Gość: iwabradyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.12, 09:47 W kontekście tej informacji odżywa stare powiedzenie: ten to ma łeb! Rzeczowy. Jak na pewne standardy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DND Pijany złodziej miał aż 8 prom. Policja: "Był r... IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.12, 10:19 wow Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Nasz ci on! 20.03.12, 10:46 Francuzów już trzech by nie żyło ;) A Polak potrafi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozecie mi skoczyc Re: Nasz ci on! IP: *.dynamic.mnet-online.de 20.03.12, 11:25 dokladnie wyslac rekordziste do poznania niech mu jakas rzezbe zrobia(i ustawia na uniwersytecie medycznym) elyyta to przeciez do ktorej poznan nie dorosl,a swoim wyczynem zrobil polske slawna w swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Pijany złodziej miał aż 8 prom. Policja: "Był r... 20.03.12, 10:56 Tak naprawdę delikwent miał nie więcej niż połowę tego co wydmuchał. Takie dziwaczne wyniki wychodzą wtedy gdy sprawca bezpośrednio przed badaniem pił wódkę i jej reszti znajdują sie jeszcze w jamie ustnej. Instrukcja użycia alkomatu przewiduje pytanie kiedy ostatnio pił, jeśli przed chwilą to powinni odczekać jakies 15-20 minut i wtedy próbować. Kiedys polcijanci złapali parę która ukradła Ukraince torbę na dworcu. Facet ledwo stał na nogach i miał niecałe 3 promille, natomiast kobieta stała mocno na nogach i uciekała ze skradzionym bagażem. Badanie wykazało u niej 5 promilli. A wyszło to stąd że gdy ja zatrzymali zdążyła pociągnąc łyka z butelki która była w torbie, tak naprawdę miała 1,5 promilla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Pijany złodziej miał aż 8 prom. Policja: "Był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 13:15 Zanim zostanie się sceptykiem dobrze jest podszkolić się z czytania. ...dlatego mężczyznę po kilkunastu minutach poddano ponownemu badaniu. Tym razem urządzenie wykazało przeszło 7 promili. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Re: Pijany złodziej miał aż 8 prom. Policja: "Był 20.03.12, 15:21 Gość portalu: Grzegorz napisał(a): > Zanim zostanie się sceptykiem dobrze jest podszkolić się z czytania. > ...dlatego mężczyznę po kilkunastu minutach poddano ponownemu badaniu. T > ym razem urządzenie wykazało przeszło 7 promili. > > A najlepiej wiedzieć o czym się pisze. Wynik 7 promilli jest niemozliwy, badanie krwi wykaże nie więcej niż 4 promille. Akurat przy kradzieży stan nietrzeźwości nie jest taki istotny, ale gdyby kierowcy wykazało 7 promilli to niewątpliwie musieliby pobrać krew. W tej cgwili nie pamietam, ale przepisy nakazują odstęp określonego czasu, a " kilkanaście minut" to nie jest ściśle określony upływ czasu, jak cię ciekawi, to znajdziesz stosowne przepisy w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Taka ciekawostka. 20.03.12, 15:32 Kilka dni temu, rano chciałem sprawdzić ile zostalo z poprzedniego dnia i dmuchnąłem w takie urządzonko, które kiedyś zakupiłem "na wszelki wypadek". Zapiszczało i pokazało 4 promile. Po wywietrzeniu pokoju pokazało zero. Czemu? Chwilę wcześniej w tym pkoju nabijałem zapalniczkę gazem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Pijany złodziej miał aż 8 prom. Policja: "Był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 18:53 Może więcej nic już nie pisz, bo coraz bardziej pokazujesz, że z czytaniem ze zrozumieniem masz ogromne kłopoty. Jak widać nawet nie potrafisz przeczytać tego co sam napisałeś. W poprzedniej wypowiedzi, zarzucałeś policji, że za wcześnie rozpoczęli badanie, bo ...Instrukcja użycia alkomatu przewiduje pytanie kiedy ostatnio pił, jeśli przed chwilą to powinni odczekać jakies 15-20 minut i wtedy próbować...(cyt. sceptyk31). W artykule jak byk jest napisane, że drugie badanie przeprowadzono po kilkunastu minutach. Tego, żeby zrozumieć z tekstu, że już pierwsze badanie wykonano przynajmniej kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt minut po wypiciu, już od ciebie nie wymagam. Nie zapomnij, że to Ty najpierw rzuciłeś hasło "kilkanaście minut". Może zanim zarzuciłeś błąd w postępowaniu policjantom sam powinieneś znaleźć stosowne przepisy w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
greven112 Pijany złodziej miał aż 8 prom. Policja: "Był r... 20.03.12, 12:45 A może to ta gorzała z przemytu była jakaś gęściejsza niby nie unijna jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Pijany złodziej miał aż 8 prom. Policja: "Był 20.03.12, 13:23 A może to był napój bogów, czyli Bimbrozja? ;) Odpowiedz Link Zgłoś