Dodaj do ulubionych

Bezrobotny jak intruz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 21:41
a ja myslalem ze u nas jest zle i nieprofesjonalne.
Czekalem 45 minut i uwazalem to za skandal, az przeczytalem jak to wyglada w
rzeszowie.
U nas sa automaty z numerkami informujace o ilczbie oczekujacych i
przewidywanym czasie (q-matic). Wiedzialem ze bede czekac te 45 minut, wiec
poszedlem na spacer. Dobrze ze w urzedzie jest klima, bo bylo akurat cieplo.

slyszalem ze za PRL tak wlasnie wygladaly urzedy jak ten wasz w Rzeszowie.
Musze koniecznie pojechac i zobaczyc:)
Mieszkam w Szczecinie
Obserwuj wątek
    • Gość: Anty-oszołom Re: Bezrobotny jak intruz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:30
      A jak kiedyś dostałeś list to zacząłeś grzebać w majtkach.
      Bo w liście było napisane pogrzeb w szczecinie.
    • Gość: adas Re: Bezrobotny jak intruz IP: *.union01.nj.comcast.net 08.07.04, 02:58
      Od kiedy pamietam postac niejakiego Panka ktory zawsze twierdzil ze wszystko
      zlo na swiecie jest przez bezrobotnych.Teraz mieszkam w USA.Tutaj bezrobotny
      rejestruje i sprawdza sie telefonicznie lub przez internet, a zasilek w postaci
      czeku otrzymuje poczta. Wstyd panie Panek!
      • Gość: Olśniony Re: Panek i wieśniary out!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 15:07
        Zgadzam się ,Panek do zwolnienia, ten facet zajmuje się wyłącznie własną
        d.... ,a organizacyjnie :zero. Acha jescze jedno: powywalać te wszystkie niunie
        z podrzeszowskich wioch, to właśnie one najbardzej lekceważąco odnoszą się do
        bezrobotnych! Dla mało rozgarniętych dodam, że Panek to wieśniak (mentalny) z
        Przybyszówki. Pozdro
        • Gość: Seb Re: Panek i wieśniary out!!!! IP: *.wist.com.pl 09.07.04, 00:20
          "Olśniony" u Ciebie chyba ciemnota zapanowała. Nie używaj słów stosowanych w
          potocznym języku,których znaczenia nie znasz!!!
          Dla Twojego info - wieśniara lub wieśniak to nie musi być człowiek pochodzący
          ze wsi, tylko pod to pojęcie możan "zakwalifikować" takiego człowieczka jak Ty,
          który innych obraża i którego zachowanie wykracza poza normy społeczne.
          Poza tym skoro dalej tkwisz przy swojej tezie, to na pewno w Twojej rodzince
          mamusia albo tatuś pochodzi ze wsi. I co, śmiesz ich nazwać wieśniakami!!??
          Oj gdyby to mamusia przeczytała co Ty tu napisałeś...
          • Gość: Olśniony Re: Panek i wieśniary out!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 11:59
            Człowieku na twoim IP pisze :wist.com.pl czyli co? Tyczyn, Chmielnik lub
            okolice, Seb to ty wieśniak jesteś ! A co do Panka ,sprawdż sobie w słowniku co
            znaczy słowo "mentalny" i mogę cię zapewnić ,że doskonale znam znaczenie słów
            króre używam, natomiast ty niekoniecznie wiesz co znaczą słowa nie z potocznej
            mowy doliny strugu. Co do moich wiejskich korzeni to trafiłeś kulą w płot,
            ostatnią wieśniaczką w mojej rodzinie była prababka ze strony matki ze strony
            ojca był to chyba Piast Kołodziej :-)))
            • Gość: Seb Re: Panek i wieśniary out!!!! IP: *.wist.com.pl 10.07.04, 11:38
              Widzę Olsniony, że dalej nie wiesz co to znaczy wieśniak :-( Szkoda !! Przy
              okazji gratuluje - przynajmniej w informatyce jestes dobry. Masz rację pochodzę
              z jednej z podrzeszowskich wsi - i wiesz co? Naprawdę sie tego nie wstydzę, bo
              nie ma czego. A dla Twojego info, inteligencja obecnie przenosi się na wieś.
              Może i Ty się skusisz? Może kiedyś zmienisz zdanie na niektóre tematy!
              Powodzenia w dalszym życiu!
              • Gość: Olśniony Re: Panek i wieśniary out!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 12:39
                Zacytuję słownik języka polskiego:"wieśniak - (przestarzale); chłop,rolnik. w
                moim info chodziło o coś bardziej ogólnego. W wyniku migracji zarobkowej
                ludności wiejskiej do miast nastąpiło przeszczepienie na grunt miejski
                stosunków i zachowań charakterystycznych dla wsi. Mam tu na myśli takie cechy
                jak bezinteresowna zawiść ( niech i jemu krowa zdechnie),czy zbyt daleko
                posunięte poczucie własności (mojego nie rusz). Do tego dochodzi całkowicie
                nieuzasadniona duma z awansu społecznego po przeniesieniu do miasta ( teraz to
                ja jestem PANI Z MIASTA cyt.)
                Co do wzmiankowanego przez ciebie przenoszenia się inteligencji na wieś - tak
                to prawda , tylko zwróć uwagę jak wysokimi murami odcina się ta "elita" od
                swoich nowych sąsiadów ! Ci ludzie żyją we włanym świecie i unikają kontaktów
                ze swoimi nowymi sąsiadami ,no może poza zdawkowym "dzień dobry".
                • Gość: Seb Re: Panek i wieśniary out!!!! IP: *.wist.com.pl 12.07.04, 13:01
                  jesli chodzi o "nieuzasadnioną dumę z awansu społecznego po przeniesieniu do
                  miasta" to masz tu rację, jest ona nieuzasadniona. Moze kiedyś przeniesienie do
                  miasta było czymś w rodzaju wspięcia się na szczyt awansu, ale tak już teraz
                  nie jest.
                  Z drugiej strony poruszyłeś bardzo ciekawy temat odcinania się tej "elity" od
                  reszty mieszkanców wsi. Moim zdaniem ta tzw. "elita" źle robi odcinając się,a
                  tym samym nie pokazuje do końca swojej inteligencji - jaką powiedzmy na to, że
                  posiada. Ponieważ inteligentny człowiek potrafi z każdym rozmawiać, nie tylko z
                  tym który posiada wyższe wykształcenie. Oczywiście są wyjątki.
                  Z drugiej strony szkoda, że niektórzy z "elity" tak odcinają się, może a nuż
                  coś by pozytywnego wnieśli w ten piękny sielankowy obraz naszej wsi.
                  • Gość: Olśniony Re: Panek out!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 14:06
                    Patrzę na to drzewko naszej dyskusji i dochodzę do wniosku,że dyskutując o
                    wieśniactwie i wieśniakach, zepchnęliśmy dyskusję o traktowaniu bezrobotnych na
                    boczny tor. Dlatego proponuję nowe kompromisowe hasło: Panek out! -a następca i
                    tak zrobi porządek z urzędasami. Mam nadzieję, że nie będzie to zmiana na
                    gorsze.Czego sobie i innym życzę.
                    • Gość: Seb Re: Panek out!!!! IP: *.wist.com.pl 12.07.04, 19:44
                      Cóż mam nadzieję, że to drzewko zmieniło chociaz trochę Twoje poglądy na temat
                      wsi.I że ta dyskusja nie była przykra dla żadnej ze stron.
                      A jeśli chodzi o nowy proponowany temat, to sorki nie mam na niego ochoty.
                      Ponieważ do Panka nic nie mam.
                      Więc życzę interesujących wywodów z innymi.
                      Powodzenia w dalszym życiu.
    • Gość: yacek Re: Bezrobotny jak intruz IP: *.enformatic.pl 08.07.04, 15:40
      To normalne, żeby się zarejestrować trzeba przyjśc o 4 rano, około południa
      powinno się wejśc do rejestracji. Chamstwo i tyle.
    • Gość: bezrobotny Re: Bezrobotny jak intruz IP: *.man.rsk.pl 08.07.04, 18:05
      Trzeba przyjąć ludzi dokupić biurek i sprawa rozwiązana,a nie trzymać miejsca
      dla swoich.
    • Gość: Animka Re: Bezrobotny jak intruz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 19:12
      Skoro jest tyle bezrobotnych chcących się zarejestrować w Urzedzie Pracy, skoro
      Pan Panek wie, że własnie wtym okresie są kolejki ze wzgledu na absolwentów,i
      wiadomo od dawna,że 31 lipca kończy się okres dla osób chcących skorzystać ze
      świadczeń przed emerytalnych ( a jak wiadomo każdy zostawia wszytstko na
      ostatnią godzine)to dlaczego nie zatrudni dodatkowych osób własnie na ten
      okres.Zjawisko to cechuje się pewną sezonowością wiec może pomyśleć i zatrudnić
      w nastepnym roku dodatakowe osoby aby usprawnic obsługe?Bezrobotni by
      skorzystali i Urząd by skorzystał i nikt by wtedy nie używał obraźliwych słów
      wobec Pana Panka i Pań z minami jak po zjedzeniu cytryny (oczywiście nie
      wszystkie są takie).
    • Gość: pracownik szary Re: Bezrobotny jak intruz IP: *.visp.energis.pl 08.07.04, 19:20
      Trudno aby PUP funkcjonował normalnie skoro jego szef pojawia się w nim rzadko
      a jego wizyty mają charakter czysto "duszpasterski" ( kogo lubi da premię, kogo
      nie lubi to obetnie, nakład pracy nie ma żadnego znaczenia) Na codzień PAN
      Panek przebywa np. na sesjach rady miasta Rzeszowa ( cholera wie po co bo nie
      ma tam niczego do załatwiania dla bezrobotnych czy urzędu)i tam zabiega o
      utrzymanie własnej pozycji. isnieje jeszcze jeden sposób na zabezpieczenie
      stołka , PAN Panek pozatrudniał w PUP rozmaitych pociotków różnych
      starostów,wójtów, prezydentów i burmistrzów niezależnie czy to SLD czy LPR.
      Większość urzędników chodzi do pracy tylko dfla tego że jest takie bezrobocie
      bo płace szeregowych pracowników niewiele odbiegają od zasiłku dla bezrobotnych
      (800-900 zł na rękę) ostatnia podwyżka 2 lata temu. Może wreszcie bunt
      bezrobotnych spowoduje ,że decydenci się ockną i wymienią prawie całą kadrę
      kierowniczą w tym bagnie
    • Gość: AntyLepper Re: Bezrobotny jak intruz IP: *.wist.com.pl 09.07.04, 00:03
      Niunia dziecko drogie, To Ty chyba nie wiesz co się działo w PRL-u. Przecież
      wtedy nikt nie rejestrował się na bezrobocie i wierz mi takich Urzędów nie było
      jak PUP Rzeszów - było jeszcze gorzej. A tak w ogóle - Ty wiesz chociaż kiedy
      skończył się PRL? Bo chyba nie :-P
      Z drugiej strony dzięki Ci za to, że poinformowałeś o istnieniu specjalnych
      automatów. Chociaż idąc na spacerek możnaby przegapić kolejkę - a potem kto by
      Ciebie wpuścił do kolejki?
    • Gość: ja Re: Bezrobotny jak intruz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 01:55
      Witam. Ja szukam pracowników z umiejętnością spawania metodą tig.
      stalstyl@interia.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka