Dodaj do ulubionych

VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. "W...

02.07.12, 18:19
Olać Denzela, grunt że o najbardziej rozpoznawalnym symbolu Rzeszowa wspomnieli i nazwy miasta nie przekręcili ;)
Obserwuj wątek
    • jakmutam Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 02.07.12, 19:00
      To jeszcze jeden dowód na potencjał marketingowy naszej cipulki. Podrzędnemu grajkowi trzeba było zapłacić 40 tys i mamy za to cierpkie komentarze a cipulka za darmo promuje nam miasto.
    • lupus1020 Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 02.07.12, 19:24
      Każdy myślący, obyty człowiek wie że ten pomnik robi pośmiewisko z Rzeszowa. Z wyjątkiem rzeszowskich wieśniaków, żywcem odciągniętych od pługa (80% miasta), starych komuchów i przyjezdnych. I tak was jest tu komuchy mniej a diecezja rzeszowska jest na 2 miejscu w Polsce pod względem frekwencji w kościele. Boli was to komuszki? Jestem młody i powiem wam - komuna to było jedno wielkie gó.... Wy byliście straconym pokoleniem, które zniszczyło ten kraj a młodzi ludzie do dzisiaj przez was muszą stąd wyjeżdżać. Tacy jak wy w ogóle nie powinni mieć prawa głosu.
      • Gość: pisul Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. IP: *.res.pl 02.07.12, 19:55
        Popieram. Cokolwiek i ktokolwiek chce tu budowac i rozwijac miasto to zaraz fachowcom przyjezdnym z Gnojnicy czy innej Rogoznicy sie to nie podoba. Politycy wybrani w wyborach, gdzie zielone swiatlo dla rozwoju? Jeszcze chwila i mlodziez wyjedzie do Krakowa czy Wroclawia bo tu blok co ma 25 metrow nie moze powstac bo zasloni wieze Farna :) Pytam sie gdzie kolejka wiszaca? Pewnie pieniadze poszly na renowacje witrazy jakiegos swietego Petronela od pedofili
        • stopniszczeniu_rzeszowa Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 02.07.12, 20:26
          Cyt. "ten pomnik robi pośmiewisko z Rzeszowa" Kolejny partyjota (wszelkie błędy zamierzone), który się spóźnił na czas styropianu :( Trzeba sięgnąć do archiwum i przypomnieć co już pisałem:

Najłatwiej się burzy. To już nie czasy styropianu, można bezpiecznie, ba, komfortowo wykazać się "bochaterstwem". Pomnik w końcu nie odda.

A potem chodzić po mieście w pozie triumfatora, pogromcy pomnika. "Hwała bochaterom!"

Mówi się w Polsce że Rzeszów znany jest z tego że z niczego nie jest znany. Pomnik jest jednym z niewielu miejskich obiektów (hotel Rzeszów już zburzono) rozpoznawalnych w Polsce i poza jej granicami. Po wpisaniu w Googlach, w zakładce "Grafika" hasła "symbol Rzeszowa" zobaczymy na pierwszej stronie na 10 grafik z czego aż... siedem z pomnikiem.

Pamiętacie jak Polska protestowała gdy Talibowie niszczyli w Afganistanie pomniki Buddy i inne? Jak nazywaliśmy to barbarzyństwem...?

Barbarzyństwo nie ma granic... niestety :(

Prawdopodobnie nigdzie indziej taki pomnik nie stoi i na tym też, polega jego wyjątkowość i wartość. No i te skojarzenia :) Może tu "pies pogrzebany"?

Mogę jedynie współczuć wszystkim posiadającym... kompleks Wielkiej kuciapki, psity, dziurki, piczki, muszelki, brzoskwinki ew. myszki :)

Kompleks prowincji ma się w głowie i trudno się go wyzbyć

Tym niemniej... leczcie się z kompleksów :)
          • lupus1020 Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 02.07.12, 21:01
            Tobie się naprawdę musi bardzo nudzić. Każdego dnia zwarty i gotowy w obronie pomnika. Największy egzystecjalny problem faceta, który kopiuje swoje własne posty sprzed kilku lat. Pozwól się wypowiedzieć ludziom urodzonym w tym mieście.
            • stopniszczeniu_rzeszowa Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 02.07.12, 21:07
              Czy ja w jakikolwiek sposób zabraniam Ci się wypowiedzieć?! Po prostu oceniam że masz kompleks styropianu i wielkiej kuciapki.

Ja się kuciapki nie obawiam :)

Mało tego uważam że w pełni zasługuje na pomnik :)
            • dr_psychol Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 02.07.12, 22:13
              Lupus jak już jesteś przy tematyce kościelnej, może napisz coś ciekawego o współracy tej instytucji z władzami PRL. Agentami i tajnymi współpracownikami SB w sutannach. To jest temat, a nie wypisywanie bredni o sympatycznym i neutralnym pomniku.

Sam jestem za dekomunizacją, ale napiszę jeszcze jedno - pod wieloma względami PRL było lepsze niż dzisiejsza III RP.
              Największe dziadostwo to jest to co co stało się w Polsce po 89 roku. Miał w tym swój udział i Kościół katolicki.

Piszę to jako obywatel Rzeszowa w trzecim pokoleniu ;)
            • Gość: więśniaczka Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.12, 11:49
              Ale ty się chyba też nie urodziłeś w Rzeszowie, skoro tak na to miasto i wszystko, co z nim związane najeżdżasz? Cóż wam wszystkim przeszkadza ten biedny pomnik? Wprawdzie nie wiem skąd biorą się te dziwne skojarzenia w związku z jego wyglądem, a ponadto uważam, że wcale nie jest szpetny (brzydsze pomniki zdarzyło mi się oglądać). A to, że powstał w minionej epoce, nie powinno oznaczać, że trzeba go koniecznie zniszczyć. Poza tym uważam, że ludzie zbyt młodzi w ogóle nie powinni się wypowiadać na temat przeszłości, której sami nie przeżyli
      • Gość: maniks Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. IP: 31.130.103.* 02.07.12, 20:31
        A Tyś kto zacz?
        Mniemam że taki sam wieśniak. Tylko z rodowodem! I słoma z butów wychodzi!!! Aż strach!!!! I smród ogromny!!!
      • Gość: MordoTyMoja Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 02.07.12, 21:05
        A może niech wasze pokolenie w takim razie weźmie się za odbudowę zamiast uciekać? Jak po wojnie trzeba było odbudować Warszawę, to młodzi podwinęli rękawy i zabrali się do roboty.
      • Gość: basil [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 21:34
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: jeden z 20 procent [...] IP: *.opera-mini.net 03.07.12, 06:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: zenek [...] IP: *.ostnet.pl 03.07.12, 19:46
          Wiadomość została usunięta ze względu na to że była głupawa
          • Gość: ziutek [...] IP: *.ostnet.pl 03.07.12, 19:48
            Wiadomość została usunięta ze względu na to że była do dupy..
    • Gość: Motocyklista Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 02.07.12, 21:02
      Motocyklu a nie motorze redaktorze. Motor to silnik, motocykl to pojazd.
      Na motocyklu jeździ motocyklista, a nie motorzysta, prawda?
    • lupus1020 Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 02.07.12, 21:04
      Niektórym ludziom nie mieści się w głowie, że Rzeszów mógłby mieć w kazdej chwili nowy i lepszy symbol i to taki który byłby dumą miasta a nie pośmiewiskiem. Z czego znane było Bilbao 50 lat temu? A z czego znane jest dzisiaj? No właśnie, skąd wy to możecie wiedzieć. No ale czego oczekiwać od ludzi którzy najdalej byli w Krakowie albo w UK na zmywaku.
      • stopniszczeniu_rzeszowa Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 02.07.12, 21:31
        "Rzeszów mógłby mieć w kazdej chwili nowy i lepszy symbol i to taki który byłby dumą miasta a nie pośmiewiskiem."

Pewnie ten nowy symbol wyciągniesz z rękawa :) Ba nawet nie śmiem pomyśleć skąd mógłbyś wyciągnąć "symbol" do zdetronizowania naszej "kuciapki". I nie Krakowie, bo ostatnio dotarłem aż do Białegostoku i tam też moglibyśmy czegoś się nauczyć. W każdym razie po naukę nie trzeba jeździć do Chin i Dubaju, co by wyszło zdecydowanie taniej.

A Wielka jest dumą Rzeszowa, tylko lokalne "kompleksy" nie mogą za nic tego pojąć :(
        • dr_psychol Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 02.07.12, 22:17
          Zapewne tym nowym symbolem miasta, na miarę muzeum Guggenheima, będzie monstrualny globus papieski :)
          • Gość: gregor Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 22:30
            Co do pomnika wpadłem na ciekawy pomysl. Mozna byloby przetopic w hucie postaci na nim wiszace i wytopic z nich rzeszowski herb - oczywiscie powiescic go na lisciach laurowych w miejscu pierwotnych postaci. Wtedy wielu nie mialo by argumentow ze to posostalosc wstretnego komunistycznego systemu a pipką by był nadal ku czci miasta:)
            • dr_psychol Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 02.07.12, 22:46
              I wtedy pomnik stanie się bezwratościowym kawałem betonu.

Pomnik jest dziełem Mariana Koniecznego - dobrego rzeźbiarza. Jest świetnym przykładem socjalistycznego monumentalizmu. Wspomniane postaci to polski chłop, robotnik i żołnierz, plus wyobrażenie NIKE - bogini zwycięstwa. Na jakiej podstawie to przetapiać?
              • Gość: gregor Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 23:02
                Gdyby doszlo do najgorszego, a wiec decyzji wlasciciela pomika O.B. o jego likwidacji wowczas mozna byloby przedstawic takie oto rozwiazanie ktore mogloby zadowolic wlascieli a jednoczenie odsunac zamiar ich od ew. jego wyburzenia. Wiadomo, ze pomnik jest reliktem komunizmu a przy zmianie jego wizerunku nie mieli by juz Ojcowie argumentw ze komunistyczny, zły. Takie oto moje wolne mysli:)
                PS. załozyłem rowniez osobny watek dla tego tematu wyzej.
                pozdrawiam. grzegorz
                • dr_psychol Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 03.07.12, 00:34
                  Dlatego lewicowi radni, rady miasta powinni natychmiast zadbać o ochronę prawną tego jedynego w swoim rodzaju monumentu.
                  Jest to możliwe i to w dość prosty sposób. Trzeba mieć tylko chęci.

Co zaś Bernardynów, najpierw niech wybudują parking i ogrody. Jak dotychczas, okazują się marnymi inwestorami, pomimo niespotykanej wprost przychylności władz miasta i szczodrości marszałka województwa.
                  • shepard102 Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 03.07.12, 10:41
                    Z tymi radnymi to ja bym się tak nie rozpędzał, Herr Doktor...
                    Większość pilnuje własnych stołków i interesów swoich mocodawców (np. firm budowlanych :-)
                    Stąd często słychać w ratuszu: JAK PREZYDENT SOBIE ŻYCZY ABYM ZAGŁOSOWAŁA/ZAGŁOSOWAŁ?
                    A z ratusza: CZYM JESZCZE MOGĘ SŁUŻYĆ, KSIEŻĘ BISKUPIE?

Perpetuum Mobile...
                    • jakmutam Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 03.07.12, 10:54
                      Cały świat chwali się swoimi cipulkami. A my ? Burzyć.
        • lupus1020 Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 02.07.12, 23:25
          No aż w Białymstoku byłeś, brawo. Muszę cię zmartwić, pomnik idzie do zburzenia, wiem to z dobrego źródła i nawet 1000 postów na tydzień nie może Ci pomóc. Znajdź sobie inny obiekt uwielbienia.
          • Gość: prześmiewca Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. IP: *.rzeszow.mm.pl 02.07.12, 23:47
            Ssij pałę xiędza dobrodzieja lupus. Jesteś taką samą larwą jak i on. I chooj po tobie nie zatęskni jak zgnijesz, a o pomniku będziemy pamiętać na zawsze. Śpij spokojnie, pchany w anus przez wikarego ministrancie. Obrażanie cię to prawdziwa frajda :)
          • Gość: Pisul Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. IP: *.res.pl 02.07.12, 23:49
            Ksieza dostali dzialke,jest ich wlasnoscia moga teoretycznie zburzyc pomnik. Ale po co. I skad wezma kase jak sie pieprza z tym parkingiem i ogrodem ktorys rok i konca nie widac. Zreszta kto moze nie lubic cipki. Cipki to dobro narodowe.
            • Gość: jeden z 20% Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. IP: *.opera-mini.net 03.07.12, 06:42
              No właśnie.

bO Nie każdy przeszedł przez PRL, więc często wie o nim tyle, co teraz naplecie mu o tamtych czasach nieobiektywna styropianowa koalicja katolicko-kościelno-liberalna.

ALE

PRZEZ CIPKĘ PRZESZEDŁ KAŻDY.
              Mało tego:
              BEZ CIPEK TU BY NAS NIE BYŁO!

I w związku z tym:
              WARA OD NAJWIĘKSZEJ CIPKI ŚWIATA, DZIĘKI KTÓEJ NASZE MIASTO STAŁO SIĘ SŁAWNE!
            • stopniszczeniu_rzeszowa Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 03.07.12, 06:45
              Cyt. "gregor" - "Gdyby doszlo do najgorszego, a wiec decyzji wlasciciela pomika O.B. o jego likwidacji"

Cyt. "Pisul - ""Ksieza dostali dzialke,jest ich wlasnoscia moga teoretycznie zburzyc pomnik"

Przestańcie "dobrzy" ludzie uprawiać prokościelną propagandę niemającą nic wspólnego z rzeczywistością.

Działkę to i owszem dostali w prezencie, który "pachnie" działaniem na szkodę miasta, ale...

pomnik nie jest ich własnością

i na razie nic im do niego, poza tym że chwilowo, złośliwie "aresztowali" go na placu budowy, bez żadnego racjonalnego uzasadnienia. Chyba tylko i wyłącznie motywowani kościelnymi kompleksami na temat których powinien wypowiedzieć się ew. seksuolog.
          • shepard102 Re: VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. 03.07.12, 09:03
            "... Muszę cię zmartwić, pomnik idzie do zburzenia, wiem to z dobrego źródła... "

Zmartwiłeś. Płaczę tak, że mi łzy po plecach lecą... i nijak nie mogę opanować żalu... :-)

A w kwestii tzw." dobrego źródła" o kogo chodzi: kolegę ministranta czy żonę z wydziału promocji?
            ;-)
          • sennikrzeszowski Zburzenie pomnika? 03.07.12, 11:28
            lupus1020 napisał:

> No aż w Białymstoku byłeś, brawo. Muszę cię zmartwić, pomnik idzie do zburzenia
            > , wiem to z dobrego źródła i nawet 1000 postów na tydzień nie może Ci pomóc. Zn
            > ajdź sobie inny obiekt uwielbienia.

Widać, żeś młody [żeby nie napisać głupi], skoro twierdzisz, że pomnik pójdzie do wyburzenia. Czy wiesz wilczku, że tego typu konstrukcje jaką jest nasz pomnik wcale nie są takie proste do rozebrania? Ja pamiętam jak go budowano. Jakie wzmocnienia tam są i wręcz tytanowe pale. Ile betonu wlano w fundament. I jak myślisz? Ile szkód budowlanych dookoła mógłby taki proces wyrządzić? Bo to nie jak pościągać sobie klocki lego. A poza tym, choć daleko mi do dawnego ustroju pomnik jest kawałkiem historii tego miasta i winien zostać tu gdzie jest. Bo tego typu monumentów naprawdę jest bardzo niewiele. I abstrahując od ewentualnego przesłania pomnika jego wielkość jest... wielka. I dlatego godna zachowania.
            • Gość: Sola Re: Zburzenie pomnika? IP: *.xdsl.centertel.pl 03.07.12, 21:39
              Ja uwazam ze ten pomnik to kawal historii naszego miasta i wara od niego!
              Ze sie w innych miastach nabijaja? Moze z zazdrosci ze sami nie maja.
              Skojarzenie z wielka c zadziwia mnie nieustannie.

Ps. Tak, urodzilam sie w tym miescie i to chwile temu.
    • Gość: Fabian VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. "W... IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.12, 07:36
      A kto to jest ten "Jacyków" ?
      • jakmutam Wszystkim troglodytom 03.07.12, 09:24
        Wszystkim troglodytom nawołującym do burzenia świadectw naszej historii , o ile oczywiście nie jest to ich wersja historii, polecam np Wiedeń - pomnik Armii Czerwonej
        www.lumisfera.pl/photo/1098843/Wien.Schwarzenbergplatz.Pomnik+Bohaterom+Armii+Czerwonej..html
        lub Helsinki - pomnik cara Aleksandra II
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2519195,1,0,985,Helsinki-pomnik-Aleksandra-II.html
        Nikomu tam do głowy nie przychodzi burzenie. Ale oni nie mają katolickich kompleksów i rewolucyjnych zapałów prezentowanych przez naszych rodowitych hunwejbinów.
    • mata_kari VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. "W... 03.07.12, 10:39
      Ratusz zawalił możliwości promocyjne Denzela. Trzeba było wyprodukować tysiące laleczek, podobizn Denzela, z ruchomą główką - takich, jakie stawia się na półeczkach samochodowych, (dawniej takie pieski były) :-) Rozdać w Parlamencie Europejskim i byłby szał. EEEe, do pośladków ta rzeszowska promocja:-)
      • Gość: scpt pomnik na złość kk ?? IP: *.play-internet.pl 03.07.12, 10:57
        zgadza się - na tej samej zasadzie pewien szlachcic spod Przemyśla na złość mnichom z Kalwarii Pacławskiej ponazywał okoliczne wsie : Pizd-ziacz, Hujsko i Nahujowice :) Było to w 17 wieku ale nazwy pozmieniała dopiero komuna :)
        • Gość: scpt Re: pomnik na złość kk ?? IP: *.play-internet.pl 03.07.12, 10:59
          acha - były jeszcze Hujk-owice zmienione potem na Ujkowice :)
          • jakmutam Re: pomnik na złość kk ?? 03.07.12, 11:04
            Śliczna była ta nasza historia. Sam , parę lat temu, będąc w Nowych Sadach ,pytałem czy nie mają starych tablic z Hujskiem. Nie mieli ,albo nie chcieli udostępnić :((((
    • Gość: ddr VIVA odgrzebała rzeszowski teledysk Danzela. "W... IP: *.res.pl 03.07.12, 11:58
      hehehe ....jaki prezydent taki teledysk :-) heheheheheheh 40 tys poszło sie rypać hehehehehe Dzisas k...wa ja pi....le ale sie ubawiłem - i jeszcze JAcyków do tego :-) hahahahah - na koncu powinni pokazać prezia jak z biskupem przytupują w takt tego gówna
    • Gość: adam Re: Gazeta Wyborcza próbuje byc jak VIVA???? IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 03.07.12, 19:35
      Gazeta Wyborcza próbuje byc jak VIVA????

Szykujecie serie prostych głupkowatych artykułów specjalnie dla gimnazjalistów???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka