redakcja_rzeszow 07.03.02, 10:41 Czy na Podkarpaciu jest rzeczywiscie ciężko? Czy naprawdę nie ma pracy? Napisz co o tym myslisz i zdradź nam w jaki sposób Ty znalazłes pracę.Czy jest na to jakis sposób? Czekamy na Twoją opinię... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radek Re: Jak znaleźć pracę? IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 13:58 Wyjdzie na to, że się podlizuję, ale zaryzykuję. Znalazłem już 3 posadę poprzez poniedziałkowy dodatek do Wyborczej. Wysłałem CV i list motywacyjny na ogłoszenie (bez znajomości). Same kwalifikacje nie wystarczą, trzeba umieć je sprzedać (napisać dobre CV i list motywacyjny oraz odpowiednio zaprezentować się na interview). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Jak znaleźć pracę? IP: *.wsiz.rzeszow.pl / 10.3.117.* 07.03.02, 17:27 Dobrym sposobem na w miare szybkie znalezienie pracy jest wybranie sobie kilku firm , w ktorych chcielibysmy pracowac i zostawienie tam swojego cv wraz ze zdjeciem i oczywiscie numerem telefonu . Nastepnie odwiedzanie raz na jakis czas tych firm tak , aby osoby zajmujace sie poszukiwaniem pracownikow mogly nas od razu skojarzyc ze zdjeciem .Jesli zwolni sie jakis etat i zrobimy dobre wrazenie na tej osobie to mamy prace praktycznie zapewniona w dosc krotkim okresie czasu . Oczywiscie nie dotyczy to stanowisk eksponowanych , gdzie wymaga sie ponadprzecietnych umiejetnosci .Wtedy niestety musimy walczyc z konkurencja :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Jak znaleźć pracę? IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 09:51 Gość portalu: Zibi napisał(a): > Dobrym sposobem na w miare szybkie znalezienie pracy jest wybranie sobie kilku > firm , w ktorych chcielibysmy pracowac i zostawienie tam swojego cv wraz ze > zdjeciem i oczywiscie numerem telefonu . Nastepnie odwiedzanie raz na jakis > czas tych firm tak , aby osoby zajmujace sie poszukiwaniem pracownikow mogly > nas od razu skojarzyc ze zdjeciem .Jesli zwolni sie jakis etat i zrobimy dobre > wrazenie na tej osobie to mamy prace praktycznie zapewniona w dosc krotkim > okresie czasu . Oczywiscie nie dotyczy to stanowisk eksponowanych , gdzie > wymaga sie ponadprzecietnych umiejetnosci .Wtedy niestety musimy walczyc z > konkurencja :(( Taki upierdliwiec nie ma szans! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Jak znaleźć pracę? IP: *.rsk.pl 08.03.02, 10:59 Gość portalu: radek napisał(a): > Taki upierdliwiec nie ma szans! Jedno wiem , Ty pracy w ten sposob na pewno nie znalazlbys. Zamiast negowac czyjes wypowiedzi , lepiej podaj sposob znalezienia pracy lepszy niz czytanie ogloszen prasowych , bo od czytania i wysylania CV i listu m. kazdy bezrobotny z reguly zaczyna , ale jak wiadomo nieliczni maja w ogole okazje rozmowy w cztery oczy z przyszlym pracodawca . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak Re: Jak znaleźć pracę? IP: *.pp.rzeszow.pl 08.03.02, 11:53 To bardzo proste, patrz na wątek "Szukam koordynatorów regionalnych" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lanirm Re: Jak znaleźć pracę? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.02, 17:53 1. Profesjonalnie napisane CV, żadne ksero, żadne pisanie pismem odręcznym, typu "urodziłem się .... pochodzę z rodziny robotniczej.. itp! Miałam wątpliwą przyjemność selekcji CV w mojej poprzedniej firmie i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że tylko może 5% z nich było warte czytania. Najważniejsze to KONKRETY. 2. Doświadczenie, nawet marne. 3. Prezencja - miałam koleżankę ze świetną średnią ocen, ukończyła świetny kierunek ale wciąż nosiła warkocz a la Jagna z Chłopów i nie goliła nóg, nosząc męskie buty. Nie muszę mówić, że ciężko jej było znaleźć pracę. 4. Wyeksponowanie swoich zalet, nie wolno z siebie robić ofiary losu. To co napisałam może pomóc, nawet bardzo. Ale oczywiście z zatrudnieniem w naszym regionie jest ciężko... i czasem nawet i to nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kysu Re: Jak znaleźć pracę? IP: 217.96.44.* 15.03.02, 00:56 Jeśli ktoś chce to oczywiście znajdzie pracę bo takiej za 500 zł na umowę zlecenie czy 1/10 etatu nie bakuje, charując np. w pizzeri po 12 godzin 7 dni w tygodniu za 2 zł za godzinę........ Czy my nie jesteśmy już murzynami w swoim kraju albo województwie ????? Znajdźcie mi chociaż jedno "normalne" ogłoszenie o pracę gdzie by chcieli przyjąć na umowę o prace a nie jakieś tak inne dziadostwa typu umowa-zlecenie po działalność gospodarczą kończąc......... Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re: Jak znaleźć pracę? 09.03.02, 12:30 Według moich obserwacji pracę obecnie można znaleźć w następujący sposób : 1. Nastąpił cud i w firmie "x" jest wolny etet. 2. Prezesem firmy "x" jest nasz wujek. 3. Etatem nie zainteresował się jeszcze żaden z miejscowych notabli, którzy są dla wujka bardziej cenni niż rodzina. PS Jeżeli nie mamy wujka prezesa ,a tylko dyplomy to możemy te dyplomy oprawić w ramki i powiesić nad łóżkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Jak znaleźć pracę? IP: 217.153.103.* 10.03.02, 13:05 Nie moge sie tak do konca zgodzic z tym narzekaniem.Ja znalazlam prace bez wiekszego problemu i nikt mi w tym nie pomogl.Nie zarabiam kokosow wiec postanowilam cos z tym zrobic.I kilka dni temu udalo mi sie dostac druga prace- tez bez "poparcia".Bede zajeta bardzo i pewnie zmeczona ale nie siedze i nie narzekam,ze sie nie da i jestem biedna.Mam wielu znajomych ktorzy tez glownie narzekaja ale jednoczesnie nic nie robia zeby ta sytuacje zmienic.Albo jeszcze inaczej.Kiedy znajda prace rezygnuja dosc szybko bo dochodza do wniosku ze malo im placa i nie oplaca sie wstawac..no coz.Z takim podejsciem to ani pracy ani zadnego doswiadczenia(tak istotnego dla pracodawcy) nie zdobeda!I nie mowie ze w Rzeszowie praca lezy na ulicy..ale trzeba chciec,najpierw chciec....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RJ Re: Jak znaleźć pracę? IP: 195.136.36.* 11.03.02, 09:35 Takie podejscie mi się podoba. Powodzenia w jak najszybszym zrobieniu kariery. Pozdrowienia pracujący Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Jak znaleźć pracę? IP: 217.153.103.* 12.03.02, 09:09 Gość portalu: RJ napisał(a): > Takie podejscie mi się podoba. > Powodzenia w jak najszybszym zrobieniu kariery. > > Pozdrowienia > pracujący Dzieki,to bylo mile:-) Odpowiedz Link Zgłoś