Dodaj do ulubionych

Bajki prezydenta Ferenca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 22:06
Pojawiałem się na dzisiejszym spotkaniu z władzami miasta Rzeszowa i oto kilka moich osobistych spostrzeżeń.
Prezydent z 30 członkami swojej świty przyjechał agitować prosty lud, czyli nas. Przedstawiono masę obietnic bez pokrycia na kwotę ponad 20 mln zł ( przebudowa kanalizacji na Zagórze, poszerzenie drogi na zagumniu, przebudowę stadionu i jeszcze kilku innych), zapytacie czemu bez pokrycia ? A dlatego że Pan Ferenc nie decyduje o rozdziale środków z budżetu miasta, jedynie rada miasta rzeszowa jest organem podejmującym takie decyzje.
Ponadto jeśli ktoś oczekuje przebudowy stadionu, to pragnę odesłać do Słociny gdzie od 2006 nie zrobiono praktycznie nic i stadion jaki był taki jest nadal . Mało tego, jeżeli Malawa mogła by coś ugrać na włączeniu do Rzeszowa to tylko przez następne dwa lata, po tym okresie będą wybory do rad miasta i nikt nie będzie się przejmował Malawą na peryferiach. Prezydent Ferenc naopowiadał bzdur na temat swojego patriotyzmu i służbie dla ludzi ( zresztą przykłady opowiadania bzdur mieliśmy już okazję wielokrotnie usłyszeć, wspomnę tylko kolejkę linową , grającą fontannę i inne banialuki ), mało tego kłamał w sprawie ściągania do Rzeszowa takich firm jak MTU czy Borg Warner ( obie firmy są na terenie gminy Trzebownisko ).
Po heroicznym wystąpieniu pana Ferenca mikrofon przejęła pani Skarbnik miasta Rzeszowa , która usilnie próbowała przekonać mieszkańców, iż podatki będą o wiele niższe niż te, które płacimy. Po mozolnych wyliczeniach na scenę wstąpił człowiek, który długi wywód pani skarbnik obalił nakazem płatniczym mieszkanki Słociny, która płaci o 407 zł więcej niż płaciła by będąc na terenie gminy Krasne.

Po oficjalnych wystąpieniach przyszła kolej na pytania, na które odpowiedzi nie uzyskaliśmy. Widać było że kilka osób jest zdecydowane zagłosować za, nie jestem pewien czy jest to dbałość o interesy lokalnej społeczności , czy są kierowani własnym interesem. Mam na myśli pana Wiśniewskiego czy pana Kubasa ( którego żona pracuje dla pana Ferenca ) .

Mam głęboką nadzieję , iż ludzie nie dadzą się omamić obietnicami i pomimo nacisków zagłosują przeciw.

Ps , już niedługo na naszym profilu fb nagrania z dzisiejszego spotkania

www.facebook.com/pages/Malawa/195105983864484
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: Bajki prezydenta Ferenca IP: *.ip.netia.com.pl 11.03.12, 22:26
      Podobnie było na innych osiedlach, bajki i obietnice a dalej jest tak jak było.Co to już nie miało być w Rzeszowie, opera, skośne mosty, kolejki podwieszane czy gondolowe, storczykarnia itd a jest cyrk miejski w zabawnym klaunem.
      • Gość: Felicjan Dulski Re: Bajki prezydenta Ferenca IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 12.03.12, 07:00
        Zabawnym? Żałosnym. Się czepił kilku podpatrzonych tematów (Innowacje he he) i upartością staruszka zjadającego wszystkie rozumy, gnębi i drąży idee fix. Robi robotę ale krecią. Za pysk trzyma wszystkich i mozna mu skoczyć na warstat!
        • Gość: otto Re: Bajki prezydenta Ferenca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 07:18
          Postradał chłop rozum, ponadto broni się przed prywatyzacją miejskich przedsiębiorstw komunalnych ... Trzeba mieć gdzie obsadzać swoich zwolenników, jak dla mnie to dziadek Ferenc zdecydowanie się zagubił w czasoprzestrzeni i mocno błądzi. A z tym rozrostem miasta i podczepianiem kolejnych pługów to przesadza. Pewnie naopowiada prostym ludziom bajek , ludzie łykną i potem będą bulić za długi, które prezio zaciągną na bus pasy :)
          • Gość: Marek Re: Bajki prezydenta Ferenca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 09:22
            Jak dla mnie to to jest wielka ściema , mydli się ludziom oczy perspektywami, wizualizacjami a potem się okazuje że to wszystko nierealne .... Brawo panie ferenc
            • Gość: mieszkanka Re: Bajki prezydenta Ferenca IP: *.38.160.60.resman.pl 12.03.12, 13:08
              skoro wolicie bajki super Fredzia to gratuluję wyboru
    • Gość: obserwator Re: Bajki prezydenta Ferenca IP: *.38.160.60.resman.pl 12.03.12, 13:14
      Prezydent potrafi wyegzekwować obecność całej "świty" na takim spotkaniu na Wasz ukochany Wójt cóż potrafi ??? jak widać ot, niewiele !!!! Od prezydenta macie obietnice a od wójta takie obietnice cyt. "a wpisz mu to, a i tak nic z tego nie będzie"
      • Gość: Stolica imitacji Re: Bajki prezydenta Ferenca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 15:44
        Drodzy mieszkańcy wsi wokół Rzeszowa, czyli jak wiecie "Stolicy Imitacji" wszelakiej. Miłościwie nam panujący Tadeusz I Ferenc, wielki innowator, iluminator i miłośnik sztuk wszelakich, jak twierdzą niektórzy gjenialny menager, ksywa "Pinokio", znający się na wszystkim, obieca Wam wszystko!

Jako mieszkaniec "Stolicy Imitacji" mogę Was zapewnić że on bardzo ceni swoje słowo. Jak nam obiecał skatepark to proszę bardzo po 4(czy też 5) latach już nawet wyznaczyli przyszły plac budowy. Jak obiecał Aquapark to woda leje się z ratusza ciągłym strumieniem. Jak obiecał kolejki gondolowe, jednoszynowe czy inne (trudno spamiętać tyle tego było) to ...obiecał.

Prawda jest taka że jak prezydent powie że nie da, to nie da! A jak powie że da, to.. powie! No... i kuniec!
        • kmdr_rohan Re: Bajki prezydenta Ferenca 12.03.12, 16:00
          Hej, słusznie prawi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka