Dodaj do ulubionych

"Ranking" ginekologów-położników

14.05.04, 11:40
Witam,
co prawda temat był zapewne nieraz poruszany, ale informacje i opinie się z
czasem dezaktualizują.
Poszukuję najlepszego lekaża ginekologa w Rzeszowie, który poprowadziłby
ciążę.
Mile widziane Wasze typy (nazwiska) z garścią informacji lub komentarzy (w
tym nt. szpitali).
Obserwuj wątek
    • e_madziq Re: "Ranking" ginekologów-położników 19.05.04, 14:38
      Ja polecam lekarza o nazwisku Roman Kluza. Prowadził moją ciąze i kilku
      koleżanek. Jest bardzo miły, choć troszkę małomówny i czasami mialam po wizycie
      niedosyt informacji. Jest podobno bardzo dobrym lekarzem. Moja ciaża
      przebiegała w zasadzie bez jakichś powikłań, więc zapewne każdy lekarz wydałby
      mi sie dobry, ale mam koleżanke, która po dwóch poronieniach właśnie pod jego
      opieką donosiła trzecia ciaze.
      Przyjmuje u siebie w domu, prywatnie i rok temu płaciłam 70 zł.
      Jeżeli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem.
      Pozdrawiam, Magda
      • peanut2004 Re: "Ranking" ginekologów-położników 22.05.04, 10:32
        Witam !!

Mialam podobny problem na poczatku tego roku!! I szczerze CI powiem, w chwili
        obecnej jestem w 22 tyg i bede zmienic lekarza prowadzacego. Wydawalo mi sie,ze
        potrzebuje swietnego fachowca (ciaza zagrozona, po poronieniach itd) niestety
        swietny fachowiec jest swietnym bufonem z ktorym trudno sie dogadac:(.
        Mysle,ze bedac w ciazy(jezeli sa jakies problemy) potrzebujesz kobiety(jestesmy
        bardziej czule i mamy macierzynstwo-w naturze). Panowie niezbyt ciekawie mnie
        traktowali, na zasadzie "ach co mam byc to bedzie, albo jak ma pani poronic to
        i tak pani poroni". A zaufaj mi mialam stycznosc z duza grupa lekarzy
        ginekologow! Ostatnio moje wszelkie obawy sa calkowiecie zbywane przez mojego
        lekarza prowadzacego(wiec nie pozostaje mi nic innego tylko zmiana), jestem
        osoba wymagajaca, w szczegolnosci jezeli place za kazda wizyte (i nie tylko)i
        splawianie mnie jest nie na miejscu. Poszlam po rade do lekarza rodzinnego i
        uslyszalam fenomenalna opinie " wszyscy lekarze sa dla pacjentow, ale nie
        wszyscy pacjenci sa dla lekarzy"! Niestety niektorzy lekarze wrecz nie lubia
        zbyt dociekliwych pacjentow(a ja jestem jednym z nich, ale kto by nie
        byl,jezeli chodzi o Twojego dzidziusia, a problemy sie az klebia).Wiem,ze
        niewiele Ci pomoglam(nie chce podawac nazwisk na forum), ale chcialam Ci
        naswietlic sytuacje!!
        Nie ma ludzi doskonalych!! Mysle ze na kazdego najlepszego specjaliste -jest
        jakies kontra (przekonalam sie o tym sama). Znajdz osobe z ktora bedzie CI sie
        dobrze rozmawiac i bedziesz miala poczucie zaufania i kompetencji !!
        Powodzonka, pozdrawiam!
        • agacz2905 Re: "Ranking" ginekologów-położników 31.05.04, 23:17
          Dla mnie taką osobą, z którą miałam świetne porozumienie jest P.Witek Skręt -
          do tego stopnia, że dwie cesarki miałam w szpitalu kolbuszowskim, gdzie on
          pracuje. Przyjmuje w przychodni na Warzywnej i prywatnie na Pułaskiego. Dla
          mnie i dla mojego męża był on i jest prawdziwym "debeściakiem", naprawdę facet
          sprawdzony i przetestowany. Polecam dociekliwym pacjentkom.
          Pozdrawiam, Agnieszka (megaupierdliwa pacjentka)
    • haidi1976 Re: "Ranking" ginekologów-położników 09.06.04, 14:05
      Witam,
      ostatnio usłyszałam nazisko Odrzyt. Czy któraś z Was jest lub była pacjentką
      tego lekarza. Napiszcie coś na ten temat.
      • majarzeszow Re: "Ranking" ginekologów-położników 09.06.04, 18:59
        Obrzut - to prawidlowa pisownia. pracuje na Szopena. lezalam tam 3 tygodnie na
        patologii i kolezanka z sali byla jego pacjentka. chodzila prywatnie, a on nawet
        jej nie zbadal na ostatniej wizycie. ciaze stracila niestety. w szpitalu
        przyszedl do niej moze ze 3 razy, a lezala 2 miesiace. gosc mlody, nieco
        chaotyczny.

maja i adas (19.05.2004)
        • haidi1976 Re: "Ranking" ginekologów-położników 10.06.04, 08:01
          Maju, dziękuję za informacje na temat tego lekarza. Ja ostatnio usłyszałam to
          nazwisko i dość pozytywne opinie.
          Napisz prosze jakiego lekarza poleciłabyś mi do poprowadzenia ciąży. Jeżeli nie
          na forum to na priv.
          Dziękuję.
          • majarzeszow Re: "Ranking" ginekologów-położników 16.06.04, 09:26
            haidi !
            wyslalam ci maila na gazetowego priva.

maja
    • haidi1976 Re: "Ranking" ginekologów-położników 14.06.04, 09:33
      Czy któraś z Was chodzi do Zbigniewa Parkota? Słyszałam że jest "dobry". Gdzie
      przyjmuje prywatnie, ile kosztuje wizyta, w którym jest szpitalu?
      • anfi74 Re: "Ranking" ginekologów-położników 14.06.04, 21:13
        Niestety nic o nim nie słyszałam, ale wiem, gdzie przyjmuje:
        www.medicom.rzeszow.pl/
        Na tej stronie możesz go nawet zobaczyć :). Z tego co wyczytałam tam, to
        pracuje w szpitalu na Rycerskiej. Zadzwoń do tej przychodni i zapytaj o koszt
        wizyty oraz co jest wliczone w cenę, czy za ewentualne USG trzeba dopłacić...
        W tym Medicomie jest bardzo czysto i miło. Drugi ginekolog z tamtąd, dr Dorski
        też cieszy się dobrą opinią. Daj znać kogo wybrałaś, pozdrawiam.
        • haidi1976 Re: "Ranking" ginekologów-położników 15.06.04, 09:00
          anfi74 wysłałam Ci maila na priv.
          • anfi74 Re: do Haidi 15.06.04, 09:26
            Haidi, jeszcze nic nie doszło. Sprawdzałam, czy moja skrzynka na gazeta.pl jest
            aktywna i próby wypadły pomyślnie. Jeśli możesz prześlij wiadomość jeszcze
            raz... na wszelki wypadek podaję adres: anfi74@gazeta.pl, jeśli znowu nie
            dojdzie, podam Ci adres innej skrzynki. Czekam :)
            • haidi1976 Re: do Haidi 15.06.04, 10:21
              Wysłałam jeszcze raz. Poprzednio wrócił do mnie.
        • rozwod Re: "Ranking" ginekologów-położników 25.08.04, 10:03
          A co powiecie o Janickim z MSW ?
          • haidi1976 Re: "Ranking" ginekologów-położników 05.09.04, 11:35
            Napisałam do Ciebie na priv.
          • kizdam47 Re: "Ranking" ginekologów-położników 07.02.05, 12:36
            Janicki jest beznadziejny! Zalozył mi kiedyś sporalę, a jak dostałam stan
            zapalny to ja usunął i powiedział, żebym włożyła do spirytusu, to mi założy
            jeszcze raz. Brak słów...Natomiast Parkot i Dorski to może dobrzy lekarze, ale
            jak nic się nie dzieje i kasiarze niesamowici. Pan Dorski wyliczył mi termin
            porodu (z miesiączki - dziękuje sama potrafię), ale po kilkakrotnym badaniu usg
            wcale go nie zmienił. Urodziłam kilkanascie dni później, ale bardzo się
            denerwowałam i za kżde ktg (co drugi dzień) płaciłam 20 zł.
      • jooaanna Re: "Ranking" ginekologów-położników 21.07.04, 00:39
        Nie jest dobry!
        Odbierał mój osiemnastogodzinny poród i szczerze go nie znoszę (minęło już trzy
        lata), choć nie potrafiłabym rozpoznać go na ulicy.
        Największym problemem był fakt, że finał porodu zbiegł się z finałem istotnego
        meczu i pan "doktor" dał mi do zrozumienia, że nie jest tym zachwycony.
        Oschły, zimny, f a t a l n y!
    • agniesia13 Re: "Ranking" ginekologów-położników 22.06.04, 22:23
      Witam,
      Zbigniew Parkot jest beznadziejnym lekarzem. Leżałam na Rycerskiej i akurat on
      miał dyżur w nocy jak poroniłam. Byłam załamana, a on gdy szłam na zabieg
      wyłyżeczkowania macicy to jeszcze strasznie mnie poganiał i pytał się mnie
      czego idę tak pomału jak "stara baba". Strasznie mnie potraktował i nikomu go
      nie polecam.
      Polecam dr Słowika - przyjmuje w "Palomedzie" na Słowackiego we wtorki i w
      czwartki. Wszystko dokładnie tłumaczy i odpowiada szczegółowo na wszystkie
      pytania. W szpitalu na Rycerskiej znalazł czas, żeby ze mną porozmawiać i
      pocieszyć - naprawde polecam!!!
      Pozdrawiam
      Agnieszka
      • jooaanna Re: "Ranking" ginekologów-położników 21.07.04, 00:43
        Lubię Cię Agniesia
    • haidi1976 Re: "Ranking" ginekologów-położników 30.06.04, 19:43
      Usłyszałam ostatnio, że dr Dorski nie pracuje juz w szpitalu na Rycerskiej.
      Podobno przyjmuje w Medikomie i Feminie. Czy to prawda? Która z Was chodzie do
      niego?
      Pozdrawiam
      • jooaanna Re: "Ranking" ginekologów-położników 21.07.04, 00:43
        Wszystko prawda
      • agacz2905 Re: "Ranking" ginekologów-położników 22.07.04, 21:39
        Byłam pacjentka Dorskiego od 1994r. do 99. Był to czas, kiedy byłam niezameżną
        studentka, a Dorskiego poznałam w szpitalu na Rycerskiej, kiedy lezałam tam 10
        lat temu (na ginekologii rzecz jasna) i czekała mnie operacja wycięcia guza w
        jajniku i rzecz jasna kawałka jajnika również. Dorski był dla mnie b. miły,
        pocieszał, itd...więc mama postanowiła wysłać mnie do niego prywatnie (po
        operacji konieczna była stała kontrola i m.in. leczenie hormonalne). Właściwie
        to chodziłam do niego tylko po receptę na Diane 35. Nie chcę gościa potepiać w
        czambuł, ale z czasem coraz mniej go lubiłam, dla mnie nie był to dobry lekarz.
        Zapewniał, że najpewniej nie uda mi się zajść w ciąże (dobrze, że nie mówił "na
        pewno"). Przed moim ślubem zmieniłam lekarza i nie załuję. Pana Dorskiego
        miałam jeszcze nieprzyjemnosć spotkać w roku 2000 podczas zajęć na szkole
        rodzenia w szpitalu miejskim. W odniesieniu do mojego problemu wygadywał
        kompletne bzduty i kwestionowała to nawet pani prowadzaca z nami
        ćwiczenia "praktyczne". Chodziło o konieczność cesarki - Dorski jej nie
        widział, mimo, ze był zorientowany w rozmiarach moich problemów zdrowotnych, ze
        stawami biodrowymi i układem kostnym. Uzyskałam idiotyczna odpowiedź "stawy
        biodrowe sa z drugiej strony", czyli przy porodzie naturalnym nic mi się nie
        stanie. Inni lekarze byli jednak innego zdania.Koniec końców, miałam c.c. ze
        wskazań medycznych, bez naciagactwa:;) Mówcie co chcecie, ja Dorskiego
        osobiście nie lubię i nie polecam. Pozdr.
        Agnieszka
    • aniacu Re: "Ranking" ginekologów-położników 21.07.04, 22:23
      BARDZO POLECAM gin.położnik Artur Słowik przyjmuje w Palomedzie na ul.
      Słowackiego i prywatnie w medikorze na Jabłońskiego. Prowadził moją ciążę i
      naprawdę z ręką na sercu jest świetny, bardzo dokładny konkretny i w ogóle
      chodzę do niego od 2ipół roku, i wszystkie moje znajome mama i też go sobie
      chwalą. Oby takich więcej!!
    • aniacu Re: "Ranking" ginekologów-położników 21.07.04, 22:25
      acha i jeszcze on jest na Rycerskiej, tam rodziłam i w ogóle nie wiem czy
      wiecie że tam można urodzić w wodzie przynajmniej tak mówiono jak rodziłam w
      grudniu
      • moyyra Re: "Ranking" ginekologów-położników 04.02.05, 18:54
        O tak - też się o tym dowiedziałam - z forum, o rodzeniu we wodzie na
        Rycerskiej. I zastanawiam się nad tą opcja. A znajdą się tu mamusie, które
        korzystały z tej możliwości ?
    • ulove Re: "Ranking" ginekologów-położników 07.02.05, 08:04
      Hej, a czy słyszałyście może coś na temat dra Wątora? Przyjmuje w przychodni na
      Wyspiańskiego. Na razie przypadkowo trafiłam do niego na badania kontrolne, ale
      chciałabym sie dowiedieć czegoś na temat opieki nad ciężarnymi dziewczynami i
      ich dzidziusiami. Pozdrawiam, Ula
    • azalea dr Krzysztof Piasecki ??? 07.02.05, 14:31
      Czy ktoś zna opinie na jego temat?
      • e_madziq Re: dr Krzysztof Piasecki ??? 08.02.05, 09:19
        Bylam u niego tylko raz, wiec może nie powinnam się wypowiadac, ale...
        na temat kompetencji się nie wypowiem, bo byłam po prostu do kontroli, ma tytuł
        dnm, wiec chyba dobry jest w tym co robi. Na wizycie czułam się jednak
        przedmiotowa, zero jakiegoś dialogu, miałam wrazenie, ze odbebnil kolejną
        pacjentkę i z głowy. Był przy tym niedelikatny.Wiecej do niego nie poszłam.
        Pozdrawiam, Magda
        • e_madziq Re: dr Krzysztof Piasecki ??? 08.02.05, 09:21
          To ten co przyjmuje w Asklepiosie?? Mam nadzieje, ze nie pomylilam i wystawiłam
          nienajlepsza opinię moze dobremu lekarzowi.
          • azalea Re: dr Krzysztof Piasecki ??? 08.02.05, 16:35
            Tak, ten z Asklepiosa. Dzięki za opinię, podobno usuwa on mięśniaki
            laparoskopowo (lub laserowo) - tak słyszałam. Czeka mnie ten zabieg, stąd moje
            pytanie o tego lekarza. Ale z wizytą jeszcze się wstrzymam. Pozdrawiam :))
            A możesz kogoś polecić z Rzeszowa?
            • e_madziq Re: dr Krzysztof Piasecki ??? 09.02.05, 08:44
              Odpisywałam już w tym wątku. Bardzo polecam Romana Kluzę, ale nie mam pojęcia
              czy on przeprowadza takie zabiegi. Magda
              • bara4122 Re: dr Krzysztof Piasecki ??? 09.02.05, 21:21
                Osobiście bardzo polecam dr Tomasza Kluza, który pracuje na szopena. Prywatnie
                przyjmuje w Medicorze - bardzo mi pomógl zajść w ciążę i urodzić dwójkę
                dzieci!!! Znam wielu innych pseudofachowców, których nazwisk nie wymieniam, a
                spośród szopenowskich lekarzy zdecydowanie on - lezalam tam kilka mies. i
                zdążyłam wyrobic sobie opinię na ich temat.
      • bzorek Re: dr Krzysztof Piasecki ??? 22.04.05, 16:53
        Byłam u niego raz i wystarczy. Wizyta trwała może z 5 min. Nie zdążyłam się
        nawet ubrać, gdy p. doktor postawił diagnozę. Na moje pytania odpowiadał
        ogólnikami i miałam wrażenie, że jak najszybciej chce się mnie pozbyć, bo na
        korytarzu czekało jeszcze sporo pacjentek. Jednym słowem pieniądze wyrzucone w
        błoto. Zupełnie inaczej potraktował mnie dr Dorski. Rzeczowo odpowiadał na
        każde pytanie i wyjaśniał wszystkie moje wątpliwości. Prowadził moją ciążę (na
        szczęście wszystko przebiegało "podręcznikowo"), ale przy porodzie go nie było.
        Teraz leczę się u dr Witolda Skręta. Jest sympatyczny, cierpliwy i bez problemu
        kieruje na konieczne badania. Polecam.
        • ajsun Re: dr Krzysztof Piasecki ??? 03.06.05, 15:16
          Moja znajoma ma o nim bardzo dobre zdanie, ja nic o nim nie wiem.
          A czy ktoś może polecić dobrego gin., który pracuje na lwowskiej(wizyty mogą
          być prywatne)? Tylko to bardziej chodzi o lek., który wie co robić jak coś jest
          nie tak, a nie jak prowadzić podręcznikową ciążę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka