Dodaj do ulubionych

Wiemy, które gimnazja w regionie uczą najlepiej

IP: 79.139.57.* 15.06.11, 23:18
Nie sztuka być najlepszym gimnazjum (np. te katolickie), jesli wybierze sie najlepszych dzieciaków z okolicy, z najwyzsza liczba punktów po podstawówce. Sztuką było by zebrać trudniejszą młodzież i wypuścic ich na przyzwoitym poziomie
Obserwuj wątek
    • Gość: lidka Wiemy, które gimnazja w regionie uczą najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 06:15
      Jak zwykle w GW przekłamania przecież w Gimnazjum nr 7 ponad 200 uczniów zdawało język angielski i zdali go słabo / średnia ok. 30 pkt /, natomiast j. niemiecki 27 więc średnia z języka będzie niewiele ponad 30 pkt, co lokuje to Gimnazjum jak zwykle w ogonku. Czy Pani AK ma tam dzieci ?!
      • Gość: hutek Re: Wiemy, które gimnazja w regionie uczą najlepi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 09:47
        Szanowna internautko o nicku "lidka": nie wiem jak Ty czytasz wyniki dotyczące egzaminów gimnazjalnych, że wyrażasz nt. 7 gimnazjum w Rzeszowie opinię cyt.:"co lokuje to Gimnazjum jak zwykle w ogonku" ?! Bo ja widzę, że to gimnazjum zajęło 2 miejsce w mieście (nie licząc gimnazjum katolickiego) !!! Może jak czytałaś wyniki to zwisałaś głową w dół i dlatego zobaczyłać 7 gimnazjum w "ogonku" ???!!!
        • Gość: dobry uczeń G7 Re: Wiemy, które gimnazja w regionie uczą najlepi IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.11, 12:56
          A może by tak zsumować wyniki humana i mat-przyr tylko - i wtedy te wyniki będą bardziej miarodajne? Przecież te wyniki mają jakieś znaczenie później.
          I wcale nie będzie to ogonek w G7,jak pisze jakaś/jakiś zakompleksiony internauta tylko progresja. A swoją drogą statystyki to rzecz względna. A i tak siatkówkę mamy najlepszą :)

• Gość: Czytelnik Wiemy, które gimnazja w regionie uczą najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 08:54
      Katolickie szkoły nie dość, że nie dają szansy wszystkim uczniom na dostanie się to jeszcze w większości dostają kasę od miasta, zbierając przy okazji czesne. Dlaczego tak jest? Ja nie chce aby moje podatki szły na taką szkołę, która robi selekcje a udaje że każde dziecko może do niej się dostać. Uważam, że chodzenie do takiej szkoły pozostawia traumę na całe życie. Żadne wyniki nie przekonają mnie do tego, aby dać dziecko do takiej szkoły, właśnie dlatego żeby jeszcze zostało katolikiem. Jak chcą działać to nie za moje pieniądze.
      • Gość: aaa Re: Wiemy, które gimnazja w regionie uczą najlepi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 08:59
        pieniądze z dotacji (oświatowej) idą za uczniem, czesne jest sprawą biznesową nikt cie nie zmusza do posyłania dziecka do szkoły prywatnej. myślę że w Rzeszowie przyszedł czas na stworzenie prywatnej laickiej szkoły. obecnie to faktycznie jak się zbierze elitę dzieci i rodziców (którym zależy na edukacji swoich dzieci) to żadna państwowa nie ma szans, bo na kamieniu to się zboże nie urodzi. Sądzę , że jeżeli powstanie laicka szkoła prywatna to wyniki państwowych gimnazjów polecą w dół bo chodzić tam będzie już tylko 90% populacji, a w większości to już półgłówki którym zamiast mózgu potrzeba drucika do trzymania uszu i aparatu do ru...ia by płodzić niewolników.
    • Gość: ag Wiemy, które gimnazja w regionie uczą najlepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.11, 08:13
      Dwie uwagi.
      1. Jeżeli gimnazjum wybiera tylko najlepszych to dziwne by było gdyby było nisko sklasyfikowane.
      Może istnieje system oceny który uwzględnia oceny z podstawówki i co udało się zrobić w gimnazjum.
      2. Gimnazjum nr 1 w Rzeszowie niby niezłe i chwalone na tle innych ale ja jestem bardzo rozczarowany tą szkołą i nauczycielami.
      Porównując poziom nauczycieli z podstawówki ich zaangażowanie, kontakt z dyrekcją szkoły itp. gimazjum to jest wielkim rozczarowaniem.
      Jeżeli jest ono uważane za jedno z lepszych to współczuje dzieciom i rodzicom z innych gimnazjów.
    • Gość: bbb Re: Wiemy, które gimnazja w regionie uczą najlepi IP: *.rzeszow.mm.pl 29.02.12, 10:50
      Co do Gimnazjum nr 7 to gdyby nie uwzględniać wyniku z języka niemieckiego to znalazło by się duuuuuuuuużo niżej niż jest. Prawda jest taka, że to gimnazjum to jest kiepska szkoła. I drodzy nauczyciele nie myślcie, że jak będziecie robili dużo powtórek, uczyli pod egzamin i robili trzecioklasistom kartkówki z materiałów z 1 i 2 klas, to podwyższycie wyniki egzaminów, bo jak widać, to nic nie daje. Prawda jest taka, że powinniście się zmobilizować i zacząć po prostu uczyć! A nie się obijać i dopiero w trzeciej klasie sobie przypomnieć, że za kilka miesięcy jest egzamin.
    • Gość: były uczeń Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 11:52
      Całe pokolenia od zakończenia wojny do 80tego roku czy 90tego uczyły się w szkołach państwowych m.in w np. I lub III LO w Rzeszowie i uczniowe ci w wiekszości wyrosli na porządnych i mądrych ludzi . Policzcie ilu mamy lekrzy, naukowców , artystów, inzynierów itd. itp. po ukończeniu państwowych szkół.I nie musieli chodzić do szkól prowadzonych przez "siostrzyczki"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka