Dodaj do ulubionych

Ratuszowa obłuda

14.03.12, 12:14
Na Facebooku miasto ma swój oficjalny profil "Rzeszów - stolica innowacji"

Graficznie wygląda to tak - Rzeszów - stolica innowacji

W związku z tym że dostrzegłem tam ciekawostkę w postaci naszego słynnego pomnika () zadałem oficjalne pytanie i jestem ciekaw czy wyjaśni swoje widzenie sprawy czy... ocenzurują:

"Jako że jest to oficjalna strona miasta, chciałbym oficjalnie zapytać. Czy nie sądzicie Państwo że jest szczytem obłudy podpierać się rzeszowskim pomnikiem () najbardziej rozpoznawalnym symbolem Rzeszowa w sytuacji gdy to władze miasta doprowadziły do obecnej sytuacji? Pomnik jest obecnie zagrożony,na ogrodzonym placu budowy, jego otoczenie zostało zdewastowane, a los samego pomnika... jest niepewny."

Otoczenie pomnika
Obserwuj wątek
    • lupus1020 Re: Ratuszowa obłuda 14.03.12, 12:55
      Poszukaj może pracy albo znajdź sobie inne zajęcie bo Twój profil na FB przez tak długi czas zdobył śmiesznie mało fanów. Szkoda Twojego czasu, a czas to pieniądz.
      • stopniszczeniu_rzeszowa Re: Ratuszowa obłuda 14.03.12, 13:20
        Nie jestem... celebrytą jarającym się kolejnymi lajkami, natomiast zajmuję się problemem (problemami) dosyć jasno przedstawionymi na profilu. Jeżeli odniesiesz się do tego merytorycznie to jestem do dyspozycji, jeżeli stać Cię jedynie na personalne wycieczki to... nie czuję się kompetentny :)
      • dr_psychol Re: Ratuszowa obłuda 14.03.12, 15:10
        Lupus widzisz na podanej stronie pomnik?

Jeśli nie to do lekarza. Takiego od oczu :)

Gość dobrze pisze. Nieporadność i niekonsekwencja radnych i rzeszowskich urzędników jest żenująca. Nie ma znaczenia ile profil ma fanów.
        Dalej przeliczaj wszystko na dukaty to Ci pompka stanie :)
        • stopniszczeniu_rzeszowa Re: Ratuszowa obłuda 14.03.12, 21:46
          Z przykrości stwierdzam, iż nie raczyli udzielić odpowiedzi, a moje jak uważam słuszne pytanie "przykryli" kolejnymi relacjami z... meczu siatkówki :) Jajcarze z tych urzędników miejskich :)

• Gość: Fabryka Wody Re: Ratuszowa obłuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 17:10
            Obłuda - wada etyczna związana z fałszywym, nieszczerym, dwulicowym postępowaniem, podejmowanym jedynie ze względu na zewn. formy lub korzyści; przejawem o. jest m.in. moralność mieszczańska (Enc. PWN)
            4 godz. temu · Lubię to!
            • Gość: zulu-gula Re: Ratuszowa obłuda IP: *.play-internet.pl 15.03.12, 21:01
              dyskutujemy tu o nie wiedzieć czym, A NAPRZECIWKO TESCO NA TERENIE OGRÓDKÓW DZIAŁKOWYCH CZYNIONE SĄ PRZYGOTOWANIA DO KOLEJNEJ BETONOWEJ TWIERDZY P,PODKULSKIEGO.DOMKI JUŻ WYBURZONE DRZEWA WYCIĘTE,ROBOTY RUSZĄ LADA DZIEŃ.TYM RAZEM NATURALNA OSŁONA Z DRZEW I ŻYWOPŁOTU,CZYNI NIEWIDZIALNYM PLAC NA KTÓRYM POWSTANIE ??? TRZEBA ZAPYTAĆ W RATUSZU.
              • Gość: Herr Flick Re: Ratuszowa obłuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 06:40
                To może zamiast apelować do reszty świata, sam zrób zdjęcia wrzuć na forum i zajmij się bliżej nagłośnieniem problemu. I pisząc wyłącz "Caps lock" bo "wrzask" na forum jest odrobinę nie teges.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka