Gość: Ha-mlet IP: *.rz.izeto.pl 20.01.12, 20:08 Siemaszkowa przy płocie, pewnie do Lwowa albo do Krakowa (choć to w drugą stronę) chce się ewakuować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: astalavista Gdzie wstawić głowę? Szukamy pomysłu na Siemasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 06:09 I tak oto głowa z piaskowca pokazała twarz teatru z ambicjami ponadprowincjomalnymi (zgodnie z życzeniem muzy tego teatru Pani Marszałek Anny Kowalskiej). Znając rodowód Pani marszałek tym bardziej dziwi fakt braku dbałości o to co bliskie jej sercu (lata pięćdziesiąte), czasów gdy hartowała się stal i wykluwała jej kulturalna czystość serca. Proponuję postawić głowę w siedzibie SLD, będzie to tam jedyna głowa z wypełnioną zawartością. Odpowiedz Link Zgłoś
jolakbook teatralne chamstwo 05.02.13, 12:54 od kilku lat, po remoncie elewacji teatru rzeszowskiego, leży porzucona w błocie - rzeźba portretowa patronki rzeszowskiego teatru. Ponad rok temu dyrektor rzeszowskiego teatru obiecywał godne "zagospodarowanie" tej rzeźby i ...nic. Pozwolę sobie stwierdzić, że rzeszowskie placówki tzw kultury są w istocie prezentacją prowincjonalnego chamstwa - na oryginalnych mozaikach zdobiących filharmonię - wiesza się banery reklamowe na wkutych w te mozaiki stelażach - a teatr ??/ wrzucił w błoto ciekawą rzeźbę portretową przedstawiającą swą patronkę. Ech...szkoda nerwów . Tu zdjęcia sprzed kilku dni fotoforum.gazeta.pl/72,2,911,137969277,142317723.html Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Re: teatralne chamstwo 05.02.13, 13:03 rzeszowzezem.blox.pl/2013/01/Sodoma-z-Gomoria-w-Siemaszce.html Odpowiedz Link Zgłoś
jolakbook Re: teatralne chamstwo 05.02.13, 13:13 Przeczytałem - rzeczywiście , w owej pacówce kulturki, sodomka z gomorką jak śpiewał mistrz Młynarski . A nazwisko owego "dyrektora" w świetle tego co się w teatrze dzieje - jako żywo nadaje się na przezwisko typu "ty cabanie jeden !!" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Re: teatralne chamstwo 05.02.13, 13:21 jolakbook napisał: > Przeczytałem - rzeczywiście , w owej pacówce kulturki, sodomka z gomorką jak śp > iewał mistrz Młynarski . A nazwisko owego "dyrektora" w świetle tego co się w t > eatrze dzieje - jako żywo nadaje się na przezwisko typu "ty cabanie jeden !!" : > )) CZy aby dyrektor teatru z 'Komediantki' nie nazywał ł się tak samo?;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari głowa 05.02.13, 12:59 Racja. Dalej leży, bidoka, pod płotem. A przypomninam, że głowa Siemaszkowej jest w znaku graficznym teatru. Mzoę to specjalnie? Przecież ostanio Siemaszka idzie w lud skandalami, więc moze to tak na wabia??? PS Żyjecie Jolaku???????? Odpowiedz Link Zgłoś
jolakbook Re: głowa 05.02.13, 13:09 rżyjem :) - droga Mata - ostatnio stałem się dumnym właścicielem dziesięciu tomów Wyboru Pism Zygmunta Kaczkowskiego - galicyjskiego gawędziarza (i szpiega ck autryackiego). Edycja Gebethnera i Wolfa z 1900 roku . Cudowna sprawa :) Zaglądnęłaś do księgarni Weltbilda ?? wspaniałe wyprzedaże przedniej literatury :) Odpowiedz Link Zgłoś
jolakbook Re: głowa 05.02.13, 13:15 tu skrócik życiorysu bohaterki w błoto rzuconej i jeszcze jedno zdjęcie :) fotoforum.gazeta.pl/72,2,911,137969277,142318032.html Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Re: głowa 05.02.13, 13:18 jolakbook napisał: > rżyjem :) - droga Mata - ostatnio stałem się dumnym właścicielem dziesięciu tom > ów Wyboru Pism Zygmunta Kaczkowskiego - galicyjskiego gawędziarza (i szpiega ck > autryackiego). Edycja Gebethnera i Wolfa z 1900 roku . Cudowna sprawa :) Zaglą > dnęłaś do księgarni Weltbilda ?? wspaniałe wyprzedaże przedniej literatury :) Nie, teraz siedzę w "Rewolucji rosyjskiej" Pipesa- 30 zeta na allegro a w księgarni 70 zł! Koniec z kupowaniem w księgarniach. Ceny książek to skandal. Wydaje mi się, że ostanio znowu lekko podrożały. Odpowiedz Link Zgłoś
jolakbook skandal ?? chyba nie 05.02.13, 13:26 ee tam - Tadeusz Ross "Zycie przerosło kabaret" za 9,90 zl (z 39,9) na Jagielońskiej - to nie skandal - to boska okazja !! Siła bezsilnych - historia KOR Skórzyńskiego za 10 zet (z 49,9 zl nominalnego), Pamiętnik kulinarny z Chin "Płetwa rekina i syczuański pieprz - słodko kwaśny pamiętnik kkulinarny z Chin" F. Dunlop za 9,90 (z 39,9 nominalnej ceny) to są bajeczne okazje - radzę zaglądnąć do Weltbilda na Jagielońskiej i galerii Rzeszów - sprzedawczynie już szukają pracy - ale jeszcze wyprzedają smakowite resztki bankruta :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Re: skandal ?? chyba nie 05.02.13, 13:28 jolakbook napisał: > ee tam - Tadeusz Ross "Zycie przerosło kabaret" za 9,90 zl (z 39,9) na Jagieloń > skiej - to nie skandal - to boska okazja !! Siła bezsilnych - historia KOR Skór > zyńskiego za 10 zet (z 49,9 zl nominalnego), Pamiętnik kulinarny z Chin "Płetwa > rekina i syczuański pieprz - słodko kwaśny pamiętnik kkulinarny z Chin" F. Dun > lop za 9,90 (z 39,9 nominalnej ceny) to są bajeczne okazje - radzę zaglądnąć do > Weltbilda na Jagielońskiej i galerii Rzeszów - sprzedawczynie już szukają prac > y - ale jeszcze wyprzedają smakowite resztki bankruta :)) Fuchsję Dunlop czytałam:-))))))))))))) Rewelka, tylko lekko dołująca:-( Dosyć smutny obraz chińskiej rzeczywistośći. Kuknę to tych księgarni w takim razie:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jolakbook Re: skandal ?? chyba nie 05.02.13, 13:28 a zapomniałbym - Sekrety Kuchni Watykanu Evy Celada za takież 10 zet - album do czytania, papier kredowy, ilustracje, opisy i ...przepisy - tamże - namawiam - póki nie zamiotą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Re: skandal ?? chyba nie 05.02.13, 13:31 jolakbook napisał: > a zapomniałbym - Sekrety Kuchni Watykanu Evy Celada za takież 10 zet - album do > czytania, papier kredowy, ilustracje, opisy i ...przepisy - tamże - namawiam - > póki nie zamiotą :)) Jolak, znowu zawłaszczamy wątek:-)))))))))) Nie masz swojego forum o ksiązkach? Odpowiedz Link Zgłoś
jolakbook podbijam specjalnie :)) 05.02.13, 13:35 aby wreszcie ktoś się obudził i zobaczył "cabanowe gospodarowanie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Re: podbijam specjalnie :)) 05.02.13, 13:39 jolakbook napisał: > aby wreszcie ktoś się obudził i zobaczył "cabanowe gospodarowanie" :) Dobrze, że przynajmniej muzy uratowane i sobie polegują obok szkoły muzycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Re: skandal ?? chyba nie 05.02.13, 13:29 Przeczytaj koniecznie "Jak nie zostałem ziemniaczanym potentatem w Rosji" :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Re: głowa 05.02.13, 13:25 jolakbook napisał: > rżyjem :) - droga Mata - ostatnio stałem się dumnym właścicielem dziesięciu tom > ów Wyboru Pism Zygmunta Kaczkowskiego - galicyjskiego gawędziarza (i szpiega ck > autryackiego). Edycja Gebethnera i Wolfa z 1900 roku . Cudowna sprawa :) Zaglą > dnęłaś do księgarni Weltbilda ?? wspaniałe wyprzedaże przedniej literatury :) Nie ma szans. POwiedziałam sobie "ządnych nowych knig, dopóki nie przeczytam tych, które mam. A i tak polazłam do matrasa i kupiłam "Kino polskie: reinterpretacje" - super!!!!! O tym, jak polityka mieszała w kinie polskim.Polecam.Czekam tez na, kupiona na allego, "Niebyłą historię kina PRL" - podobno świetna:-)Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś