Gość: gość IP: 31.175.117.* 24.08.11, 12:33 Przed chwilą otrzymałam tę smutną wiadomość.Ponieważ był bardzo znaną osobą w środowisku rzeszowskim,myślę że wielu wspomni Go.Odpoczywaj w pokoju! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sgr Re: Janek Zołoteńko nie żyje IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 24.08.11, 17:33 Pogrzeb w tę sobotę - o 11.30 msza na cmentarzu Wilkowyja , o 12 odprowadzenie zwłok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Janek Zołoteńko nie żyje IP: *.rz.izeto.pl 24.08.11, 18:25 Zmarł świr i lump . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mish16 Re: Janek Zołoteńko nie żyje IP: *.5-1.cable.virginm.net 01.05.22, 11:38 spierdalaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mish Re: Janek Zołoteńko nie żyje IP: *.5-1.cable.virginm.net 01.05.22, 11:41 że też masz sumienie tak pisać.. Odpowiedz Link Zgłoś
ares19 Re: Janek Zołoteńko nie żyje 24.08.11, 19:01 Umarł człowiek barwny i niezwyczajny. Dopóki was zabawiał w rzeszowskich pubach, wygłupiał się w Bohemie - było fajnie. Jeździł po festynach wysłuchując wiejskich cymbalistów. Nie potrafił dorosnąć - zawsze pozostał chłopcem ze skrzypcami z Agrafki, mimo 59.ciu lat. Potem ....lot jesiennym liściem coraz niżej, coraz niżej....alkohol, zagubienie, odrzucenie. Na nk napisał kiedyś : żyję , szukam ,poznaję... najtrudniej poznać siebie , ale jestem już blisko. Znalazł... śmierć w samotności, biedzie, opuszczeniu. Odorze rozkładającego się ciała. Pluć na zwłoki ? zawsze się jakiś ...uj znajdzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Janek Zołoteńko nie żyje 25.08.11, 02:44 zawsze się jakiś ...uj znajdzie !!! Człon mu w zad. Jan Zołoteńko był jedną z barwniejszych postaci Rzeszowa, ale co taki szary dupek moze o tym wiedzieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Janek Zołoteńko nie żyje IP: *.play-internet.pl 27.08.11, 08:08 Popieram- to smutna wiadomość -ja tez przeżywam śmierć P.Janka -i będę go wspominać- MIŁO!!!Niech spoczywa w pokoju!!!!Jest mi smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Janek Zołoteńko nie żyje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.11, 19:57 Cześć twojej Pamięci Janku-odpoczywaj w spokoju!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Janek Zołoteńko nie żyje wśród nas IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 22:42 Znałem wszystkich z "Agrafki" jak jeszcze o "Agrafce " nikomu się nie śniło.Mogę powiedzieć że widziałem pierwszy publiczny występ Bukieta (lidera) co sam sprowokowałem.Janka osobiście nie znałem, ale kojarzę tą twarz z pierwszego ogólniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sgr Janek Zołoteńko i inni IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 24.08.11, 23:02 (....) Agrawka przez "w” Spotkali się w roku 1970. W Rzeszowie nie było już Breakoutu. Nikt nie grał rocka. Oni chodzili do IV Liceum Ogólnokształcącego i do Szkoły Muzycznej. - Muzyka była dla nas wszystkim - opowiada Krzysztof Semeniuk, perkusista, jeden z założycieli zespołu. - Każdy z nas marzył, żeby być prawdziwym rockmanem. Słuchało się radia Luxemburg na tranzystorze, czasami ktoś przyniósł oryginalną płytę. To nas "nakręcało”. I tak powstał zespół Agrawka. To nie błąd - A g r a w k a. - Skoro Beatlesi mieli w swojej nazwie błąd, to my też poszliśmy tym tropem - tłumaczy Semeniuk. - Stąd zamiast litery f jest w. Nazwa miała spinać kilka zespołów, których repertuar graliśmy. Z początku grali największe przeboje znanych zespołów rockowych. Szczególnie lubili ciężkie brzmienia grup: Deep Purple i Led Zeppelin. Agrawkę tworzyli wówczas: Krzysztof Semeniuk, Roman Kadyjewski, Henryk Woźniacki, Jan Zołoteńko i Krzysztof Smuszkiewicz. (....) Janek miał wtedy 18 l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Janek Zołoteńko i inni IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 23:09 Masz rację z tą nazwą zespołu to była "Agrawka". Odpowiedz Link Zgłoś
tkr1953 Re: Janek Zołoteńko i inni 25.08.11, 07:48 Już nie spotkamy się na tarasie Murzynka, żyj w naszych wspomnieniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sgr Janek Zołoteńko w radio Rzeszów IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 25.08.11, 12:36 Zmarł Jan Zołoteńko – muzyk, animator kultury, wieloletni instruktor muzyki w rzeszowskim Wojewódzkim Domu Kultury. W latach 70 ubiegłego wieku był członkiem zespołu muzycznego „Agrawka”, który stworzył w Rzeszowie wraz ze swoimi kolegami, licealistami. Przez wiele lat zasiadał w jury przeglądów kapel i zespołów ludowych. Był promotorem młodych talentów piosenkarskich na Podkarpaciu. W pierwszej połowie lat 90 Jan Zołoteńko miał swój kącik muzyczny w naszej rozgłośni w programie „Klub wiecznie młodych – to lubię” Tadeusza Rogoyskiego. Na falach eteru występował jako DJ Goldman. Uroczystości pogrzebowe Jana Zołoteńki rozpoczną się w najbliższą sobotę o godz.11.30 na cmentarzu Wilkowyja. www.radio.rzeszow.pl/images/stories/newsroom/410x250/jan_zolotenko.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Re: Janek Zołoteńko w radio Rzeszów IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 25.08.11, 13:19 Szkoda go ....Janek to był jeden z ostatnich romantyków w tym zasyfionym pieniądzem świecie ... Niech mu gra wieczna muzyka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek budapeszt Re: Janek Zołoteńko nie żyje IP: *.dsl.pool.telekom.hu 31.08.11, 00:23 mało jest tak wrażliwych ludzi.którzy w tak wysbublimowany sposób traktowali ludzi ,przyjaciół.Nigdy nie było w tobie ironi.Oni też popełniali te same błędy tylko teraz sądzą.My jesteśmy inni!!!i a Jasiu bawi !!my ojcowie"" małą literą" znałem TY JESTEŚ WOLNY JAK CALE Twoje życie.p.s Kochałeś ludzi i dobrze tylko oni nie wiedzieli że są ludżmi iTy też. paaa Wojtek Balogh Odpowiedz Link Zgłoś
styro Re: Janek Zołoteńko nie żyje 11.09.11, 23:36 Dopiero teraz to zobaczylem. Odszedl czlowiek, ktoremu osobiscie wiele zawdzieczam. Juz nawet nie pamietam gdzie go poznalem, czy w WDK czy gdzies w Country Pubie. To on mnie wprowadzil kiedys w dziennikarstwo, zaprowadzil najpierw do Nowin gdzies w polowie lat 90, a pozniej do radia. I chociaz nie do konca poszedlem w tym kierunku, to te kilka lat spedzonych z mikrofonem w reku, to byly jedne z najlepszych lat mojego zycia. Dziekuje Panie Janku - odpoczywaj w pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś