Dodaj do ulubionych

Dach trybuny pozostał na ziemi. Zbyt silnie wiało

IP: 91.225.135.* 16.01.12, 17:13
łeb urywało powiadacie...hmmm niech wam będzie he he he
Obserwuj wątek
    • Gość: mss Re: Dach trybuny pozostał na ziemi. Zbyt silnie w IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.01.12, 17:28
      no w końcu trzeba jakąś wymówkę pod przyszłe opóźnienie, bo dotychczas zima była taka, że powinni mieć 120% normy, a będzie jak zwykle.
    • Gość: mario Dach nad torem?! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.01.12, 17:32
      Co ja czytam, zadaszenie nad torem żużlowym, czyli nad jego jedną częścią? WTF? Jedna prosta będzie zadaszona, a reszta toru nie? Przecież to stworzy nierówne warunki do jazdy na torze, kiedy np. zawody są rozgrywane przy lekkim deszczu, albo tor jest przywracany do ładu po opadach. Nikt nam nie da licencji!
      • Gość: playman Re: Dach nad torem?! IP: *.play-internet.pl 16.01.12, 18:20
        w ramach ferencowych innowacji, pod tym zadaszeniem, zainstaluje się multimedialną fontannę, by ta w razie deszczu, wyrównywała warunki na torze w takt "moonlight shadow"
        a poza tym, nie znasz możliwości rzeszowskich urzędników, przez ich głupotę trzeba zawężać tor, więc i zadaszenie w razie potrzeby przytnie się szlifierką
        • Gość: Sebastian Re: Dach nad torem?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 21:29
          Jesteście takimi baranami czy tylko takowych udajecie?

Zadaszenie toru będzie zamontowane, ale tylko sama jego konstrukcja, bez paneli, przez co padający deszcz nie będzie stwarzać nierównomiernych warunków. Kiedy zostanie wybudowany docelowo cały stadion, ta część również zostanie przykryta.

O podnoszeniu kilkudziesięciutonowych elementów w czasie wiatru macie takie pojęcie jak ja o garncarstwie z epoki brązu - czyli żadne. To, co wydaje się niewielkim podmuchem na poziomie chodnika, na takiej wysokości jest nieporównywalnie większe.

No ale jak zwykle, Polska to kraj ekspertów od wszystkiego...
          • Gość: mario Re: Dach nad torem?! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.01.12, 22:28
            Milcz trolu. Ja bazuję, tylko na tym, co jest napisane w artykule. Skoro wiesz więcej, a widać, że wiesz, to napisz po ludzku albo się nie odzywaj. Ja po zaprojektowaniu trybuny stadionowej za 30 mln zł za... blisko toru, mam prawo spodziewać się innych rewelacji. Za 2,5 miesiąca startuje liga a stadion jest wielkim placem budowy, tak to "eksperci" ustalili harmonogram.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka