Dodaj do ulubionych

byłam w Lednicy!

31.05.04, 13:48
witam!
podczas 'wejścia' na zywo na TVP3 w Kurierze, o 15.30 w sobotę - stałam zaraz
obok strażaków :)
Atmosfera nie do opisania. To znaczy do opisania, co czynię też na
forum 'aktualności'.
Hmmm, to był mój debiut telewizyjny :)
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Złudzenia z rybą i Górą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 16:51
      Czy Lednica to nie dawanie młodym złudzeń ; jedności,braterstwa, bliskości Boga
      i Papieża. Przecież ten biedny,schorowany Człowiek JP II umęczony pod cięzkimi
      szatami liturgicznymi - może na wielu robić już wrażenie całkim odmienne od
      zamierzonego - karykaturalne albo wrażenie sadystycznego wykorzystywania
      chorego Człowieka przez wyrafirowany Dwór etc !!
      A przecież te wyrezyserowane pląsy lednickie są dalekie od
      autentyzmu wiary.Normalne zabiego socjotechniczne speców od reklamy... wiary!
      A wplątanie się w to wszystko TV z reporterskimi gwiazdami - to już totalna
      komercja i nachalny pseudomisjonaryzm
      Ja wiem - młodość musi się wyszumieć - jak choćby w kilku dniach ekstazy
      religijnej, Zapewne grzeczna,usmiechnięta, przez chwile dobra dla siebie. Ale
      co dalej, czy przebudzenie z tych lednickich pląsow,świeczek,
      chlebków,zwiewnych szatek etc nie będzie bardzo bolesne i pełnie bolesnych
      rozczarowań ?
      Bardzo chcialbym sie mylić i nie mieć racji,bardzo!!!

• rychu_z_przemysla Naród potrzebuje igrzysk... 31.05.04, 17:35

• chris1970 Re: Naród potrzebuje igrzysk... 31.05.04, 18:04
          Rychu, igrzyska igrzyskom nierówne.
          Szczerze? wolę te igrzyska niż igrzyska z Lwem.
          • rychu_z_przemysla Re: Naród potrzebuje igrzysk... 31.05.04, 18:08
            A z Aleksandrem?
            Te beda najblizsze, a moze byc calkiem niektorym nie do smiechu...
            • chris1970 Re: Naród potrzebuje igrzysk... 31.05.04, 18:22
              rychu_z_przemysla napisał:

> A z Aleksandrem?
              > Te beda najblizsze, a moze byc calkiem niektorym nie do smiechu...
              >

Mnie bardziej scenarzysta gotów jest zainteresować niźli komediantów trupa.
      • Gość: abc Re: Złudzenia z rybą i Górą IP: *.if.uj.edu.pl / *.if.uj.edu.pl 01.06.04, 15:03
        inie masz racji...bo każdy ma wolny wybór i nikt nie robi nic na siłę.....
    • mjot1 Re: byłam w Lednicy! 31.05.04, 22:46
      Śmieszne.
      Tylko tak jakoś trudno o śmiech...
    • Gość: rzurzu Re: byłam w Lednicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 23:40
      i co dalas sie zlowic w siec milosci?
      • Gość: www Polski antykatolicyzm jest smieszny i...prostacki. IP: *.ri.ri.cox.net 01.06.04, 00:37
        Sorry za szczerosc.
        • Gość: abc Re: Polski katolicyzm jest ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 16:23
          A polski katolicyzm jest trochę poważny,troche
          straszny,wyrafinowany,ascetytyczny :), wykwintny, finezyjny, i wogóle sam
          miodzik, wolny od pogoni za dobrami doczesnymi, przyjazny kazdemu niezależnie
          od wyznania i koloru skóry,skromny, otwarty do świata i ludzi,
          miłosierny,niegoniący za przepychem i gigantomanią,skromny, cichy i pokornego
          serca .... itd itd
          Jak nie pękniecie ze śmiechu po tym co przeczytacie ... to dopiszcie coś jeszcze
          • ares19 Re:Jaki Polski katolicyzm jest ... 01.06.04, 16:34
            Gość portalu: abc napisał(a):

> A polski katolicyzm jest trochę poważny,troche
            > straszny,wyrafinowany,ascetytyczny :), wykwintny, finezyjny, i wogóle sam
            > miodzik, wolny od pogoni za dobrami doczesnymi, przyjazny kazdemu niezależnie
            > od wyznania i koloru skóry,skromny, otwarty do świata i ludzi,
            > miłosierny,niegoniący za przepychem i gigantomanią,skromny, cichy i pokornego
            > serca .... itd itd

A nie jest czasem kiczowaty, wrzaskliwy,powierzchowny,pazerny,pakujący Boga w
            gigantyczne hale"targowe", łasy na rządzenie i narzucanie
            światopoglądu,archaiczny i zakłamany,chętny do ingerowania w każdą swerę
            zycia...???
            Sorry za szczerość
            > Jak nie pękniecie ze śmiechu po tym co przeczytacie ... to dopiszcie coś
            jeszcz
            > e
            • ares19 Re:Jaki Polski katolicyzm jest ... 01.06.04, 16:52
              ares19 napisała:

> Gość portalu: abc napisał(a):
              >
              > > A polski katolicyzm jest trochę poważny,troche
              > > straszny,wyrafinowany,ascetytyczny :), wykwintny, finezyjny, i wogóle sam
              > > miodzik, wolny od pogoni za dobrami doczesnymi, przyjazny kazdemu niezależ
              > nie
              > > od wyznania i koloru skóry,skromny, otwarty do świata i ludzi,
              > > miłosierny,niegoniący za przepychem i gigantomanią,skromny, cichy i pokorn
              > ego
              > > serca .... itd itd
              >
              > A nie jest czasem kiczowaty, wrzaskliwy,powierzchowny,pazerny,pakujący Boga w
              > gigantyczne hale"targowe", łasy na rządzenie i narzucanie
              > światopoglądu,archaiczny i zakłamany,chętny do ingerowania w każdą swerę
              > zycia...???
              > Sorry za szczerość
              > > Jak nie pękniecie ze śmiechu po tym co przeczytacie ... to dopiszcie coś
              > jeszcz
              > > e
              OCZYWIŚCIE - SFERĘ....SORRY ZA ORTA
              • Gość: abc Re:Jaki Polski katolicyzm jest ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:26
                To już sam nie wiem - JAKI JEST TEN POLSKI KATOLICYZM - -taki "piekny" jak
                przeze mnie "zapodany", taki SLICZNY" JAK DZIEWCZĘCIA Z tv czy taki "bee" jak
                napisł Ares????
                • mjot1 Re:Jaki Polski katolicyzm jest ... 02.06.04, 20:08
                  Hmmm...
                  Bezgraniczna pycha, która mniema, że oto zamknąwszy Boga w złoconej skrzynce
                  posiadła Go na własność!
                  Głupota, która upatrując Boga w kiczowatym dziele rąk ludzkich niszczy
                  bezpowrotnie Jego dzieło!
                  Ta sama głupota bezgranicznie wierząca, że Jemu najmilsze są koraliki i
                  świecidełka!
                  Żołędzie pozyskane od „Chrobrego” poświęcone przez Wielkiego Białego Ojca dadzą
                  początek temu, co tysiąc lat temu bezmyślnie zniszczono. Pierwszy dąbek, który
                  wykiełkuje otrzyma imię a jakże JPII. Wraca nowe! Nareszcie ponownie będziemy
                  mieli święte drzewa!
                  Wystarczy! Boć to końca przecie nie ma...
                  A na horyzoncie sterczą ości jakiejś metalowej ryby. A nad tym
                  wszystkim „góruje” wielki mag...
                  A wszystko obraca się wokół mamony... Oto bożyszcze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka