Dodaj do ulubionych

nad Solina

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 19:47
byłem dzisiaj nad Soliną powiem bez ogródek totalny syf.Czas zatrzymał się tam na latach 80 tych............Wiekszość bud zamkniętych powiązanych sznurkami poskręcanych drutami napicie sie dobrej kawy graniczy z cudem.Ktoś podobno buduje po drugiej stronie zapory coś sensownego życze temu gościowi sukcesu może podniesie standart trochę wyżej niż stragany z lewj i prawej.To tyle bez urazy nie wdaję sie ww pyskówki
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: nad Solina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 19:52
      Czgo oczekiwałeś?
      Jest po sezonie.
      Ilu turystów poza tobą tam się zapędza o tej porze?
      Dla tych kilku osób nie opłaca się otwierać.
      Solina to atrakcja dla tzw. niedzielnych turystów i to podczas ładnej pogody.
      Natomiast ruch jest tam, gdzie są prawdziwi turyści, czyli przy bieszczadzkich szlakach.
      • Gość: PEPE Re: nad Solina IP: *.krak.tke.pl 09.10.11, 20:01
        ma rację niestety... A to, ze jest po sezonie - niczego nie zmienia... Byłem tam dwa lata temu w sezonie i moje wrażenie jest dokładnie takie samo... Tam czas się zatrzymał... jedyny nowy budynek, który zauważyłem, to ten bar/restauracja/klub ( nie wiem co to jest) w kształcie łodzi (po drugiej strony zapory) Reszta bud i straganów (że o tych niby knajpach przy parkingu nie wspomnę) pamięta lata późnego Gierka... Piszę to bez specjalnych emocji, bo mnie tam rybka... Po prostu byłem mocno zdziwiony, że przez tyle lat nic się tam nie zmieniło...
      • Gość: h Re: nad Solina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 20:04
        jestem niesamowicie obiektywny w tym temacie az do bulu.Kocham Bieszczady i szlak mnie trafia od paru ładnych lat że czas tam stoi w miejscu i nikt mi kitu nie sprzeda że to taki specyficzny klimat.Nic nie mam do ludzi obsługujących te budy bo widzę że sie staraja .
        • Gość: Prześmiewca Re: nad Soliną. IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.11, 22:14
          Grupa ludzi z czasów województwa krośnieńskiego uwiła sobie po obu stronach zapory(Jawor,Solina) gniazdko i tak przędzie do dzisiaj.Jak masz pomysł i pieniądze to startuj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka