Dodaj do ulubionych

MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców k...

27.02.12, 12:15
Fajnie. Chciałbymjeszcze wiedzieć, kto oprócz kierowców jest odpowiedzilny za ten bajłagan, jakim jest rzeszowskie MPK?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aldehyd MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców k... IP: *.res.pl 27.02.12, 12:18
      Tak to własnie donosiciele nie rozumiejący ze ktoś ma zły dzien po prostu doprowadzają do nieszczęśc utraty pracy - zadowolony jestes kapusiu ? Korona ci z głowy spadła ze musiałes przejsc 2 metry aby wyjść srodkowym wyjsciem ? Ja pierdykam ...jakie to katolickie i podkarpackie mscić sie na innych bo mozna ...
      • Gość: dent lola Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.ostnet.pl 27.02.12, 12:31
        Cooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!
        To wg Ciebie donosicielstwo .
        Nie odpowiada szanownym Panom kierowcom regulamin przewozów i regulamin pracy to proszę tą prace zmienić . I tyle.
        To zachowanie tych kierowców jest właśnie małomiasteczkowe i niestety podkarpackie a z katolicyzmem to nie ma nic wspólnego.
        Zanim coś napiszesz poruszaj głową
        • Gość: Nikodem Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.02.12, 12:42
          Co do regulaminu obowiązuje obie strony.Kto przestrzega tego na zdjęciu obok artykułu?
          Wszyscy okupują drzwi mimo iż środek wolny.Sami jesteśmy źli ale najłatwiej ujeżdżać na kierowcach bo co nam mogą.Ile razy chcąc kupić bilet muszę mówić przepraszam bo stoi taki tłuk przy okienku i nie ruszy się ,bo on musi być przy drzwiach.Nie obstaje za kierowcami ale ta nagonka to jakaś przesada.Czyżby spadła poczytność gazety w ostatnim czasie?
        • Gość: Aldehyd Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.res.pl 27.02.12, 12:46
          Oczywiscie ze donosicielstwo - malomiasteczkowe wojenki na których korzystają gazetki - piszcie listy a my to nagłosnimy - w ten sposób uaktywnia sie w ludziach najgorsze emocje - chciał to załatwić to mógł pójsc do MPK i zgłosić nieprawidłowość - a tak kierowca traci pracę bo jakiemuś wygodnisiowi nie chciało sie podejść na srodek autobusu aby wysiąść - moze niech kazdy z nas kupoi sobie aparat i dyktafon i wszyscy nagrywajmy się , fotografujmy i podpie...jmy i niech kazdy z nas napisze jeden list tygodniowo - ludzie - bądzcie najpierw ludzmi a potem wymagajcie od innych - nadal potrzymuję ze korona nikomu z głowy nie spadnie jak ruszy 2 metry do innego wyjscia ...rozumiem kierowcę któremu po prostu mogło być zimno .... albo miał kłopoty w domu , albo po prostu był wku...ony bo mało zarabia - a wy paniska klienci zapominacie ze to człowiek ...katolicy :-)
          • Gość: Pan Tofel Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.multimo.pl 27.02.12, 14:22
            o jakiemuś wygodnisiowi nie chciało sie podejść na srodek autobusu aby wysiąść
            A czemu się kierowcy nie chciało nacisnąć guzika? Zastanawiał się?
            W MPK kierowca to święta krowa. Nie wolno go drażnić wsiadaniem przez przednie drzwi i kupowaniem biletu. To i tak cud, że się im chce jeszcze na przystankach zatrzymywać.
            I jeszcze jedno. O to, że go zwolnią się nie bój. Jest w związkach zawodowych i nikt go nie tknie i jutro też drzwi nie otworzy... Za tydzień znowu będzie artykuł... Itp itp..
            • Gość: ??? Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 27.02.12, 14:52
              Oczywiście masz rację, będą pisać w oparciu o subiektywną ocenę, nawet nie weryfikując faktów.Jednym sprzedawał innym nie. A może to było tak że sprzedawał tylko tym co mieli odliczoną kaskę??czyli zgodnie z regulaminem. Przecież lepiej że piszą o kierowcach,jeszcze nie daj boże przyszło by im do główek napisać o sypiącym się na naszych oczach "wielkim programie transportowym" .
      • Gość: Krzepki Harry Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 12:43
        Ja nie wiem czy zadowolony jest "kaupuś", ale ja bym był :) Tylko co ma katolicyzm do tego???
        Inna sprawa, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Zwolnienie grozi kierowcy, który sprzedawał bilety wedle uznania. Odnośnie buraka który złośliwie nie otwiera drzwi, bo mu ciągnie po nogach - myślą co zrobić.
      • Gość: imao Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.02.12, 15:26
        Taki jest urok pracy w usługach i z ludzmi. Jak ktos nie potrafi tak pracowac to trudno. Są ludzie ktorzy chetnie zajma jego miejsce i bedą kulturalni, mimo gorszego dnia. Proponuje podpytać znajomych jak im się korzystało z transportu publicznego np. w Anglii i jakie sa ich wrażenia po powrocie do naszego MPK. Po za tym również mam wrażenie że sie nic nie stanie kierowcy.
        • Gość: ??? Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 27.02.12, 15:38
          Wyskoczyłeś jak filip z konopi,spróbuj w Anglia wsiąść innymi drzwiami niż przednie i nie okazać kierowcy biletu,a wylecisz i to bez udziału kierowcy.Postarają się o to pozostali pasażerowie. O dziwo nawet polactwo wie że pasażer to nie święta krowa i ma się stosować do obowiązujących przepisów.Dziwne tylko że po powrocie zapominają czego się tam nauczyli.
          • Gość: imao Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.02.12, 15:52
            Owszem, wszystko sie zgadza i jest jak najbardziej na temat. I nigdy nie spotkałem sie z chamstwem podczas kupowania biletu u kierowcy. Kierowca nie dal mi odczuć czy ma dobry czy zły dzień - on pracuje w usługach i z ludzmi, jest częscia wizerunku firmy a pieniądze na jego pensje pochodza właśnie od pasażerów - pasażer nie jest po to żeby się na nim wyżywać gdy kierowca ma zly humor.
            • Gość: ??? Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 27.02.12, 16:28
              Oczywiści że wszystko się zgadza, grzecznie stawałeś w kolejeczce i potulnie stosowałeś się do przepisów,więc co miało poirytować kierowcę,poprawne zachowanie ???? ponadto"pan " kierowca jak przystało na angielską flegmę ,irytacje okazuje zgaszeniem silnika, resztę zrobi za niego jakiś pasażer,czyli wyprosi intruza. A jak to nie pomoże to w 3-4 minuty zjawia się policja.A tu, pijak albo menel robi dym, a pasażerowie wciskają nosy w szybę.Przecież po "polskiemu" za wszystko odpowiada szofer.

• Gość: imao Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.02.12, 16:49
                Moglibyśmy dyskutować kto ma łatwiejszą pracę (tez się skłaniam ku angielskim kierowcom - m.in. społeczeństwo bardziej zdyscyplinowane, ale oczywiscie nie tylko) ale tu chodzi akurat o widzimisię kierowców z MPK. Chodzi mi o to, jak to jest, że spędzając sporo czasu w Anglii nie spotkałem sie z chamstwem tamtych kierowców, którzy mając kontakt z klientem też moga przecież pokazywać swoje "humory" a tego nie robią, zaś u nas zdarza sie to stosunkowo często. Kierowcy MPK musza zrozumieć że wylącznie swoim zachowaniem sprawili że mają złą prasę w Rzeszowie - cieszy mnie, że większośc to rozumie i zachowuje się kulturalnie, niestety są jednostki które ten wizerunek niszczą.
                Piszesz o intruzie, o wzywaniu policji - ok, ale nijak to się ma do przypadków z artykulu
                • Gość: ??? Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 27.02.12, 17:13
                  No i chyba czas dojść do konkluzji. Jakie społeczeństwo ,tacy jego przedstawiciele w poszczególnych zawodach. Czyli oczekujesz kultury i poszanowania przepisów to zawsze zaczynaj od siebie.To albo działa w obie strony, albo wcale.
    • Gość: tatuś MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców k... IP: *.ostnet.pl 27.02.12, 12:31
      Kilka lat temu, w zimie nie odpalił mi samochód, żona była w ciąży i musieliśmy się dostać do szpitala na badania. Oczywiście rano nie udało się kupić biletu, wiec podszedłem w autobusie do kierowcy, biletu nie sprzedał, mało tego zatrzymał się kilka przystanków dalej i wezwał rewizorów. Po wyjaśnieniu całej sytuacji, rewizorzy weszli z nami już do następnego autobusu i polecili kierowcy sprzedać bilet. KIEROWCY MPK musicie zrozumieć, że waszą PENSJĘ płacimy my klienci MPK, bo na razie to chyba nie wiecie skąd biorą się wasze pobory.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Iwan Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.02.12, 12:45
        Oczywiście napisałeś prawdę,mimo że sprzed kilku lat. Miałeś odliczone,byłeś kuluralny,miły dla kierowcy,prosiłeś a to coś odmówiło... A dzieci zdrowe?
        • Gość: Dick Vredniak Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.rz.izeto.pl 27.02.12, 14:56
          Powiem tak korzystam z autobusów w naszym mieście ponad 30 lat ale takiego burdelu jaki jest od kilku lat do dziś nie było nigdy nawet w stanie wojennym. I innych okresach czasów smutno-śmiesznych. Mam kilku znajomych w MPK to i wiem co jest przyczyną takich patologicznych zachowań - działań firmy. (Debil na dole, debil na górze i menda pomiędzy nimi). Nie mniej jednak też od jakiegoś czasu widzę swoistego rodzaju nagonkę na kierujących autobusami i jest jedno sprawiedliwe rozwiązanie :
          Jak najlepiej powinni pracować kierowcy autobusów wiedzą pasażerowie.
          Jacy powinni być pasażerowie najlepiej wiedzą kierowcy.
          Niech paplający pasażerowie wyrobią stosowne kwity i niech pracują w tym przybytku rozpusty i uciech stu, a kierowcy (tępe buraki) niech będą korzystać z ich usług tym sposobem będą zadowoleni prawie wszyscy bo każdy będzie robił to wie najlepiej
          A całą administrację od ratusza przez ZTM kończąc na MPK zwolnić ! Tak dla przykładu bo taka moda.
          A i jeszcze jedno dajmy bezgraniczną możliwość i pasażerom kierowcom i kierowcom pasażerom zwalniać się wzajemnie :)
          Tak będzie najlepiej.
    • Gość: ??? MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców ka... IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 27.02.12, 14:42
      Prawda leży gdzieś po środku,gdyby kierowcy konsekwentnie odmawiali sprzedaży biletu tym pasażerom co olewają zasadę że za odliczoną kaskę, to pasażerowie musieli by się dostosować do tego wymogu.A jest tak że jeden wyda drugi odmówi i w konsekwencji ten co odmówił jest be,a pasażer odbiera to jako zniewagę i złośliwość ze strony kierowcy Trzeba również zdać sobie sprawę że wydawanie to opóźnienie,a więc działa na szkodę ,również pozostałych pasażerów.Co do otwierania przednich drzwi, nawet średnio rozgarnięty zdaje sobie sprawę że przeciągi przez wiele godzin zawsze kończą się przeziębieniem. Zatem żaden to afront podejść do środkowych, chyba że jest to osoba niepełnosprawna albo z małym szkrabem na rękach. Tego typu skargi to niestety "kablarstwo" jakoś nie doczytałem aby ten co chciał wysiąść przednimi , był nap.niepełnosprawny. Wyraźnie widać że zacietrzewienie przesłania zdrowy rozsądek, A [nie] ambitni żurnaliści maja bezpieczny temat do wałkowania bez końca.
      • Gość: imao Re: MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.02.12, 15:34
        W artykule nie było nic na temat wydawania/nie wydawania reszty więc zupelnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Jesli codzi o wydawanie reszty to tu jest wóz albo przewóz, skoro pasazer nie ma odliczonej gotowki to powinien byc poinformowany ze nie dostanie reszty i czy mimo to sie decyduje na zakup biletu. Bo to juz jest wina pasazera ze nie ma odliczone, jednak w artykule nie o to chodzilo.
    • Gość: pisul36 MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców ka... IP: *.res.pl 27.02.12, 14:45
      Kara powinna byc naprawde surowa. Co maja powiedziec kierowcy ktorzy sa kulturalni i przestrzegaja regulaminu a jedna czy dwie jednostki wplywaja na ocene wszystkich. Dyrekcja MPK powinna zwolnic dyscyplinarnie ludzi ktorzy nie zadbali o dochod firmy(sprzedaz biletu) i narazili na niedogodnosci pasazera(wyjscie ktore dla widzimisie nie zostaje otwarte) Od siebie dopisac moglbym kilka historii . Najbarwniejsze sa ostatnie lub pierwsze przystanki na jakiejkolwiek lini. Kto jechal np linia 25 ten wie ze (za rozkladem na przystanku) autobus konczy jazde przy zajezdni na ul Dolowej. Ale yle teoria :) Raz mnie wywieziono na rogatki Rzeszowa na ul Lubelska do drugiej bazy , Raz kierowca kazal wysiadac na srodku krzyzowki bo"jedzie na baze" Innym razem zostalem rozbawiony do lez . Wsiadla chyba zona kierowcy(calowali sie na powitanie) i to ona mnie poinformowala ze wlasnie tutaj musze wysiasc(przystanek PKS?) po czym autobus z parka odjechal w inna strone niz dwie bazy mpk :) Tu tez ktos powie mozesz wysiasc wczesniej i nie robic problemu . Tylko ja mieszkam zaraz przy bazie mpk i place za kurs. A mam klopot z poruszaniem . Przez rok tak jezdzilem 25 i codziennie po 17 mialem sprzeczke z kierowca bo ten traktowal mnie jak CI dwaj tu opisani.
      • Gość: ??? Re: MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 27.02.12, 14:58
        Jaka zajezdnia przy ul. Dołowej,co ty bredzisz.Przy Dołowej to jest targowisko, o siedemnastej też nieczynne haha.
    • Gość: realista MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców ka... IP: *.126.193.77.rev.sfr.net 27.02.12, 14:56
      Już to widzę jak wyciągną konsekwencje względem tych dwóch kierowców znając hipokryzję MPK to było jedynie "zagranie pod publiczkę' aby uciszyć negatywne opinie nt. MPK tymczasem jak nauczyło nas - pasażerów już wieloletnie doświadczenie w rzeszowskim MPK nic się nie zmienia, a już szczególnie brak kultury i poziom chamstwa kierowców.
    • Gość: MPK dypozytor MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców ka... IP: *.res.pl 27.02.12, 14:58
      Popieram ludzi piszacych do gazety. Gdyby nie to dalej byscie jedli sol drogowa w miesach i przetworach spozywczych :) Jest regulamin nie dla jaj tylko zeby go przestrzegac. Na porzadku dzinnym jest ze nikt za nic nie odpowiada. Kupujesz paliwo zimowe ...zamarza ci przy - 10 tez winnych nie ma, przejezdzasz na zielonym swietle rowerem po sciezce rowerowej ...chca cie kierowcy osobowek staranowac . W tym kraju wszystko postawione na glowie . Czas brac odpowiedzialnosc za swoje czyny. Pelnoletni byl? Byl . Zlamal regulamin? Zlamal. To wyjebac na zbity pysk zeby reszta wiedziala ze kodeks trzeba przestrzegac a nie traktowac ot tak...
      • Gość: ??? Re: MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 27.02.12, 15:09
        Pieprzysz, a jeżeli pasażer dostał odmowę sprzedaży biletu bo nie miał odliczonej kaski, to czyja wina??? kierowcy, że pasażer olewa przepisy. Od lat czytam te bzdety, trudno nie zauważyć że żurnaliści boją się nadepnąć na ogonek "świętoszkowatym" pasażerom. Wszakże to dużo liczniejsza grupa od kierowców i było by to "niepoprawne". Jest bardzo proste rozwiązanie,monitoring w każdym autobusie, wtedy skończy się ściemnianie.Ani kierowca ani pasażer nie będzie mógł przedstawić "jedynej słusznej wersji".
        • Gość: imao Re: MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.02.12, 15:40
          Czy tam w artykule jest coś o nieodliczonej gotówce? Nie fantazjuj prosze. Jeżeli uważasz że "świętoszkowaci" pasażerowie się czepiają to albo nie jezdzisz MPK albo jestes rodzinnie powiązany z ichnimi pracownikami
          • Gość: ??? Re: MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 27.02.12, 16:08
            Sam fakt że najpierw publikują ,a po publikacji próbują coś tam ustalić u kierownictwa MPK budzi wątpliwości.Czy nie prościej i uczciwiej było by skonfrontować wersje obu stron,i dopiero wtedy publikować. Przy poprzednim wątku ktoś wspomniał że zdarzenie miało miejsce "akurat" w monitorowanym autobusie.Zatem ustalenie obiektywnego przebiegu wydaje się banalne. Co stało na przeszkodzie żeby zweryfikować opis pasażera[subiektywny]no co. A tak jest news,jest. Nawet jeżeli się nie potwierdzi to news jest .
        • Gość: Aldehyd Re: MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.res.pl 27.02.12, 15:41
          Podpie...lajcie sie wszyscy nawzajem ...piszcie donosy , robcie sobie zdjecia ,donoscie do gazet , kapujcie gdzie się da - ale w niedzielę slicznie złaczcie rączki , zrobcie usteczka w ciup, ubierzcie odswiętne ubranka i przyjmijcie komunię swiętą - tylko niech was nikt nie potrąci - bo to cham jakiś , sku...syn !!! napiscie na niego do proboszcza a najlepiej do biskupa - niech go wyjebią z koscioła chama jednego co sie nie umie zachowąc - i znów usteczaka w ciup i jestescie porzadnym obywatelem i katolikiem ....
          • Gość: imao Re: MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.02.12, 15:58
            @Aldehyd
            Jeśli to do mnie się tak ciskasz - tylko dlatego że nie bronie tych kierowcow MPK - to wiedz ze jestem niewierzący. Dziwie się że z tematu MPK tak łatwo przechodzisz do ataku na czyjąs religie :/
            • Gość: Aldehyd Re: MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.res.pl 27.02.12, 16:05
              A gdzież ja atakuję religię - czytaj ze zrozumieniem - religia jest religią tylko ma głupich wyznawców którzy nie potrafią z tej religii brać tego co dobre ...łapiesz czy to za trudne ? Jak nie łapiesz - napisz na mnie donos - moze mnie zwolnią i napiszesz " Dobrze tak chamowi jednemu bo nie przestrzegał regulaminu " A czy jestes wierzący czy nie ....? kogo normalnego to obchodzi pomyśl ...
              • Gość: imao Re: MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.02.12, 16:18
                Temat dotyczy zachowania kierowców MPK a Ty o glupich wyznawcach. Pisz sobie co chcesz i na kogo chcesz, o Tobie to świadczy
          • Gość: zonk puk puk w glowe IP: *.podkarpacki.net 27.02.12, 16:16
            Co ty człowieku wypisujesz?
            Jesli ktoś nie umie pracować w styczności z klientami wylatuje z pracy proste i bardzo dobrze ,ze ludzie to opisują, bo na miejsce takiego gbura czeka cala masa ludzi uprzejmych którzy swoja prace będą traktować poważnie.Trzeba pamiętać ,ze takie zachowania rzutują na cala firme, bo właśnie te nie mile sytuacje najbardziej sie zapamiętuje o nich sie pisze, taka ludzka mentalność.
            Bo jak to jest ,ze inni kierowcy potrafią? uśmiechnąć się, kulturalnie, nawet nie raz jakimś żartem sypnąć!!ba nawet reszte wydać,da rade? JASNE ,ZE DA.Więc czemu kilku chamow tego nie potrafi? bo nie nadaja sie do pracy z klientami!

A ty wymachujesz szabelka nie wiedzac do konca o co chcesz walczyć, bo równie takim tekstem mozesz usprawiedliwić jakiegoś zlodzieja, bo przeciewz to nie po katolicku lapać kogoś zaręke, a moze biedny , a moze musial...
            • Gość: Aldehyd Re: puk puk w glowe IP: *.res.pl 27.02.12, 16:25
              Kim ty jestes aby kogoś nazywać chamem prostaku - zanim zaczniesz oceniać innych sam popatrz na siebie ....ządasz uprzejmosci , grzecznosci ? Wiec zanim dowiesz sie dlaczego jestes tak traktowany napisz donos aby sprawiedliwości stało się za dość ... - Jestes przykładem głupiego , nadąsanego pajaca który chce sterować swiatem tylko dlatego ze ktoś cie stworzył ...wiecej pokory i zrozumienia dla innego człowieka - myslisz ze jak skasujesz bilet za 2,40 PLN to kupiłes juz usługodawcę ? WIedz palancie ze to taki sam człowiek jak ty ...wiem ze nie zrozumiesz dlatego pisze w skrócie b mi się nie chce wiecej pisać - tacy jak ty potrafią tylko wrzeszczeć ze ktos ci robi krzywdę ale nie rozglądnie się wczesniej dlaczego tak się dzieje ...jednym slowem jestes bucem
              • Gość: zonk ohoho IP: *.podkarpacki.net 27.02.12, 16:39
                Ale czemu odwracasz kota ogonem?>
                Napisałem jasno.Ja nikomu za skore nie zalazłem a w szczególności kierowcom, za uśmiech odpowiadam uśmiechem, żartem.Jesli ktos ma gorszy dzień rozumiem.Ale na boga jesli jeździsz tymi samymi kursami kilka lat i znasz twarze.I sa chamy tak chamy( bo jak inaczej nazwiesz kogoś kto zaczyna krzyczeć w autobusie bo jakieś dziewczę wcisnęło guzik z sygnałem, opierając się o niego, jeden z wielu przykładów) u których ten zły nastrój to codzienność czy słonko czy deszcz, i chyba nie potrafią przejechać kursy by chociaż raz kogoś nie zjechać no to sry kolego :], dla mnie to jasna sprawa,wypad z pracy.
                Tez mam gorsze dni w pracy, ale nigdy nie skacze do klientow, czasem zacisne piesci, czasem sobie przywalę w ścianę czy poprzeklinam po pracy , bo wiem ,ze nikt z moimi humorami się liczył nie będzie, ani klient ani pracodawca...
                • Gość: ??? Re: ohoho IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 27.02.12, 17:08
                  Ty chyba nic nie kumasz . Dla zobrazowania opisze pewne zdarzenie,Za kabina kierowcy usadowiła się mamuśka z taką na oko 5 letnią córcia,Całą drogę dzieciak kopał w kabinę,gdy po jakimś czasie kierowca spokojnie zwrócił uwagę to usłyszał że to małe dziecko i nie rozumie. No i szkrab dalej kopał, a mamuśka nie reagowała,czyżby też nie rozumiała że odwracanie uwagi kierującego może być przyczynkiem do wypadku.Podobnie z dzwonkiem,wiesz ile razy dzieciak odwrócił uwagę kierowcy,policzyłeś. Za zachowanie dzieciaka odpowiada rodzic, tyle tylko że do tej roli trzeba doróść,nie wszystkim to się udaje,A swoją drogom poirytowanych przedstawicieli innych zawodów takich co to mają kontakt z klientem spotykam na co dzień. Nie uprawiaj hipokryzji i nie wmawiaj że jednej strony pasażer to święta krowa a z drugiej kierowca to sfinks.
                  • Gość: zonk Re: ohoho IP: *.podkarpacki.net 27.02.12, 17:44

Jeździsz mpk?codziennie tymi samymi kursami, rano wieczór po południo .Sytuacje są rożne(jak ta opisane przez Ciebie), humory ok rozumiem, sa gorsze dni.Ale jeśli dotyczą zawsze tych samych kierowców?

Jeśli maja problemy z utrzymaniem nerwów na wodzy to tym bardziej zwolnienie wyjdzie im na dobre : }odpoczną w domku.
                    • Gość: ??? Re: ohoho IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 27.02.12, 18:22
                      Mam cię, to że ty jeździsz codziennie tym samym kursem i trasą nie oznacza że kierowcy też, tam są takie rotacje że kierowca [a jest ich ok.400] na daną linie trafia bywa raz na rok, to też twoje wnioski wyglądają na z palca wyssane.Z odosobnionych zdarzeń wysnułeś wniosek że to norma. Jak ci stara raz przypali zupkę to pewnie ma przechlapane na stałe,hehehe.
                      • Gość: zonk czytamy ze zrozumieniem! IP: *.podkarpacki.net 27.02.12, 23:51
                        Oj oj, oznacza to ,ze co jakis czas trafiam na kurs ze znanym panem kierowcą..
                        I ja tu nigdzie nie napisalem ,ze to norma,wrecz dzieki bogu milych kierowcow jest wiekszośc! tylko ,ze jest kilku buców których praca za kierownica przerasta i cieszy mnie ,ze takie listy moga sprawic ,ze wyleca z pracy ,to naprawde na dobre im wyjdzie , mniej stresu= dłuższe życie...
                        • Gość: ??? Re: czytamy ze zrozumieniem! IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 28.02.12, 10:53
                          Potwierdzasz zatem że wszystko jest w normie,niema zawodu w którym wszyscy wykonujący ten zawód są orłami. Pośrednio potwierdziłeś że cykliczne powtarzanie artykułu o "strasznych" kierowcach jest najzwyczajniej tendencyjnym tematem zastępczym.

• Gość: zonk troll IP: *.podkarpacki.net 27.02.12, 16:46
                Ale kolega jest chyba zwyklym internetowym trolem.Skoro tak pieknie zaslania sie swoja dobrocia i zrozumieniem, jednocześnie wyzywając mnie z góry na dol dlatego ,ze nazwałem po imieniu pewne zachowania,podkreślam zachowania prezentowane przez dosłownie kilku napotkanych kierowców tyle ,ze nagminnie...
                To kolego czerwien sie tam, pluj , nadymaj!!! i wymyslaj kolejne epitety :DDD powodzenia
                • Gość: Aldehyd Re: troll IP: *.res.pl 27.02.12, 17:33
                  Nie chce mi się z tobą gadać...napisz sobie donos
                  • Gość: zonk :D IP: *.podkarpacki.net 27.02.12, 17:46
                    Na takie osoby jak ty działa opcja" w nos" , donosy sa zbędne :D
                    • Gość: cymbał wsiowy Re: :D IP: *.play-internet.pl 27.02.12, 22:19
                      w ryja to ty cepie wartasz .Bądz uprzejmy a będziesz uprzejmie obsłużony,a agresja to oznaka zaniku siusiaka.
                      • Gość: zonk to juz wiemy IP: *.podkarpacki.net 27.02.12, 23:53
                        jakiego masz siusiaka i tych kilku kierowców mpk...
          • Gość: dent lola Re: MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.ostnet.pl 27.02.12, 17:54
            Aleś Ty głupi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: anonim MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców ka... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.02.12, 19:13
      te sku...syny mysla ze sa nie wiadomo kim.. chcialem kupic ostatnio 3 bilety dla mnie i dwoch znajomych na raz bo byl scisk i a ten stary dziad powiedzial zeby koledzy sobie sami podeszli i kupili.. i jeszcze mnie oskubal na 10 gr.. :D tak samo jak ludzie wsiadaja i ida kupic bilet to od razu rusza nie popatrzy czy ktos idzie po bilet chociaz autobus prawie pusty.. lepiej zebysmy placili mandaty ktore przekraczaja 50 razy cene biletu przez ich glupote..
      • Gość: ??? Re: MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 27.02.12, 20:40
        No chłopaczku w inwektywach nie przebierasz.Maniery jak najbardziej godne rynsztoka.Tacy oto dżentelmeni uzasadniają dlaczego na kier. autobusu w tym grajdole trzeba mieć "szczególne" kwalifikacje.
    • Gość: wodnik szuwarek MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców ka... IP: *.rzeszow.mm.pl 27.02.12, 21:59
      Moje środki lokomocji po Rzeszowie to wygodne buty i niestety.... MPK.
      Pasażerowie i dość często ostatnimi czasy kierowcy napierdzielaja się wzajemnie z dwóch prostych przyczyn:
      - nasze autobusy straszą a nie zachęcaja do jazdy. Sa stare, brudne, pozaklejane rekamami itp. Każdy chciałby miec dobre warunki pracy. Pomyślcie o kierowcy - facet siedzi za kólkiem takiego wraka kilka godzin dziennie! (wiatr, mróz o upale nie wspomne).
      - pasażer jest zmarznięty, zmęczony po pracy, rozdrażniony czekaniem na opóźniający się kurs, zdany na beznadziejne połączenia linii i wreszcie - JEST. Na horyzoncie pojawia się wyczekiwany autobus. Szkoda tylko, że jest stary, brudny, pozaklejany reklamami i prowadzi go sfrustrowany kierowca :)
      No i awanturka o bzdety gwarantowana.
      Reasumując.
      1. Miasto dokłada do MPK (darujmy sobie pomysł Prezydenta z kolejką oraz jakieś kosztowne ekspertyzy badające np. natężenie ruchu w naszym mieście)
      2. MPK pisze projekt na program szkolenia dla swoich pracowników typu "obsługa klienta" lub "jak radzić sobie ze stresem".
      Kierowcy muszą być przeszkoleni i wiedzieć czego sie od nich wymaga.
      Tak sie robi w każdym dużym przedsiębiorstwie.

• Gość: ??? Re: MPK i skargi pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 27.02.12, 22:24
        Marzenia, tylko jak twoje pomysły mają się do "szukajcie oszczędności", to motto kierownika miasta.Wedle jego wizji, wszystkie miejskie spółki maja przynosić zysk, a ty oczekujesz czegoś wprost odwrotnego.Bez dotacji komunikacja będzie nadal staczać się aż nastąpi całkowita zapaść.A publika będzie nadal karmiona obietnicami i świetlanymi planami.A jak coś nie halo to usłużne media napiszą jak to "zbójcy" z MPK ...... czyli zafundują temacik zastępczy i na jakiś czas wystarczy.
    • Gość: wiarus Re: MPK o listach pasażerów: Zachowania kierowców IP: *.ostnet.pl 27.02.12, 23:20
      do: kmdr_rohan
      chciałbyś za dużo wiedzieć , nie interesuj się !!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka