Gość: asiula1987
IP: *.adsl.inetia.pl
17.08.12, 09:27
poradzcie mi dobrzy ludzie w jeszcze jednej kwestii:)
bylam w wydziale geodezji, planu zagospodarowania na ten teren nie ma wiec trzeba zlozyc wiozek o warunki zabudowy,
1. moze ktos napisac dokladnie krok po kroku gdzie sie udac po te zalaczniki do wniosku? o wszystkie przyłącza kobieta mowila ze trzeba isc do gestorów, czyli gdzie? kanalizacja, gaz, prad skad uzyskac winioski to tych warunkow?
2. poza tym to ma byc dzialka na sprzedac nie pod budowe a kobieta w wydziale mowila ze potrzebny bedzie szkic, ale kurcze szkic czego? czytam w interenecie ze ma byc okreslona jaka zabudowa stanie na tej dzialce
skoro ma byc na sprzedaz to skad mam wiedziec co sobie nowy wlasciel postawi? chodzi tylko o zaznaczenie ze np na zabudowe domkow jednorodzinnych? a nie np centrum handlowe? czytalam ze nawet nieraz trzeba miec szkic danego budynku oznaczyc kat nachylenia dachu itd;/ czy faktycznie pod sprzedaz musze cos takiego robic??
3. i co z ta wodą opadowa? tez podobno mamy okreslic gdzie bedzie ta woda splywac..
4. i ostatnie pytanie, dzialka jest duza czy nalezy ja przed zlozeniem wniosku podzielic? czy juz w trakcie czy po zlozeniu wniosku?? czy podzial dzialki na mniejsze musi byc koniecznie??
z gory dziekuje jesli ktos odpowie na te pytania:)