Dodaj do ulubionych

Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 07:27
I bardzo dobrze. Codziennie odprowadzam dziecko do przedszkola i widzę tych "dyskryminowanych" jak załatwiają swoich pupilków w pobliżu piaskownicy albo centralnie pod tabliczką zakazu (chodzi akurat o Baranówkę). Ich dyskryminacja polega na tym, że nie chce im się d... ruszyć i przejść trochę dalej. Przecież gówna na trawniku nikomu nie przeszkadzają... Powinien być zakaz trzymania psów w blokach. Ktoś kto się zdecydował na to jest chyba chory.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fabian60 Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.12, 07:38
      Wystarczyło by - jak w cywilizowanych krajach żeby właściciele piesków zbierali po swoich pupilkach. Wtedy zakazy nie były by potrzebne
    • Gość: pisul Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej IP: *.opera-mini.net 24.05.12, 07:47
      Prawo mowi wyraznie ze psa nalezy wyprowadzac w kagancu i na smyczy. Mandat za niestosowanie sie do tego przepisu wynosi 500 zl! Co raz czytam ze pies zagryzl jakies dziecko a wlasciciel psa nie ma sobie nic do zarzucenia. i tak jest w calej Polsce. Pdzy rzeszowskiej zwirowni czy lisiej gorze biegam codziennie i nieraz jestem goniony przez psa! Przy probach zwrocena uwagi wkascicielowi albo przeklenstwa albo tlumaczenia ze to maly piesek. Za co bierze pieniadze straz miejskia ? Zostaje mi wyrobic sobie bron, biegac z naladowana w kaburze i samemu w obronie wlasnej wymierzac sprawiedliwosc. Sam mam 2 psy.
      • Gość: żenuła Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej IP: *.polimex-mostostal.pl 01.08.12, 12:21
        Nie masz pojęcia o przepisach a się wypowiadasz. Najpier poczytaj o swoich domysłach a potem popraw wpis
    • Gość: jan nie mam nic przeciwko psom o ile IP: *.netline-sj.pl 24.05.12, 08:42
      są na łańcuchu i w kagańcu i właściciele po nich sprzątają - jeżeli nie to jestem zwolennikiem zakazów
      • Gość: :D Re: nie mam nic przeciwko psom o ile IP: *.dynamic.mm.pl 24.05.12, 08:58
        U mnie na osiedlu postawili tabliczki ZAKAZ WYPROWADZANIA PSÓW pod oknami innych mieszkańców. Po zimie na trawnikach g...... koło g........ leżało tak że trawa niezbyt miałaby szansę wyrosnąć, (gdyby tego nie posprzątała administracja oczywiście), no i co teraz robią właściciele włochatych zanieczyszczaczy trawników, widząc tabliczki? Ano puszczają ich wolno i udają że ukochany pupil nie ich a jak zacznie się załatwiać uciekają odchodzą i/lub patrzą gdzieś w bok - nie sprząta nikt - taka właśnie jest mentalność Podkarpackiego Buraka i nie wierzę że w tym mieście w ogóle jakiś rdzenny mieszkaniec brudzi sobie rączki sprzątaniem po psie. Gazeta powinna zwrócić się do Straży Miejskiej z zapytaniem ile mandatów wlepili za niesprzątanie po psie, czy to tylko fikcja na papierku - bo obawiam się że tak - dzicy mieszkańcy Podkarpacia są jeszcze daleeeeko za cywilizacją.
    • Gość: f Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej IP: *.res.pl 24.05.12, 09:08
      Bo u nas w naszym innowacyjnym miasteczku urzędnicy kochają zwierzęta tylko przed wyborami ...wtdy sa obrocami zwierząt :-)
    • Gość: Jolka Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 09:25
      Posiadanie psow póki co jest legalne. Mysle, ze jezeli panstwo naklada na swojego obywatela obowiazki i zakazy powinien on otrzymywac rowniez przywileje. Chociażby wiecej pojemnikow na odchody. Z przyjemnoscia spacerujemy po osiedlu "Projektant" pojemniki co pare metrow ostatnio nawet nie biore workow wystarczy łopatka. Nie nalezy do przyjemnosci chodzenie z qpa w worku szukajac pojemnika. Przykladowo na duzym osiedlu Krakowska Południe sa dwa. Zbieranie odchodow to koniecznosc! Na kazdym osiedlu powinno byc kilkanascie pojemnikow oraz wybieg dla psow.
      • Gość: PEPE gadaj zdrowa...:P IP: *.krak.tke.pl 24.05.12, 10:24
        Gość portalu: Jolka napisał(a):

> Posiadanie psow póki co jest legalne. Mysle, ze jezeli panstwo naklada na swoje
        > go obywatela obowiazki i zakazy powinien on otrzymywac rowniez przywileje. Choc
        > iażby wiecej pojemnikow na odchody. Z przyjemnoscia spacerujemy po osiedlu "Pro
        > jektant" pojemniki co pare metrow ostatnio nawet nie biore workow wystarczy łop
        > atka. Nie nalezy do przyjemnosci chodzenie z qpa w worku szukajac pojemnika. Pr
        > zykladowo na duzym osiedlu Krakowska Południe sa dwa. Zbieranie odchodow to kon
        > iecznosc! Na kazdym osiedlu powinno byc kilkanascie pojemnikow oraz wybieg dla
        > psow.

Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałaś, problem w tym, że takie argumenty nie trafią do mentalnego buraka (vide kilka wpisów w tym wątku) Taki mentalny burak uważa, że:
        - NIKT Rzeszowie nie sprząta po psie
        - psa powinno się trzymać wyłącznie przy budzie i na łańcuchu
        - najlepszym sposobem na rozwiązanie problemu jest ZAKAZ (to dotyczy nie tylko problemów z psami)
        Faktem jest, że pojemników na psie kupy jest za mało. Notabene, na Krakowskiej Płd. zauważyłem trzy pojemniki. Dwa obok siebie (sic.!) przy FRAC-u i jeden przy LUX-ie. Reszta osiedla, to pod tym względem pustynia... Ostatnio chodzę z psem do tego parku za Nowym Światem - tam pojemników jak (za przeproszeniem) nasrał... Czyli można... Ale weź to wytłumacz decydentom...
        • Gość: f Re: gadaj zdrowa...:P IP: *.res.pl 24.05.12, 10:52
          to jest własnie charakterystyka rzeszowskiego urzędnika - marsowa mina i jak czegoś nie rozumie to zakaz - tak jest od góry do samego dołu
        • Gość: cvb Re: gadaj zdrowa...:P IP: *.rzeszow.mm.pl 24.05.12, 18:43
          ja natomiast zauważyłem takie zjawisko że na 20 osób sprząta po sobie (po swoim psie) 1. Jestem na tym punkcie nieco wrażliwy więc specjalnie obserwuje każdego właściciela psa. I to niezależnie od tego czy pojemnik jest czy go nie ma (jak nie ma to zawsze można wyrzucić kupę do zwykłego kosza bo lepsze to niż gó... na chodniku). Wszelkie granice przekroczyła parę miesięcy temu jakaś wystrojona dama, która pozwoliła swojemu psu osikać elewację na zygmuntowskiej. I zadowolona poszła dalej. Żałuję że nie miałem aparatu bo bym teraz fotkę wrzucił - zaraz na pewno ktoś nie uwierzy.
          • Gość: PEPE obsikał elewację?! IP: *.krak.tke.pl 24.05.12, 18:55
            no weź przestań... to straszne... okropne wprost...
            zresztą... i tak nie wierzę... :)))

Gość portalu: cvb napisał(a):
            > Wszelkie granice przekroczyła parę miesięcy temu jakaś wystrojona
            > dama, która pozwoliła swojemu psu osikać elewację na zygmuntowskiej.
            > I zadowolona poszła dalej. Żałuję że nie miałem aparatu bo bym teraz fotkę wrzucił
            > - zaraz na pewno ktoś nie uwierzy.

• Gość: żenuła Re: gadaj zdrowa...:P IP: *.polimex-mostostal.pl 01.08.12, 12:27
            Już pomijając kwestę samych kup, to Ty chyba masz problem z sobą!! Wrażliwy? Robiłbyś zdjęcia? Człowieku weź się za rpobotę a nie szukasz dziury w całym w postaci psi gwóien. Nie masz większy problemów?
            Niedługo zaczniesz zbierać gwóna, badać DNA i prześladować właścicieli!
            • Gość: hodowca kotów Re: gadaj zdrowa...:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 13:04
              Tak ma być q.a wasz mać
              Przestać s.ać
              Najwyżej pod oknem tych parteru!
              Inaczej kołek i doope psu zakołkować!
    • Gość: normalny przestańcie sr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 10:58
      przestańcie sr... gdzie popadnie wtedy nie będzie zakazów
      • Gość: enjoy Re: przestańcie sr... IP: *.devs.futuro.pl 24.05.12, 15:16
        Jeżeli nie można właścicieli psów zmusić do sprzątania, jak to bywa w cywilizowanych krajach,to trzeba niestety stosować zakazy/nakazy/kary. Nie obchodzi mnie gadanie "bo płace podatki, bo nie ma pojemników na odchody, bo...bo...". Masz psa- masz obowiązki. Koniec kropka.
        • Gość: PEPE następny bystry... IP: *.krak.tke.pl 24.05.12, 15:34
          Gość portalu: enjoy napisał(a):
          > Nie obchodzi mnie
          > gadanie "bo płace podatki, bo nie ma pojemników na odchody, bo...bo...". Masz
          > psa- masz obowiązki. Koniec kropka.

A mnie nie obchodzi, co ciebie nie obchodzi. Koniec - kropka.
          I CO MI ZROBISZ?
    • mata_kari Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej 24.05.12, 10:59
      Właścieile psów sami sobie winni. Pisze to jako miłoścniczka psów ( niech żyją szanucerki!!). Ludzienie nie sprzatają po SWOICH psach. Zebranie kupsztonka do torebki jakoś przerasta ich możliwości, choć na pewno kochaja swoicjh pupili. Trudno się dziwić mieszkańcom bez czworonogów , że nie chcą wdeptywać w niespodzianki a zimą podziwiać pepitkę na śniegu.
      • jakmutam Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej 24.05.12, 11:05
        mata_kari napisała:

Pisze to jako miłoścniczka psów ( niech żyją szanucerki!!).

Precz ze sznaucerkami ! Niech żyją terierki ! :))
        • Gość: aja Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej IP: *.play-internet.pl 24.05.12, 11:19
          jakmutam napisał:

> Precz ze sznaucerkami ! Niech żyją terierki ! :))
          A tam terierki... Jamniki zawsze górą ;))
        • mata_kari Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej 24.05.12, 11:26
          jakmutam napisał:

> mata_kari napisała:
          >
          > Pisze to jako miłoścniczka psów ( niech żyją szanucerki!!).
          >
          > Precz ze sznaucerkami ! Niech żyją terierki ! :))
          Niech zyją! O psy sie nie pokłócę:-)))))))))
          • jakmutam Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej 24.05.12, 11:33
            Tak mi teraz przyszło do głowy, że nie wiem jak nazywa się kynologiczny odpowiednik kibola. Taki np kibol jamników albo terierów ??
            • mata_kari Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej 24.05.12, 11:34
              jakmutam napisał:

> Tak mi teraz przyszło do głowy, że nie wiem jak nazywa się kynologiczny odpowie
              > dnik kibola. Taki np kibol jamników albo terierów ??
              Piesol?
            • mata_kari Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej 24.05.12, 11:35
              jakmutam napisał:

Taki np kibol jamników
              Jamniol:-)
            • Gość: PEPE kynologicznie rzecz ujmując... IP: *.krak.tke.pl 24.05.12, 11:40
              to odpowiednikiem kiboli, jak na mój gust, jest... Pekińczyk...:P
              Hałaśliwy, mocny tylko w "gębie", potrafi znienacka upierdzielić w kostkę, a jak mocniej tupnąć, to zwiewa aż się kurzy... :)
              • jakmutam Re: kynologicznie rzecz ujmując... 24.05.12, 11:46
                Gość portalu: PEPE napisał(a):

> to odpowiednikiem kiboli, jak na mój gust, jest... Pekińczyk...:P
                > Hałaśliwy, mocny tylko w "gębie", potrafi znienacka upierdzielić w kostkę, a ja
                > k mocniej tupnąć, to zwiewa aż się kurzy... :)

Tylko z łysiną jakby kiepsko.
    • mata_kari Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej 24.05.12, 11:49
      To każdy kibol jest łysy? Nie może być np. z afro??
      • jakmutam Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej 24.05.12, 12:02
        Nasza, polska rasa kiboli we wzorcu ma ,że musi być łysa, kark mięsisty i krótki, ogonka brak lub malutki. Afro mogą mieć kibole NBA.
        • Gość: aja Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej IP: *.play-internet.pl 24.05.12, 12:27
          A spasiony ratlerek pasuje do wzorca?
          • jakmutam Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej 24.05.12, 12:42
            Gość portalu: aja napisał(a):

> A spasiony ratlerek pasuje do wzorca?

To wręcz ideał wzorca. Zarówno pod względem fizycznym jak i psychicznym.
    • Gość: chora...??? Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej IP: *.pul.tke.pl 24.05.12, 12:40
      Czytac ze zrozumieniem umiesz?
      W artykule nikt nie kwestionuje sprzątnia po psie. Taki psiarze mają obowiązek. Jeżeli widzisz, że ktoś łamie prawo to reaguj (policja, straż miejska).
      Mam dwa psy. Sprzątam po nich. Prowadzę je na smyczy. Nie pozwalam zakłócac ciszy szczekaniem. Zapewniam im możliwośc wybiegania poza miastem.
      Mam dwa psy...
      Jestem chora???
    • Gość: lol Wszystkie trawniki zasrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 13:15
      Nikt z "wascicieli" psow nie sprzata po nich. Niech ich wyprowadzaja po swoich ogrodach albo salonach, mnie krew zalewa bo wszystkie trawniki wokolo sa zasrane.
      • Gość: PEPE a nie mówiłem ? IP: *.krak.tke.pl 24.05.12, 13:21
        Gość portalu: PEPE napisał(a):

> ...problem w tym, że takie argumenty nie trafią do mentalnego buraka (vide kilka wpisów w > tym wątku) Taki mentalny burak > uważa, że:
        > - NIKT Rzeszowie nie sprząta po psie
        > - psa powinno się trzymać wyłącznie przy budzie i na łańcuchu
        > - najlepszym sposobem na rozwiązanie problemu jest ZAKAZ (to dotyczy nie tylko
        > problemów z psami)

Gość portalu: lol napisał(a):
        > Nikt z "wascicieli" psow nie sprzata po nich. Niech ich wyprowadzaja po swoich
        > ogrodach albo salonach

• Gość: ciekawy Re: a nie mówiłem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 16:00
          Gość portalu: PEPE napisał(a): najlepszym sposobem na rozwiązanie problemu jest ZAKAZ (to dotyczy nie tylko problemów z psami)
          ==========
          a może tak odstrzał?
          • Gość: PEPE no to weź się odtrzel... IP: *.krak.tke.pl 24.05.12, 16:07
            jak co niedziela...:)))
            Ja tam na spacer z psem odstrzelony nie chodzę... raczej tak - na sportowo... :)))
            Ale co kto woli...:P
            • Gość: ciekawy Re: no to weź się odtrzel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 11:30
              i piesek pewnie zdrową kupkę robi w domku?
              • Gość: PEPE bynajmniej... IP: *.krak.tke.pl 25.05.12, 12:04
                piesek sra na zewnątrz - w domu sra kotek :)))

Gość portalu: ciekawy napisał(a):
                > i piesek pewnie zdrową kupkę robi w domku?
                • Gość: ciekawy Re: bynajmniej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 12:06
                  i przez głupie tabliczki z zakazem nie może się wysr... byle gdzie?
                  • Gość: PEPE Re: bynajmniej... IP: *.krak.tke.pl 25.05.12, 12:15
                    ja akurat nie mam tego problemu - nie mieszkam na Piastów :P
                    Więc można powiedzieć, że pies sra gdzie popadnie :)))
                    • Gość: ciekawy Re: bynajmniej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 13:15
                      nie martw się, stawianie tabliczek jest zaraźliwe.....
                      :)
                      • Gość: PEPE iii...tam... IP: *.krak.tke.pl 25.05.12, 13:30
                        ja się nie martwię... A mój pies to już wogóle... :)))
                        Wytłumaczyłem mu, że póki nikt się do nich nie przyznaje, to jest to wyłącznie dekoracja...:)))
                        więc sra sobie na zdrowie... i na luzie... :)))
                        • Gość: ciekawy Re: iii...tam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 13:35
                          ano, niech sobie sra gdzie chce... byle zdrowo (:-
                          zresztą... nie przeszkadza mi to, ja nie mieszkam w Rzeszowie,
                          • Gość: PEPE i wzajemnie... IP: *.krak.tke.pl 25.05.12, 16:12
                            w sensie zdrowia oczywiście... :)))
                  • Gość: ... Re: bynajmniej... IP: *.pul.tke.pl 26.05.12, 17:34
                    E tam, mylisz się. Sr.... może byle gdzie. Nie ma zakazu sr... psami. Jest nakaz sprzątania.
                    Ale to chyba dla ciebie zbyt skomplikowane...
                    • Gość: normalny Re: bynajmniej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 10:05
                      no to sraj acan byle zdrowo i pamietaj o sprzątaniu
    • Gość: ixi Psi kibel?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 17:16
      Rozumiem, ze wlasciciele psow "oburzeni" zakazami domagaja sie publicznej szalety dla swoich pupili i to w centrach ich osiedli?

No bo ja w zyciu nie widzialem by raczl ktory po swoim piesku posprzatac. A wiadomo, w stolicy innowacji kazdy trawnik przez psy jest zas..... y.
      • Gość: PEPE kibel albo kupy IP: *.krak.tke.pl 24.05.12, 18:08
        wybieraj :)))
      • Gość: psiara Re: Psi kibel?! IP: *.pul.tke.pl 24.05.12, 18:19
        Jeśli tak rozumujesz, to słabo rozumny jesteś. ;)
        ps. Możemy się umówic na pokaz sprzatania po psie. Ja po moich psach racze sprzatac zawsze.
        • Gość: PEPE daremny trud... IP: *.krak.tke.pl 24.05.12, 18:25
          On nigdy nie widział żeby ktoś sprzątał po psie, więc takich ludzi po prostu nie ma.
          Pokaz nic nie załatwi, bo skoro takich ludzi nie ma, to nie może być też pokazu. A jak nie ma pokazu, to nie ma również dowodu... A bez dowodu on nie uwierzy... Uwierzyłby gdyby widział ale, że nie widział, to znaczy, że takich ludzi nie ma. A skoro ich nie ma... itd. :P
          Wolę tych, co nie widzieli, a uwierzyli...:)
          • Gość: konrad Re: daremny trud... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 18:52
            Ale brak przestrzegania prawa przez właśwcicieli psów łatwo wykazać .
            Od lat istnieje obowiązek utylizacji psich zwłok.
            Na podkarpaciu żyje ok.pół miliona psów.
            Na jedynym grzebowisku w Ropczycach leży kilkadziesią psich zwłok.
            W dwóch zakładach utylizacyjnych psię zwłoki są rzadkością .
            Więc co się dzieje z pozostałymi -ano nasi kochani posiadacze Burków biorą sprawy w swoje ręce i wbrew prawu grzebią je gdzie popadnie.
            Ale co wymagać od osób którym nie chce się schylić aby uprzątnąć kupke swojego puilka.
            Musimy się cieszyć że wziął łopate a nie wrzucil do rzeki.
            • Gość: PEPE wykazać, to jedno... IP: *.krak.tke.pl 24.05.12, 19:00
              ale pasowałoby jeszcze udowodnić... :P

Gość portalu: konrad napisał(a):
              > Ale brak przestrzegania prawa przez właśwcicieli psów łatwo wykazać .

Gość portalu: konrad napisał(a):
              > Musimy się cieszyć że wziął łopate a nie wrzucil do rzeki.

skoro musicie... to się cieszcie...
              • Gość: scpt kłamstwa i psie półprawdy IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 24.05.12, 19:08
                Po pierwsze jakiś idiota pisze wyżej że nikt nie sprząta po swoim psie. To kłamstwo - ja sprzątam. po prostu noszę przy sobie kilka woreczków (konkretnie kłamliwy idioto - w tylnych kieszeniach dżinsow) - i gdy trza - to zbieram kupy mego psiaka. I tak robi kilku moich znajomych psiarzy.
                Po drugie - nikt nie przyznaje się do tych tabliczek na Piastów ? - to znaczy że można je potraktować z kopa i spokojnie spacerować z pieskiem.
                Po trzecie - psie kupy, jak każdy nawóz - się rozkładają - więc przyczyniają się do nawożenia trawniczków :).
                A od psów znacznie groźniejsze są pozostałości bytowe kreatur pijackich, mylnie zwanych ludźmi - plastikowe butelki, potłuczone szkło po piwnych butelkach czy woreczki foliowe. Wystarczy przejść się bulwarami porankami po nocnych ucztach tych...bydląt.
                A to że ktoś raz po raz rozbudza antypsiarskie histerie to mnie obchodzi mniej niż mniej - walcie się gnoje-antypsiarze :))
                • Gość: PEPE Re: kłamstwa i psie półprawdy IP: *.krak.tke.pl 24.05.12, 19:12
                  no, nie wiem... A on Cię widział? Bo jak nie, to Ciebie po prostu nie ma...
                  No chyba, że masz konto na fejsbuku...:)))

Gość portalu: scpt napisał(a):
                  > Po pierwsze jakiś idiota pisze wyżej że nikt nie sprząta po swoim psie.
                  > To kłamstwo - ja sprzątam.
              • Gość: konrad Re: wykazać, to jedno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 19:10
                Ja tylko postawiłem teze która broni się sama .
                Dane są szacunkowe bo skoro w Polsce mamy około 8 milionów psów to na podkarpaciu musi być 1/16 a śmię twierdzić że nawet dużo więcej.
                A co do terminologi -musicie-cieszycie.......
                To wiecie rozumiecie - skoro dominuje mentalność sovietów ten język jest tu jak najbardziej na miejscu
                • Gość: PEPE homo sovieticus melduje po spacerze... IP: *.krak.tke.pl 24.05.12, 21:01
                  1. kupy
                  zrobiona szt. 1 - uprzątnięta (trochę zostało, bo się rozmazała)
                  2. nie kupy
                  śmietnik duży szt. 1 - obsikany, nie wytarty
                  tunel szt. 1 - obsikany, nie wytarty
                  ekran dźwiękochłonny szt. 2 - obsikany, nie wytarty
                  skrzynka elektryczna szt. 1 - obsikana, nie wytarta
                  krzaczki szt. niezliczona ilość - obsikane, nie wytarte
                  3. zwłoki psa
                  wywiezione na smętarz - brak
                  zakopane byle gdzie - brak
                  wrzucone do cieku wodnego - brak

Swoją drogą, jak tą kupę zbierałem, to się rozglądałem czy ktoś patrzy... Jak na złość - nie patrzył nikt...
                  Ale q... jęczeć na forum, to się kolejka ustawia... :P
                  • Gość: konrad Re: homo sovieticus melduje po spacerze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 21:42
                    Meldunek z wykonania zadania przyjęty.
                    Nie przejmuj się że nie miałeś naocznych świadków .
                    Dzisiejsze procedury unijne preferują dokumentacje pisemną.
                    Jeżeli na papierze wszystko gra to nie przejmuj się resztą.
                    • Gość: PEPE Re: homo sovieticus melduje po spacerze... IP: *.krak.tke.pl 24.05.12, 21:50
                      taaa... weź to powiedz tym powyżej... :)))
    • fultyk Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej 24.05.12, 22:22
      powinien być zakaz wyprowadzania psów po mieście
      bezwzględnie egzekwowany
      • Gość: konrad Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 22:30
        Bezwględnie egzekwowany może być tylko nakaż uiszczania danin do wspólnego wora ...
      • Gość: psiara Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej IP: *.pul.tke.pl 25.05.12, 12:20
        Nowatorski pomysł...:D
        Proponuje zakazac ustawowo wszystkiego, co się jakiejś części społeczeństwa nie podoba.
        Zaraz zrobię swoją jednostkową listę;) Na pierwszy ogień pójdzie mój sąsiad. Przeszkadza mi w pisaniu hałas. Zakazac remontów! Po porannym spacerze z psami nad Wisłok proponuję takie zakazy, na poczatek komunikacyjne: zakazac używania samochodów (korki, zanieczyszczenie), zakazac rowerów (oj, ci rowerzyści...), zakazac rolek ( nie patrzą jak jeżdzą) i kijków też (chodzą parami zajmując cały chodnik). Zakażmy tego! Z pewnoscią będzie bezpieczniej, zdrowiej, ciszej....:)
        • Gość: normalny Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.12, 09:32
          nie wprowadzać zakazów, podnieść wysokość mandatów za pozostawione przez pupilka gó... do wysokości co najmniej 500 zł, wyposarzyć straż miejską w bloczki mandatowe i aparaty fotograficzne, wysłac w miejsca gdzie najczęście pieski srają...
          wydatki na straż miejską szybko się zwrócą!
          • Gość: PEPE niech będzie, że pińćset... IP: *.krak.tke.pl 29.05.12, 14:06
            tylko... gdzie najczęściej pieski srają ? :P
            Pytam w trosce o tych strażników, co to im fotki cykać mają... :)))

P.S. Bloczki mandatowe to oni chyba już teraz mają ?
            • Gość: normalny Re: niech będzie, że pińćset... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.12, 14:58
              Ano niech se strażniki same znajdo te "pieskie sralnie"
              jak bedo se chcieli zarobić to sie bedom po krzokach chować aby zrobić fotografio srającego psa.
              (:>
              • Gość: xyz a tam pińćset - rozstrzeliwać :) IP: *.play-internet.pl 29.05.12, 15:03
                wydać pozwolenia miejskim strażnikom wykonywać wyroki śmierci na zasadzie sądow doraźnych - rozstrzeliwania psiarzy z psami na miejscu . Wszak to straszne zbrodnie popełnione muszą być
                ukarane - zgroza, zgroza. Neonaziści panoszą się na stadionach, strach iść wieczorem po bulwarach z racji pijackich band ....a tu problem z pieskami robią ...
                Temat zastępczy a prawdziwe problemy pod dywan zamiatane :)
                • Gość: PEPE to się nie kalkuluje... :) IP: *.krak.tke.pl 29.05.12, 21:17
                  Jak rozstrzelają psiarza, to od razu z nim do kostnicy i po bólu... Ale co ze zwłokami psa? Będą z nimi musieli dymać do tych... no... do Ropczyc dymać będą musieli... To finansowo na tym źle wyjdą :) Bo tych psów to trochę jednak sporo jest... :P I tak z każdym jednym do Ropczyc?
                  No chyba, że do rzeki wrzucą.. Ale wtedy to się z kolei może ta tama na zaporze zapchać...:))) Tak źle i tak niedobrze...
                  • Gość: ciekawy Re: to się nie kalkuluje... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 09:16
                    tak... rozstrzeliwać.....
                    ale kto zapłaci za naboje........
                    • Gość: PEPE Re: to się nie kalkuluje... :) IP: *.171.13.114.static.cdpnetia.pl 30.05.12, 09:17
                      Jak znam życie, to obciążą tym właścicieli psów...:)
                      • Gość: normalny Re: to się nie kalkuluje... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 11:39
                        ano peiskowi goowno zrobią za to goowno.
                        a kasę na aparaty fotograficzne oraz za czas spędzony w krzakach, pobiorą od właścicieli paróweczek...
                        • Gość: PEPE raczej mocno wątpię...:P IP: *.krak.tke.pl 30.05.12, 13:42
                          żebym chciał się im dorzucać do tych fotopstryków... Mam ciekawsze wydatki...
                          • Gość: normalny ale i tak będzieszmiał przesr.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 15:36
                            będziesz musiał piesowi zakładać pampersa idąc na spacerek
                            (:-
              • Gość: PEPE no, to z moim będą kiepsko mieli...:) IP: *.krak.tke.pl 29.05.12, 21:12
                Już wspominałem, że on sra gdzie mu się akurat przywidzi? aaa... Wspominałem...:)))

Gość portalu: normalny napisał(a):

> Ano niech se strażniki same znajdo te "pieskie sralnie"
                > jak bedo se chcieli zarobić to sie bedom po krzokach chować aby zrobić fotograf
                > io srającego psa.
                > (:>
                • Gość: normalny Re: no, to z moim będą kiepsko mieli...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 11:14
                  zą se rady, bedo dotąd chować sie po krzokach aż dopadną twego s...cego pieska!dad
                  • Gość: PEPE jak dla mnie, to mogą nawet tam zamieszkać... :P IP: *.krak.tke.pl 30.05.12, 13:41
                    w tych krzakach...
                    Jak będę z psem na spacer wychodził, to nawet im gotów jestem resztki z obiadu przynosić...
                    Oczywiście, jak coś zostanie... :)))
                    • Gość: normalny Re: jak dla mnie, to mogą nawet tam zamieszkać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 14:46
                      szkoda.... wyzdychaja z głodu....
                      -:)
                      • Gość: PEPE no raczej... IP: *.krak.tke.pl 30.05.12, 17:02
                        bo, zjadam wszystko... :)
                        Swoją drogą ciekawi mnie jedno... Jak oni te zasadzki w krzakach urządzać będą, to to chwilę trwać musi (zanim im się jakiś pies srający nielegalnie trafi). A jak człowiek tak w krzakach siedzi, to czasem mu się to i owo zechcieć może...:P
                        To w takim razie, jak rozumiem, też się można na nich przyczaić z aparatem i udokumentować, czy aby "to i owo" legalnie uskuteczniają ? Albo czy, przynajmniej po sobie sprzątną... :)))
                        • Gość: normalny Re: no raczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 10:42
                          Gość portalu: PEPE napisał(a) A jak człowiek tak w krzakach siedzi, to czasem mu się to i owo zechcieć może...
                          ===========
                          to mu ten drugi zrobi zdjęcie i wlepi mu mandat!
                          proste, no nie?
                          (:-
                          • Gość: PEPE i to jest słuszna koncepcja... IP: *.krak.tke.pl 31.05.12, 13:56
                            > Gość portalu: PEPE napisał(a) A jak człowiek tak w krzakach siedzi, to czasem
                            > mu się to i owo zechcieć może...
                            > ===========
                            > to mu ten drugi zrobi zdjęcie i wlepi mu mandat!
                            > proste, no nie?
                            > (:-
    • asiamierz Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej 29.05.12, 22:43
      Zanim wyprowadzisz psa zobacz reportaż o psie, bo możesz mandat zapłacić zanim do domu wrócisz www.youtube.com/watch?v=ayRmuOysJe0 pt. " Paróweczka pod sąd" jest to krótki 7 minutowy reportaż (autor Andrzej Tomczak, dziennikarz TVP reporter Magazyn Ekspresu Reporterów ) zaczyna się dopiero od 32 minuty nagrania.
      • Gość: normalny Re: Gdzie wyprowadzić psa? Zakazów coraz więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 11:12
        no i mamy tu ewidentny przykład strażnika miejskiego w krzakach.
        a ten komendant straży miejskiej wyglada na jakąś ułomną ofiarę hallowej
        edukacji.
      • Gość: PEPE chroń nas Panie... IP: *.krak.tke.pl 30.05.12, 13:50
        przed nadgorliwymi daltonistami... :)))
        • Gość: wkurzony Re: chroń nas Panie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 16:00
          Mam wątpliwość czy to byli daltoniści....
          Wg. mnie to byli idioci zatrudnienie na stanowiskach do których nie dorośli.
          • Gość: konrad Re: chroń nas Panie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 19:40
            Co sie czepiacie strażników miejskich.
            Co mają zrobić jak psy są anonimowe.
            Nawet jak mój pies nasra rzeczonemu strażnikowi na buta i ten zechce ukarać mnie mandatem zawsze mogę wyprzeć się psa i scedowć go miastu niech zgodnie z ustawą opiekuje się nim do jego usranej śmierci.
            Pies to nie auto że ma tablice rejestracyjną i przez to prwnego właściciela.
            Tylko od dobrej woly zależy czy ktoś zechce się przyznać do psa.
            Pies jest za friko to zawsze można wymienić go na mniej usterkowy znaczy mniej srający egzemplarz.
            Co najwyżej gmina zamknie kolejną szkołe żeby mieć kase na kolejne schronisko.
            • Gość: PEPE pięknie napisane... IP: *.krak.tke.pl 30.05.12, 20:21
              ale trochę nie na temat...:P
              Problem nie w tym, że ktoś się nie przyznał do psa. Nawet nie miał szansy,prawdę mówiąc, bo nikt go o to nie pytał :P Problem w tym, że te bystrzaki na służbie, wpuściły komuś obcego psa na podwórko, tylko dlatego, że tenże pies kręcił się koło niego właśnie :P Po czym radośnie uznali, że skoro interwencja zaszła aż tak daleko, to należy uznać, że właścicielka psa jest właścicielka podwórka i obciążyć ją mandatem za brak opieki nad zwierzakiem... Przynajmniej ja tak to zrozumiałem... Na tej samej zasadzie mogliby uznać, że pies siedzący przed drzwiami klatki (bo mieszkająca w niej suka ma cieczkę) mieszka w tejże klatce i należy go wpuścić do pierwszego lepszego mieszkania, do którego uda im się wejść i ukarać jego właściciela...:P
              • Gość: konrad Re: pięknie napisane... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 21:17
                Zapodany temat gdzie wyprowadzać psy.
                Generalnie wszędzie tam gdzie nie stwarzają problemów dla innych urzytkowników przestrzeni publicznej.
                Wniosek- najpierw zainwestuj w odpowienią przestrzeń znaczy się najlepiej kup domek z ogródkiem a dopiero potem psa.
                *Inaczej męczysz psa , siebie i otoczenie...
                Czy teraz napisałem na temat?
                • Gość: konrad Re: pięknie napisane... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 21:23
                  Sorry za tych ,,urzytkowników,,
                • Gość: PEPE sorry ale znowu się mylisz...:P IP: *.krak.tke.pl 31.05.12, 09:28
                  Skoro uważasz, że psu wystarczy domek z ogródkiem...:P
                  BŁĄD... Pies musi być wyprowadzany na spacery... Nieważne czy "mieszka" w mieszkaniu w bloku, czy w domku z ogródkiem... Śmiem twierdzić, że bardziej męczy się pies, który ma do swojej dyspozycji TYLKO ogródek (a nie jest wyprowadzany poza jego teren), od tego, który jest regularnie wyprowadzany na spacery "mieszkając" w mieszkaniu...
            • Gość: normalny Re: chroń nas Panie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 10:40
              no to podpisać z Chińcami umowę na eksport psiego mięska i wyłapać te wszystkie srające czworonogi i wyeksportować, straż miejska bedzie miała kasę i trawniki będą czyste..
              • Gość: PEPE srającego nie wolno łapać... IP: *.krak.tke.pl 31.05.12, 13:55
                tzn. w trakcie nie wolno... to może wywołać nieodwracalny stres... :P

> no to podpisać z Chińcami umowę na eksport psiego mięska i wyłapać te wszystkie
                > srające czworonogi i wyeksportować, straż miejska bedzie miała kasę i trawniki
                > będą czyste..
                • Gość: normalny Re: srającego nie wolno łapać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 14:22
                  I mięsko wtedy może być niesmaczne i takiemu chińcowi może zaszkodzić...
                  wtedy może się nie w....ć po takim żarciu...
                  (:>
                  • Gość: zyzol a publicznie srający i szczający ludzie ??? IP: *.play-internet.pl 31.05.12, 14:29
                    często można zobaczyć na mieście - srających i szczających tak zwanych ludzi - co z nimi ? kto ich będzie wyłapywał ?
                    Jak miasto ma zamiar uporać się z tym problemem ?
                    Może akcja plakatowa - pt "Obywatelu - nie sraj na trawniku ?"
                    • Gość: normalny Re: a publicznie srający i szczający ludzie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 14:55
                      hmmmmm. ....
                      do odstrzału to sie nie nadaje, Chińczyki takich też nie wezmą...
                      hmmmmmmmm...
                      robić zdjęcia i wieszać byle gdzie z napisem : szczający obywatel.
    • Gość: Dali z oddali Gówniany wątek... IP: *.home.aster.pl 01.08.12, 12:39
      ... a tyle wpisów. Od razu wiadomo, co was najbardziej interesuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka