Dodaj do ulubionych

Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 19:34
już dawno powinno się ich wyp.......w kosmos. Ta sprawa to tylko kulminacja niekompetencji tej władzy . Ile to już było obietnic, ile zapewnień, ile opóźnień? Transport, to jeden z wielu przykładów. Było tego kilkadziesiąt różnych spraw. Wymieniać by długo, ale nie będę ułatwiał pracy redaktorkom, którzy już dawno listę (długą) takich spraw niedokończonych lub w ogóle nie zaczętych powinni zrobić. Ale żaden się jeszcze nie odważył. Czekam z niecierpliwością, aby skreślić krzyżyk pt. "spieprzaj dziadu".
Obserwuj wątek
    • Gość: Juzio Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 19:49
      Pożyjemy, zobaczymy. Gdyby do tego doszło to sam też chętnie zakreślę punkt "spieprzaj dziadu". Z drugiej strony to po prawicy niczego dobrego też nie ma się co spodziewać, więc generalnie... kicha :(
      • dr_psychol Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 04.07.11, 20:17
        Chcą odwołania Ferenca i głosu na ich oszołomiastego kandydata co to chce Pomnik Czynu Rewolucyjnego burzyć.

Ja za odejściem Tadeusza Ferenca chętnie zagłosuję ale na pewno nie poprę zadnego katotaliba :)
        A alternatywa jest - Wiesław Walat - udowodnił że potrafi w Rzeszowie bez buarczanej propagandy i pieniedzy z zewnątrz coś pozytecznego zrobić - patrz Most Zamkowy, Trasa Zamkowa, sale gimnastyczne, baseny, Hala Podpromie, rozpoczeta obwodnica polnocna.
        I to wszystko w jedną kadencję.
        • Gość: Napa Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.play-internet.pl 04.07.11, 20:47
          Psychol nie ubliżam Panu Walatowi ponieważ wszystkich ludzi którzy poprzez swoje działania coś osiągają wielce szanuję. Ale obserwując Twoje wypowiedzi wiem, że Tadka mówiąc delikatnie nie tolerujesz chciaż z zaścianka zrobił fajne miasto. Masz brachu takie prawo ale wiedz, że Tadek jest na dzisiaj w naszym mieście bezkonkurencyjny pomimo swojej niedoskonałości, każdy następny będzie miał powiązane łapska i wiele spraw będzie się ślimarczyło.Życzę powodzenia i nie idz brachu tą drogą jak mawia Kwasior.
          • dr_psychol Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 04.07.11, 21:24
            Z zaścianka zrobił fajne miasto? W jaki sposób skoro nic konkretnego nie wybudował, za to zaprzepascił wiele szans na rzeczywisty rozwój miasta i ciekawą architekturę w centrum.
            Tadeusz Ferenc jest w najlepszym wypadku bardzo przeciętnym prezydentem, a skutki jego fatalnych decyzji bedziemy ponosili wszyscy w przyszlosci.
            Przez ostatnie 8 lat cała Polska sie zmieniła, inne miasta wybudowały obwodnice, zrestrukturyzowały transport miejski, wybudowały nowoczesne obiekty sportowe oraz budynki uzytecznosci publicznej. Niczego takiego w Rzeszowie nie ma i nie będzie. Praktycznie wszystkie miejskie inwestycje są bardzo słabej jakości.
            Myśle ze nalezałoby zacząc samodzielnie myslec, wystawić głowę poza Rzeszów i nie dać sie nabierac propagandzie sukcesu ktory istnieje jedynie w głowach władz. Rzeszów jest niestety ale grajdołem, fajnym ale grajdołem gdzie nie ma pracy, zadnych wydarzen kulturalnych oraz żadnej spojnej wizji rozwoju miasta. Miasta którym trzęsą pospołu sekretarz, biskup i były milicjant ;)

Jedynym niezaprzeczalnym osiągnieciem prezydenta Ferenca jest stworzenie w Rzeszowie monopolu jednego "biznesmena" bez którego podobno niczego by u nas nie było :)
            • Gość: obserwator Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.bilgoraj.mm.pl 04.07.11, 22:41
              Każdy kto ma oczy i mózg nie pozbawiony rozumu, doskonale wie, że Rzeszów ma szczęście do Prezydenta Ferenca, który z zaniedbanej mieściny zrobił super miasto, aż miło popatrzeć. Pomysł z referendum świadczy o totalnej rozpaczy grupy ociekającej nienawiścią, która de facto nie liczy się. I bardzo dobrze.
          • dr_psychol Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 04.07.11, 21:36
            "każdy następny będzie miał powiązane łapska i wiele spraw będzie się ślimarczyło.Życzę powodzenia i nie idz brachu tą drogą jak mawia Kwasior"

Toś napisał. Przeciez w Rzeszowie każda, dosłownie każda inwestycja jest opóźniona, lub nie dochodzi w ogole do skutku. Już bardziej sie slimaczyc nie da.
            Podałem wyzej przyklady inwestycji ktore zrealizował Wiesław Walat za kadencji prezydenta Szlachty - w jedną kadencję zrobił to czego Ferenc nie zrobiłby NIGDY. Podkreslam NIGDY. Po prostu to są za wysokie progi jak na jego nogi. Swiatełka i kwiatki to tak ;)
            • Gość: kl Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.07.11, 22:15
              Czy tobie coś się podoba?
              Jaki byś temat nie zaczął to wszystko dno.
              To depresja, lecz się.
              I ten potok słów bez przerwy.
              • Gość: gosc Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 23:47
                Wiesio (ups, przerpaszam - doktor Psychol) po prostu się nam tutaj sam reklamuje. To wszystko.
              • dr_psychol Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 05.07.11, 14:16
                Wiele rzeczy mi się podoba Jasiek. Bardzo wiele ale najczęsciej nie w Rzeszowie niestety.

Zeby daleko nie szukac Most Zamkowy mi sie podoba.

A że u nas praktycznie wszystko co powstaje jest jakości powiatowej, to co mam robić? Popuścić w majtki z radości? Hehe
                Po prostu, nic u nas nie powstaje na czas, a jak już powstaje to najczesciej nie wiadomo czy się śmiac czy płakac. Nie tylko w Rzeszowie, ale ogolnie w całej Polsce.
                Niektórzy cieszą się byle gównem, ja do nich nie należę. Cenie sobie jakość i funkcjonalność, praktyczność.

"I ten potok słów bez przerwy."

Taaa słowotok 24h na dobe :)
            • Gość: Lukaszek Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.07.11, 12:20
              Ty naprawdę psychol jesteś - tylko wiedzy Ci niedostatek w dodatku.
              Jasne, Walat, mistrz świata, skąd wziął na to kasę?
              Przepraszam bardzo, że zapytam - w czym widzisz tu jego zasługi dla tych inwestycji?
              Że nie przeszkadzał?
              Którą to niby obwodnicę północną on zrobił?
              • dr_psychol Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 05.07.11, 14:21
                "Jasne, Walat, mistrz świata, skąd wziął na to kasę? "

Wygrał w Lotto. Kumulacja była.

"Którą to niby obwodnicę północną on zrobił?"

Budowę obwodnicy rozpoczęto i do dzisiaj byłaby gotowa, tak jak i kolejny most przez Wisłok.
                Z góry uprzedzam ze nic mnie z W. Walatem nie łaczyło i nie łączy. A głosowałem kiedys na Ferenca zeby było smieszniej :)
        • Gość: revenant Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.rz.izeto.pl 04.07.11, 20:59
          O ile nadarzy się okazja też z entuzjazmem powiem NIE Ferencowi. Za układy z klerem i rujnowanie transportu w mieście tak publicznego jak i prywatnego, bo dziś w sposób cywilizowany jak na miasto bądź co bądź w Europie podróżować się po prostu nie da ani autobusem ani swoim samochodem ani nawet pieszo w centrum bo wszystko zastawione rzęchami z powiatu. Dla ludzi zostały rynny i ścieżki na trawie tu i tam. O tym jak się zbłaźnił z tym LOT-em znajomością rynku lotniczego już nawet niema co się rozpisywać. Tadeusza nadal mentalnie tkwi w TRANSBUDZIE. PTSB dawno już niema a Tadeusz JEST ( jeszcze :)
        • Gość: Jozef Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 10:14
          Walat kolego taki sam jak Ferenc.... jak zasiadzie na glownym stolku to dopiero Nam pokaze. Zaden z NICH! Juz dawno nalezalo pozbawic Ferenca i jego "DRUZYNY" rzadow,ale my sami jestesmy sobie winni. Patrzec trzeba dokladnie,a nie na gebe i usmieszek... sam sie wciagnalem w to g... podpisuje sie obiema rekami ANI WALAT ANI FERENC!
    • Gość: antyratusz Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 21:28
      Referendum. jak najbardziej. i rozliczyć wszystkich ratuszowych ze świty prezydenta, za wszystkie nieudolne decyzje: tych co prezydentowi nie odmawiają, oraz tych którzy przez te lata przyklaskiwali wszystkim idiotycznym pomysłom!
    • bluszczu25 Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... 04.07.11, 22:11
      Jak najbardziej za, zastąpić Walatem bądź Decem ludzmi bądź co bądź związanymi z tym miastem o dość dużym światopoglądzie i poziomie myślowym. Z mojego najbliższego otoczenia dołożył bym jeszcze ponad 10 takich opinii, więc grono za odwołaniem rośnie, tylko gdzie jest takowa petycja do podpisania. Pozdrawiam
      • Gość: ja Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.net.stream.pl 04.07.11, 22:14
        z tego co pamiętam to DEC głosował za oddaniem parkingu UW sukienkowym....
      • Gość: gosc Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 17:41
        bluszczu25 napisała:

> Jak najbardziej za, zastąpić Walatem bądź Decem ludzmi bądź co bądź związanymi
        > z tym miastem o dość dużym światopoglądzie i poziomie myślowym.

"o dość dużym światopoglądzie i poziomie myślowym"

hehehehehheheeee
        o matko Boska
        heheheheheheheheee
    • olias Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... 04.07.11, 22:15
      a co z Bella Dolina? Wie kto? bo jakaś cisza zapadła jakby inwestor zapomniał o Rzeszowie już.
      • Gość: fd Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.07.11, 22:19
        Przecież niedawno były wybory.
        Startował Walat, przerżnął.
        To jest demokracja. A wy wciąż dawać tego który nam się podoba. Wybory!
        • Gość: /??? Re: dobra pamięć ale krótka IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 05.07.11, 00:00
          "wam" podoba się ten co wszystkim obieca wszystko, a potem nie pamiętacie co wam obiecał.niestety ten typ tak ma, i nie chrzań o demokracji,to się nazywa skleroza.
          • Gość: Jozef Re: dobra pamięć ale krótka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 10:23
            Ja znam tez takiego,wszyscy Go znacie TUSK tez wszystkim wszystko obiecuje,a g...z tego wychodzi! Te typy wlasnie tak maja- troche rudego,troche blond i nic z tego nie wychodzi. Tusk mlodszy a juz ma skleroze,odkad zostal premierem,a Ferenc teraz nagle dostal sklerozy,On sam czeka zeby odejsc ale z honorem i z NAGRODA!
            • Gość: /??? Re: dobra pamięć ale krótka IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 05.07.11, 12:23
              chyba chcesz powiedzieć że ucieczka w senatory to odejście z honorem i z nagrodą,ja tak nie uważam.ucieczka to ucieczka i nie ważne że kop w górę.
    • Gość: qwer Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 22:42
      Uwielbiam jak działacze jakichś osiedlowych kółek zainteresowań chcą kogoś odwoływać. Prawica w polsce to dziwny twór, obszczekać potrafi, ale alternatywnych rozwiązań/pomysłów już podać nie potrafi :-) Ciekawi mnie również kto miałby zostać prezydentem w zamian za ferenca bo jak mnie pamięć nie myli to w ostatnich wyborach różnica między nim, a drugim cyprysiem była ogromna :-) Fakt ten prowadzi do kolejnej rzeczy, a mianowicie czy podkarpacka tzw. prawica pokryje z własnych pieniążków tę hucpę jeśli zdecydowana większość mieszkańców opowie się za tym aby ferenc był nadal prezydentem rzeszowa? :-)
    • Gość: ddr Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 23:11
      Jestem za ...a dlaczego ? bo jest juz stary ...ma ponad 70 lat i niczego juz w tym miescie nie zrobi poza obietnicami ....jestem za za sprawą kładki której jestem przeciwnikiem gdzyż za 10 milionów mozna zrobić wiele dobrego a ona jest niepotrzebna a wręcz szkodliwa ...jestem za za halę waltera którą wyorzystał tylko przed wyborami ,jestem za za skytepark i oklamywanie młodziezy - jestem za bo poza swietnym piarem stoi człowiek który tak naprawdę niewiele ma do powiedzenia poza kilkoma chwytnymi hasłami - jestem za za niesłowność nieskładność i rozdrabnianie się na drobne w inwestycjach ...ta maszyna zaczyna się psuć i dla miasta o wiele zdrowsze i tańsze będą nowe wybory niz trwanie w tym układzie ...podziękuję mu z szacunkiem za to co zrobił bo faktycznie coś tam zrobil ale jego czas definitywnie minął a miasta nie stać na przestoje i ambicjonalne jego własne inwestycje szczególnie ze to wszystko idze na kredyt.
    • Gość: pniok Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... IP: *.rzeszow.mm.pl 05.07.11, 01:14
      Mamy najlepszego Prezydenta w historii miasta. A wszystkie te wypowiedzi, szczególnie psychola są śmieszne. Jeżdzę po całej Polsce to mam porównanie z innymi miastami. Współpracuję z wieloma ludzmi z różnych miast w Polsce i sprawy opóźnień, czy rezygnacji z jakiś inwestycji są na porządku dziennym. W samej Warszawie kluczowe inwestycje opóźnione są o kilka lat. A rezygnacja z usług firm, które się nie wywiązały ze swoich obowiązków też są niestety bardzo częste.
      A co do Hali na Podpromiu, to akurat pan Walat i pan Szlachta nie mieli w tym za dużo zasług. Dofinansowanie w ramach kontraktu na województwo było zasługą ówczesnych parlamentarzystów.
      I też zastanawia mnie to, że niektórzy wypowiadający się tutaj 5 lat temu pracowali w sztabie prezydenta Ferenca, a dzisiaj takie smutki na niego wypisują.
      • Gość: Gruby Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 05:40
        > "pniok":
        > "Mamy najlepszego Prezydenta w historii miasta"

Powiem krótko... pieprzysz trzy po trzy.
        • Gość: . Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.rzeszow.mm.pl 05.07.11, 06:49
          Ja chcę takiego prezydenta, który doprowadzi do tego, że miasto będzie miało strategię wynikającą z wizji rozwoju miasta i plan zagospodarowania, który pozwoli na jej realizację. Chcę prezydenta, który będzie tę strategię realizował, zabiegając o wsparcie mieszkańców i rady.
          To nie jest Ferenc.
        • Gość: Tom Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.tktelekom.pl 05.07.11, 08:26
          > "pniok":
          > "Mamy najlepszego Prezydenta w historii miasta"

"- A pan co?
          - ORMO." - "Kingsajz"
      • dr_psychol Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 05.07.11, 14:34
        Jego największym - jak zwykle niedoszłym osiągnięciem - byłaby kaplica na boisku szkoły podstawowej.
        Gość zapomniał o pomniku na działce przekazanej Bernardynom ...
        Lewicowiec...

Widocznie skleroza.

Ja proponuję skoro to taki wódz i tęga głowa wypunktuj konkretnie osiągnięcia prezydenta Ferenca. Coś co wykracza poza podstawowe obowiązki włodarza miasta, czyli łatanie dziur i podlewanie rabatek?

Interesują mnie uzbrojone tereny inwestycyjne, pozyskani inwestorzy, budynki uzyteczosci publicznej, obiekty sportowe, nowe drogi o dużej przepustowosci, mosty, imprezy kulturalne z prawdziwego zdarzenia itd ...
        Bardzo proszę :)
    • Gość: Jan Poważny Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.07.11, 07:44
      Czas Ferenca już minął. Swoje 5 minut juz miał i teraz kolej na innego człowieka. Pytanie tylko ..... KTO ???
      Ja nie widzę nikogo. Kogo bym miał na mysli to "polityk" a tego nie trawię. Potrzeba tutaj osoby konkretnej, bezpartyjnej , jednym słowem fachowca a nie osła.
      Nie mam pomyslunku kogo zaproponować. Musze zwiększyc uwagę na działaczy społecznych, moż e tam jest jakis gość.
      ps.
      Sprawdza sie zasada, że sprawowanie władzy nie powinno byc dłuższe niz 2 kadencje.
      Później .... to tylko psucie władzy (patrz- Ferenc).
      • Gość: Lenin Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.171.195.130.static.crowley.pl 05.07.11, 08:32
        masz rację, Ferenc ma niewątpliwie zasługi, ale jego czas się już skończył. Pomysł na podnoszenie krawężników i lanie asfaltu nie jest już tym czego oczekuje miasto. Poza tym sitwa związana z nim opanowała urzędy i żyje tylko dla siebie mieszkańców mając głęboko w du... Czas na młodszego, który będzie miał spójną wizję kierowania rozwojem miasta. Spośród tych "elit", które są u nas nie widzę nikogo, no może P. Kaszubę z WSIZ. Nie daj Boże Fijołek bo czeka nas klęska.
    • Gość: MistrzRiposty Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 08:29
      Hahaha hahaha hahahahaha... a tom się uśmiał! Referendum, mówicie? A róbcie, róbcie. Może Kotula od skrobanek na prezydenta? Albo bałaganiarz - krytykant z II LO? Puknijcie się w puste główki, panowie. Zajmijcie się podnóżkowaniem w PiS-ie. Moze sie który załapie na dwudziestą siódmą pozycję na liście do głosowania... I to jest szczyt waszych mozliwości.
    • lupus1020 Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 05.07.11, 08:55
      Jestem za i podpiszę ale prezydent i rada miasta to nie wszystko. Jeśli nadal w zarządzie będą ludzie którzy potrafią wymalować buspasy-niespodzianki nocą nie informując o tym nikogo albo zmuszać kierowców do jeżdżenia 2 tygodnie po śniegu bo soli zabrakło, "a jak ktoś nie umie ruszać w śniegu to nie powinien jeździć" to niewiele to da. Jesteśmy niestety bardzo do tyłu. Program transportowy to najlepszy przykład - już w 2007 o nim mówili, najpierw były gondole, potem kolejka, potem szynobusy, potem nowe autobusy i buspasy. A inne miasta w tym czasie konsekwentnie realizowały swój program. Czy jest w Rzeszowie jakaś inwestycja która nie jest opóźniona - z wyjątkiem priorytetu nr 1 czyli kładki na Piłsudskiego?
      • Gość: kl Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.07.11, 09:52
        Przypominam panom chcącym zmienić T. Ferenca.
        Wybory były w październiku 2010 czyli trochę więcej jak pół roku temu.
        Trzeba być kretynem dążąc do referendum, patrz niżej.

Wyniki wyborów prezydenta w RZESZOWIE:

- Tadeusz Ferenc (SLD) - 53,40 procent,
        - Jerzy Cypryś (PiS) - 34,78 procent,
        - Andrzej Julian Dec (PO) - 7,54 procent,
        - Jan Walat Wiesław - 2,76 procent,
        - Jerzy Józef Maślanka - 1,53 procent

Rzeszów liczy 164 454 tys. mieszkańców, w tym 139 685 tys. wyborców. Frekwencja wyniosła 51,72 procent.

• Gość: ;) Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 09:56
          Właśnie kogoś konkretnego nazwałeś kretynem ;)
          • Gość: kl Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.07.11, 10:38
            Kogo?
        • dr_psychol Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 05.07.11, 14:39
          Dodaj tylko że największe poparcie Tadeusz Ferenc miał na przyłączonych niedawno wiochach.
          Gdyby nie ten elektorat, pewnie byłaby druga tura :)
    • Gość: bianka Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... IP: *.ip.netia.com.pl 05.07.11, 10:39
      Taa, bo najlepiej uczepić się trochę tu, trochę tam, tu skubnąć, tam posmarować, żeby dało się powiedzieć, że sprawa została poruszona i coś tam się w zw nią dzieje, a w sumie niczego do końca nie doprowadzić :/
      • Gość: kl Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.07.11, 10:45
        No i.... konkluzja
    • Gość: J23 mogą sobie chcieć ... IP: *.38.160.60.resman.pl 05.07.11, 11:02
      Konkluzja jest taka:
      - trzeba za głupków uważać ludzi i nie szanować publicznego grosza by pół roku po wyborach proponować hucpę skazaną z góry na niepowodzenie - ale prawicowcy tak mają; nieważna cena by zaistniec, a potem się skłócić (POPiS !!?),
      - pewnie można było zrobić i więcej i lepiej, ale nie znam takiego, który by to zrobił w Rzeszowie (pamiętam kadencje poprzednie Janowskiego i Szlachty i wypadają mi dużo gorzej niż Ferenca!),
      Całe te zarzuty wypadają żałośnie wobec opinii ludzi z zewnątrz, którzy tu przyjeżdżają po paru latach, lub rzeszowiaków, którzy pracują, studiują poza Rzeszowem. Jaki jest więc bilans i końcowa ocena rządów Ferenca pokazały dokładnie wyniki ostatnich wyborów, które ktoś już wyżej przytoczył. Tak więc kundle hałaśliwe ... spadać na drzewa (liście pompować!)
    • Gość: dziś rzeszowiak Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... IP: *.ostnet.pl 05.07.11, 11:25
      Ja też, jak jadę do swojego rodzinnego miasta, jestem zachwycony tym, jak się zmieniło przez te ostatnie lata. To jest inny świat, kiedyś a dziś. Piękny rynek,odnowiony ratusz, ładne kamieniczki. Ale wiem, że tak dziś wyglądają wszystkie miasta. Wiem nawet, że to miasto mimo swojego niekwestiowanego rozwoju przez ostatnie 10 lat, staje się coraz bardziej zaściankowe i mniej znaczące w regionie. Dziś tylko rozwój porównywalny do Mielca ma jakieś znaczenie i daje szansę na wybicie się o kilka oczek w rankingach. cała reszta to mydlenie oczu. A jak rozwija się Rzeszów? Do którego miasta mu bliżej?
      • Gość: MistrzRiposty Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 12:54
        Zaściankowość tego miasta jest wieczna! Wynika ona nie z rządów Kowalskiego czy Nowaka, tylko mentalności średniego statystycznego rzeszowiaka.
        Miasto po 19 jest wymarłe, jak wioska na Kujawach. Bo to jest nawyk wyniesiony z poprzedniego pokolenia, kiedy po wieczornym udoju z chałupy się nie wychodziło! Stu supermenedżerów i tysiąc strategii tego NIE ZMIENIĄ! Musi wymrzeć pokolenie "napływowe", a do głosu dojść to, które pojeździło po świecie - większym niż Rzeszówek.
        I dlatego mnie śmieszą te wszystkie dyskusje o innowacyjności, marce miasta, pomysłach na to, jak je rozruszać. Zacząć trzeba od tego, żeby się ludziom chciało chcieć!
        A Ferenc - niezależnie od tego czy ma 30 czy 100 lat - jest dobrym gospodarzem. Trzyma za mordę urzędników, którzy za poprzednich kadencji byli mocno rozwydrzeni. Ma fioła na punkcie czystości, porządku, zieleni. Tylko tyle i aż tyle. Możecie pluć jadem ale i tak jest to żałosne skamlenie.
        • mata_kari Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 05.07.11, 13:07
          A Ferenc gdzie wychodzi po 19?
          • dr_psychol Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 05.07.11, 14:43
            > A Ferenc gdzie wychodzi po 19?

Na herbatę i biszkopty do biskupa :)
            • mata_kari Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 06.07.11, 11:35
              Co ty, na partyjkę Mahjonga ( wersja orientalna) albo tryktraka.
              • lupus1020 Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 08.07.11, 14:01
                Są ludzie którzy poświęcają czas rodzinie a nie imprezki, wyjścia i bełkotliwe zrzędzenie na blogu.
                • dr_psychol Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 08.07.11, 16:05
                  Chciałbym zobaczyc na jakie ty imprezki chodzisz ... :) Muszą być na pewno spoksik wyczes lajcik wypas w pytę konia zajebiaszcze maaaaax meeeen :)
                  Założe się ze po 5 piwach podpierasz się rzęsami i meldujesz żonie ze się to więcej nie powtórzy :)
        • dr_psychol Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 05.07.11, 14:55
          "A Ferenc - niezależnie od tego czy ma 30 czy 100 lat - jest dobrym gospodarzem"

Gospodorzem może i jest ino nie wiem czy dobrym (nie mylić z gospodarzem)
          Sęk w tym że Rzeszowowi trzeba PREZYDENTA a nie gospodorza domu.

A tak na marginesie czy dobry gospodarz powinien dbać o powieżone mu środki czy nie?

Utracono lub stracono:

5 milionów offset na przebudowe Rejtana.
          Milion na przedszkole - offset Podkulskiego.
          Ponad milion za sól kupioną zimą zamiast wiosną.
          Milion- półtora miliona - idiotyczna obnizka podatku od nieruchomosci o jeden grosz za m2. (jakies 350 tysiecy rocznie)
          Około milion za wynajem parkingu od Bernardynów.
          10 milionow kladka - zabawka.
          Swiatełka - przepłacone o jakies kilkaset tysiecy, licząc przyszle swieta MILION jak nic :)
          Plus pieniądze utracone z racji blokowania inwestycji np Bella Dolina a także z racji braku pomocy dla zewnętrznych inwestorów - COPERNICUS - mysle ze gdyby władze chciały to centrum COPERNICUSA juz dawno by działało i przynosiło dochody do budzetu.
          Plus Danzele, walki Kosteckiego, zburzony Skatepark i inne duperele.

Razem Miliony złotych wyrzucone w błoto, nie licząc działki oddanej za czapkę gruszek Bernardynom - ale tu już zarzut do rady miasta - o wartosci pewnie z 15 milionów jak nic.

Ogolnie lux :)
          • dr_psychol Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent 05.07.11, 14:56
            Powierzone nie powieŻone :) Przepraszam ale szybko piszę
    • mata_kari Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... 05.07.11, 12:03
      Huhu, straszne innowacje zrobił Telesfor. Może Redakcja by zestawiła obiecanki wyborcze i powyborcze brednie o pomysłach Telesfora z listą faktycznie zrealizowanych inwestycji. To by było ciekawe. Ale od głosowania są wybory. Jeżeli pan Prawicowo-Podkarpacki tak starsznie niezadowlony, to mógł infrmować społeczeństwo przed ostanimi wyborami.
    • Gość: onysz Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... IP: *.38.160.60.resman.pl 05.07.11, 14:01
      Zagłosuję za odwołaniem go - argument starosci mnie przekonuje ... poza tym to co teraz piszą o ratuszu swiadczy o raku jaki się tam zadomowił ...to trzeba zmienić - to ze szlachta czy Janowski nie robili tyle ? a skąd mieli mieć kasę ? Kazdy z takimi finansami moze coś zmieniać a poza tym Ferenc łaski nie robi - zarabia ponad 12 tysi więc za pierdzenie w stołek trochę za duzo. On nie jest dobrym gospodarzem ...dobry gospodarz składa złotówkę do złotówki a ten wydaje bo to nie jego - jako marnotrawca jest chyba największym marnotrawcą publicznych pieniędzy z wszystkich jacy byli
    • Gość: :) Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... IP: *.rzeszow.mm.pl 06.07.11, 05:34
      Na dziś są dwie możliwości:
      1. referendum
      2. wybory do senatu
      W obydwu możemy się Prezesa pozbyć, tyle, że w wyborach odejdzie jak bohater, w referendum raczej nie. Z kolei pozostawiając sprawę do wyborów oszczędzamy publiczne pieniążki, które trzeba by wydać na referendum.
      Ja osobiście wolałbym odwołanie Prezesa, niż dawanie mu "kopa w górę", ale wyniku referendum wcale nie jestem pewien. Dziadek ma twardy elektorat...
      • Gość: leszek Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 22:58

Twardy elektorat to ten elektorat rodem z PRL. Czy referendum będzie ważne kiedy ludziom się nie chce za bardzo chodzić na referenda, mamy przykłady kiedy uczestników jest może z 10% w stosunku do uprawnionych.Najpewniejszy i najskuteczniejszy byłby wniosek do prokuratury, twarde dowody, że działania zarządu były na szkodę miasta, równie skuteczny może być wniosek o samowolę budowlana przy zleceniu buspasów, bo to ktoś zaprojektował, kto wykonał, dostał kasę a sprawa ma znamiona przestępstwa gospodarczego.Nie wspomnę o legalizacji samowoli budowlanej inwestycji Ryszarda P, czy to nie ma znamion korupcji na styku urzednik miejski inwestor, może tym powinna zając się minister Pitera lub sejmowa komisja do spraw przestrzegania samorządności.Warto prześledzić inwestycje miejskie oraz przetargi miejskie czy aby nie za często wygrywała firma znajomych kolegów z Rzeszowa oraz biuro projektowe z Krakowa.
        • Gość: jl Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: *.rzeszow.vectranet.pl 08.07.11, 13:50
          @Leszek, wiesz coś to pod nazwiskiem do prokuratora ,jak nie wiesz to buzia na kłódkę.
    • Gość: obserwator Chcą referendum w sprawie odwołania prezydenta ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 09:47
      Czy coś się dzieje!!!
      • Gość: Anna Re: Chcą referendum w sprawie odwołania prezydent IP: 91.225.135.* 26.07.11, 16:43
        Popieram pomysł z tą kobitką - Jabłczyńską, znam super babka, ma łeb.
    • Gość: Bigu chcę referendum w sprawie odwołania prezydenta IP: *.krak.tke.pl 25.02.12, 19:29
      Nie zgadzam się na to panie Ferenc by moje dziecko uczyło się w przeludnionej klasie bo kosztem zwalnianych nauczycieli łatasz dziury w asfalcie. Won na Madagaskar.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka