naprawdę muszą. Polecam świetny objazd dla mieszkańców Tyczyna, Białej i Drabinianki: - ZA ZAPORĄ JEDZIEMY KWIATKOWSKIEGO DO STRAŻACKIEJ, do ROBOTNICZEJ, na odcinek Sikorskiego za buspasami oraz DO TYCZYNA. To po południu, po pracy. To samo robimy rano, tylko wyjeżdżając odpowiednio wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clown Buspasy na armii krajowej!!!! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.05.11, 23:30 Ja proponuję bus-pasy na Armii Krajowej wprowadzić na całej długości. Tam są też dwa pasy ruchu a natężenie ruchu autobusów komunikacji miejskiej równie potężne jak na Sikorskiego. A i kolejne trasy załadowane autobusami MPK w Rzeszowie mamy dwupasowe: Podkarpacka; Lubelska; Warszawska i Krakowska. Aaaaa - no i Lwowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Buspasy na armii krajowej!!!! IP: *.rz.izeto.pl 19.05.11, 23:42 Ja proponuję jeszcze bucpas na przemysłowej. Najlepiej żeby obowiązywał od 9 do 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy w ... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 20.05.11, 01:18 ze ta banda ociemnialych tepakow jest utrzymywana z pieniedzy podatnika to sie w pale nie miesci. S******n do zwolnienia kazdy, ktory do tego innowayjnego przedsiewziecia przylozyl lape. Cep cepa cepem pogania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buspas Bus pasy to przyszłośc wolnych od smrodu miast!! IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 20.05.11, 01:25 To nie bus pasy a kierowcy powodują korki, smród i hałas w miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Bus pasy to przyszłośc wolnych od smrodu mias 20.05.11, 07:14 A stary, zdezelowany jelcz - duma rzeszowskiego MPK nie smrodzi wcale, a wcale. Tak na zwenątrz, jak i wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeszowiak Re: Bus pasy to przyszłośc wolnych od smrodu mias IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.11, 09:38 wystarczy uniemożliwić wpychanie się autobusów albo ci kierowcy ,którym potrzebny jest remont samochodu parę razy wpakują się w bok autobusu przed mostkiem na skrzyżowaniu Robotniczej i trzeba zlikwidować bus pasy . Odpowiedz Link Zgłoś
adamx22 Re: Bus pasy to przyszłośc wolnych od smrodu mias 20.05.11, 09:48 Ja od dzisiaj złośliwie blokuję autobusy. Kto wie, może akurat jak jakiś autobus będzie chciał się wbić to przypadkowo zgaśnie mi silnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scv Banda zakłamańców IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 20.05.11, 06:54 Już to widze, jakie gromy by się posypały, gdyby malowqali te buspasy w dzień! Banda zakłąmanych idiotów, lubiących strzępić język po próżnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Czytanie ze zrozumieniem... 20.05.11, 07:15 ...to trudna sztuka. Ale próbuj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repre$ Czego jak czego... IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 20.05.11, 07:47 Czego jak czego, ale głupich pomysłów to nam nigdy nie zabraknie! Wywoływanie histerii na temat "korków w Rzeszowie" kończy się głupimi pomysłami i stworzeniem korków. Buspas na Sikorskiego jest miastu niezbędny jak rybie rower w zestawie z ręcznikiem. Kierowcy już dawno zaakceptowali przepis, nakazujący umożliwienie autobusom włączenie się do ruchu. W ramach przekonywania mieszkańców do korzystania z transportu zbiorowego proponuję ogłosić przetarg na wykonanie dziur w pasach jezdni, służących "nieautobusom" albo wprowadzenie biletów na przejazd samochodem przez miasto (oczywiście prezydent i urzędnicy miejscy będą z opłaty zwolnieni) i zlikwidowanie biletów autobusowych. Jeszcze skuteczniejsze może się okazać wprowadzenie godziny policyjnej dla samochodów osobowych w godzinach największego natężenia ruchu. Mieszkańców należy zachęcać do jazdy samochodami w godzinach mniejszego natężenia np. od 23:00 do 6:00. Nie mam jeszcze pomysłu czym ich zachęcić, ale urzędnicy z pewnością wymyślą jakieś bodźce. W końcu płacimy im za to żeby robili rzeczy pożyteczne dla miasta. Wesołych Świąt, mokrego dyngusa i wszystkiego dobrego w Nowym Roku! A przede wszystkim, szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwek Buspasów cd.: "Odwołać Ferenca", "Zdechniemy w ... IP: *.150.163.35.csa-net.pl 20.05.11, 07:52 chlodnicki, kierowcy zawsze reagują źle na nowości jak nowości są złe, ciekawe czy kierowcy źle by zareagowali jak dobudowalibyście nowe pasy?? Zanim coś powiesz bał..wanie to się najpierw zastanów. Odpowiedz Link Zgłoś