Dodaj do ulubionych

Nowe pergole na placu Wolności

19.06.04, 02:36
Wszystko to cieszy.. Mamy pięknie zagospodarowane tereny zieleni w mieście...
Właśnie kończę tworzyć prezentację multimedialną na temat "Zagospodarowanie
terenów zieleni w mieście Rzeszowie", a naprawdę będzie co oglądać...
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuchwa Re: Nowe pergole na placu Wolności IP: *.krak.tke.pl 19.06.04, 09:15
      Cze,a nie uwazasz ze w Rzeszowie brakuje troche zieleni.Nasze parki sa znacznie
      mniejsze niz tereny zielone w wiekszych miastach.A,ze te ktore sa,sa dobze
      zagospodarowane to juz inna sprawa.
      • Gość: jojo ja pergole te pergole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 17:53
        :-))))))))))))))
    • Gość: Pani od polskiego Do Slavresa i innych też. IP: *.rzeszow.mm.pl 20.06.04, 11:10
      Bardzo często Rzeszowianie używają słów "miasto Rzeszów". Wg mnie
      samo "Rzeszów" jest wystarczające. O co chodzi? Czy to jakaś lokalna tradycja,
      obyczaj, czy potrzeba podkreślenia miejskości? Nie spotkałem się z tym gdzie
      indziej. Np. nazwa "Biuro Rozwoju Miasta Rzeszowa" jest dla mnie kuriozalna.
      Czy ktoś mi to wyjaśni?
      • slavres Re: Do Slavresa i innych też. 20.06.04, 13:44
        Zastanawiam się czy "Pani od polskiego" nie ma innych problemów?
        • Gość: drogi Re: Do Slavresa. IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 20.06.04, 14:40
          Ależ Slavresie sądze że Pani od polskiego ma rację.To nie jest problem ale
          lepiej i prościej jest np.Biuro Rozwoju Rzeszowa. Dotyczy to również np róznego
          rodzaju rad itp.
          • Gość: jojo ja pergole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 15:32
            Trwa seans uszczęsliwiania na siłe mieszkańców "miasta Rzeszowa". Lumpy
            w "dziadowskim ogrodzie" ubdarowano altankami :) - ciekawe jak owe altanki
            długo postoją. Na placu wolności są solidniejsze piergole- a kawałek dale
            błotnista uliczka, wydeptany trawnik w stonę dworca i syf-chodniki kolejowej.
            Na moim N.Mieście latam czasem po promocyjne pyfko blotnistą scieżką w stronę
            Championa /odkąd zdarli betonowe płyty to syf jak cholera!!!. W sobotę bylem
            na "gryllu" w okolicach ul. Borowej - błoto i dziury gruntowej uliczki 10 min.
            od centrum rzeszowa. Kolo zapory ścieżka rowerowa /od strony N.miasta urywa się
            w błocie ,o obiecanym tunelu rowerowym pod zaporą ani słychu ani widu...
            A oni nam pergole fundują - Panie F. ja pergole te Pańskie pergole :((((
      • odpady_selektywne Re: Do Slavresa i innych też. 20.06.04, 15:35
        Szanowna Pani [od polskiego]:)
        Jakkolwiek pod względem prostoty i poprawności językowej ma Pani całkowicie
        rację, to jednak musi Pani wziąć pod uwagę jedną prostą rzecz. Otóż - pomijając
        oficjeli - zdecydowana większość wypowiedzi tzw. czytelników, które pojawiają
        się w prasie, czy choćby na tym forum, pochodzi od osób będących w przeszłości
        lub obecnie bardzo (bardzo!) blisko związanych z lokalną administracją
        publiczną. Rzeszów jest dla nich (w większości) podmiotem o oficjalnej nazwie
        Gmina Miasto Rzeszów i nie potrafią używać innych określeń. Jeżeli mówią coś
        Pani słowa "pług" i "dynamit", to zrozumie Pani skąd to się bierze;)
        Jeżeli jest Pani prawdziwą "Panią od polskiego", to nie poczuje się Pani
        urażona, jeżeli powiem, że wiele tu też wątpliwej jakości zasług naszych
        nauczycieli.
        A dziennikarze, prasa... Przecież oni jak te papugi...
        Natomiast co do oficjalnych nazw, które są dla Pani kuriozalne, to jednak muszą
        one być takimi (Tj. nie kuriozalnymi!:))) ze względów formalnych.
        Cała sztuka polega na tym, żeby umieć rozdzielić ten "jedynie słuszny"
        prawniczy bełkot od pięknej, poprawnej polszczyzny i tą ostatnią potrafić
        praktycznie użyć.

Pozdrawiam.
        • Gość: Pani od polskiego Re: Do Slavresa i innych też. IP: *.rzeszow.mm.pl 20.06.04, 22:30
          "Po sąsiedzku" funkcjonuje Biuro Rozwoju Krakowa.
          To znaczy, że można...
          • Gość: eksik Re: Do Slavresa i innych też. IP: 213.216.95.* 20.06.04, 23:05
            ale Wy macie kompleksy - az sie nie chce wierzyc, ze Rzeszow to miasto
            wojewodzkie i uniwersyteckie - wszystko chyba na sile... :-)
          • piwo_nuklearne Re: Do Slavresa i innych też. 20.06.04, 23:45
            hahaha! Pani, pani... transwestyto, mówisz o Stołecznym Królewskim Mieście
            Krakowie???
            Tam to dopiero mają problem! :)))
            • Gość: Pani od polskiego Re: Do Slavresa i innych też. IP: *.rzeszow.mm.pl 21.06.04, 00:28
              Transwestyto?!
              Piwko nuklearne promieniuje na resztki mózgu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka