Dodaj do ulubionych

Dar dla uczniów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 17:34
Nowe, wyższe ceny jednoprzejazdowych biletów Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego zaczną obowiązywać od 1 października. I tak dorosły pasażer za jeden przejazd będzie płacił o 40 groszy więcej niż dziś. Podwyżki dotkną też korzystających z MPK uczniów i studentów.
Jednoprzejazdowy bilet ulgowy samorządowy (uczniowski) będzie kosztował 1,70 zł (podwyżka o 35 groszy) czyli prawie 30 proc.!!!
, ulgowy ustawowy (studencki) 1,40 zł (podwyżka o 20 groszy).

Taki to upominek od Prezydenta dostali uczniowie w Rzeszowie z okazji rozpoczęcia roku szkolnego
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Dar dla uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 19:22
      tym bardziej nie wsiądę do autobusu MPK bo nie mam możliwości przedostania się ze Zwieczycy na Rejtana bez przesiadek a teraz podwyżka to taniej i szybciej wychodzi jazda autem
    • Gość: ja Re: Dar dla uczniów IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.12, 21:41
      i jak to miasto ma być innowacyjne skoro uczniowie nie potrafią liczyć?? jakby kupili bilety okresowe to by zapłacili mniej niż przed wakacjami... ale po co??
      • Gość: mergol Re: Dar dla uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 13:40
        jak mam jeździć do szkoły i z powrotem to taniej wychodzi dalej kupować bilety pojedyńcze niż miesięczne...
        • Gość: ja Re: Dar dla uczniów IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.12, 20:10
          nawet jeśli byś jeździła tylko 4 razy w tygodniu to i tak się opłaca trasowany... czy Ty na pewno chodzisz do szkoły??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka