pinkle.rose 19.02.04, 15:55 Zamiszczam nowa gume. Czas nasw. 39 min. halogenem 500W 1 warstwa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gumista Re: Nowa guma. >Zima< 19.02.04, 16:29 Fota jest już w galerii - jak widac krótki warsztat po wystawie dużo dał jesli chodzi o strohe techniczną. Teraz tylko ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia a bedzie dobrze. ps. Pinkle.rose podaj mi swój adres emailowy bo mam do Ciebie mały interesik. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkle.rose Re: Nowa guma. >Zima< 23.02.04, 19:56 W rzeczywistosci obraz jest ostry. Cos pochrzanilem w Photoshopie. P.S. Wyslalem do ciebie Macieju moj adres e-mail. Lukasz pamietam o tobie, narazie w Fotonie jest zmiana cen bo zmienil sie wlasciciel, ale mysle, ze jutro bede cos wiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkle.rose Re: Nowa guma. >Zima< 29.02.04, 22:01 Dodałem do galerii nową-starą gumę. :) Jest to ten sam motyw, tyle że naświetlany solarium (nabyłem w Toruniu za 80 zł :))). Czas 12 min. Płukanie (zresztą jak wszystkie ostatnie gumy) paryskie. Spostrzeżenie: Albo mi się wydaje, albo poza mniejszym poborem energii i krótszym czasem naświetlania solarium ma lepszy wpływ na utwardzenie obrazu.(?) I co mnie zadowoliło, to że BIAŁE JEST BIAŁE!!! (na skanie nie najlepiej to widać). Niewiem czy to zasługa światła czy papieru? Papier "wizytówkowy" nie przeklejony. Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Nowa guma. >Zima< 29.02.04, 22:53 To przewrócone drzewo na nowo zrobione już się pojawiło w galerii. Faktycznie jest znacznie lepsze od poprzedniego. wydaje mi się, że nie jest to za sprawą solarium. Jak zauważyłes na wystawię ajon robi swoje gumy bardzo fotograficzne, a naświetla je halogenem. Czyli wniosek jest jeden- nie jest ważne źródło światła. Ważne jest samo wykonanie, jakośc appieru, późniejsze wywoływanie foty, nałozenie emulsji, jej skład i szereg innych jeszcze czynników. Ale to ostatnie zdjęcie zaczyna przypominac to co powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś