Dodaj do ulubionych

Wypasiona Encyklopedia Rzeszowa - tylko dla wyb...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 21:04
Jak ratuszowe wezmą się za promocję to zawsze z tego muszą wyjść... jajca.
Obserwuj wątek
    • jagienka.prima Wypasiona Encyklopedia Rzeszowa - tylko dla wyb... 18.07.11, 21:16
      Hm... Skoro już było pierwsze wydanie, to czemu poprzedni wydawca nie może partycypować w kolejnym...? Słyszałam, że ma być drugie wydanie ze względu na nowe zagadnienia, ale nie myślałam, że ma być to tak drogie i tylko dla wybranych... Ta Encyklopedia z roku 2004 też jest bogato ilustrowana, przygotowana przez masę autorów, a i na niezłym papierze... I chyba poprzedni wydawca ma prawa do swojego wydawnictwa...? Więc po co aż takie koszty na przetargi itp? Czemu ma to służyć...? Może ktoś z forumowiczów to umie wyjaśnić...
    • jasioplo śmiechu warte ... 18.07.11, 22:02
      znam się trochę na poligrafiii i na takie zlecenie dać tylko w 21 dni do realizacji ?
      toż to nie ulotka, plakat czy folder reklamowy - tylko poważna robota
      coś bardzo dziwne założenia tego przetargu - chyba, że już wiadomo kto, co i jak ...
      • Gość: ja Re: śmiechu warte ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 22:13
        I tutaj trafiłeś gościu w dziesięć; nakład już dawno leży w komorze, więc ten kto wygra bo ma wygrać - zdąży na czas.
        • Gość: Bronek Re: śmiechu warte ... IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.11, 23:17
          Przetarg na druk już dawno ustalony, niektórzy już znają wynik, wygra kolega Ryszard.
          • Gość: aaa Re: śmiechu warte ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 23:41
            nic nie pobije zakupów MON. Kupili krówki (takie cukierki) dla dzieci w Afganistanie. 10 ton, zapłacili 220 tyś pln. czyli po 22pln za kg. Aby było śmieszniej te monowskie głąby pochwaliły się tym w teleexpresie :))
          • Gość: jon encyklopedia IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.07.11, 23:45
            Nad zawartością encyklopedii czuwał siedmioosobowy zespół redaktorów pod przewodnictwem profesora Jana Drausa
            No to już wiemy czym będzie się różniła nowa od starej z 2004 r. Encyklopedii.
            Teraz to w Encyklopedii Rzeszowa będzie tylko prawica i Solidarność.
            Na pewno Draus już to zapewni.
      • Gość: zibil Re: śmiechu warte ... IP: *.saite.com.pl 19.07.11, 09:35
        Będzie tak jak z przetargiem na buspasy:):) pewnie encyklopedia już wydrukowana tylko czeka na oficjalne wyniki i na drugi dzien będzie dostarczona do urzędu:)::)21 dni na wydrukowanie i dostarczenie rewelacja i to jesze trochę egzemplarzy w skórze, łał szał ciał.
    • Gość: Gośka Wypasiona Encyklopedia Rzeszowa - tylko dla wyb... IP: *.rzeszow.mm.pl 18.07.11, 23:49
      Jestem nie zdziwiona i zaskoczona informacją, że dla p. Ferenca liczy się każdy człowiek. Humor satyra. Liczą się i owszem, ale kolesie. Klakierzy miele widziani. Reszta hołota won.
    • Gość: oldres Wypasiona Encyklopedia Rzeszowa - tylko dla wyb... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 00:36
      kupiłem przed laty pierwsze wydanie encyklopedii Rzeszowa.I bardzo tego pożalowałem.Brak jest w niej podstawowych danych o mieście jak podział na dzielnice,ich historię.Brak np. wszystkich historycznie "ojców miasta", ich rządów i dokonań.Nie znajdziecie tam wielu ważnych historycznie faktów z życia miasta.Ale za to opisana każda kapliczka,kazdy proboszcz. Żenujące jest to że każde hasło jest podpisane przez autora,przez co staje się on ważniejszym od treści hasła,myślę że to taki prowincjonalizm prosto z kruchty.Gdyby księża nie włączyli się gremialnie do stworzenia tej encyklopedii albo zrobili to bardziej inteligentnie to może byłoby to bardziej do przyjęcia.Ponieważ ten rodzaj wydawnictwa jest dość drogi zalecam ostrożność przy zakupie zwłaszcza gdy się kupuje towar w ciemno bez możliwości sprawdzenia zawartości.
      • jolakbook mam pytanie 19.07.11, 07:40
        ciekaw jestem czy pewien były ślusarz, z zaoczną maturą i zaocznymi (czyta nomenklaturowymi) studiami z przydziału - też tę encyklopedię czytał będzie ?
        W rozdziale pod tytułem "powiedzenia znanych rzeszowian" - powinien przeczytać coś takiego :

"jak byłby pan na zebraniu z moimi pracownikami - to dopiero zobaczyłby pan jaki ze mnie sukinsyn"
        • Gość: ALFA Re: mam pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 07:55
          Na taki cud nie ma co liczyć. Ślusarz tego nie ogarnie.
          On tylko zna się na łacinie i lewym sierpowym, bo to proste.
          Kompan Kosteckiego...Taki ślusarz jacy jego znajomi.
          • ares19 propozycja haseł 19.07.11, 10:21
            ekskluzywna encyklopedia powinna mieć ekskluzywne hasła. Podaje przykłady :

1. "matura po rzeszowsku"

"No jak tam towarzyszu dyrektorze, w której klasie jestem ? dopiero? a mówiliście , że ta matura zaoczna to prosta sprawa. Trza przyspieszyć - bo już towarzysz kadrowy z kumitetu miejskiego o mnie pytał. Wicie - nowe wyzwania na mnie czekajom"

2. "studia po rzeszowsku"

" Towarzyszu rektorze - a to już na którym roku jezdem? dopiero ? no wicie, trza by to na ścieżke przyspieszoną pchnonć ! Bo już towarzysz kadrowy z kumitetu wojewódzkiego o ten dyplom mnie pytoł. Mówicie , by z towarzyszem dziekanem porozmawiać?"

Jak zapewne pamiętacie, te hasła to nie całkiem tak historyczne - chyba pamiętacie przyspieszoną maturę pewnej "ślicznej inaczej" ex pani poseł o chłopskim rodowodzie ?

• Gość: karol Re: propozycja haseł IP: 62.233.161.* 19.07.11, 11:07
              Co drugi prawie członek nieboszczki partii PZPR ma taki tytuł magazyniera z warszawskiej uczelni lub kończył WUML z wynikiem b.dobrym bo innych wyników nie wpisywano do dokumentu a dokument był potrzebny do kariery zawodowej, warto zapytać obecnych karierowiczów z rzeszowskiego zarządu marszałkowskiego, choćby najlepszą specjalistkę od kultury masowej i ochrony zdrowia na Podkarpaciu.Nie ma się co dziwić , ze podkarpacka służba zdrowia nadal nie ma kasy za nad wykonania za poprzednie lata.Jest jeszcze jeden specjalista który reprezentuje Podkarpacie w sejmowej komisji zdrowia, również z SLD, młody działacz z kogutem z cukru na głowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka