Dodaj do ulubionych

Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku [Z...

27.12.11, 19:29
Na 14 wymienionyh pozycji, aż 10 obejmuje inwestycje zwiaznae z drogami. Czy mu te drogi ciagle bedziemy budowac i przebudowywać ? Na dodatek powiem i zobaczycie że tak będzie, ze zawsze ich bedzie za mało. Takie prawo natury.
Czy naprawdę miszkańcy miasta potrzebuja tylko dróg ? Albo kanałów ?
Obserwuj wątek
    • Gość: pulo Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku [Z... IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.11, 20:16
      Tylko eskapada kolo hotelu fajnie wygląda.W latach 70 mieli już koncepcje a teraz to wysepki,zwężenia,bus pasy,itp.Więcej utrudnień teraz jak przedtem.
    • Gość: v Re: Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku IP: *.rzeszow.mm.pl 27.12.11, 20:22
      dobrze że nie budują ronda koło reala bo to by było marnotrawstwo pieniędzy, sztuka dla sztuki. Obecne skrzyżowanie doskonale spełnia swą funkcję. Najbardziej jednak podoba mi się ta "wewnętrzna obwodnica miasta" - niestety złudzeń nie mam - na pewno nie powstanie.
    • Gość: ROndel Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku [Z... IP: *.rz.izeto.pl 27.12.11, 20:33
      Estakada - już najwyższy czas! Bez tego rozwiązania jesteśmy gdzieś między Przeworskiem i Sokołowem , a nie w wojewódzkim mieście!
      Rejtana - czy od Kopisto do mostu na Lwowskiej nie potrzebuje przebudowy? Chodników normalnych, ścieżek rowerowych? Jak można planować inwestycje typu: pół ulicy modernizujemy, pół zostawiamy z tymi badziewnymi płytami (niby parkingi), przełomami, studzienkami zapadniętymi?
      Czy znajdą się pieniądze na mniejsze inwestycje, typu wyjazd z Uniwersytetu, ul. Pigonia, Cegielniana? Następna okazja będzie za 10 lat? Jeśli będzie!
    • Gość: mieszkaniec Re: Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku IP: *.189.216.16.skyware.pl 27.12.11, 20:40
      Po co te drogi skoro całe centrum będzie sparaliżowane przez bucpasy, a innych dróg omijających ścisłe centrum brak. Gdzie zostawić samochód, aby się przesiąść do tych "luksusowych" czerwonych autobusów? Znowu coś się zrobi, efektów zero ale robota będzie się robiła - jak mówi klasyk Tadzio.
      • jasioplo co mostem Rzecha ? przedłużeniem Okulickiego ? 27.12.11, 20:46
        co mostem Rzecha ? dali tylko jakieś "ochłapy" na to + kawałek drogi do Lubelskiej

a przedłużenie Okulickiego ? mówiło się o tym od prawie 10 lat, ale ostatnio (od 2 lat) nawet nic o tym nie wspominają ... (ktoś przejął część gruntu przy PKS i sprawa jakaś dziwna się z tym zrobiła;-)
        • Gość: igor Re: co mostem Rzecha ? przedłużeniem Okulickiego IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.11, 21:33
          Most północny, budowa dróg dojazdowych do strefy ekonomicznej Rzeszów -Dworzysko jakby przycichła czyżby miasto nie chciało mieć innych miejskich inwestorów a może z innymi nie może się dogadać pod stołem. Czy na ul. Rejtana nie miał być offset od inwestorów Milenium Holl przecież to teraz my wszyscy dopłacimy do tej inwestycji podobnie jak do inwestycji City Center czyli stodoły po Hotelu Rzeszów.Kiedyś to się skończy podobnie jak na Ukrainie, ktoś będzie siedział w pierdlu.
    • jasioplo estkada ? szkoda no to $ ! 27.12.11, 20:40
      Trzeba wiedzieć też, że rozwiązanie problemów komunikacyjnych to proces baaaardzo złożony, nie polegający tylko na poprawie tylko pojedyńczego fragmentu trasy - bo to bez sensu (widać to właśnie na przykładzie "testowego B.P" oderwanego od innych zmian w komunikacji zbiorowej) !
      co z tej estakady skoro i tak przepustowość (chłonność) ulic do niej dołączonych jest już na wyczerpaniu (za wyjątkiem wylotu na Kr-ów) - samochody i tak zaraz "zatkają" cały ten pomysł ;-) (dalej są po prostu tzw wąskie gardła).
      Bardzo mizerny efekt w porównaniu do kosztów.

wystarczy wydać kilka tysięcy zł na opinie specjalistów w tej sprawie i okaże się ze to inwestycja bez sensu !
    • Gość: qwerty Czy tym miastem rządzi mafia kierowców? IP: *.rz.izeto.pl 27.12.11, 21:45
      a gdzie pieniądze na strefę ekonomiczną na Dworzysku? przecież to jest fundamentalna sprawa dla wzrostu zamożności miasta. Chyba lepiej postarać się o pracę dla ludzi niż o poprawę samopoczucia kierowców.
      • jasioplo Re: Czy tym miastem rządzi mafia kierowców? 27.12.11, 21:56
        a to nie wiesz, że od dwóch lat przymierzają się do budowy tam drogi ?
        ale wiesz, w Rz wszystko musi długo trwać zanim się zacznie, tak przynajmniej 3-4 lata to minimum !
        oczywiście za wyjątkiem pomysłów "naszego" prezydenta - on to potrafi w niecałe 2 lata wymyśleć i zaprojektować niepotrzebną kładkę, znaleźć na nią pieniądze przy okazji "bałamucąc" połowę rady miasta ... no i wybudować - bo kto jemu zabroni ?
      • Gość: stary gdzie pieniądze na strefę ekonomiczną na Dworzysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 00:04
        najpierw trzeba Rudną Wielką przyłączyć. To jakieś dwie trzecie Strefy na Dworzysku, której powiat ziemski nie jest w stanie uzbroić. W obecnych granicach Rzeszów dysponuje tylko ok. 30%, głównie peryferyjnymi, strefy.

wszystko o strefie ekonomicznej Rzeszów-Dworzysko
    • Gość: wykształciuch Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku [Z... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.12.11, 21:59
      Jeżeli już ta okrągła kładka musi być, to należy tak przeprojektować układ komunikacyjny, aby na skrzyżowaniu Piłsudskiego i Grunwaldzkiej możliwe było tylko skręcanie w prawo oraz przejazd na wprost ulicą Piłsudskiego. To wyeliminuje potrzebę sygnalizacji świetlnej. Inaczej kładka będzie tylko wyrzuceniem pieniędzy i utrudnieniem życia pieszym.
      • jasioplo Re: Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku 27.12.11, 22:05
        jeszcze zemdlejesz jak się dowiesz np. o likwidacji przejścia przy Asnyka ...
        • korni.rz Re: Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku 27.12.11, 22:12
          A właśnie wszyscy o tym mówią, ale nigdzie tego nie widziałem. Możesz zarzucić jakiś cytat?
          • Gość: masieb Re: a gdzie remont Strażackiej ??? IP: *.ostnet.pl 27.12.11, 23:06
            po raz kolejny ta inwestycja wypada z planu, a Ratusz chce kolejnych przyłączeń do Rzeszowa.
            Najpierw zróbcie chodniki w mieści, a później obiecujcie to przyłączanym wsiom.
            • Gość: Prześmiewca Re: a gdzie remont Strażackiej ??? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.11, 23:08
              Gdzie remont Strażackiej ja się pytam?
      • Gość: stary Re: Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 00:31
        Grunwaldzka powinna być deptakiem aż po dworzec PKS, szczególnie teraz, gdy powstaje łącznik z Jabłońskiego do Towarnickiego pod wiaduktem tarnobrzeskim. W to wpisywałoby się raczej podziemne przejście niż kładka, ale już trudno.
        Powinien pozostać tylko jednokierunkowy wjazd na parking pod Urzędem Wojewódzkim, i to przez szlaban, na kierunku od ronda pod pomnikiem, czyli bez lewoskrętów w Grunwaldzką dla jadących od ulicy Asnyka, zaś w prawo tylko z wjazdem na parking pod CH Europa.

Budowanie kładki bez tych rozwiązań mija się z celem, bo likwidacja świateł spowoduje kolizyjność wobec lewoskrętów, nie mówiąc już o korkach na wjeździe w lewo z Piłsudskiego w Asnyka.

Kolejny raz kamyczek do ogródka jasia, który lubi mówić ogólnie, ale bez jakichkolwiek rzeczowych argumentów. Otóż udrożnienie i rozdział ruchu wpływa w sposób istotny na szybkość przemieszczania się po trasach przelotowych śródmieścia i likwidację korków, które zazwyczaj powstają przed światłami. Ma to wpływ także na prędkość komunikacyjną środków komunikacji publicznej. Problemem al.Piłsudskiego jest jeszcze przynajmniej jedno przejście w rejonie wylotu ulicy Kolejowej (powinno powstać podziemne, ale z handlem i monitoringiem i posterunkiem policji albo straży miejskiej, jak w wielu dużych miastach czy w rejonie dworca np. w Koszalinie), potem jest problem skrzyżowania (bo nie tylko przejścia dla pieszych!) w rejonie ulicy Asnyka, no i rondo obok Pomnika walk rewolucyjnych.
        Przyznam, że mam mieszane uczucia odnośnie zamysłu trzech poziomów na wysokości ronda Dmowskiego, ale sama koncepcja naprawdę nie jest zła (mam zdjęcie jej makiety z roku 1987). Jeśliby dodać, że technicznie nic nie stoi na przeszkodzie, by wiadukt śląski kończył się na górce za szpitalem MSW, mamy znacząco upłynniony ruch na kierunku wschód -zachód, z rozdziałem na oddzielne pasy dla skręcających na rondach, którzy nie musieliby ani na Cieplińskiego, ani na Piłsudskiego, tłoczyć się jak dotąd razem z jadącymi prosto na jednej jezdni. Właściwie od Piłsudskiigo po Przybyszówkę można by się nawet martwić, czy się nam z tego nie zrobi autostrada do szarżowania autami.

A do obwodnicy miejskiej warto wrócić, może z jedną zmianą: połączeniem jej jako drogi wewnątrzmiejskiej z ulicą Mochnackiego, przebiciem za tory na Kmity, i przedłużeniem przez ulicę Chmaja i następnie przy torach za Politechniką, aż po łącznik Przemysłowej z Podkarpacką.
        Miasto powinno rozmawiać w tej sprawie z Łobosem i MWM Architekci, a także z nabywcą terenu po "zelmerze".
        Cefarm to nie problem, może wybudować swoją aptekę w nowym miejscu.
        • jasioplo dziękuję za uwagę :-) 28.12.11, 07:51
          Dwa poważne zastrzeżenia:

> Budowanie kładki bez tych rozwiązań mija się z celem, bo likwidacja świateł spo
          > woduje kolizyjność wobec lewoskrętów, nie mówiąc już o korkach na wjeździe w le
          > wo z Piłsudskiego w Asnyka.

tak piszesz, jakbys nie wiedział, że
          1. "0"-kładka - w miejsce obecnej 1-fazowej sygnalizacji świetlnej będzie tam prawdopodobnie aż 4-6 faz świateł - powstanie tam przecież normalne (pełne skrzyżowanie) !
          Spoczątku ratuszowi "mamili" nas tym że światła znikną, ale później ... zaskoczenie ;-)

2. > Problemem al.Piłsudskiego jest jeszcze przynajmniej jedno przejście w rejonie wylotu ulicy Kolejowej ...
          tutaj masz przecież podobną sytuację jak Asnyka ! tam jest też normalne skrzyżowanie, a nie tylko "samodzielne" przejście !
          zresztą po Twoim stylu wypowiedzi widać że "problemem" są dla Ciebie niewiadomo czemu piesi, jakby to oni powodowali korki a nie nadmierna ilość samochodów na ograniczonej przecież chłonności ulic !

PS
          - za to Ty tymi dwoma "rzeczowymi" przykładami trafiłeś kulą wpłot
          - a co Ci przeszkadzają te moje "ogólne" wypowiedzi ? gdzie tam podaję jakieś herezje, nieprawdziwe informacje czy fałszywe wnioski ?
          - na tą estakadę brakuje też tam teraz miejsca po prostu - "ktoś" pozwolił za blisko budować się CC
          • Gość: stary Re: dziękuję za uwagę :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 15:31
            Jasiu, Ty nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz, a bierzesz się za "komentowanie" poważnych spraw.
            • jasioplo Re: dziękuję za uwagę :-) 29.12.11, 17:06
              tak ci się wydaje ? czyli czego nie zrozumiałem ?
              przynajmniej "zasygnalizuj" czego to nie pojąłem ;-) już nie musisz mi tego tłumaczyć -postaram się z całych sił swoich wgłębić w temat ...

PS
              wogóle nie odniosłeś rzeczowo do tych moich 2 podpunktów
              • Gość: stary Posłuchaj dziecko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 18:19
                a tego choćby Jasiu, że pisałem o tym co powinno być, a nie o tym co twoim zdaniem będzie .
                Zasadniczo dostaję kolki przy rozmowie z tobą, ale "zasygnalizuję" tylko jedną rzecz: środowy korek i paraliż głównych ulic Rzeszowa z powodu lepienia dziury w jezdni nad przejściem podziemnym przy zaporze.

Teraz na chwilę przestań teoretyzować "o wyższości pieszego nad samochodem" i wyobraź sobie buspasy na wszystkich dwupasmowych arteriach w śródmieściu.
                Zechciej jeszcze zapamiętać, że ci w samochodach to też "piesi", ino że za kierownicą, i co w autobusach - to też piesi, tylko że akurat jadą autobusem. Wszyscy płacą miastu podatki. Więc przestań pitolić pseudoteoretyczne bzdury po forach.

Na koniec: 10 dni miałem auto u mechanika i nie załatwiłem nawet połowy spraw, które miałem zaplanowane przed świętami. Zapamiętaj sobie, że przeciętny Polak nie ma nawet czasu na przysłowiowe poskrabanie się po tyłku, inaczej niż mieszkańcy miast na zachodzie Europy.
                Do tego częstotliwość, czas przejazdu (trasy linii, a nie korki!) i komfort podróżowania autobusem MPK może zadowolić chyba tylko masochistów, bo mnie przyprawiały o stany bliskie szałowi i wyrwały przy tym na jednoprzejazdówki kilkadziesiąt złotych.
                Niestety, to się nie zmieni na lepsze, bo te planowane zaledwie 80 autobusów pójdzie na wymianę największych staroci w MPK, a na trasy w szczycie codziennie i tak wyjeżdża 160 sztuk w miasto.
                Zatem cały ten program transportowy, bez radykalnego wzrostu częstotliwości, racjonalizacji linii, likwidacji tłoku i poprawy komfortu w całym taborze MPK włodarze powinni sobie wsadzić tam gdzie nie dochodzi słońce...
                Gdyby chcieć naśladować zachód, trzeba by utworzyć darmowe linie w śródmieściu, kupić nie 80, a 200 klimatyzowanych autobusów (co i tak kosztowałoby mniej niż połowę pieniędzy na program) i potem już stale latami dopłacać do tego, żeby ludzie chcieli nimi jeździć. Z tym się pogodzić. Bez tego szkoda brać się za buspasy naśladowanie zachodu za i paplanie o wyższości pieszego nad samochodem... głupio i infantylnie jak... papuga.
                • jasioplo Re: Posłuchaj dziecko... 29.12.11, 19:18
                  > a tego choćby Jasiu, że pisałem o tym co powinno być,
                  ...
                  >Teraz na chwilę przestań teoretyzować "o wyższości pieszego nad samochodem"
                  gdzie takie teorie wygłaszam - konkrety proszę ...
                  ...
                  >Więc przestań pitolić pseudoteoretyczne bzdury po forach.
                  a co to ? Ty możesz pisać a innym nakazujesz przestać ? a to dlaczego ? i to słownictwo niskiego lotu ...
                  o jakie bzdury wogóle Ci chodzi ?

PS
                  daruj sobie tytułowanie mnie "dzieckiem" - bo możesz czasem się zdziwić kto jest z drugiej strony ...

PS 2
                  jakoś dalej "unikasz" odpowiedzi na te dwa moje spostrzeżenia

PS 3
                  poza tymi moimi powyższymi zastrzeżeniami mogę powiedzieć że ogólnie zgadzam się z tym co teraz napisałeś (ale gdzie to masz na "zachodzie" wspomnianą darmową K.Z. ?)
                  • Gość: stary Re: Posłuchaj dziecko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 19:50
                    1. Kto jest po drugiej stronie to mnie akurat mało obchodzi, ale zaprawdę nie zdziwiłbym się, gdyby to był ktoś ważny, ale niezbyt pojętny...

2. Cieszę się, że udało mi się zrobić dziurkę w skorupce. Może jeszcze przyjdzie czas, że zaczniesz myśleć sam, a nie powtarzać frazesy za innymi.

3. Spostrzeżeń żadnych u ciebie nie zauważyłem, stąd brak do nich odniesienia.

4. Darmowe linie autobusowe (oczywiście wybrane a nie wszystkie) funkcjonują w wielu miastach w Niemczech i w kilku w Wielkiej Brytanii.

5. Słownictwo jest/było adekwatne do tonu poprzedniego twojego postu.

Pozdrawiam i życzę spokojnych snów.
                    • jasioplo ... 29.12.11, 21:05
                      > 3. Spostrzeżeń żadnych u ciebie nie zauważyłem, stąd brak do nich odniesienia.
                      no to powtarzam:
                      1. "0"-kładka - w miejsce obecnej 1-fazowej sygnalizacji świetlnej będzie tam aż 4-6 faz świateł - powstanie tam przecież normalne (pełne skrzyżowanie) !
                      A Ty "teoretyzujesz": >Powinien pozostać tylko jednokierunkowy wjazd na parking pod Urzędem Wojewódzkim, i to przez szlaban, na kierunku od ronda pod pomnikiem, czyli bez lewoskrętów w Grunwaldzką dla jadących od ulicy Asnyka, zaś w prawo tylko z wjazdem na parking pod CH Europa.>
                      2. czemu piszesz "problemem al.Piłsudskiego jest jeszcze przynajmniej jedno przejście w rejonie wylotu ulicy Kolejowej " ?

> 5. Słownictwo jest/było adekwatne do tonu poprzedniego twojego postu.
                      czyli precyzjnie o jaki ton Tobie chodzi ?

>Teraz na chwilę przestań teoretyzować "o wyższości pieszego nad samochodem"
                      gdzie takie teorie wygłaszam - konkrety proszę ...
                      ...
                      >Więc przestań pitolić pseudoteoretyczne bzdury po forach.
                      a co to ? Ty możesz pisać a innym nakazujesz przestać ? a to dlaczego ? o jakie bzdury wogóle Ci chodzi ?

> 2. Cieszę się, że udało mi się zrobić dziurkę w skorupce. Może jeszcze przyjdzi
                      > e czas, że zaczniesz myśleć sam ...
                      Skąd taki wniosek ? To żadna Twoja zasługa (nie pochlebiaj sobie;-), bo przecież to, że się zgadzam z dużą częścią Twojej wypowiedzi nie oznacza, iż nie miałem już wcześniej podobnego zdania "sam z siebie"
                      i uwierz - umiem samodzielnie myśleć i to od dawna ...

PS
                      po drugiej stronie nikt ważny ...
    • Gość: ass Re: Na Dmowskiego kompletny idiotyzm!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 00:12
      Na Dmowskiego kompletny idiotyzm!!!!!! Kompletny idiotyzm co z tego że odkorkujemy Dmowskiego jak zakorkujemy wszystkie kolejne krzyżówki... zmarnowane pieniądze zeszpecone centrum miasta!! Półgłówków mamy w tej radzie
    • Gość: J. Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku [Z... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 01:57
      Już sobie chłopcy nakupili tam działek to i budowa dróg tam ruszy spokojna Glowa
    • kmdr_rohan Kolejny odcinek... 28.12.11, 07:58
      ...bajki o Żwirku (na drodze) i Muchomorku (za biurkiem).
      Żal.
    • pawel.kajzar Poprawny opis zdjęcia numer 2 28.12.11, 09:46
      Skoro autor artykułu wspomina o rondzie przy hotelu Rzeszów, całość podpisu pod zdjęciem powinna wyglądać następująco:

Na początku lat 70. ogłoszono ogólnopolski konkurs na projekt urbanistyczny centrum Rzeszowa. Obejmował on obszar od Wisłoka do torów kolejowych i od pl. Gwardii Ludowej do Marszałkowskiej. W ramach tego konkursu zaprojektowano przebudowę skrzyżowania w rejonie hotelu Rzeszów (Rondo PKWN). Miało być ono trzypoziomowe (patrz rysunek). Trasa z 22 Lipca na Marszałkowską miała biec estakadą. Droga z Lenina na Krakowską - tunelem pod rondem. Ul. Goslara miała przebiegać tunelem pod dzisiejszą drogą i dalej prowadzić do kościoła Chrystusa Króla przy ul. Turkienicza, następnie wzdłuż torów kolejowych i połączyć się z pl. Gwardii Ludowej. Miała to być wewnętrzna obwodnica miasta. Projekt ten pozostał na papierze.

Link do planu Rzeszowa z roku 1970.
    • Gość: domo Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku [Z... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 10:28
      a dla kleru nic-to skandal
    • krakuw Lewica nie dla Polski 28.12.11, 11:13
      Witam Polaków :)
      Nie rozumiem dlaczego Stowarzyszenie Młoda Socjaldemokracja, jest nastawione negatywnie do Polaków i Polski „Polski Wschodniej „.
      Pogardliwie się odnoszą do Polaków i donosy piszą do Brukseli oraz zbierali podpisy ( ok. 10 tys.) przeciwko budowie lotniska w Obicach pod Kielcami , lotniska w Lublinie, Białymstoku oraz rozbudowie Lotniska w Rzeszowie ?????

Polak kielczanin
      • Gość: enjoy Re: Lewica nie dla Polski IP: *.retsat1.com.pl 28.12.11, 11:31
        Dobra, odpuśćcie sobie te artykuły bo w Rzeszowie nie powstanie nic oprócz buspasa na dwupasmowej uliczce. Miała być kolejka, aquapark, zoo, cuda wianki, a nie ma NIC. Po co drażnicie ludzi?
        • kmdr_rohan Eee, tam. 28.12.11, 11:34
          @enjoy, nie kłam! Jak to nic? A fabryka wody (z mózgu)?
          ;)
    • Gość: hh Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku [Z... IP: *.res.pl 28.12.11, 11:35
      No to daliscie pokaz fantazji Dziadka na następne 20 lat - tylko czy dziadek dożyje - moim zdaniem foto estakady nad rondem to bajka warta dziadka - tylko moze najpierw niech się nauczą wylewać równy asfalt bo z tym mają problemy - no i niech nie robią drógna terenie prywatnym - o skateparku nie wspomnę - za robienie ludzi w kuku traci sie zaufanie ale oni chybe nie wiedzą co to za słowo ...buzi
    • Gość: Janik Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku [Z... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 12:05
      Natomiast ludzie niegodziwi i oszuści będą się posuwać od złego ku gorszemu,wprowadzając w błąd i będąc w błąd wprowadzani ( 2 Tym 3:13).
    • dr_psychol Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku [Z... 28.12.11, 15:17
      A ja mam kilka pytań:

Co z kilkunastoma hektarami przy Ciepłowniczej? Czy wreszcie powstaną tam jakieś zakłady produkcyjne lub firmy dające zatrudnienie?
      Lata lecą, nic się w tym rejonie nie dzieje.

Strefa Dworzysko doczeka się drogi dojazdowej w 2015 czy 2020?
      Ilu i jakich inwestorów już pozyskano? Czy miasto nawiązało jakąś konkretną współpracę z ościennymi gminami, by przyspieszyc proces budowy strefy?
      • Gość: cienki bolek Re: Jak Rzeszów zainwestuje 1 mld zł w 2012 roku IP: *.tktelekom.pl 28.12.11, 17:50
        Przy Ciepłowniczej zacznie się dziać jak jeden z drugim "byzmesmen" przeczyta 2.01.2012r w gazecie ze gmina musi sortować śmieci, wtedy rusza do ratusza z "reklamówkami" że to oni akurat potrafią to robić i najlepiej się na tym znają, (to nic że do tej pory sprzedawali "jaja" czy jeździli na "taxi").
    • Gość: resman_is_dead A aquaparku jak nie było tak nie będzie IP: 89.230.64.* 28.12.11, 19:04
      Działania komuchów doprowadzają miasto do miażdżycy tętnic (a raczej tętniczek) komunikacyjnych. Do reszty korkują miasto, zabudowując je nowymi galeriami i blokami mieszkalnymi. Czy na terenie po Zelmerze przy ul Hoffmanowej też powstanie nowe blokowisko?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka