Gość: Marek IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 17.06.12, 14:09 Ta chora kładka to wyrzucanie kasy w błoto. Chory pomysł starego człeka nie mającego poczucia rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr_psychol Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Ratus... 17.06.12, 14:32 Ratusz przegrał już nie pierwszy raz. Przegrał dotychczas i z Wojciechem Jamą i z Mariuszem Sidorem i zapewne przegrałby także z Panem Maciejem Łobosem, który jawnie wyśmiał koncepcję budowy kładki, nazywając finansowanie owej inwestycji, stratą pieniędzy. Żeby było śmieszniej, sam kładkę zaprojektował :) Dziwi jedynie i zarazem smuci fakt, że Pan Wiesław Walat - rozważny i zasłużony dla Rzeszowa człowiek, który w 3,5 roku przygotował i zrealizował w mieście, więcej potrzebnych inwestycji niż Tadeusz Ferenc w lat 9 - zadaje się z takim towarzystwem. Choćby nawet i w słusznej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat 17.06.12, 15:11 Ano wypada mi powiedzieć, że również mam mieszane uczucia. Cieszy mnie, że choć sąd zapewnił wolność ocen. Smuci dobór nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat 17.06.12, 16:24 Smuci dobór nazwisk, czyli nadal mamy wybór między dżumą a cholerą, między skrajną prawicą a soc-konfesjonałem. Dopóki to się nie zmieni - szkoda czasu na głosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat 17.06.12, 20:16 Wiesław Walat nie jest żadną skrajną prawicą. Jako dowód, mogę podać że jest za pozostawieniem rzeszowskiego pomnika, jako świadectwa dziejów, dla potomnych. Po prostu z braku innej możliwości, podłączył się pod jakichś dziwnych ludzi. Myślę że mu to nie pomoże, a jedynie zaszkodzi. Co zaś wyborów, Walat jest jedynym, sprawdzonym i konkretnym kandydatem do fotela prezydenta Rzeszowa. Sęk w tym, kto wie kim jest i za co odpowiadał? Przeciętny konsument lodów "U myszki", nie wie nic. Nie tylko na ten temat :) To jest główny problem naszej osławionej w świecie stolycy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat 18.06.12, 08:37 dr_psychol: > Wiesław Walat nie jest żadną skrajną prawicą. Jako dowód, mogę podać że jest za > pozostawieniem rzeszowskiego pomnika, jako świadectwa dziejów, dla potomnych. > Po prostu z braku innej możliwości, podłączył się pod jakichś dziwnych ludzi. > Myślę że mu to nie pomoże, a jedynie zaszkodzi. A ja myślę, że kumając się z wygłupami daje świadectwo o własnym parciu na władzę. Za wszelką cenę i byle do celu! Może gdyby startował jako kandydat niezależny z doświadczeniem pracy urzędnika to miałby większe szanse. W ten sposób kamuflowałby tę niezręczną cechę charakteru, która budzi największe podejrzenie u elektoratu. -------------- ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat 19.06.12, 08:42 mal49 napisała: > Smuci dobór nazwisk, czyli nadal mamy wybór między dżumą a cholerą, między skra > jną prawicą a soc-konfesjonałem. > Dopóki to się nie zmieni - szkoda czasu na głosowanie. RAcja. choć zastanawiam sie, czy ta metoda ( awantrunictwo i czepialstwo) nie jest jedyną, skuteczna metoda w Rzeszowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Ratus... IP: *.res.pl 17.06.12, 18:21 2 x glosowalem na Ferenca i jeszcze raz zaglosuje. Wczesniejsi byli... ale tylko cicho siedzieli na stolkach. Rzeszowiacy demokratycznie powiedzieli tym panom ze juz im dziekuja. Az tak ich ciagnie do koryta? Trzeba bylo sie za wczasu bardziej starac upiekszac Rzeszow. Co zreszta wypominaja panu Ferencowi. Kladka architektonicznie i funkcjonalnie potrzebna jest w tym miejscu. Szkoda ze tak mu rzucaja klody i niedaja pozwolenia na kolej nadziemna. Poczekajcie do skaczenia calej inwestycji i oceniajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiszczak Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.podkarpacki.net 17.06.12, 18:35 Daj spokój nie dogodzisz najlepiej dla niektórych byłby powrót starych ekip a klakierzy biją pianę nuż coś spadnie ze stołu pańskiego to się ogryzie ;-). A już włażenie w d..ę typu "Pan Wiesław Walat - rozważny i zasłużony dla Rzeszowa człowiek" powala na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alko Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.12, 20:12 ty gościu o parszywym kiszczackim nicku odwal się od P.W.Walata.Nie znasz człowieka a rzucasz się jak ratuszowy pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat 17.06.12, 20:23 Drodzy ratuszowi mitomani. Skończta z bajkami na temat, rzekomej nieudolności poprzednich ekip. Wklejałem to już kilka razy, ale będę wklejał nadal i podkreślał FAKT: Wiesław Walat 10 lat temu, w 3.5 roku zrobił więcej konkretnych rzeczy, niż Tadeusz Ferenc po dziś dzień. Wiem że boli. Ale co zrobić :) "Powstałe wówczas najważniejsze inwestycje to: - hala na Podpromiu, która była realizowana z dużymi przerwami przez 30 lat; trzeba było się przy niej mocno natrudzić, zastałem wszystko w stanie szczątkowym, tj. dokumentację i źródła finansowania; jaką dziś rolę spełnia, to każdy widzi, - trasa zamkowa – ta inwestycja powstała w ciągu 3 lat od „zera”; wiadomym było tylko, że miastu było potrzeba trzeciej przeprawy w Śródmieściu przez rzekę Wisłok; szczególnie się cieszę, że przez mieszkańców przyjęta została nazwa tego mostu – Most Zamkowy – zaproponowana przeze mnie, - w latach 2000-2002 powstały dwa baseny (Delfin i Muszelka), - oddane do użytku zostały inwestycje: Teatr „Maska”, Gimnazjum Nr 11 na Nowym Mieście, Muzeum Miasta Rzeszowa, I etap Trasy Podziemnej, - przeprowadzono duże remonty kapitalne: Wiadukt Śląski, Most Lwowski, - wykonanie sieci wodociągowej i kanalizacyjnej na osiedlu Staroniwa, - wykonanie sieci kanalizacyjnej na osiedlu Pobitno, - liczne remonty w układzie komunikacyjnym miasta, np. ul. Olbrachta, Al. Powstańców Warszawy, ul. Konfederatów Barskich i inne. Zwracam również uwagę na fakt pozostawienia przygotowanych dokumentacji na realizacje, takie jak: - I odcinek obwodnicy północnej miasta rondo Pobitno – rondo na Załężu - trzeci basen na osiedlu Krakowska Południe (z zezwoleniem na budowę), - sala wystawiennicza Zespołu Szkół Plastycznych, - sala gimnastyczna Zespołu Szkół Gastronomicznych, - remont kapitalny Mostu Karpackiego (z zezwoleniem na budowę) i inne. Sukcesy I kadencji prezydenta Ferenca mają i tu swoje korzenie”." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archeolog Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.podkarpacki.net 18.06.12, 23:19 Ja rozumiem, że możesz lubić, możesz być spowinowacony może masz taką ochotę na gloryfikowanie Walata ale musimy no powiedzmy powinniśmy być bardziej obiektywni. 1. Inwestycje klepie chyba Rada Miasta a nie Ferenc, Walat, czy Szlachta. 2. Walat to Walat tamto czyli co Szlachta nic dla Rzeszowa nie zrobił? 3. Hala na Podpromiu dokończona budowa po PRL-u ale spieprzona akustyka pokutuje do dzisiaj 4. Most zamkowy - plany jego budowy sięgają roku 1938 no tu to ja się czepiam ;-) 5 Zamiast 2 baseników czemu nie aqwqpark? Już rozumiem 10 lat temu nie był pieotrzebny tak jak dzisiaj. 6. Remont wiaduktu śląskiego pamiętam jak dziś oj ciągną się ale przyznam że zastosowana technologia się sprawdziła. 7. Czepiać można wszystkiego a na dodatek każda pliszka swój ogonek chwali Na koniec możesz mi wyjaśnić skąd to wszystko się wzięło: www.rzeszow.pl/miasto-rzeszow/rankingi/rankingi-i-konkursy-2003-2012 Czy to wszystko kumoterstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzech boleje Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 23:36 Od tych wyróżnień , aż głowa boli. PR mają mocny, aż za bardzo. Zamieść listę zadłużenia dla równowagi i jeszcze dopisz, kto to będzie spłacał i kiedy. Ekipa Ferenca odejdzie z dużą skrzynia medali i dyplomów , kupionych w większości i za twoje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archeolog Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.podkarpacki.net 19.06.12, 02:11 Ok nie zadłużajmy miasta bo po co nic nie potrzeba ale zauważ, że wydatki na oświatę w 2011 roku z budżetu Rzeszowa to prawie 300 milionów czyli więcej niż cały budżet Rzeszowa w roku 2001. A co do spłaty długów to wychwalany przez dr_psychol-a niejaki Walat coś zostawił w spadku (pożyczki i obligacje) poniżej coś nie coś z tej puszki Pandory czy też puszki Walata: Most zamkowy - planowany wykup obligacji 2005-2008 Basen Muszelka - planowany wykup obligacji 2005-2008 Hala Podpromie - planowany wykup obligacji 2008-2011 Most Lwowski - planowany wykup obligacji 2008-2011 A Ferenc odejdzie prędzej czy później z tym, że za jego kadencji długi i zobowiązania poprzedników zostały czy też zostaną spłacone. Dodam tylko na koniec, że żałośnie czyta się wypociny zacietrzewionych przeciwników Ferenca nie pomnę narzekających na miasto Rzeszów. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat 19.06.12, 13:09 Czas pokaże kto miał rację. hehehe. Zobaczysz jak zadłużył miasto, Ferenc. Na próżno dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archeolog Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.podkarpacki.net 19.06.12, 19:24 O czym Ty piszesz o jakiej racji?? Jak Rzeszów jest zadłużony to wiem: czy na próżno powiedz to nauczycielom, ludziom korzystającym z opieki społecznej, rodzicom oddającym dzieci do przedszkoli i żłobków zagłębiłeś się kiedyś w finanse miasta??? Kto utrzymuje teatr, filharmonię, muzea, domy kultury, kto sprząta, odśnieża miasto - krasnale? Wszystkim pracującym na rękę zaproponuj po 1200zł i odetnij media a w zimie zobowiążesz do darmowego w czynie społecznym odśnieżania dróg i chodników a teraz do koszenia zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat 25.06.12, 17:29 Filharmonię utrzymuje miasto Rzeszów? Buahahahaha. Chlopie poczytaj o zadłużeniu miasta, tym jawnym i tym ukrytym po miejskich spółkach. Za miasto odpowiada prezydent, Zwłaszcza w Rzeszowie gdzie przepycha każdy, najgłupszy nawet pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat 19.06.12, 13:03 Muszę Cię rozczarować, nie jestem w jakikolwiek sposób skoligacony z panem Walatem. Nie widziałem nawet tego człowieka na żywo. Fakty bolą nie? :)))))))))))))))) Zeby było smieszniej, głosowałem na Ferenca ... kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archeolog Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.podkarpacki.net 19.06.12, 19:33 Ciągle czytam Twoje zachwyty, achy, ochy, nad Walatem kto Ci zepsuł głowę napisz to Cię pomszczę. Fakty??? To nie fakty to patologia. A głosowałeś z jakiego powodu na Ferenca? Że pozwolę się zapytać jeśli brniemy w ten dysput. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat 25.06.12, 17:35 Bo nie podobał mi się serwilizm względem Kościoła katolickiego, ale i tutaj Ferenc przebił wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.opera-mini.net 17.06.12, 21:25 przybij sobie kartke na plecach ze dwa razy glosowales na 1 sekretarza aby wszyscy widzieli ...jeste bohaterem czy glupcem...widziales kiedys aby rzadzacy oddawali sprawe do sadu kiedy ktos ich krytykuje slusznie zreszta? stare komunistyczne metody i nawyki,zzamordyzm i kupowanie sobie poparcia populizmem a tacy jak ty lykaja to jak glodne okonie bez swiadomosci ze za frywolnosc finansowa tego staruszka zaplacisz z wlasnej kieszeni...czegos biedny? bos glupi...a z ferenca jest taki gospodarz jak z koziej dupy trąba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leCHUJarek Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.ostnet.pl 18.06.12, 11:35 Co ty psychol tak piszesz o Walacie w pierwszej osobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver kładka prima sort IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.06.12, 11:54 No tak szczególnie architektonicznie ta kładeczka to prawdziwy rarytas. Nie posiadam się z zachwytu nad tą kupą złomu. Czy wy w tym ratuszu macie tubylców za skończonych wiejskich ćwoków pozbawionych resztek gustu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Ratus... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.12, 18:51 Wszyscy narzekają a to na światełka a to na bus pasy, okrągłe kładki, fontanny , resman , stare autobusy , akcje z Podkulskim. panowie wzięli sprawy w swoje ręce i działają a nie tylko narzekają na forach internetowych. Nawet w Teleexpressie ostatnio dwa razy śmiano się z Rzeszowa. Słyszałem o prikazach dla urzędników aby pisali pochlebne komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.12, 18:56 Kto niby działa? Prawicowe barachło typu dzieszko czy kotula? Czy po ich obszczekiwaniu cokolwiek się w mieście zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.12, 19:07 Stanął temat kretyńskich bus pasów. A resztę ocenimy jak będzie starał się kandydować o ile się dostanie. Potrzebujemy zmian a gdy zostanie wybudowana autostrada to musimy zrobić wiele aby przyciągnąć inwestorów aby tworzyli nowe miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.12, 19:23 To raczej dzieszko stanął w sprawie buspasów, zresztą tak jak i w każdej sprawie za którą się zabrał, chłopina niczego nie potrafi doprowadzić do końca :-) Resztą buspasów ma powstać do 2014 więc na malunki jest jeszcze sporo czasu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.12, 19:30 Więc nie wyprzedzajmy czasu , pożyjemy zobaczymy ocenimy Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat 18.06.12, 02:14 Gość portalu: T napisał(a): ... a gdy zostanie wybudowana autostrada to musimy zrobić wiele aby przyciągnąć inwestorów aby tworzyli nowe miejsca pracy. 3333 to Rysio taki cienias i juz nie uciagnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieti Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Ratus... IP: *.tktelekom.pl 17.06.12, 19:52 Kto zapłaci za przegrany proces miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupis Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 20:40 > Kto zapłaci za przegrany proces miasta? a np. niejaki pisul: pierwszy wazeliniarz na usługach ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.res.pl 17.06.12, 21:16 Jestem budowlancem, tyle mam z urzednikami wspolnego ze czasem sie musze z nimi uzerac jak zalatwiam cos w urzedzie. Ale popieram pana Ferenca bo widze Rzeszow za jego rzadow i rzadow Szlachty. Jak poprzednicy byli tacy cacani dlaczego kolejny raz wygrywa ten ktory wygrywa? Kto tu jest wazeliniazem? Kto wchodzi w tylna czesc ciala ? Kto ma zel na wlosach :) Dajcie chlopu pracowac nad rozwojem miasta i nie przeszkadzajcie. Beda nastepne wybory, ale patrzac na sposob dzialania murowane (jak to mowia budowlancy:) ostatnie miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.res.pl 17.06.12, 21:17 @ lupis - Jestem budowlancem, tyle mam z urzednikami wspolnego ze czasem sie musze z nimi uzerac jak zalatwiam cos w urzedzie. Ale popieram pana Ferenca bo widze Rzeszow za jego rzadow i rzadow Szlachty. Jak poprzednicy byli tacy cacani dlaczego kolejny raz wygrywa ten ktory wygrywa? Kto tu jest wazeliniazem? Kto wchodzi w tylna czesc ciala ? Kto ma zel na wlosach :) Dajcie chlopu pracowac nad rozwojem miasta i nie przeszkadzajcie. Beda nastepne wybory, ale patrzac na sposob dzialania murowane (jak to mowia budowlancy:) ostatnie miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.rzeszow.mm.pl 17.06.12, 23:21 Jak to kto? MY WSZYSCY OPRÓCZ URZĘDNIKÓW I ICH SZEFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgośka Ferencowi odbiło- po co podał tych ludzi do sądu? IP: *.ostnet.pl 17.06.12, 20:51 przecież to nie Białoruś, że nie wolno krytykować władcy i pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: Ferencowi odbiło- po co podał tych ludzi do s IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.06.12, 12:02 fakt to raczej Kazachstan, chociaż tam poziom życia chyba wyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoś Re: Ferencowi odbiło- po co podał tych ludzi do s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 13:14 Kazachstan jest prawie 9 razy większy od Polski. Ma ledwie ponad 15 mln mieszkańców. Nikt tam nie jest bez pracy, zwłaszcza młodzi. Pooglądajcie Astanę na you tube - zobaczycie co tam się dzieje. Centralny park(35 ha) na rzeką Iszym budowali przez... dwa tygodnie. Na szczęście i u nas w mieście coś ruszyło na Papieskich błoniach......po ilu latach. Drzewa w parkach rosną wolno....więc trzeba je sadzić najszybciej jak się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Ratus... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 21:16 Dziękujcie Bogu za takiego prezydenta. "Swego nie znacie cudze chwalicie sami nie wiecie co posiadacie" Krytykujecie , że cos sie dzieje. Dzieje sie i zmienia sie na dobre. Milego tygodnia pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Ratus... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 21:46 Juz dość rządów pana Ferenca! Ale czy oprócz narzekania ktos ma pomysł na kogo postawis w nastepnych wyborach? Znowu któras z partii? A może jest jakies stowarzyszenie na które mozna postawić? kto na prezydenta? Ma ktoś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Krzysztof Kaszuba na prezydenta Rzeszowa ! IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.12, 22:09 Najwyższy czas na zmiany w ratuszu, tym który może powalczyć jest Krzysztof Kaszuba rektor szkoły wyższej ekonomista ,publicysta lokalny i rzeszowiak.Zapewne znajdzie poparcie lokalnego biznesmena Górala, bo razem współpracowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Paszczyszy Re: Krzysztof Kaszuba na prezydenta Rzeszowa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 22:20 A kto go niby poprze? Co ma do powiedzenia o mieście? Uczestniczy jakoś w bieżącym życiu politycznym miasta? Ma coś do powiedzenia o okrągłej kładce, buspasach? A może ma jakieś własne pomysły? Już wystarczy prezydentów mających w zapleczu bogatego biznesmena. Przećwiczyliśmy na Ferencu i Podkulskim. No chyba, że te ćwoki z PiS go poprą. Nawet do nich pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: Krzysztof Kaszuba na prezydenta Rzeszowa ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.12, 22:38 Zlituj się ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwabradyna Księżycowa koncepcja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 08:10 Tak! Kiedyś mówiło się: pomysł nie z tej ziemi! A kundelki nadal ujadają. PS. Nie jestem ratuszowym urzędnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
shepard102 Re: Księżycowa koncepcja? 18.06.12, 08:48 "... Tak! Kiedyś mówiło się... " Tak! Podobno sołtys z Poraża, po majty dla żony leciał na Księżyc. Bo miała DOOPĘ nie z tej ziemi... To ten sam przykład, tylko skala inna... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: W Bytomiu się udało referendum !!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 09:45 Jak podaje prasa w Bytomiu doszło do referendum i udało się odwołać nie tylko zarząd miasta ale również radnych.Trzeba dodać, ze Bytom liczy 170 tyś mieszkańców a więc jest podobny do Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwabradyna Re: W Bytomiu się udało referendum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 09:53 W czym jest podobny? Nie rozśmieszaj mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: W Bytomiu się udało referendum !!! IP: *.ostnet.pl 18.06.12, 09:57 w czym jest podobny? tu i tam rządzą przydupasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: W Bytomiu się udało referendum !!! IP: *.centertel.pl 18.06.12, 10:00 Inny typ aglomeracji. Ale infrastruktura komunikacyjna bardzo ciekawa. Tadka należałoby odwołać razem z radnymi którzy nie reagują na jego coraz bardziej odjechane pomysły , ludzie zauważają ze zarządzanie Rzeszowem nie polega tylko na dbaniu o jego czystość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyresman Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Ratus... IP: *.play-internet.pl 18.06.12, 10:33 Uzywajac Tadkowego zwrotu powiem krotko: trzeba nie miec jaj, zeby procesowac sie w swojej sprawie za publiczne czyli miejskie pieniadze. O Lukaszence pisal nie bede, bo juz wyzej ktos ten temat poruszyl. Tadek, nie jestes Sloncem Podkarpacia, jak nie dajesz rady z krytyką - zrezygnuj a nie osmieszaj miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WROTA Gwiezdne wrota IP: *.189.216.89.skyware.pl 18.06.12, 10:35 TA KLADKA TO TAKIE GWIEZDNE WROTA! KTO OGLADAL TEN FILM TO WIE ZE OTWIERAJA ONE CZASOPRZESTRZEN WIEC LUDZIE, KAZDY KTO STANIE POD NIA BEDZIE TELEPORTOWANY W INNY WYMIAR, MOZE DO DOMU FERENCA??!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypopasku Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Ratus... 18.06.12, 11:00 Ci panowie niczym się zasłużyli dla miasta Rzeszowa.Największe osiągniencie to zoranizowanie wystawy antyaborcyjnej przed kościołem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.res.pl 18.06.12, 12:40 Jesteś mistrzem ciętej riposty. Większość w wyborach powiedziała kto ma rządzić w rzeszowie . Ujadajac jak ci panowie nic nie wskoraja procz znalezienia kilku podobnych ujadaczy. Przypomina to ostatnie odcinki Rancza :) tez amerykanke chcieli odwolac panowie z laweczki pod sklepem i wiejscy krzykacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.res.pl 18.06.12, 12:43 Prezydentowi Rzeszowa panu Ferencowi duzo zdrowia i kolejnej wygranej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fu Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.res.pl 18.06.12, 13:21 kolejnej wygranej ??? ale aparat tlenowy kup za własne pieniądze oki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xionc n. Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.12, 08:06 ić bócó Odpowiedz Link Zgłoś
shepard102 Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat 18.06.12, 13:43 „…Większość w wyborach powiedziała kto ma rządzić w Rzeszowie… „ Większość, to była przy okazji pierwszej kadencji Ferenca. To prawda. Potem było już tylko coraz gorzej: niestety, każda gwiazda w końcu się musi wypalić. W przypadku Ferenca nie ma co liczyć na wybuch supernowej, niestety… pozostanie tylko biały karzeł. A wracając do tej większości: i owszem, wyborcy zadecydowali. Udzielili Ferencowi poparcia, ale jak widać – niewystarczającego. Dlatego w bezczelny sposób postanowił decyzję wyborców zmienić na swoją korzyść: bo to właśnie wyborcy ustalili taki układ sił w radzie, w którym Ferenc nie miał już bezwzględnej większości. No i stąd upierdliwie forsowane pomysły na Malawę i inne takie... przyłącza, które służa głównie generowaniu nowych, wdzięcznych radnych. O jakim zatem poparciu i większości piszesz? Takie zachowanie urzędującego prezydenta pokazuje wyraźnie GDZIE ON MA zdanie wyborców… S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyresman Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.play-internet.pl 18.06.12, 16:10 daj spokoj, widzisz ze to zakamuflowane przydupasy wojta Koziola, aktywne na forum jak fukushima, tyle ze tym razem niby po stronie Amerykanki :-) a porownanie sluszne, Ferenc 200 tys miastem rzadzi jak gmina spod lasa, na Budziwojach sie to sprawdza, w centrum juz nie... ps. a kiedy panie Ferenc w srefie dworzysko tak hucznie zapowiadanej, pierwszy kowal otworzy swoja "firme", nie liczac na cos wiecej? bo jak wyzej ktos pisze, namiot tlenowy nie pomoze i nie doczekasz towarzyszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Rat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 18:21 argument celny. Ferenc w pierwszej kadencji, to całkiem inny Ferenc niż ten, którego znamy z dwóch następnych. Przewaga jaką dysponował na początku była ogromna, niestety to de newrati, a zarządzanie miastem to nie tylko łatanie dziur i sadzenie kwiatków. Myślę, że prezydent coś zaprzepaścił: mógł zejść ze sceny jak 100procentowy zywcięzca, chyba jednak za bardzo polubił władzę i rządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nierozgarnięty Niebezpiecznarne bus pasy? IP: *.podkarpacki.net 18.06.12, 22:17 Czy ktoś mi wytłumaczy w jaki sposób są one niebezpieczne? Te bus pasy oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Niebezpiecznarne bus pasy? 19.06.12, 05:53 Pomijając sam idiotyzm malowania buc-pasów tam, gdzie nie rozwiązują żadnego problemu, bo: - na tej ulicy autobusy nigdy nie miały problemu z poruszaniem się - była to jedna z niewielu drożnych ulic w Rzeszowie, na szczęście dzięku geniuszowi ratuszowemu - przestała być drożna, - namalowane buc-pasy nie przyspieszyły jazdy na tym odcinku ani o minutę, o czym świadczą niezmienione rozkłady jazdy, - ilość linii autobusowych na tym odcinku i ich częstotliwość jest mizerna, - stworzono znaczne niebezpieczeństwo przez namalowanie buc-pasa na zwężeniu, gdzie z trzech pasów w kierunku Tyczyna przed światłami pozostaja dwa z wysepką na pasie środkowym. Powoduje to zatory, bo samochody skręczające na Łukasiewicza notorycznie blokują pas lewy. Wolny zostaje jedynie buc-pas. Tytanowi intelektu, który to wymyślił, dalbym nagrodę. Darwina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archeolog Re: Niebezpiecznarne bus pasy? IP: *.podkarpacki.net 19.06.12, 19:54 Drożna to była jeszcze kilkaset metrów bo później jest zwężenie (Robotnicza) i jak mnie pamięć nie myli był tam wyścig cwaniaków i bzdurzenie o jeździe 1:1 (zamek). Bus pasy miały przyśpieszyć autobusy?? Kto Ci takich głupot naopowiadał? One raczej miały spowodować odjazdy i przyjazdy wg rozkładów. Ten lewoskręt w Łukasiewicza faktycznie nie należy do udanych ale pośrednio możemy podziękować za ten stan rzeczy działkowcom (miało być przebicie przez działki koło Danexu) i wygodnictwu bo większość lubi wozić 4 litery własnymi samochodami ale tak wygląda postęp i tego raczej nie zmienimy. Zawsze będą konflikty interesów pasażerów, pieszych, cyklistów, zaopatrzeniowców, rolkarzy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Niebezpiecznarne bus pasy? 25.06.12, 17:48 Archeolog, odkopałeś już Aquapark wybudowany przez Tadeusza Wielkiego? Bo jakoś go nie widzę. Za to dwa, a w praktyce trzy baseny, jakoś funkcjonują i ludzie masowo z nich korzystają. Mam jeszcze pytanie. Napisz ile nowych mostów i WIĘKSZYCH DRÓG powstało w ostatnich 9 latach, oraz raz ile, Twoim zdaniem, trwałaby budowa Mostu Zamkowego, za panowania Tadeusza Wielkiego? Ja myślę że jakieś 15-20 lat. Z tym że mogłoby się okazać że np kończy się on dwa trzy metry, od przeciwległego brzegu, a na środku jezdni stoi rząd latarni. Ale za to z koszami kwiotów :) Co zaś akustyki hali na Podpromiu. Mogę Cię poinformować że została "poprawiona", w iście rzeszowsko-stoliczno-innowacyjnym stylu. "bo większość lubi wozić 4 litery własnymi samocho > dami " Tak zwłaszcza jeden kierowca, prowadzący czarnego merola, zastawiający ludziom bramy. Ale jest usprawiedliwiony, ma na głowie bardzo ważne sprawy, np: żegnanie pielgrzymek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najwyższy czas Re: Niebezpiecznarne bus pasy? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.06.12, 12:16 Krzewią socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Ratus... 19.06.12, 08:50 Walata można przynajmniej traktowac jako ewentualną opozycję dla Ferenca, ale jego otoczenie zalatuje ortodoksją a to jest lekko niepokojące... choć sam Walat,z tego co wiem, nigdy nie był prawicowym talibem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantadka Chcieli odwołać Ferenca, zostali pozwani. Ratus... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 22:43 i co.... NAsz wielki Wodz Trwa i Trwa mać. a potem obudzim sie z ręką w nocniku bo Rzeszów będzie wlasnością kilku towarzyszy z klubu Odpowiedz Link Zgłoś