Dodaj do ulubionych

Szpital Profamilia

07.07.11, 16:31
Słyszeliście coś o szpitalu Pro-familia? Jest to nowo otwarty w Rzeszowie, niepubliczny Szpital Specjalistyczny o profilu neonatologiczno-położniczo-ginekologicznym jest przytulny i bezpieczny, ale przede wszystkim przyjaźnie nastawiony do swoich pacjentek i ich nowo narodzonych dzieci.
W skład Szpitala wchodzą: Oddział Neonatologii, Oddział Położnictwa, Zunifikowany Oddział Ginekologii, Urologii i Chirurgii oraz nowoczesna Pracownia Diagnostyki Obrazowej.
Doskonałe miejsce na urodzenie dziecka! Szczęśliwych mam i ich maluszków przybywa :)
Obserwuj wątek
    • Gość: dff Re: Szpital Profamilia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 07:58
      Nie wygląda to na wpis zadowolonej pacjentki.

Ale jeśli się mylę to przepraszam.

O tym szpitalu było już sporo napisane, działa krótko, więc co można powiedzieć, na razie nic.

Jeżeli jednak nie jest to wpis zadowolonej pacjentki to czyj i dlaczego się pojawił?
      • pro-familia Re: Szpital Profamilia 11.07.11, 15:52
        @dff Nie jesteśmy zadowoloną pacjentką tylko oficjalnym reprezentantem szpitala, udzielamy się tutaj po to, aby odpowiadać na pytania przyszłych mam dotyczące zarówno działalności i sposobu funkcjonowania naszego szpitala jak również udzielać im rad dotyczących m.in. ciąży i opieki nad dzieckiem. Mamy tylko dobre intencje, co złego to nie my!
        • Gość: nut Re: Szpital Profamilia IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.11, 20:01
          Mam pytanie. Wiem, że sam poród na NFZ jest bezpłatny, ale co z opieką poporodową, posiłkami itp? Czy są jakieś opłaty, na które trzeba się nastawić?
          • mundi555cras Re: Szpital Profamilia 11.07.11, 20:48
            a co z in vitro? czy robicie to w promafilii?
          • Gość: patrycja Re: Szpital Profamilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 22:16
            Witam! Mam kilka pytań, proszę o udzielenie odpowiedzi. Mam medyczne wskazania do cc, mieszkam w znacznej odległości od Rzeszowa, nie chodzę do lekarza z Pro-Familii, jednak chcę urodzić w Waszym szpitalu. Jakie w związku z tym poniosę koszty? Dzwoniąc do recepcji uzyskałam informację, że tylko 800 zł za konsultację anestezjologiczną. Kiedy muszę ją odbyć? Czy jest możliwość, że po odbyciu owej konsultacji zostanę nieprzyjęta do szpitala z braku miejsc na planowane cięcie cesarskie?
            • pro-familia Re: Szpital Profamilia 28.07.11, 11:15
              @patrycjo, już odpowiadamy. W takiej sytuacji obligatoryjna jest konsultacja anestezjologiczna i oczywiście dobrze jest też być zbadaną przez ginekologa Profamilii aby wyznaczył termin cięcia cesarskiego, tak aby było bezpiecznie. Tak skonsultowane pacjentki są przyjmowane do naszego szpitala.
    • Gość: kiki_83 Re: Szpital Profamilia IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 19.07.11, 09:32
      Do pro-familia:

Pytanie 1. Co się dzieje gdy pacjentka która się do was zgłasza powinna się znaleźć na patologi ciąży? odsyłacie ją ? czy przewozicie gdzie indziej ? Bo z tego co się orientuję patologi ciąży u was nie ma?

Pytanie 2. Co z przypadku gdy kobieta zaczyna rodzić siłami natury - jednak po kilku/nastu godzinach lekarz decyduje że musi być cesarka - czy wiąże się to z opłatami ? ( np za znieczulenie? ) jakie wtedy znieczulenie jest podawane? Czy może być na sali w tej sytuacji mąż ? ( poród rodzinny ) - czy zostaje na czas wykonania cięcia wyproszony? Jak to wygląda?
      • pro-familia Re: Szpital Profamilia 28.07.11, 11:14
        @kiki_83, już spieszymy z odpowiedzią :) Posiadamy Oddział Patologii Ciąży i oczywiście jeżeli lekarz dyżurny uzna, że jest konieczna hospitalizacja to chora zostaje przyjęta.
        Jeśli chodzi o Twoje drugie pytanie w przypadku, gdy w czasie porodu podjęta zostaje decyzja o cesarce nie pobierane są żadne dodatkowe opłaty a o znieczuleniu decyduje anestezjolog, w 99% stosowane jest znieczulenie przewodowe (od pasa w dół).
        • Gość: mamitka Re: Szpital Profamilia IP: 2.28.67.* 28.07.11, 15:33
          Jak wygląda sprawa konfliktu serologicznego? Czy w szpitalu przyjmuja lekarze kompetentni w tym temacie? Czy przyjmowaliście porody z konfliktem, wysokim mianem? Czy lekarze wykonują przepływy? A co z opłatami i pobytem w szpitalu jeśli po porodzie konieczne są transfuzje, naświetlania... czy można u Was spokojnie poprowadzić taką ciążę czy raczej nadal trzeba szukać pomocy w Warszawie? Ile porodów konfliktowych już przyjęliście? Mówię o poważnym konflikcie (np. transfuzje dopłodowe)
          • Gość: zainteresowana Pytanie do Szpital Profamilia IP: *.rzeszow.vectranet.pl 01.08.11, 11:27
            Moje pytanie dotyczy badań prenatalnych inwazyjnych np. amniopunkcja. Czy w szpitalu wykonuje się takie badania? Jeśli tak, to jaki jest ich koszt? A może są refundowane przez NFZ jeśli pacjentka ma skończone 35 lat?
            • pro-familia Re: Pytanie do Szpital Profamilia 02.08.11, 14:00
              W PF wykonujemy nieinwazyjne badania prenatalne tzn. usg + badania biochemiczne i oceniamy ryzyko zaburzeń genetycznych. Panel badań jest na NFZ jeżeli są wskazania, a pacjentka okaże skierowanie z uzasadnieniem od swojego lekarza. Bez tego natomiast takie badania wykonujemy u każdej chętnej pacjentki odpłatnie ( koszt 400pln). Jeżeli ryzyko jest podwyższone kierujemy pacjentkę do Warszawy do ośrodka, z którym współpracujemy, wtedy amniopunkcja jest już na NFZ. Od początku 2012 badania inwazyjne będą wykonywane także u nas.
          • pro-familia Re: Szpital Profamilia 01.08.11, 12:08
            Porody z konfliktem są obecnie niesłychaną rzadkością. Oczywiście oznaczamy miano p-ciał oraz badamy przepływy, natomiast transfuzjami wewnątrzmacicznymi zajmuje sie klinika w Warszawie, z którą współpracujemy. Nie mieliśmy jeszcze (6 miesięcy pracy - 1200 porodów) chorej z takim problemem, ale pewnie była by wysłana do stolicy w przypadku gdyby była konieczność transfuzji. Kliniki w Krakowie czy Lublinie również nie robią infuzji.
    • Gość: gośc Re: Szpital Profamilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 14:54
      mam pytanie odnośnie pobierania opłat za wizytę na izbie przyjęć, jezeli stawiam się tam zgodnie z poleceniem lekarza prowadzącego pracującego u was po terminie porodu to dlaczego pobierana jest opłata jak za wizytę w poradni?? Dodam tylko ze z waszej opieki jestem jak na razie b. zadowolona
      • pro-familia Re: Szpital Profamilia 16.08.11, 11:57
        Odpowiadamy na Twoje pytanie: Izba Przyjęć w Pro-familii nie jest oddzielnie zakontraktowana z NFZ więc konsultacje na niej są tak samo odpłatne jak wizyta prywatna i wynoszą 120pln, natomiast gdy jest podjęta decyzja żeby Pacjentka była przyjęta, to nie pobierana jest żadna płatność. :)
        pozdrawiamy serdecznie
      • pro-familia Re: Szpital Profamilia 18.08.11, 10:57
        @gośc, już spieszymy z odpowiedzią :) Izba Przyjęć w Pro-familii nie jest oddzielnie zakontraktowana z NFZ więc konsultacje na niej są tak samo odpłatne jak wizyta prywatna 120pln, natomiast gdy jest podjęta decyzja żeby Pacjentka była przyjęta to nie pobierana jest żadna płatność. I cieszymy się bardzo z Twojego zadowolenia z naszych usług, bo przecież po to jesteśmy, żeby Wam pomagać :)

• Gość: Basia Re: Szpital Profamilia IP: 91.196.9.* 08.08.11, 11:12
      Witam serdecznie, mam 2 pytania do osoby z Pro-Familii:
      Od początku ciąży jestem pacjentką Waszej przychodni i zbliża mi się termin porodu, w związku z tym chciałabym zapytać czy istnieje możliwość zdecydowania się na znieczulenie podczas akcji porodowej? Drugie pytanie. Czy mogę być spokojna o przyjęcie na oddział nawet w przypadku przepełnienia.
      Pozdrawiam
      • pro-familia Re: Szpital Profamilia 10.08.11, 08:58
        @Basia, jeżeli życzysz sobie znieczulenie do porodu, najlepiej umówić się na konsultację anestezjologiczną, wykonać wcześniej badania na krzepniecie krwi (lekarz prowadzący powie jakie badania należy wykonać). W trakcie porodu będziesz miała założone znieczulenie, jeżeli chcesz się zdecydować na konsultację w trakcie porodu to jest to też możliwe, ale zazwyczaj trzeba czekać, aby zrobić badania. Koszt konsultacji to 800pln. Każda pacjentka naszej przychodni, która do nas regularnie chodzi, nie musi się martwić o przyjęcie na Oddział. :)
        • Gość: nut Re: Szpital Profamilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 16:08
          Droga profamilio, chyba pomyliliście cenę znieczulenia z ceną konsultacji. Z tego co mi wiadomo, 800zł kosztuje znieczulenie, natomiast sama konsultacja 120-130zł?
          • pro-familia Re: Szpital Profamilia 11.08.11, 10:48
            @nut, chodziło nam o konsultację anestezjologiczną. W takim razie żeby nie było wątpliwości: porada ginekologiczno-położnicza to koszt 120 zł, porada anestezjologiczna kosztuje 800 zł. Natomiast znieczulenie, jeśli pacjentka jest ubezpieczona w NFZ nic nie kosztuje. Teraz już chyba wszystko jasne :)
            • ewelina_s22 Re: Szpital Profamilia 28.11.12, 15:52
              ja w dalszym ciagu nie rozumiem kwestii znieczulenia. Jesli dostane sie do Pro familii na poród i zdecydowana jestem na znieczulenie zewnatrzoponowe ale nie bede posiadala badan odpowiednich aby to uczynic to moge to zrobic u was w szitalu ale wtedy place 800 zl????? mimo ze jestem ubezpieczona??? Moge zrobic badania wczeniej ale sa one wazne 2 tygodnie tak??? i jeszcze jedno pytanie : jak czesto zdaza sie ze brakuje miejsca dla kobiet chcacych rodzic u was w szpitalu? Chodze do lekarza który przyjmuje u was ale w przychodni a nie w szpitalu.... czy to tez "kwalifikuje" mnie do pierwszenstwa korzystania z wolnego u was miejsca?dziekuje za odpowiedz
              • Gość: profamilia zneczulenie IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.12, 22:26
                Znieczulenie Zo jest zupełnie bezpłatne w ramach kontraKTU Z nfz i wykonywane jest na życzenie pacjentki, i zależy od lekarza położnika i anestezjologa.
                Odpwiodnie badania podane na naszej stronie www powinny być wykonane ok 2 tyg przed terminem Porodu.
                W przypadku braku miejsc ( taka sytuacja zdarza sie kilka dni w miesiacu) pacjentki są odsyłane do iinnych szpitali
    • Gość: Grzeczny Jaś Re: Szpital Profamilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 11:20
      Codziennie przechodzę obok tego szpitala i muszę stwierdzić że na swoim terenie mają straszną "pustynię". Widać że nie dbają o otoczenie, coś tam niby nasadzili, ale wygląda to mizernie, nie ma "grama" trawnika, wszędzie chwasty.

A niewątpliwie wygląd otoczenia firmy wpływa na wizerunek firmy.
      • Gość: olo Re: Szpital Profamilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 15:27
        Podpinam się pod pytanie o otoczenie szpitala, które jest jedną wielką "katastrofą" :( Szpital działa już n-ty miesiąc, a otoczenie to plantacja chwastów i nieliczne nasadzenia. A wystarczyło posiać trawę. Przykro się patrzy na coś takiego :( WSTYD!
        • Gość: olo Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 16:45
          Droga "pro-familia" może raczy odpowiedzieć...
          • pro-familia Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów 08.08.11, 17:25
            @Grzeczny Jaś, @olo, nasz szpital na pierwszym miejscu stawia zadowolenie pacjentek i ich maluszków, w związku z tym skupiamy się na wnętrzu naszego szpitala. Czyli oddziałach -które są sercem naszej placówki. Robimy wszystko co w naszej mocy by spełniały one najwyższe oczekiwania przyszłych mam. Naszą najlepszą wizytówką są setki szczęśliwych mam które rodziły w naszym szpitalu. Nie wykluczamy jednak że pozytywną atmosferę panującą w środku „zasiejemy” także na zewnątrz. Zdajemy sobie sprawę z faktu, że przed nami jeszcze dużo pracy by wygląd zewnętrzny odpowiadał także wnętrzu naszej placówki i dołożymy wszelkich starań aby stan otoczenia Profamilii stał się bardziej przyjazny. Dziękujemy za Wasze sugestie!
            • Gość: Grzeczny Jaś Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 18:18
              Najwyraźniej macie niewielką wiedzę na temat tego jak przestrzeń i jej jakość wpływa na człowieka oraz jego zdrowie. To byle jakie (od miesięcy) otoczenie szpitala jasno pokazuje że nie dbacie o wizerunek szpitala (pomimo nachalnego marketingu prowadzonego na forum) ale również o pacjentów, którzy z okien oglądają tą plantację chwastów.
              Oddziaływanie przestrzeni na psychikę człowieka:
              "(...)Na terenie miast powstają parki, zieleńce i miejsca odpoczynku, ponieważ zieleń wpływa pozytywnie na nasze emocje, uspokaja nas i wycisza. Obecność dużych drzew, które latem zatrzymują silne promieniowanie słoneczne sprawia, że powietrze staje się świeższe, lepiej się nim oddycha, i dobrze wypoczywa się w takim zakątku. Stare drzewa to najskuteczniejszy filtr zanieczyszczonego powietrza, jak również wpływają na polepszenie dotlenienia, wydzielają również różnego rodzaju substancje gazowe i organiczne. Różne rodzaje drzew sprawiają, że w najbliższym swoim otoczeniu tworzą swoisty fitoklimat, zwany też ekoklimatem. Oddziaływuje on w sposób bodźcowy na wszystkie organizmy żywe, w tym na człowieka i jest podstawą fitoterapii, znajdującej szerokie zastosowanie w rekreacji, rehabilitacji i leczeniu chorób przewlekłych. Pewne gatunki roślin wydzielają substancje czynne – tzw. fitoareozole, które mogą powodować w organizmie ludzkim określone skutki, czy to bezpośrednie, powstające przez wdychanie lub kontakt ze skórą, czy też pośrednie – poprzez ograniczenie liczby bakterii i grzybów chorobotwórczych. Poza jałowcem lecznicze aerozole produkują także m.in.: sosna, wrzos pospolity, dąb, brzoza, topola czarna, głóg, lipa, grusza i jabłoń dzika, przy czym cztery ostatnie gatunki czynią to głównie za pośrednictwem kwiatów.(...)"
              • Gość: Mama Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: *.19.165.99.osk.enformatic.pl 08.08.11, 20:40
                Jaś, ciekawe jaką masz wiedzę o rodzeniu. Kobieta po cesarce lub porodzie sn zwraca uwagę na stan swojego dziecka i na to kiedy przestają działać środki przeciwbólowe, a nie czy rodzi w ogrodach wilanowskich. Generalnie wypisujesz bzdury.
                • Gość: Grzeczny Jaś Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 05:49
                  Ja nie wypowiadam się na temat rodzenia. Napisałem precyzyjnie że szpital ma zwyczajnie badziewne otoczenie i jest to stwierdzenie faktu. Jeżeli gospodarz ma taki "porządek" przed budynkiem to można domniemywać że przekłada się to na całą resztę.
                  • pro-familia Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów 09.08.11, 09:15
                    Jeszcze raz dziękujemy za opinię. Na forum staramy się udzielać merytorycznie, odpowiadać na pytania przyszłych i obecnych Mam oraz rozwiewać wątpliwości dotyczące usług świadczonych w naszym szpitalu.
                    • Gość: Basia Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: 91.196.9.* 09.08.11, 11:20
                      Droga Profamilio wciąż czekam z niecierpliwością na odpowiedź na moje pytania zadane wczoraj :). Jeśli chodzi o temat chwastów przy Waszym szpitalu napisze tylko tyle - naprawdę jest to przynajmniej dla mnie totalnie nieważne, liczy się podejście do pacjenta, warunki jakie oferujecie WEWNĄTRZ budynku i miły personel. Grzeczny Jasiu jeśli nie odpowiada Ci otoczenie tego szpitala zawsze możesz go po prostu omijać!!!
                      Pozdrawiam
                      Zadowolona Przyszła Mama :)
                      • pro-familia Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów 09.08.11, 11:32
                        @Basiu, pamiętamy o Twoich pytaniach. Konsultujemy się już z naszymi specjalistami. Prosimy o jeszcze troszkę cierpliwości, wkrótce dostaniesz od nas odpowiedzi. I oczywiście, cieszymy się bardzo z Twojego zadowolenia z naszych usług, jest nam bardzo miło!
                  • Gość: Mama Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: *.19.165.99.osk.enformatic.pl 09.08.11, 17:47
                    Skoro starasz się być obiektywny, najpierw zajrzyj do środka, a potem siadaj do forum.
                    • Gość: Kalafior Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 18:47
                      Ot rzeszowski poziom :))) Niektórym wystarcza że na posesji nie jest nasrane i to już jest powód do zadowolenia. Przejeżdżałem tamtędy dzisiaj samochodem i faktycznie mają dorodne chwaściory.
                      • Gość: Grzeczny Jaś Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 18:19
                        Cud w Stolicy Innowacji :)

Wokół szpitala podjęto prace przy zieleni i porządkowaniu terenu.
                        • Gość: obs Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: 89.228.8.* 11.08.11, 19:28
                          Jasiu może ty jestes z jakies firmy co chce zlecenie na nasadzenia wokół szpitala......???,jaja nie z tej ziemii gość się martwi o trawe wokół szpitala a nie o sprzęt, aparature, warunki pobytu,kadre specjalistów itd. jasiu zajmij sie swoim ogródkiem idzie długi weekend
                          • Gość: Grzeczny Jaś Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 21:02
                            "Niektórym wystarcza że na posesji nie jest nasrane"

Mnie to nie wystarcza i jasno daję temu wyraz. To jak jest w środku to już nie moja sprawa. Natomiast badziewne otoczenie na które muszę patrzeć, zwyczajnie razi. Swoim ogródkiem się zajmuję i jest on zadbany. Jak rozumiem, gdyby zwrócił uwagę na badziewne ścieżki rowerowe to wysnujesz wniosek że jestem producentem asfaltu, albo kostki betonowej :)

To są lokalne horyzonty myślowe :(
                            • Gość: obs Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: 89.228.8.* 11.08.11, 21:11
                              chyba coś masz jednak z zielenią......artysto
                            • Gość: matka polka Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.08.11, 21:16
                              Jasiu zmień forum, bo stajesz się nudny ! Nas; byłe, obecne i przyszłe pacjentki mało to obchodzi. Kiedy rodziłam tam syna g...no interesowała mnie trawa za oknem! A jeżeli otoczenie szpitala rani twoje uczucia estetyczne, zmień trasę człowieku i nie zawracaj dupy pisząc bzdury na forum ! Pozdrawiam wszystkie mamuśki i pro familię:)
                              • Gość: Toudi Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 05:41
                                A Ty skończ to marketingowe gadanie sama ze sobą i zaśmiecanie Forum tematami "promocyjnymi" udającymi niezaangażowanie i obiektywizm jak np.
                                "szpital profamilia rzeszów klinika ginekologiczna"
                                "Porody w szpitalu w niemal domowych warunkach"
                                "Szpital i przychodnia Pro-Familia"
                                "co z tą Profamilią?"
                                "kto zna dobrego ginekologa w rzeszowie?"
                                "szkoły rodzenia gdzie?"
                                itd.
                                • Gość: Grzeczny Jaś Re: Otoczenie szpitala - plantacja chwastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 18:58
                                  No i drugi dzień już jedzie z robotą ekipa od zieleni aż miło :) Kora się sypie, trawa sieje, chwasty znikają (ale jest ich jeszcze sporo). Proszę co za "zbieg okoliczności" jednak się da :)
                                  • pro-familia Szpital Profamilia 14.08.11, 15:08
                                    @Grzeczny Jaś, owszem wokół naszego szpitala podjęte zostały prace przy zieleni i porządkowaniu terenu, na których efekty mamy nadzieję, nie trzeba będzie długo czekać. Tak jak mówiliśmy, wzięliśmy pod uwagę Wasze cenne uwagi.

• Gość: Grzeczny Jaś Re: Szpital Profamilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 10:34
                                      Otoczenie szpitala zmieniło się nie do poznania. Cieszę się że pomimo początkowych problemów ze zrozumieniem problemu i intencji... zmieniliście zdanie. Teraz tylko tak trzymać :)
    • marcynia2_pl Re: Szpital Profamilia 16.08.11, 15:55
      Proszę o informację jak wygląda sytuacja ze szczepieniem dzieci po porodzie? Jakie szczepienia są wykonywane, czy zakładana jest książeczka szczepień i czy całą dokumentację dostają rodzice? Czy to się mieści w ramach NFZ?
      • pro-familia Re: Szpital Profamilia 18.08.11, 10:59
        @marcynia2_pl już odpowiadamy:) W naszym Szpitalu każde dziecko jest szczepione według kalendarza szczepień na gruźlicę i wirusowe zapalenie wątroby typu B, oczywiście jeżeli rodzice wyrażą zgodę. Szczepienia są bezpłatne. W książeczce zdrowia dziecka są oczywiście umieszczone wszystkie informacje.
    • Gość: przyszły tato Re: Szpital Profamilia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 13:38
      Od samego początku ciąży moja żona ma wizyty w tym szpitalu. Moja żona jest w 39 t.c., córeczka jeszcze się nie obróciła i ze względu na drobną sylwetkę żony raczej to nie wystąpi. Jest to nasze drugie dziecko (przy pierwszym choć chciała rodzić naturalnie, skończyło się cesarskim cięciem), tak więc wskazania medyczne są. I szczerze mówiąc zapłaciłem 800 PLN za tzw. konsultację anestazjologiczną, która jest niczym inną jak ukrytą opłatą za poród zakończony cesarskim cięciem.
      Nie mam pretensji o to, że płacę bo szczerze mówiąc stać mnie na to i na żonie ani dziecku oszczędzał nie będę, natomiast skandalem jest opowiadanie bzdur że "cesarka" jest bezpłatna!
      Ponadto szanowna dyrekcja mogłaby ustalić oficjalny cennik, a jeśli nie to podpisywać umowy cywilnoprawne pomiędzy pacjentem a szpitalem, z których jasno wynikałoby jakich kosztów należy się spodziewać.

• sanpja Re: Szpital Profamilia 17.08.11, 23:48
      co z tego? jeśli chce się tam rodzić trzeba chodzić do lekarza przyjmującego w ich przychodni.
      Inaczej nie ma szans.
    • pro-familia Re: Szpital Profamilia 18.08.11, 11:06
      Panie Felicjanie posiadamy tylko jedno zarejestrowane konto i jak Pan zauważył, działamy otwarcie sygnując odpowiedzi nazwą szpitala. Nie spamujemy for, a jedynie odpowiadamy na pytania użytkowników, którzy chcą dowiedzieć się czegoś więcej na temat naszego szpitala.
      Zarzut, iż sami udajemy innych użytkowników jest absurdalny – takie działanie jest obecnie niezwykle łatwe do wykrycia. Pragniemy Pana zapewnić, że na forach występujemy wyłącznie pod Nickiem pro-familia – taką mamy filozofię działania – aby móc dostarczyć zainteresowanym usługami naszego szpitala wszystkich niezbędnych informacji, za pomocą różnych dróg komunikacji – w tym, Internetu i for.
      Pozdrawiamy!
      • sanpja Re: Szpital Profamilia 18.08.11, 18:05
        ale o jest nie fer, że nie każdy może u was rodzić. Tylko ten co chodzi do waszych lekarzy.
        • Gość: obs Re: Szpital Profamilia IP: 89.228.8.* 18.08.11, 18:23
          no przecież profamilia musi być fer w stosunku do swoich pacjentek przede wszystkim I i je przyjmować ,każda firma tak robi
          • Gość: fer Re: Szpital Profamilia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.11, 07:27
            ",każda firma tak robi"
        • Gość: ssloneczko Re: Szpital Profamilia IP: *.19.165.125.osk.enformatic.pl 31.08.11, 21:30
          a jak chodziłam do szkoły rodzenia (w 2008 roku) w przychodni pro familia to też nie mam szans na poród w tym szpitalu?
          • pro-familia Re: Szpital Profamilia 31.08.11, 21:50
            @ssloneczko, oczywiście, że masz szansę na poród w naszym szpitalu. Serdecznie zapraszamy :)
            Nasz szpital początkowo był szpitalem prywatnym. W kwietniu podpisaliśmy jednak kontrakt z NFZ w zakresie refundacji kosztów porodu, operacji ginekologicznych, oddziału neonatologicznego oraz przychodni specjalistycznej. Dlatego też od tego czasu od pacjentek ubezpieczonych w NFZ nie pobierane są opłaty za poród. Opieka pacjentki po porodzie siłami natury jak i po cięciu cesarskim jest bezpłatna, podobnie jak wyżywienie. Opieka nad dzieckiem również jest bezpłatna. Nie ma żadnych dodatkowych opłat, na które pacjentka musi się nastawić.
            • mika2424 Re: Szpital Profamilia 11.12.11, 19:56
              pytanie do szpitala pro familia - witam czy mam szanse na poród w waszym szpitalu? mieszkam w nisku około 70 km od rzeszowa chcę rodzić u was ze względu na warunki i doskonałą opiekę co powinnam zrobić aby rodzić u was - dodam ze chodze na wizyty w nisku u swojego ginekologa ? Pierwsze dziecko urodziłam cc z przymusu obecnie nie wiem jak się potoczy ale wole cc - czy mozna u was zrobić ją na życzenie?? bardzo prosze o odpowiedz
    • Gość: Bit Re: Szpital Profamilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 12:42
      "Network marketing można porównać do gry w karty czarne, czerwone (czarne przegrywa ,czerwone wygrywa).Musisz przedstawić jak największej liczbie osób możliwości biznesowe jakie stwarza marketing sieciowy. Dzięki temu będziesz miał możliwość zarobienia więcej pieniędzy. Nie wszyscy są zainteresowani taka formą działalności biznesowej.

Jak to zrobić pomocne są następujące wskazówki

Napisz i rozpowszechniaj artykuły,raporty i Ebooki Internauci są zainteresowanym informacjami dotyczącymi ich problemów ,wykorzystaj to . Użyj do promowania swojej firmy wysokiej jakości treści zamieszczonej na swoim blogu,stronie czy ebooku .

Jednym bardzo dobrym sposobem na pozyskanie osób do współpracy są specjalne raporty dotyczące danego zagadnienia zawierające wskazówki i linki do stron na których podsuwasz rozwiązania. Oczywiście nie wszyscy z tego skorzystają. Jako właściciel strony internetowej lub listy możesz zmieniać materiały ,uzupełniać.ulepszać

Udzielaj się na forach bierz czynny udział w dyskusjach na dany temat który znasz . Istnieją tysiące forów internetowych na których ciągle ludzie wymieniają się doświadczeniami szukają rozwiązań .

Na większość możesz zadać pytanie lub udzielić wskazówek zostawiając swój podpis kierujący na twoją stronę internetowa czy bloga. Jest to szansa dla Ciebie do reklamowania swojej witryny.

Odwiedzając te fora zostawiaj przemyślane pytania i oferuj swoją wiedzę,pozostawiając podpis masz zwiększoną szanse na odwiedzenie osób zainteresowanych danym tematem.Oczywiście, ile odwiedzin uzyskasz, zależy od tego, jaką ilość zostawiasz wpisów i podpisów na danej witrynie .

Dołącz do portali biznesowych.Portale te ułatwiają ludziom wymianę doświadczeń, dyskusje oraz reklamowanie swoich produktów i usług.

Dobrym rozwiązaniem jest wymiana ruchu. Ogłoszenia i reklamy stron, wymiana ruchu ma złą reputację, ale naprawdę działa, jeśli wiesz jak ich używać. Ładny baner oczywiście nie dużych rozmiarów umieszczony po prawej stronie rzucający się w oczy.

Dobrym rozwiązaniem jest konkurs. Ludzie kochają perspektywę wygrania jakiegoś produktu np perfum jeżeli działasz w firmie zajmującej się dystrybucja kosmetyków, np Fm. konkurs może być wielkim generatorem ruchu. Najważniejsze jest, aby wybrać miejsce, które przyciągnie ludzi z grupy docelowej.

Oczywiście nie przesadzaj i nie oferuj laptopa bo w tym wypadku zapisze się wiele postronnych osób które nie są zainteresowane twoimi produktami tylko nagrodą.

Zapiszą się wszyscy, którzy chcieliby zdobyć nowego laptopa ale nie o to chodzi. Musi być to grupa docelowa zainteresowana danym produktem.

Podpisuj wszystkie wychodzące e-mail. Za każdym razem kiedy wysyłasz wiadomość e-maila umieszczaj link do swojej witryny. Wystarczy utworzyć taki podpis raz,a będzie automatycznie dodawany do każdej wiadomości wychodzącej. W podpisie krótko wyjaśnić co zrobić by uzyskać dalsze wskazówki dodać hiperłącze do witryny na którą przekieruje zainteresowaną osobę. (...)Network marketing można porównać do gry w karty czarne, czerwone (czarne przegrywa ,czerwone wygrywa).Musisz przedstawić jak największej liczbie osób możliwości biznesowe jakie stwarza marketing sieciowy. Dzięki temu będziesz miał możliwość zarobienia więcej pieniędzy. Nie wszyscy są zainteresowani taka formą działalności biznesowej.

Jak to zrobić pomocne są następujące wskazówki

Napisz i rozpowszechniaj artykuły,raporty i Ebooki Internauci są zainteresowanym informacjami dotyczącymi ich problemów ,wykorzystaj to . Użyj do promowania swojej firmy wysokiej jakości treści zamieszczonej na swoim blogu,stronie czy ebooku .

Jednym bardzo dobrym sposobem na pozyskanie osób do współpracy są specjalne raporty dotyczące danego zagadnienia zawierające wskazówki i linki do stron na których podsuwasz rozwiązania. Oczywiście nie wszyscy z tego skorzystają. Jako właściciel strony internetowej lub listy możesz zmieniać materiały ,uzupełniać.ulepszać

Udzielaj się na forach bierz czynny udział w dyskusjach na dany temat który znasz . Istnieją tysiące forów internetowych na których ciągle ludzie wymieniają się doświadczeniami szukają rozwiązań .

Na większość możesz zadać pytanie lub udzielić wskazówek zostawiając swój podpis kierujący na twoją stronę internetowa czy bloga. Jest to szansa dla Ciebie do reklamowania swojej witryny.

Odwiedzając te fora zostawiaj przemyślane pytania i oferuj swoją wiedzę,pozostawiając podpis masz zwiększoną szanse na odwiedzenie osób zainteresowanych danym tematem.Oczywiście, ile odwiedzin uzyskasz, zależy od tego, jaką ilość zostawiasz wpisów i podpisów na danej witrynie .

Dołącz do portali biznesowych.Portale te ułatwiają ludziom wymianę doświadczeń, dyskusje oraz reklamowanie swoich produktów i usług.

Dobrym rozwiązaniem jest wymiana ruchu. Ogłoszenia i reklamy stron, wymiana ruchu ma złą reputację, ale naprawdę działa, jeśli wiesz jak ich używać. Ładny baner oczywiście nie dużych rozmiarów umieszczony po prawej stronie rzucający się w oczy.

Dobrym rozwiązaniem jest konkurs. Ludzie kochają perspektywę wygrania jakiegoś produktu np perfum jeżeli działasz w firmie zajmującej się dystrybucja kosmetyków, np Fm. konkurs może być wielkim generatorem ruchu. Najważniejsze jest, aby wybrać miejsce, które przyciągnie ludzi z grupy docelowej.

Oczywiście nie przesadzaj i nie oferuj laptopa bo w tym wypadku zapisze się wiele postronnych osób które nie są zainteresowane twoimi produktami tylko nagrodą.

Zapiszą się wszyscy, którzy chcieliby zdobyć nowego laptopa ale nie o to chodzi. Musi być to grupa docelowa zainteresowana danym produktem.

Podpisuj wszystkie wychodzące e-mail. Za każdym razem kiedy wysyłasz wiadomość e-maila umieszczaj link do swojej witryny. Wystarczy utworzyć taki podpis raz,a będzie automatycznie dodawany do każdej wiadomości wychodzącej. W podpisie krótko wyjaśnić co zrobić by uzyskać dalsze wskazówki dodać hiperłącze do witryny na którą przekieruje zainteresowaną osobę.
      "
      • Gość: przyszła mama Pytanie do Szpital Profamilia IP: *.rzeszow.vectranet.pl 31.08.11, 22:33
        Proszę mi powiedzieć czy w Waszym szpitalu można zakończyć ciążę jeżeli amniopunkcja wskazuje na wady płodu, a matka nalega na aborcję? Jak to wygląda?
        • pro-familia Re: Pytanie do Szpital Profamilia 02.09.11, 09:38
          @przyszła mamo, w naszym szpitalu zajmujemy się diagnostyką prenatalną nieinwazyjną ( usg, badania biochemiczne), amniopunkcje jeżeli jest taka konieczność nasze pacjentki mają wykonywaną w Warszawie i tam są podejmowane dalsze decyzje.
          • Gość: Mery Re: Pytanie do Szpital Profamilia IP: *.150.181.211.fenomenalny.net 11.09.11, 09:35
            witam, bardzo proszę o informację, czy jeśli chodzę do państwa placówki - do ginekologa od 4 miesiaca ciąży, to czy poród w Państwa szpitalu jest płatny, czy są jakieś dodatkowe opłaty, jestem ubezpieczona w NFZ?
          • Gość: przyszła mama Re: Pytanie do Szpital Profamilia IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.09.11, 22:31
            Od 2012 będą wykonywane w waszym szpitalu badania prenatalne inwazyjne dlatego interesuje mnie co dalej jeżeli półd okaże się uszkodzony, a matka będzie chciała zakończyć ciążę? Mam 37 lat i za rok może dwa zamierzam ponownie zostac mamą...
            • Gość: Mery Re: Pytanie do Szpital Profamilia IP: 217.153.205.* 15.09.11, 08:07
              witam, bardzo proszę o informację, czy jeśli chodzę do państwa placówki - do ginekologa od 4 miesiaca ciąży, to czy poród w Państwa szpitalu jest płatny, czy są jakieś dodatkowe opłaty, jestem ubezpieczona w NFZ?
              • Gość: Profamilia Re: Pytanie do Szpital Profamilia IP: *.ghnet.pl 20.09.11, 10:24
                @Mery, opieka pacjentki po porodzie siłami natury tak jak i po cięciu cesarskim jest bezpłatna, podobnie jak wyżywienie. Jeśli jesteś ubezpieczona w NFZ to nie płacisz nic za opiekę. Opieka nad dzieckiem również jest bezpłatna.
                • Gość: :) Re: Pytanie do Szpital Profamilia IP: 217.153.205.* 22.09.11, 09:28
                  Dziękuję za odpowiedź:)
                • Gość: ssloneczko Re: Pytanie do Szpital Profamilia IP: *.19.165.38.osk.enformatic.pl 22.09.11, 09:37
                  Czy czesto sie zdarza, że porodówka jest przepełniona i odsyłają Państwo pacjentki do innych szpitali? Czy jak akcja porodowa sie zacznie i zadzwonie na izbe przyjęc to uzyskam informacje czy mogę przyjechać tu rodzić czy jest przepełnienie?
                  • Gość: kassia Re: Pytanie do Szpital Profamilia IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 19:24
                    Mam pytanie. Czy pobyt na patologii ciąży jest również bezpłatny?
                    • Gość: Profamilia Re: Pytanie do Szpital Profamilia IP: *.ghnet.pl 26.09.11, 11:25
                      @ssloneczko:

Zdarzają się takie dni, że niestety musimy odsyłać Panie rodzące do innych szpitali, prosimy o bieżący kontakt z Izbą przyjęć Tel. 17 773 57 03

@kassia:

Patologia ciąży jest zakontraktowana z NFZ, jeżeli lekarz dyżurny uzna, że Pacjentka powinna być hospitalizowana to Pacjentka zostanie przyjęta na Oddział.
                • Gość: izolda_28 Re: Pytanie do Szpital Profamilia IP: *.centertel.pl 11.11.11, 21:43
                  Witam, jestem nową pacjentką pro- famili, (jest to mój 34 tydzień ciąży) wczesniej korzystałam z usług innej przychodni w zupełnie innym województwie, czy bez problemu będę mogła urodzić w pro-familii ??, proszę również o informacje jakie rzeczy (nie mam na myśli wymaganych dokumentów) potrzebne są na oddziale ( pieluchy, podkłady, ubranka dla dziecka)??
                  • Gość: Pro-familia Re: Pytanie do Szpital Profamilia IP: *.ds16.agh.edu.pl 11.11.11, 22:29
                    Nie sądzimy żeby był jakikolwiek problem z tym żeby Pani u nas urodziła. Jednak nie wiemy dokładnie jaka jest Pani sytuacja, dlatego prosimy upewnić się u lekarza.

pieluchy, podkłady, ubranka dla dziecka zapewniamy

Oto lista rzeczy, które warto zakupić przed porodem:
                    1. Majtki jednorazowe
                    2. Podkład higieniczny
                    3. Szare mydło
                    4. Wkładki laktacyjne
                    5. Torebka do dezynfekcji
                    6. Płyn do mycia butelek, smoczków i części laktatorów
                    7. Biustonosz do karmienia
                    8. Krem przeciw odparzeniom
                    9. Chusteczki nawilżane
                    10. Herbatka bocianek

• Gość: op Re: Szpital Profamilia IP: *.krak.tke.pl 26.09.11, 20:33
      Bez żadnych podtekstów.
      Znalazłem taki artykuł i ciekaw jestem jak to się ma do kondycji tego nowego szpitala, który spowodował zamieszanie na rzeszowskim rynku medycznym.
      Sam uważam, że dla kobiet i dzieci nigdy nie za wiele i dlatego położnictwo z lepszymi warunkami (bez wnikanie w szczegóły) do bardzo pozytywne zjawisko natomiast z neonatologią to mówiąc bardzo łagodnie wręcz przeciwnie.
      Stworzenie takiego szpital i podobnych odbyło się kosztem innych placówek i spowodował niemałe komplikacje łącznie z likwidacją oddziałów. Jeżeli te nowe miały by mieć podobne kłopoty jak te w artykule to nie jest to według mnie optymistyczne dla nas.

praca.gazetaprawna.pl/artykuly/550057,prywatne_szpitale_swieca_pustkami.html
      "Prywatne szpitale świecą pustkami

Gigantyczne inwestycje w prywatne szpitale okazują się niewypałem. Na drogie zabiegi stać wąską grupę Polaków. Za mało, by biznes mógł się rozkręcać.
      Zobacz także:
      Szpitale kliniczne staną się spółkami
      Enel-Med rusza z budową szpitala
      Enel-Med, Medicover i Lux Med budują prywatne szpitale

Nawet banalne operacje kosztują w prywatnych szpitalach duże pieniądze. Za wycięcie wyrostka trzeba zapłacić ok. 3,5 tys. zł, migdałków – 2,4 tys. zł, operacja przegrody nosowej to 2,5 tys. Bardziej skomplikowane zabiegi, np. operacja stawu biodrowego, oznacza wydatek od 11 do 29 tys. zł. Do tego trzeba doliczyć koszty pobytu w szpitalu, sięgające 550 zł za dobę, czy konsultacji – około 150 zł.

Razem wyjdzie spora suma. To cena za miłą atmosferę, komfortowe warunki i pewność, że zabieg przeprowadza specjalista wysokiej klasy. Mało kogo na to jednak stać. Spółki, które liczyły, że Polacy będą wydawać grube tysiące za poskładanie złamanej nogi, mają problemy. Przeznaczony dla 270 pacjentów szpital Medicoveru w Miasteczku Wilanów w Warszawie nie spełnił pokładanych w nim nadziei. Jego budowa kosztowała 45 mln euro. Firma zakładała, że placówkę uda się utrzymać z opłat pacjentów, ale sale świecą pustkami.

Medicover, by utrzymać się na rynku, wywalczył kontrakt z Narodowym Funduszem Zdrowia. Dostał 1,8 mln zł, ale to wciąż mało. – Będziemy walczyć o większe pieniądze – zapewnia Bartosz Maciejewski, rzecznik firmy.

Nie najlepiej sytuacja wygląda też w EMC Instytucie Medycznym, do którego należy osiem szpitali. Firma miała w pierwszym półroczu 1,5 mln zł straty; zarząd obciął pensje pracownikom w szpitalu w Piasecznie. Firma ma kontrakt z NFZ, ale by zarabiać, potrzebuje pacjentów prywatnych. A ich liczba spada. W 2010 r. dali spółce 17 proc. przychodów, w tym już tylko 15 proc.

Podobnie jest w innych spółkach medycznych. W Enel-Medzie, który ma szpital na warszawskim Zaciszu, po I półroczu 2010 r. przychody z usług komercyjnych wynosiły 2,3 mln zł, w tym roku już 1,8 mln zł. W Swissmedzie udział spadł z 46 do 39 proc.

To fatalna wiadomość dla prywatnej służby zdrowia. O ile komercyjne przychodnie radzą sobie nieźle, bo miesięczny abonament rzędu kilkudziesięciu złotych nie jest wielkim wydatkiem, o tyle w szpitalach jest coraz gorzej.

I nie wiadomo, czy się polepszy. Agnieszka Stawarska, ekspert rynku ochrony zdrowia z firmy PMR Publications, twierdzi, że nawet zamożne osoby najpierw sprawdzają, jak długo trzeba czekać na operację finansowaną przez NFZ i decydują się na wydanie pieniędzy tylko wtedy, gdy kolejka jest gigantyczna.

Prywatne szpitale, które miały być antidotum na kulejącą publiczną służbę zdrowia, same mogą potrzebować reanimacji.

Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
      Artykuł z dnia: 2011-09-23"

i jeden z wielu komentarzy do tego artykułu

"Ja proponuję jeszcze zrobić program oddłużenia prywatnych szpitali. Nie róbcie sobie jaj. Prywaciarz działa dla zysku i nie obchodzi go zdrowie pacjentów. Najlepiej jak by do niego przychodzili sami zdrowi z jak najbardziej błachymi przypadkami. Kosztowniejsze są kierowane do publicznej służby zdrowia, która nie ma wyjścia i musi wszystkich przyjąć. Nie rozumiem dlaczego autor wylewa takie żale na temat trudnej sytuacji prywaciarza.
      A na koniec dodam jeszcze, że system kontraktowania świadczeń z NFZ jest chory. Prywaciarze odbierają kontrakty publicznym placówkom dlatego, że podają ceny świadczeń poniżej kosztów, a później pobierają sobie różnice w dodatkowych opłatach od pacjentów. Publiczne jednostki tego robić nie mogą. Gdzie tu równe traktowanie podmiotów. Dlaczego publiczne środki są przeznaczane na finansowanie firm, które tylko działaja dla zysku, a nie po to by rozładowac kolejki do lekarzy. Który prywaciarz podejmie się leczenia przypadków, które są dla niego nieopłacalne - dlatego właśnie stoją u nich puste łóżka. Nie chcą leczyć tylko brać pieniądze. Autor chyba trochę przegiął z tym użalaniem się nad ciężkim losem prywaciarza."
      • Gość: pacjentka Re: Szpital Profamilia IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.11.11, 10:40
        Witam, mam pytanie do Państwa, jestem pacjentką profamili, jestem w 6 miesiącu ciąży, wykryto u mnie nietolerancję glukozy. Mam wizyty w poradni diabetologicznej, jestem na diecie, bez insuliny, czy w takim przypadku mogę bez problemu rodzić w Państwa przychodni siłami natury, czy cesarskim cięciem? Proszę o informację jak to wygląda u Państwa? pozdrawiam
        • Gość: pacjętka Re: Szpital Profamilia IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.11.11, 18:13
          witam, ponawiam swoje pytanie do Państwa - jestem pacjentką profamili, jestem w 6 miesiącu ciąży, wykryto u mnie nietolerancję glukozy. Mam wizyty w poradni diabetologicznej, jestem na diecie, bez insuliny, czy w takim przypadku mogę bez problemu rodzić w Państwa przychodni siłami natury, czy cesarskim cięciem? Proszę o informację jak to wygląda u Państwa? pozdrawiam
          • Gość: nutria Re: Szpital Profamilia IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.11, 16:43
            hej, ja miałam w ciąży nietolerancję - tylko dieta, bez insuliny. urodziłam sn 4 dni po terminie w PF. sama cukrzyca nie jest wskazaniem do cc, ważne jest łożysko, waga dziecka itp
            • Gość: pacjętka Re: Szpital Profamilia IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.11.11, 17:01
              Dziękuję za odpowiedz, a powiedz mi jeszcze proszę ile ważyła i mierzyła Twoja dzidza i czy jakieś dokumenty, badania są jeszcze potrzebne, jeśli mam nietolerancję? Czy miałaś jakieś dodatkowe konsultacje? pozdrawiam
              • Gość: nut Re: Szpital Profamilia IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.11, 02:34
                54 cm i 3570 g. (przed ciążą ważyłam 46kg, więc dzidzia jak na mnie całkiem spora) oprócz mierzenia cukru 4 razy dziennie, potem 2 razy nie miałam żadnych innych badań. 10 tyg po porodzie mam powtórzyć krzywą cukrową.
                aha, byłam umówiona na wywoływanie (4 dni po terminie), bo maluszek nie miał zamiaru wyjść a ginekolog obawiała się, że mogę większego nie urodzić, ale na szczęście po wejściu na porodówkę stwierdził, że sam wyjdzie:) po urodzeniu okazało się, że łożysko zaczynało być zwapnione, czyli dobrze, że nie czekaliśmy dłużej.
                Po porodzie synek miał 2 razy mierzony cukier, wszystko ok.
                • Gość: pacjetka Re: Szpital Profamilia IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.11.11, 10:40
                  Dziękuję, uspokoiłaś mnie trochę:) a powiedz mi czy byłaś pod opieką poradni diabetologicznej?
                  • Gość: nut Re: Szpital Profamilia IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.11, 16:36
                    przepraszam, że dopiero teraz odpisuję:) mały nie daje...
                    tak chodziłam do dr Kędzierskiej, podobno specjalistka od cukrzycy ciążowej. Przyjmuje w Renie na Rejtana, ale chętniej ciężarne przyjmuje w przychodni w szpitalu na Lwowskiej.
                    Byłam chyba na 4 wizytach, dostałam za darmo też glukometr.
                    • Gość: pacjętka Re: Szpital Profamilia IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.11.11, 17:01
                      witam, nic się nie stało, to super, bo też do niej chodzę, czyli mówisz że wszystko oki, czyli można rodzić siłami natury w profamilii mimo nietolerancji glukozy:)
                      • Gość: nut Re: Szpital Profamilia IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.11, 19:40
                        można:) chociaż dr Kędzierska zdziwiła się, że mój lekarz nie wspominał o cesarce i na ostatniej wizycie przy wypisywaniu informacji dla lekarza dopisała, żeby skontrolować wagę dziecka i podjąć decyzję o rodzaju rozwiązania.
                        • Gość: pacjętka Re: Szpital Profamilia IP: 217.153.205.* 01.12.11, 07:22
                          witam, czyli roumiem, że rodziałaś sama, siłami natury mimo że było jużpo terminie, a ile dzidziuś miała na ostatnim usg a jak duży się urodził?
                          • Gość: nut Re: Szpital Profamilia IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.11, 10:23
                            hmm nie sama, z mężem:)
                            w dniu terminu porodu usg pokazywało ok 3300 bez mierzenia główki bo była już za nisko i aparat nie mógł dobrze uchwycić. w dniu przyjęcia ok 3400. urodził się 3570.
                            • Gość: pacjętka Re: Szpital Profamilia IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.12.11, 16:49
                              w super, tak wiem, ale siłami natury:) dzięki za wszystkie informacje:)
                              a czy w dniu porodu w pofamili robili jeszcze Ci ugs, żeby podjaąć decyzję o porodzie, czy cesarka, czy od razu siłami natury:)
                              • Gość: nut Re: Szpital Profamilia IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.11, 17:07
                                o cesarce w ogóle nie było mowy., lekarz nawet o niej nie wspominał.
                                • Gość: pacjętka Re: Szpital Profamilia IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.12.11, 17:25
                                  dzięki:) a ostatnie pytanie, jaki lekarz Cię prowadził w profamili?
                                  • Gość: nut Re: Szpital Profamilia IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.11, 15:34
                                    prowadziła mnie dr Wójcik - przyjmuje w przychodni na Podpromiu

asiulka - w innych rzeszowskich szpitalach też są pampersy i ubranka
                                    • asiulka_pl Re: Szpital Profamilia 03.12.11, 16:30
                                      no coz na lwowskiej kazali miec swoje rzeczy (oddzial dla noworodkow) i zaznaczylam ze w moim miescie tego nie ma, chyba jasno z tego wynika ze nie jestem z rzeszowa
                                      • Gość: nut Re: Szpital Profamilia IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.11, 08:28
                                        tak, ale napisałaś też, że nie wiesz jak jest w pozostałych szpitalach w Rzeszowie. Na Szopena na pewno zapewniają te rzeczy (przy porodzie).
                                        • malgorzatak29 Re: Szpital Profamilia 05.12.11, 16:04
                                          Mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn jak i do samego szpitala: jestem w pierwszej ciąży i jak wiadomo mam wiele obaw. Bardzo podoba mi sie szpital Pro Familia - na cos takiego czekałam - w koncu XXI w. Zapisałam sie już do lekarza pracującego w pro famili, jednak jest jedno ale. Do szpitala mam ok. 80 km i niektórzy twierdzą, że takie wyjazdy na wizyty nie maja sensu, że jest to za daleko. Nie chce oszczędzać na swoim zdrowiu. Co Wy o tym sądzicie. A może któraś z Was też pokonuje dłuzsze trasy, aby czuć sie komfortowo?
                                          • Gość: Pro-familia Re: Szpital Profamilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 10:11
                                            Ostateczna decyzja należy oczywiście do Ciebie. Jeśli podróże Cię nie meczą to warto pokonywać te 80km, by czuć się komfortowo.
    • asiulka_pl Re: Szpital Profamilia 03.12.11, 12:27
      Witam
      prawie dwa tygodnie temu rodzilam w Profamilii przez cesarskie ciecie. chcialabym powiedziec ze jestem bardzo zadowolona z wyboru lekarza i szpitala! opieka na prawde super, panie polozne wspieraja w karmieniu piersia i staraja sie jak najszybciej dac maluszka po porodzie. synek lezal u mnie na piersi w niespelna godzine po cc i byl do samego wieczora ze mna. dzieki sprawnej pani poloznej bardzo szybko doszlam do siebie i w drugiej dobie po cc poruszalam sie bez problemu co nie mialo miejsca po pierwszym cieciu. rowniez dzieki szybkiej reakcji ze strony Pani neonatolog trafilismy pod opieke specjalisty - mielismy problem z drogami moczowymi. i oczywiscie nie mozna pominac wysokiego standardu szpitala! nie wiem jak jest w innych szpitalach ale w moim miescie nie zapewnia sie ubranek, pampersow czy podkladow a w Profamilii to wszystko jest. na prawde z czystym sumieniem moge polecic ten szpital wszystkim przyszlym mamom. a i nie zapomne do konca zycia atmosfery panujacej na sali opreacyjnej:) nie dosc ze wszystko poszlo blyskawicznie to nawet nie zdazylam sie zestresowac dzieki milym i zartujacym anestazjologom;-) chce jeszcze tylko dodac ze do szpitala pojechalam ze skierowaniem tydzien po wyznaczonym terminie porodu i zostalam od razu przyjeta, przebadana i przygotowana do cc i nie bylo zadnych "ukrytych" oplat wszystko na NFZ
      • mika2424 Re: Szpital Profamilia 11.12.11, 19:57
        pytanie do szpitala pro familia - witam czy mam szanse na poród w waszym szpitalu? mieszkam w nisku około 70 km od rzeszowa chcę rodzić u was ze względu na warunki i doskonałą opiekę co powinnam zrobić aby rodzić u was - dodam ze chodze na wizyty w nisku u swojego ginekologa ? Pierwsze dziecko urodziłam cc z przymusu obecnie nie wiem jak się potoczy ale wole cc - czy mozna u was zrobić ją na życzenie?? bardzo prosze o odpowiedz
        • Gość: pacjętka Re: Szpital Profamilia IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.12.11, 20:01
          mam pytanie, jestem w 7 miesiącu ciąży, czy ktoś chodził do szkoły rodzenia do ProFamilii? jak często są zajęcia i ile kosztuje szkoła rodzenia?
          • Gość: Pro-familia Re: Szpital Profamilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 10:10
            @pacjętka, zajęcia w szkole rodzenia nie są koniecznością, ale z pewnością wiedza wyniesiona podczas tych zajęć bardzo się przyda podczas porodu jaki już pielęgnacji dziecka. Spotkania w grupach odbywają się raz w tygodniu. Cykl spotkań trwa 11tygodni. W naszej szkole umożliwiamy również odbycie indywidualnych zajęć w trybie przyśpieszonym - dwóch spotkań. Program szkoły rodzenia znajdziesz na www.pro-familia.pl/szkola-rodzenia/
            • Gość: pacjetka Re: Szpital Profamilia IP: *.150.181.211.fenomenalny.net 28.12.11, 12:34
              witam, czy moge poprosić o jakiś kontakt do Państwa szkoły rodzenia lub e-mail abym mogla sie czegoś więcej dowedzieć?
              • Gość: Pro-familia Re: Szpital Profamilia IP: *.ds16.agh.edu.pl 30.12.11, 12:00
                Jeśli preferuje Pani rozmowę telefoniczną, prosimy skorzystać z infolinii - 17 773 57 40. Więcej informacji kontaktowych znajduje się na stronie szpitala.
        • Gość: Pro-familia Re: Szpital Profamilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 10:09
          Do cięcia cesarskie kwalifikuje lekarz przyjmujący na izbie przyjęć jeżeli są ewidentne wskazania lub lekarz opiekujący się salą porodową w danym momencie.
          Każda rodząca jest przyjęta gdy są miejsca na oddziale, gdy ich brakuje priorytetem są panie które chodzą do naszej przychodni. Zdarzają się takie dni, że niestety musimy odsyłać Panie
          rodzące do innych szpitali, prosimy o bieżący kontakt z Izbą przyjęć Tel. 17 773 57 03
    • malgorzatak29 zmiany? 13.01.12, 15:14
      Witam! Chciałam zapytać czy w tym roku nastąpiły jakieś zmiany w cenniku. Interesuje mnie najbardziej znieczulenie zewnątrzoponowe oraz przed planowym cc. Czy nadal kosztuje 800 zł "konsultacja anestezjologiczna". Będę wdzięczna za odpowiedź.
      • Gość: pacjętka Re: zmiany? IP: *.150.181.211.fenomenalny.net 18.01.12, 17:02
        witam, proszę o informację jakie rzeczy należy zabrać do szpitala jakdą do Państwa na poród?
        • Gość: Pro-familia Re: zmiany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 13:45
          @pacjętka przed planowanym terminem porodu warto stworzyć listę niezbędnych rzeczy, a nawet zapakować te rzeczy wcześniej, aby nie denerwować się dodatkowo zapomnianym dokumentem czy innym
          przedmiotem.
          Jeżeli chodzi o dokumenty powinnaś zabrać ze sobą: Karta przebiegu ciąży
          -Wynik WR (lub jego odpowiednik) i HBs-Ag
          -Oryginał grupy krwi
          -Wynik posiewu z pochwy w kierunku paciorkowców grupy B (tzw. GBS)
          -Aktualny dowód ubezpieczenia
          -Karty informacyjne z pobytu w szpitalu (jeżeli są)
          -APTT, PT(INR), Fibrynogen - tylko pacjentki do znieczulenia zewnątrzoponowego
          -Jeżeli współistnieją inne choroby konieczne będzie zaświadczenie od lekarzy prowadzących z zaleceniami co do przebiegu porodu
          -W przypadku porodu po terminie wszystkie wyniki USG
          Dla siebie :
          -3 koszule - 1 do porodu , 2 wygodne do karmienia
          -Klapki pod natrysk
          -Majtki jednorazowe ( siatka lub włóknina)
          -Płyny do picia ( woda niegazowana lub napoje wieloelektrolitowe)
          -Pomadka wazelinowa do ust
          -Mgiełka do nawilżania twarzy
          -Szare mydło
          -Inne przybory toaletowe

Dla taty, chcącego uczestniczyć w porodzie należy zapakować:
          -Jednorazowa odzież na zmianę
          -Klapki lub inne obuwie zmienna na trakt porodowy
          -Coś do picia
          -Coś do jedzenia
          -Może być aparat fotograficzny lub telefon komórkowy

I na koniec oczywiście kilka rzeczy dla maluszka:
          -Chusteczki nawilżone
          -Krem do pielęgnacji pupy ( Alantan, Linomag, lub inny)
          -Mogą być swoje ubranka i swoje pieluszki

Pakując te wszystkie przedmioty będziesz pewna, że niczego nie zapomniałaś i jesteś gotowa do porodu.
          • 1borgia Re: zmiany? 19.01.12, 14:15
            pol domu! w szpitalu daja majtki jednorazowe, mydlo i wyprawke dla dziecka, nie daja?
            borgia
          • Gość: * co do szpitala IP: *.cdma.centertel.pl 29.05.12, 10:34
            Mam pytanie do dziewczyn rodzących w PF: jaki krem do pupy miałyście: Linomag maść, krem z cynkiem czy z wit.A. A moze jakiś inny? Pakuję torbę i nie wiem co zabrać.
            • Gość: pacjętka PF Re: co do szpitala IP: *.150.181.211.fenomenalny.net 29.05.12, 11:07
              Linomag jest bardzo dobry:)
      • Gość: Pro-familia Re: zmiany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 12:03
        Ze względu na otrzymany kontrakt z NFZ na rok 2012 wszystkie usługi poza usługami hotelowymi (niemedycznymi) są u nas bezpłatne.
    • malgorzatak29 Re: Szpital Profamilia 25.01.12, 08:36
      Mam takie pytanie: jestem pacjentka waszego szpitala od początku ciąży. Czy w związku z tym napewno zostane przyjęta, jeżeli rozpocznie się poród? Czy może sie tak zdarzyć że nie będzie miejsc. Z tego co wiem jest u Was dużo pacjentek w związku z bezpłatnym znieczuleniem, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie, że mogłoby zabraknąć miejsca dla Waszej pacjentki. Będę wdzięczna za odpowiedź.
      • Gość: Pro-Familia Re: Szpital Profamilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 10:40
        @malgorzatak29 nie musisz się obawiać. Przyszła mama, której ciąża jest prowadzona w naszym szpitalu ma zagwarantowany poród w Pro-Familii. Jeżeli jesteś naszą pacjentką dopytaj lekarza prowadzącego o wszelkie nurtujące kwestie.
        • nemtudom-77 Re: Szpital Profamilia 15.02.12, 10:06
          Witam serdecznie :)
          Mam zasadnicze pytanie dotyczące szczepień. Bardzo ważna jest dla mnie informacja jakimi szczepionkami zostanie zaszczepione moje dziecko w Szpitalu po urodzeniu (chodzi mi o konkretną nazwę i skład). Nie ukrywam że mam na myśli szczepionki z zawartością thimerosalu (związku rtęci) głównie euvax, których bardzo się obawiam. I czy ewentualnie jeśli takie są stosowane, to czy uszanowana zostanie moja decyzja i będę miała możliwość zaszczepić dziecko oczyszczoną szczepionką oszczędzając mu aplikowania (bezsprzecznie toksycznej) rtęci. Będę mieć wykonane planowe c.c w Waszym Szpitalu w marcu.
          Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
          • Gość: pacjętka Re: Szpital Profamilia IP: *.150.181.211.fenomenalny.net 15.02.12, 16:29
            Witam, mam pytanie ile kosztuje dopłata do pokoju jedoosobowego po porodzie?
          • Gość: Pro-Familia Re: Szpital Profamilia IP: *.rzeszow.mm.pl 15.02.12, 19:02
            Rutynowo stosujemy w Pro-Familii szczepionkę euvax, ale na życzenie Pacjentki - za dopłatą - możemy podać inną szczepionkę.
            • Gość: pacjętka Re: Szpital Profamilia IP: *.150.181.211.fenomenalny.net 15.02.12, 19:45
              Witam, mam pytanie ile kosztuje dopłata do pokoju jedoosobowego po porodzie i kiedy trzeba zgłosić chęć o taki pokój?
              • Gość: Pro-Familia Re: Szpital Profamilia IP: *.rzeszow.mm.pl 15.02.12, 20:18
                Dopłata do pokoju jednoosobowego kosztuje 500 zł za dobę.
                • Gość: pacjętka Re: Szpital Profamilia IP: *.150.181.211.fenomenalny.net 15.02.12, 20:20
                  rozumiem, że dopłata jest tylko do pokoju jednoosobowego?
                  • Gość: Pro-Familia Re: Szpital Profamilia IP: *.rzeszow.mm.pl 16.02.12, 08:02
                    Pobyt w pokoju jednoosobowym (za dopłatą 500 zł za dobę) jest możliwy tylko w przypadku, gdy dysponujemy miejscami. Chęć pobytu w takim pokoju trzeba zgłosić w izbie przzyjęć lub sali porodowej.
                • Gość: majcia12 Re: Szpital Profamilia IP: *.greenbird.pl.173.150.91.in-addr.arpa 24.08.12, 20:47
                  mam kilka pytań dotyczących porodu. jestem w drugim tygodniu ciąży i już sie denerwuje porodem, moze przez to ze będzie to mój pierwszy, ale też opowiadaniami nie których kobiet. ostatnio rodziła moja koleżanka w publicznym szpitalu była strasznie wkurzona panującymi tam warunkami higienicznymi ale przede wszytkim chodziło o traktowanie kobiet. mnie oczywiście to tez zdołowało, pierwszą kwestią było nacinanie krocza o którym jak czytałam w różnych artykułach można uniknąć albo też sie na to nie zgodzić BO JEST TO NIE POTRZEBNE,oczywiście wcześnie to przedyskutowawszy z doktorem prowadzącym itd.czy to prawda? bo tu moja kolezanka spotkała sie z kategoryczną odmową i śmiechem.personel tego szpitalu był odrażający nie popisali sie profesjonalizmem wręcz byli odpychający,nie miłe uwagi, - to pani powinna wiedzieć,prosze sie ruszać szybciej. nie wiem może przesadzam ale mam 20 lat i oczekuje wsparcia ze strony personelu chce czuć spokój a nie panike do nadchodzącego porodu myśle ze można to zrozumieć.porażająca była tam łazienka jedna na cały oddział stary zardzewiały prysznic, w do datku brudny ze śladami krwi nikt tego nie sprzątał dopiero rano sprzątaczka to sprzątała i tyle przez cały dzień panował syf.!! drugie pytanie to czy przy porodzie musi być aż piętnaście osob z personelu?? ten szpital jest w mojej miejscowość jednak nie mam zamiaru do niego iśc pro familia jest troche dalej godzina jazdy,i zastanawiam sie czy pomimo tego nie zostać jej pacjentkom.czy może mi ktoś odpowiedzieć na moje pytania czy zawsze tak musi być??bardzo prosze o odpowiedz
            • nemtudom-77 Re: Szpital Profamilia 22.02.12, 19:46
              Bardzo dziękuję za odpowiedź.
              Chciałam zadać jeszcze kilka szczegółowych pytań na ten sam temat:
              1. Jaka jest dopłata jeśli poproszę o inną szczepionkę niż euvax?
              2. Czy możliwe jest podanie (na forum) nazwy szczepionki zamiennej?
              3. I czy muszę dużo wcześniej zgłaszać taką prośbę? (tzn. czy przed przyjazdem do Państwa Szpitala czy wystarczy już w trakcie przyjęcia).
              Jest to dla mnie osobiście bardzo ważne, dziękuję.
              • Gość: Pro-Familia Re: Szpital Profamilia IP: *.rzeszow.mm.pl 26.02.12, 14:26
                Nie podajemy na forum nazw leków stosowanych w szpitalu. Nazwę szczepionki poda Pani lekarz prowadzący opiekę nad Pani dzieckiem. Cena leku będzie taka sama jak w aptece i nie trzeba niczego wcześniej zgłaszać.
          • Gość: p401 Re: Szpital Profamilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 08:56
            Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że to kartele chemiczne rozpętały II wojnę światową, bo potrzebowały zbytu na swoje wyroby. Produkcja bomb i gazów bojowych wydała im się świetnym sposobem na zwiększenie popytu. Powstające obozy koncentracyjne umożliwiły traktowanie ludzi jako króliki doświadczalne i handel ludźmi niczym bydłem. „Uczeni” i „lekarze” mogli testować na nich swoje „leki” i praktykować „medycynę doświadczalną”, czyli w pełni „naukową”. Doktor Mengele przeszedł do historii, ale nie był on jedynym, który zasługiwał na podobną „sławę”. Żeby było zabawniej, po wojnie powieszono kilku doktorków, dla śmiechu, żeby było fajne widowisko, jednak Mengele, zbrodniarz nad zbrodniarzami, uciekł do Ameryki, gdzie żył sobie jak w raju aż do śmierci z przyczyn naturalnych. Mossad oczywiście go wytropił i wysłał jego śladami kilku agentów z misją zastrzelenia drania tak, jak na to zasługiwał, ale stał się cud… Gdy ci już go namierzyli i szykowali się do strzału przyszedł rozkaz, że mają się wycofać i wracać do domu.

Media o tym nie informowały… Ani o tym, ani o wielu innych, bardzo ciekawych rzeczach.

Na przykład o tym, kim był inny zbrodniarz wojenny, Fritz Ter-Meer i dlaczego za swe krwawe wyczyny dostał AŻ 7 lat odsiadki, a nie czapę. Nie pisano również o tym, że nie odsiedział nawet tego, bo był potrzebny Rockefellerom. Mieli dla niego pracę. W nagrodę za miłość dla ludzkości otrzymał zadanie kierowania koncernem farmaceutycznym i opracowania kodeksu regulującego normy obowiązujące w produkcji i handlu żywnością, zwanego Codex Alimentarius, dziś wprowadzanego w życie na całym świecie – dla dobra ludzkości.

Nie do wiary, prawda?

Zbrodniarz wojenny, który opracowywał i testował „leki” na ludzkich królikach doświadczalnych w Auschwitz, w tym na Żydach, dostaje od innego, wysoko postawionego i bogatego Żyda misję normowania kwestii zdrowotnych.

Media nie zadawały trudnych pytań, dlaczego jedni Żydzi poszli do gazu, a inni ich tam wysłali. Po co robić niepotrzebny szum? W tym czasie media lansowały zabawę i rozrywkę. Bawmy się, przecież mamy za sobą taką straszliwą wojnę, taki krwawy holokaust, po co więc mamy się jeszcze bardziej smucić i dręczyć wspomnieniami? Po co żądać odwetu? Po co karać winnych?

Przecież Jezus nakazał wybaczanie i odpuszczanie win. Wybaczmy im, miłujmy ich i bawmy się. Budujmy lunaparki, uczmy się nowych kroków tanecznych, kręćmy filmy pełne śpiewu, tańca i kolorowych strojów! Niech żyje rozrywka!

Ludzkość tak się zatraciła w tańcu i plotkach z życia gwiazd, że nie zauważyła, iż nadchodzi nowy holokaust. Co więcej – z tych samych rąk, co poprzedni.

Produkcja bomb i gazów bojowych rozruszała interes. Ale nie całe zapasy środków chemicznych udało się zużyć. Zostało tego całkiem dużo. Naprawdę, szkoda by było, żeby się zmarnowało!

Ludzie stojący na czele karteli chemicznych pokombinowali i znaleźli sposób na „utylizację”, na której można jeszcze dodatkowo bardzo dużo zarobić. Gazy bojowe zostały przerobione na „leki” onkologiczne i środki „ochrony” roślin, a reszta poszła do produkcji nawozów sztucznych.

A co z czołgami? Czołgi przerobiono na traktory i maszyny rolnicze.

Mała dygresja: czy wiecie, że Mengele to rodzinna firma produkująca przed wojną kombajny dla rolnictwa? Na każdym niemieckim polu stał kombajn z napisem Mengele. Tak, chodzi o TYCH Mengele. Dokładnie o ojca doktora Mengele. I tym sposobem kółko się zamknęło, prawda jak ładnie?

W czasie, gdy prasa publikowała pikantne ploteczki o życiu gwiazd Hollywoodu, a telewizja lansowała piękne cycate i miauczące jak kotki w rui panienki, których sutki i pośladki hipnotycznie wirowały na ekranach wszystkich domowych telewizorów, kartele chemiczno-farmaceutyczne rosły w siłę i robiły rzeczy, które, gdyby wyszły na jaw, stałyby się wielkim skandalem. Ale się nie stały. Bo media już dawno nie były wolne i publikowały nie to, co jest, lecz to, co życzyli sobie tam widzieć ich właściciele i bogaci „sponsorzy”, wykupujący reklamy i „artykuły sponsorowane”, czyli mówiąc bez ogródek: kryptoreklamę ukrytą za rzekomo naukowo rzetelnym artykułem.

Z drugiej strony media zadbały o to, żeby wmówić ludziom, że wszystko to, w co dotąd wierzyli to przesądy i wstecznictwo, bo przecież XX wiek to wiek pary i elektryczności, więc liczy się nałuka, a nie jakiś zabobon. I tylko nałuka jest jedynym autorytetem, Bogiem i nieomylną wyrocznią. Amen!

I tak, zanim się obejrzeliśmy, wszyscy staliśmy się zakładnikami „sponsorowanej” pseudonauki i pseudomedycyny. Nie tylko media zostały wykupione. Kupiono prawników, uczelnie i uczonych. Poziom edukacji obniżył się drastycznie, od podstawówki po uczelnie wyższe, nic więc dziwnego, że dziś niewielu ludzi ma dość przenikliwości, żeby widzieć i rozumieć, co się stało.

Ludzkość została oszukana, nabita w butelkę, a co najgorsze, z powodu braków w edukacji i za sprawą szczepionek z niszczącą układ nerwowy (w tym mózg) RTĘCIĄ nie potrafi samodzielnie i krytycznie myśleć. Wszyscy, A ZWŁASZCZA „wykształceni” ludzie, potrafią tylko bezrefleksyjnie powtarzać jak papugi to, co im wbito do głów i co wbijają im do tych głów codziennie mainstreamowe media. Ale samodzielnie myśleć nie potrafią. Bo tego nie uczono i nie wymagano. Kazano tylko wkuwać i zdawać egzaminy.
    • Gość: KASKA25@ Re: Szpital Profamilia IP: *.dynamic.mm.pl 18.04.12, 15:04
      JA MIAŁAM RODZI W TYM SZPITALU.ALE NIE PRZYJELI MNIE PO NIE BYŁO MIEJSC PODOBNO NA ODDZIALE.POWIEDZIELI MI ŻE MAM SZUKAC SOBIE INNY SZPITAL ALBO JECHAC DO DOMU.ZAZNACZE ŻE MIAŁAM JUŻ SKURCZE I PO TERMINE.URODZIŁAM NA DRUGI DZIEŃ W INNYM SZPITALU.BARDZO SIĘ ZAWIODŁAM NA TYM RENOMOWANYM SZPITALU.NIE MAM ZAMIARU RODZIC NASTĘPNEGO DZIECKA TAM?!!!!
      • Gość: pacjetka Re: Szpital Profamilia IP: *.150.181.211.fenomenalny.net 18.04.12, 15:08
        Ja rodzilam w Profamilii i jestem baaaardzo zadowolona, polecam kazdemu ten szpital!!!!!!!
      • Gość: * Re: Szpital Profamilia IP: *.cdma.centertel.pl 18.04.12, 16:49
        Do kaska25: chciałam zapytać czy byłas pacjentka PF, tzn. czy miałaś tam lekarza prowadzącego?
    • Gość: adw Re: Szpital Profamilia IP: *.greenbird.pl.173.150.91.in-addr.arpa 18.04.12, 22:05
      ta klinika nie jest wcale taka dobra.Była tam moja ciotka i to co tam przeżyła to horror. Zapłaciła 800 zł za znieczulenie przy porodzie którego jej w ogóle NIE PODALI!!!powód było za późno o męczyła sie przy porodzie a gdy urodziło sie jej dziecko to czekała dwa dni na specjalną karetke która mogła by przewieść jej dziecko do szpitala w KRAKOWIE ponieważ dziecko miało poważne kłopoty ze zdrowiem,i to nie pierwszy taki problem.Gdy widzą że urodzone dziecko ma kłopoty jakieś komplikacje ze zdrowiem to od razu przerzucają niemowlaka do szpitala na górce.Ten szpital to tylko strata pieniędzy!!
      • Gość: ktoś Re: Szpital Profamilia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.12, 10:12
        piszesz bzdury, mają swoja wlasna karetkę
        • Gość: Gość: adw Re: Szpital Profamilia IP: *.greenbird.pl.173.150.91.in-addr.arpa 12.05.12, 21:08
          mają ale była w tym przypadku bez UŻYTECZNA,nie myśl sobie że taką karetką można przewozić każde dziecko nie zależnie w jakim jest stanie!
          • kasik.85 Re: Szpital Profamilia 25.11.12, 22:26
            A ja mam pytanie czy jesli chce miec planowane cc na zyczenie to moge wybrac znieczulenie zzo ??? bo szczerze mowiac wolalabym to niz to podpajenczynowkowe...czy w ogole jest mozliwosc takiego znieczulania przy cc?
            • kasik.85 Re: Szpital Profamilia 25.11.12, 22:26
              i czy mozna sie z lekarzem umowic na konkretny termin. Prosze o odpowiedz.
              • kasik.85 Re: Szpital Profamilia 25.11.12, 22:35
                I prosze mi jeszcze powiedziec czy maz moze byc przy mnie podczas cesarki jak i potem na sali ?? sytuacja ta takze tyczy sie jesli jest porod naturalny w trakcie i po na sali...?? poniewaz slyszalam ze w panstwa szpitalu moze byc obecna bliska osoba podczas porodu jak i potem na sali dlatego licze na odpowiedz.
    • prof.tarantoga Re: Szpital Profamilia 29.11.12, 21:21
      Hmmm rok trwa kampania marketingowa szpitala na łamach forum. Ciekawe jak potoczy sie ta sprawa?

Lekarze z Pro Familii zawinili? "Nasz synek mógłby żyć"

A Wy co o tym sądzicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka