Dodaj do ulubionych

Konto dla studenta tylko gdzie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 13:47
Chcę założyć konto lecz nie wiem w jakim banku. Nigdy nie korzystałem z karty i myśle że nie będę korzystał więc jeśli by już musiała być to za darmo bez warunków, że muszę nią płacić np powyżej 100/200zł miesięcznie. Również nie chcę mieć opłat za prowadzenie konta, bo mam zamiar wpłacić nie małe pieniądze. Najlepiej żeby one tam były i rosły na konkretnym oprocentowaniu. Na pewno bym ich nie wybrał czy nie płacił z tej puli za zakupy bo "na życie" mam pieniądze na bieżąco z dorywczej pracy. Na konto chciałbym wpłacić swoje oszczędności. Może wystarczy tylko lokata? Tylko nie wiem który bank w Rzeszowie daje najlepsze warunki.
Obserwuj wątek
    • Gość: po zawodówce Re: Konto dla studenta tylko gdzie? IP: *.rzeszow.mm.pl 03.01.12, 17:47
      Gdzie i dlaczego uczelnie kształcą takich studentów???
      lmgtfy.com/?q=banki+w+rzeszowie+konto+student
      • Gość: ech Re: Konto dla studenta tylko gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 17:55
        niestety masz racje:( jak konto dla studenta to w domysle ROR (z jakimis szczególnymi warunkami dla studentów) ale trudno na ROR oszczedzac (oprocentowanie zadne) . Jak lokata to specjalnie nie słyszałem o takiej "dla studenta" . jak rozumiem załozyciel watku to jakis 'student specjalny" i oczekuje czegos wyjatkowego, ale szczerze watpie czy znajdzie.
        • Gość: ja Re: Konto dla studenta tylko gdzie? IP: *.net.stream.pl 03.01.12, 22:21
          kilkanaście lat temu założyłem konto studenckie w ING i do teraz jestem zadowolony (chociaż zmieniłem już rodzaj konta ;)
          • Gość: b Re: Konto dla studenta tylko gdzie? IP: *.res.pl 03.01.12, 22:52
            skoro chcesz prowadzenie za darmo to musisz zapomnieć o oprocentowaniu.albo jedno albo drugie. ja mam w bzwbk konto "mniej 30" i nie ważne czy student czy nie -dopóki masz mniej niż 30 lat to masz za darmo prowadzenie konta plus darmowe przelewy (smsy potwierdzające już nie wiec po 5 sms kolejne są płatne-tak przynajmniej było)
    • 042011kg Re: Konto dla studenta tylko gdzie? 04.01.12, 19:22
      @Kamil - dlaczego ograniczasz się do banku z Rzeszowa? :- ) Twoje wymagania są dosyć sprzeczne i niestety, być może rozczaruję, ale takiej oferty nie znajdziesz. W Twojej sytuacji najlepiej założyć konto oszczędnościowe, bez karty płatniczej. Rachunki osobiste, których porównanie możesz znaleźć na przykład w tym rankingu kont studenckich, na pewno nie zaoferują Ci oprocentowania, na jakie liczysz. Tak więc konto oszczędnościowe, ewentualnie lokata, jak piszesz, ale w tym drugim przypadku musisz się liczyć z koniecznością zamrożenia pieniędzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka