Dodaj do ulubionych

Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o e...

04.01.13, 12:37
Panie Jaworski - kiedy zajmie się pan czymś co przyniesie jakąkolwiek korzyść dla społeczeństwa - poza czepialstwem i poprawianiem kazdego co ma coś do powiedzenia nie wniósł pan NIC do naszego zycia w zamian za senatorską pensję ...to takze moralnie naganne takie żerowanie na podatnikach - oczywiśce nie liczę wieszania banerów na 3 maja bo tego chyba nie zrobił pan w imienu narodu tylko swoim samym.Mam takze nadzieję ze wskutek mizernych a raczej żadnych efektów pańskiej działalnosci politycznej jest to ostatnia kadencja i nie będzie pan juz startował w następnych wyborach zajmując się jakąś działalnoscią zarobkową - łączę pozdrowienia ...będący za uzasadnioną eutanazją
Obserwuj wątek
    • res61 Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o e... 04.01.13, 12:49
      Ociepliło się i Jaworski przemówił. Pewnie obudził się ze snu zimowego na pogrzeb Tokarczuka.
    • e_w_a_21 Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o e... 04.01.13, 13:08
      hi katole i inne POiPISy. Wiem, że to co piszę zawsze Was nakręca więc słuchajcie. Szczególnie ty panie Jaworski. Eutanazja nie dotyczy KACZEK, więc spokojnie, nikt im krzywdy nie chce zrobić. KACZKI są ubijane. Będzie nowy transparent na 3-Maja o treści " Stop owsiakowej eutanazji "?. Jeżeli tak to proszę go zdjąć w terminie.
      • Gość: tiaa! My lemingi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 05:45
        Domagamy się eutanazji a nasze ścierwa niech zapuszkują na psie konserwy (żeby było ekologicznie )
        • wielki_walec_drogowy Re: My lemingi... 07.01.13, 10:36
          Ja, walec, nie domagam się eutanazji, tylko prawa do niej.
    • tijgertje Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o 04.01.13, 13:41
      Taaa, politycy sie swiecie oburzaja, listy pisza, ale co poza tym robia, zeby w Polsce zapewnic godne zycie (i umieranie) starym, chorym i niepelnosprawnym? Oczywiscie, ze eutanacja to temat kontrowersyjny, ale wywiadu z Owsiakiem nie widzialam i nie czytalam, poza cytowanym fragmentem. Przeciez on nie mowi wprost, ze jest za eutanacja. Ja nie jestem, ale zdaje sibie sprawe, ze czasem czlowiek stary, chory i samotny w smierci moze widziec jedyne rozwiazanie problemow. Bo kto mu pomoze zyc, jesli politycy maja duuuuzo waznieeeeejsze `problemy` ?
    • Gość: 1984 Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.rz.izeto.pl 04.01.13, 13:58
      Myślę, że Pan senator Jaworski mógłby zabłysnąć upominając cześć swoich współwyznawców np. w kwestii nie tak dawnych życzeń "długiego i spokojnego życia" jakie spotkały masowo Macieja Stuhra w związku z jego rolą w "Pokłosiu".
      • lechowski51 Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o 04.01.13, 16:07
        POstępowe błazny kroczące wraz z Owsiakiem ku lepszemu wspaniałemu swiatu wypróbujcie tą pełna miłości i miłosierdzia maszyne na swoich rodzicach lub babciach.Tutaj macie namiary na POdobnych mordercow jak wy...

Prosta maszyna do samobójstw i eutanazji
        Dr Roger Kusch, niemiecki polityk i prawnik, zaprezentował pierwszą w Europie
        maszynę do dokonywania samobójstw, reklamowaną przez twórcę jako "akt miłości
        chrześcijańskiej".
        Pomalowana na zielono, wielkości pudełka od butów maszyna, zaprojektowana
        została jako proste urządzenie, które po spełnieniu swojej funkcji, będzie mogło
        być wypożyczone innej osobie. "Naciśnij jeden przycisk i po kilku sekundach
        nadejdzie śmierć" - dr Kusch tłumaczy prostotę działania maszyny. Zasada
        rzeczywiście jest prosta: po włączeniu urządzenia i naciśnięciu przycisku, igłą
        wbitą w żylę delikwenta wprowadzony jest śmiertelny chlorek potasu, związek
        używany do przeprowadzania wyroków śmierci np. w amerykańskich więzieniach.

Celem zaprezentowania maszyny przez dr. Kuscha - szefa "towarzystwa
        wspierającego samobójstwa", byłego prokuratora, członka CDU i parlamentarzystę
        regionu Hamburga - jest w rzeczywistości wywołanie dyskusji nad eutanazją i
        obejście obowiązujących przepisów jej zakazujących. "Według obowiązującego prawa
        chora osoba może sama podjąć decyzję [o uśmierceniu], zatem wypożyczanie takiej
        maszyny nie jest sprzeczne z prawem, tak samo jak nie jest sprzeczne podanie
        jest noża czy żyletki" - wyjaśnia prawnik Gerhard Strate, i dodaje: "Karze
        podlega tylko ten, kto nadusiłby przycisk na prośbę chorej osoby."

Dr Kusch zapowiedział, że będzie uczestniczył w pierwszym użyciu tej pierwszej w
        Europie maszyny.

Po raz pierwszy podobną maszynę zaprezentował 10 lat temu doktor medycyny Philip
        Nitschke z Australii - znany i nagradzany "humanista", założyciel
        pro-eutanazyjnej organizacji Exit.
        • Gość: 1984 Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.rz.izeto.pl 04.01.13, 17:24
          > POstępowe błazny kroczące wraz z Owsiakiem ku lepszemu wspaniałemu swiatu wypró
          > bujcie tą pełna miłości i miłosierdzia maszyne na swoich rodzicach lub babciach
          > .Tutaj macie namiary na POdobnych mordercow jak wy..

Powaliło Cię z Nowym Rokiem, czy jeszcze nie wytrzeźwiałeś?
        • Gość: Kopiujiwklej Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.rzeszow.hypnet.pl 05.01.13, 00:33
          Bibuła, Pardon i Potas. A już myślałem, ze sam to wybadałeś? Zawsze byłem optymistą!
          • Gość: Umieraćgodnie Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.rzeszow.hypnet.pl 05.01.13, 00:39
            Całkowicie zgadzam sie z Jerzym Owsiakiem, że "eutanazja to pomoc starszym w cierpieniach". Nie tylko starszym, lecz również chorym, którzy chcą umrzeć godnie i świadomie.
            • Gość: gx, Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.13, 12:23
              oczywiście, tak samo jak niektóre chore noworodki skazane w przyszłości na kalectwo( a które ratuje owsiak) także należy poddać eutanazji.
    • Gość: ds16 Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: 91.225.135.* 04.01.13, 16:28
      a co Stuhr myśli o eutanazji?

A kogo to obchodzi Dorcia ? Chwilę mnie nie było, ale widzę, że u Ciebie z Nowym Rokiem nic nowego :)))))))

Stuhr młodszy - aktor świetny, co do przywołanego tu "Pokłosia",a raczej agresywnej reakcji cząstki społeczności na tenże film to w mojej ocenie najwspanialsze uderzenie w stół z nożycami ostatniego pięciolecia w sferze ideologicznej tego kraju. Świetny film, a rola Ireneusza Czopa w tymże wprost domaga się uhonorowania...
    • Gość: Boi się o siebie ! Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.01.13, 16:56
      Może pan Jaworski odpowie na pytanie:jak to zrobi,żeby ktokolwiek z radością podejmował się takiej opieki?Owszem,na początku jest motyw finansowy,ale tylko dla tych,którzy naprawdę nie mają za co żyć.Najczęsciej jednak są to sytuacje,gdzie chory już dawno czuje się zbędny,przeszkadzajacy itp.I może właśnie takie przyzwolenie byłoby dla tych wszystkich "opiekunów"prawdziwą konfrontacją ze swoimi skrywanymi dążeniami skrócenia swojej "ofiarności",czy inaczej"miłosierdzia".
      Po g...o człowiekowi wegetacja w upodleniu!Ci,co się nazywają opiekunami robią to wyłacznie dla kasy,albo ze zwykłego strachu przed oskarżeniem o morderstwo.I jak dotąd,żadna wiara tego nie zmieniła.
      Ale może Owsiak.Bo zamiast nauczać,nazywa rzeczy po imieniu.
    • crimen Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o 04.01.13, 16:56
      Jaworski tradycyjnie udowadnia, że bez rozumu można żyć.
      • lechowski51 Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o 04.01.13, 17:06
        Lewactwo zmienia symbole i sztandary.Idee natomiast sa dla was ciagle te same!

W drugim rozwój eugeniki w nazistowskich Niemczech. W narodowosocjalistycznych Niemczech istniał cały system mający na celu sterylizacje osób uznanych za śmieci rasowe (chorych, niepełnosprawnych, ubogich, politycznie niepoprawnych). Lekarze, pielęgniarki, kierownicy ośrodków zdrowia i pomocy socjalnej, szkoły, policja oraz komórki NSDAP, musieli występować do sądów do spraw zdrowia rasowego z wnioskami o sterylizacje. Ofiarami sterylizacji padło w Niemczech 400.000 osób, dzieci i dorosłych, kobiet i mężczyzn Kilka tysięcy z nich zmarło w wyniku zabiegów sterylizacji. Pomimo że naziści starali się przeprowadzić akcje w tajemnicy, przeciw barbarzyńskim praktykom protestował kościół katolicki.
        jan.bodakowski.salon24.pl/441525,eugenika-i-eutanazja-doswiadczenia-hitlerowskie
        • crimen Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o 04.01.13, 17:56
          No to przypomnijcie mi kuriewny Lechowski kiedy to Pius XII ośmielił się chocby ciuchutko pisnąć w proteście przeciwko nazistowskim praktykom? Za to po wojnie wyjątkowo gorliwie zajął się pomocą w uniknięciu odpowiedzialności za zbrodnie dla niemieckich zbrodniarzy wojennych, więc chyba nie miał im za złe paragrafów rasowych. Kosciół Katolicki, to jedna z najbardziej zbrodniczych organizacji w historii świata, dysponująca 2000 lat doświadczenia. Czerwoni przy nich, to uczniaki.
      • Gość: niewierząca Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.01.13, 17:19
        Nie tylko on.Tak wciska ludziom zasady moralności koścół.Normalni ludzie wiedzą,ile to wszystko,co kościelne/a więc nakazane i oparte na strachu przed karą/ jest warte.
        Ale własnie katolicy,jak widzimy,maja najmnie wiary w dobro zwykłych ludzi.
        Nie żałuję ich ani trochę.
        • yanan2 Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o 04.01.13, 17:36
          "Katolicy"mają póki co jedną cechę wspólną.Należy unikać i omijać szerokim łukiem.Wtedy jest szansa na normalność.Inaczej puszczą w skarpetkach lub w inny sposób zaszkodzą.Tak po prostu.Pójdzie do usznej,odpuszczą i z niedzieli na poniedziałek znowu można wszystko od początku.Ostatecznie znowu pójdą do usznej,klecha ma czerwony telefon do Pana Boga,pewne jest że zada nigdy nie zadośćuczynioną czy tam odprawioną pokutę i można już od wtorku powiedzmy zaczynac wszystko od nowa.To nawet nie katolicy.To rydzomochery!

A wracając do tematu.większego wstydu na całą Polskę no to nie ma.I pomyślec.Jakby nie kaplicfzka z boiskiem ,no to pewno Ferenc by nas "reprezentował".A tu masz.Nie dość,że tak usłużny,pracuje za dywanik dla eminencji,no to nawet do niego pewno nie dotarło,że przegrał na włacne życzenie.Nawet pazerny prałat nie
          pomógł.Qrna!Teraz wstyd dla tych co głosowali na "sarmatę" kościelnego z wąsami.Ale ta opcja i tak niczego nie rozumie.Ja pierdziele.Ale wtopa!!!
          • lechowski51 Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o 04.01.13, 17:45
            Michnikowa załgana szmata jak zwykle manipuluje a nie informuje.To nie Jaworski apeluje a politycy apeluja do Owsiaka.Wsród nich jest również polityk Partii Miłosci Jacek Żalek.
            www.wprost.pl/ar/382807/Politycy-apeluja-do-Owsiaka-o-wycofanie-slow-o-eutanazji/
      • jael53 Re: Roszczeniowość wobec cierpienia 04.01.13, 23:25
        Wszyscy, którzy odmawiają bliźniemu swemu prawa do decydowania o własnym życiu, najzwyczajniej w świecie zgłaszają wobec cierpiących roszczenie - aby dla ich komfortu to cierpienie znosili. Bagatela: narzucać cierpiącym obowiązek heroizmu, ponad ich głowami... bo przecież ich się nie dopuszcza do głosu, ale uzuirpuje sobie prawo wypowiadania się w ich imieniu: że gdy mówią o chęci zakończenia swoich cierpień, to :w rzeczywistości" mówią o czym innym.

Osobiście nade wszystko bałabym się wpaść na koniec życia w łapki "zawodowców od miłosierdzia".
    • Gość: 1984 Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.rz.izeto.pl 04.01.13, 17:39
      To tylko przykład, że naukę moralności powinno zaczynać się od własnego podwórka.
      Nic więcej.
    • mundi555cras Owsiak, ręce precz od naszych 04.01.13, 17:52
      babć i dziadków! Morduj swoją teściową ale nie zachęcaj innych ty świrze
    • Gość: sdf Re: Jaworski napisz komu ty pomogłeś!!! IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 04.01.13, 22:07
      Pieprzyć jak poparzony to każdy może. Stary jesteś a zielone pojęcie o życiu i cierpieniu ... na naszym garnuszku filozofie jesteś
      • Gość: konrad Re: Jaworski napisz komu ty pomogłeś!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 22:15
        Mnie Jurek zaimponował swoją konsekwencją.
        Eutanazja jest bowiem twórczym przedłużeniem hasła róbta co chceta.
        • lechowski51 Re: Jaworski napisz komu ty pomogłeś!!! 05.01.13, 17:55
          Co roku dawałem zmarzniętym po kosciołem dzieciakom parę złotych do puszki.W tym roku dam Rumunce,ktora co niedziele żebrze pod moim kościołem.Cywilizacje śmierci niech wspierają lewackie oszołomy.
          • Gość: ds16 Re: Jaworski napisz komu ty pomogłeś!!! IP: 91.225.135.* 05.01.13, 20:03
            Uczestnictwo w dobroczynnej akcji WOŚP było zawsze dobrowolnym i o ile mi wiadomo nic w tej kwestii się nie zmienia... absurdalne deklaracje jak ta powyższa autorstwa Doroty Lechowski51 może i by mnie przerażały, gdybym nie był Polakiem i katolikiem w Polsce...

Dodatkowo żałosność wpisu naszej forumowej kabareciarki przywiała mi na powrót pewne dwie reminiscencje...

Pierwszą, nie tak starą nawet dotyczącą pewnego najwyżej postawionego urzędnika w państwie, który miał honor jako pierwszy w dziejach świata "polec" w głośnej katastrofie lotniczej, który to ubiegając się o zaszczyt bycia obywatelem numer 1 w kraju, podpuszczony przez dziennikarzy wdał się w jego mniemaniu chwalebną(!!) licytację ile to regularnie i nominalnie(sic!) wręcza potrzebującym na ulicy... tym "moralnym" faktem przesądził definitywnie o zmianie moich zapatrywań na zbliżające się głosowanie, by nie rzec, że spalił się w moich oczach jako człek o pewnej dozie inteligencji i poczucia honoru.

Drugie wspomnienie jest starsze i zabawniejsze, ale nie straciło jak widzę nic a nic na uniwersalności przekazu :))) Sama końcówka podstawówki, lekcje religii z księdzem P. poświęcone "bezeceństwom i zgorszeniu" szerzonemu przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy pod batutą Owsiaka, czy "cywilizacja śmierci" była już wtedy w modzie nie pomnę, ale pamiętam, że jako dzieciaki mieliśmy z naszego przygłupa w sutannie dobrą zlewkę :)))
            Klasę mistrzowską nasz średniej czci godny ksiądz P. potwierdził zresztą i wkrótce awansując na zasłużone probostwo pewnej poddębickiej parafii, gdzie rychło dał się poznać z przebojowości poglądów(kuzynostwo miało tę przyjemność... :))) ) z tym, że rychło ...zaswędziało go w kroczu i cóż... w ramach tradycją uświęconej "pokuty" zaginął gdzieś niebawem na nowej, do strzyżenia gotowej, nieuświadomionej placówce w beskidzkich odmętach, gdzie pewnie nadal duszpasterzy swą teorią o Owsiakowym wszechogarniającym zgorszeniu dla świata... :)))

"Kiedy zaś ty dajesz jałmużnę, niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa."

p.s.
            A za "Rumunkę" to Dorcia, gdybym miał takowy zasięg to zaręczam Ci, że ręki czy nogi, bym względem Ciebie o Maso Ciemna nie wstrzymywał. Ot alergia na polski, zakompleksiony ciemnogród. Nieuleczalne.
          • Gość: Rumunka "pod moim kościołe" IP: *.rzeszow.hypnet.pl 05.01.13, 23:52
            Czy jesteś pewien, że powinieneś o tym pisać? I na pewno dasz, czy może tylko chcesz nam zaimponować?
            • Gość: Rumunka Re: "pod moim kościołem" IP: *.rzeszow.hypnet.pl 05.01.13, 23:55
              Poprawka dotycz tematu. Dalej bez zmian:
              Czy jesteś pewien, że powinieneś o tym pisać? I na pewno dasz, czy może tylko chcesz nam zaimponować?
              • lechowski51 Re: "pod moim kościołem" 06.01.13, 13:14
                Katodebile tym sie rożnia od wszelkiego rodzaju lewactwa,ze dają a nie mowia.że dadzą.Katodebile tym sie roznia od postepowcow,że pomagaja codziennie a nie traktuja tego jako jednodniowa akcję.Katodebile w ramach niesienia pomocy potrzebujacym pobudowali na całym swiecie szpitale,szkoły,żłobki,sierocińce itd a lewactwo i postępowcy kliniki aborcyjne,miejsca zabijania ludzi w ramach eutanazji,sex shopy,domy publiczne....
                • Gość: sxcv Re: "pod moim kościołem" IP: *.net.stream.pl 06.01.13, 20:15
                  DLACZEGO NIE DAJĘ OWSIAKOWI PIENIĘDZY

Pieniądze z WOŚP nie trafiają do chorych dzieci, tylko do „chorych” czyli niedofinansowanych instytucji publicznych, jakimi są szpitale. Działalność charytatywna powinna z definicji trafiać do osób (Caritas = miłosierdzie można okazywać osobom, a nie instytucjom)

WOŚP nie pomaga chorym dzieciom, tylko uzupełnia braki wyposażenia szpitali, odciążając w ten sposób budżet państwa z ustawowego obowiązku zapewnienia opieki zdrowotnej swoim obywatelom z zebranych podatków. Wrzucając pieniądze do puszki płacę podatek drugi raz.

Owsiak tylko za część zebranych pieniędzy (ok. 50%) kupuje sprzęt dla szpitali. Reszta idzie na koszty obsługi imprez i koszty własne fundacji. Można to sprawdzić w sprawozdaniu finansowym fundacji dostępnym w internecie. Nie wszyscy artyści grają za darmo, niektórzy pobierają spore gaże. Fundacja wydaje milionowe kwoty na własną siedzibę, nowe samochody, sprzęt studyjny, tzw. „działania propagatorskie”, etaty pracowników itp.

Zgodnie ze statutem fundacji WOŚP, tylko pieniądze z działalności gospodarczej fundacja musi wydać na cele statutowe, czyli ochronę zdrowia. Natomiast pieniądze uzyskane ze zbiórek publicznych, aukcji, darowizn, imprez może legalnie wydać na dowolny cel.

Fundacja WOŚP jest 100% udziałowcem spółki „Złoty Melon”, a J. Owsiak jej prezesem. Spółka w przeciwieństwie do fundacji nie musi ujawniać sprawozdania finansowego. Po co istnieje i dlaczego jest ściśle powiązana z WOŚP?

Zebrane pieniądze Owsiak przetrzymuje do jesieni danego roku obrachunkowego na lokatach, a z odsetek (kilka milionów zł), jak twierdzi, organizowany jest Przystanek Woodstock. Nie chcę, aby z moich datków, a nawet odsetek od nich była finansowana impreza pod hasłem „róbta co chceta”, na której nie obowiązują żadne zasady moralne, a nieletnia młodzież używa narkotyków i alkoholu. Na każdym Przystanku Woodstock promowana jest sekta Hare Kriszna (ma stałą „wioskę”). Jak wygląda ta impreza można zobaczyć wpisując w YT: Przystanek Woodstock (thanks to www.ojciec-dyrektor.de)

Koszty obsługi WOŚP są bardzo wysokie. Część Owsiak pokrywa z zebranych pieniędzy poważnie uszczuplając kwotę przeznaczoną na zakup sprzętu. Resztę pokrywają np. budżety telewizji publicznej (czas antenowy), budżety miast (en. elektryczna, ochrona policji i straży miejskiej itp.), budżet Obrony Narodowej (np. przelot Owsiaka samolotem F16 w 2010r.) To wszystko są pieniądze z naszych podatków.

Sprzęt dla szpitali kupowany jest bez przetargów, a szpital nie ma wpływu na wybór firmy i negocjację umowy kupna. Sprzęt często stoi nierozpakowany, bo materiały eksploatacyjne do urządzeń są zbyt drogie, lub szpital nie ma pieniędzy na dodatkowy etat dla osoby obsługującej. Są poważne wątpliwości, na jakiej zasadzie wybierane są firmy od których WOŚP kupuje sprzęt.

WOŚP nie jest apolityczna. Przy okazji tej imprezy promują się politycy (szczególnie jednej o

Caritas zbiera rocznie wielokrotnie większą kwotę bez rozgłosu i wydawania publicznych pieniędzy, a pieniądze trafiają do konkretnych potrzebujących osób.

Owsiak otwarcie promuje eutanazję „Osobiście dopuszczam taki sposób pomocy, bo ja to tak rozumiem - eutanazja to dla mnie pomoc starszym w cierpieniach” - to jego wypowiedź dla „Dziennika”.
                  • Gość: PopieramWOŚP Re: "pod moim kościołem" IP: *.rzeszow.hypnet.pl 06.01.13, 21:29
                    Na hasło "Dlaczego nie daję Owsiakowi pieniędzy" wyszukiwarka wyrzuciła ok. 10 źródeł. Może i uwierzyłbym w szczerość Twoich intencji, gdyby nie następujący passus: "Caritas zbiera rocznie wielokrotnie większą kwotę bez rozgłosu i wydawania publicznych pieniędzy, a pieniądze trafiają do konkretnych potrzebujących osób." Ujawnia bardzo wyraźnie, jak sądzę, intencje autora i cytującego oraz Wasze ideowo-religijne sympatie. Przedobrzyliście! Jak zwykle.
                    Ja, oczywiście, daję Owsiakowi pieniądze. Uważam bowiem, że pomoc potrzebującym jest moralnym obowiązkiem każdego człowieka, niezależnie od wyznania jakie reprezentuje!
                  • jasioplo mało wiesz ... 06.01.13, 21:48
                    >>>Reszta idzie na koszty obsługi imprez i koszty własne fundacji. Można to sprawdzić w sprawozdaniu finansowym fundacji dostępnym w internecie. Nie wszyscy artyści grają za darmo, niektórzy pobierają spore gaże.
                    - 99% "imprez-koncertów" w niedzielę WOŚP-u nie są wcale organizowane przez Fundację, w Rzeszowie od wielu lat robi to najczęściej "miasto" wspólnie z TVRz
                    - odnośnie kosztów - tak jak Owsiak sam mówił publicznie - cała technika, organizacja dostaje normalne pieniądze - w końcu to ich praca.
                    Wielokrotnie wyrażał się On ze sprzeciwem odnośnie płacenia "gwiazdom" honorarium, ale z uwagi na to co wcześniej napisałem, że te koncert odbywają się poza strukturami fundacji nie jest On w stanie tego wszystkiego skontrolować ...
                • Gość: Rumunka Re: "pod moim kościołem" IP: *.rzeszow.hypnet.pl 06.01.13, 21:41
                  Jesteś niesamowity. Piszesz bowiem (pisownia zachowana):
                  "Katodebile (to Twoje wyrażenie) tym sie rożnia od wszelkiego rodzaju lewactwa,ze dają a nie mowia.że dadzą."
                  Pewnie zapomniałeś, że nieco wcześniej napisałeś:
                  "W tym roku dam Rumunce,ktora co niedziele żebrze pod moim kościołem."
                  Jak jeszcze nie dałeś to się nie martw, masz jeszcze 360 dni!
    • mata_kari Politycy apelują do Owsiaka: "Wycofaj słowa o e... 07.01.13, 09:13
      WOŚP obowiązkowy nie jest. A każdy, kto tak strasznie krytykuje Owsiaka i to, że namawia ludzi, żeby wrzucili CO ŁASKA, powinien iść i zobaczyć ile sprzętu jest na dziecięcych oddziałach szpitalnych od WOŚP. I nich popyta np. ile dzieci ma pompmy insulinowe dzięki SPOEŁCZNEJ I DOBROWOLNEJ zbiórce ( WOŚP wysyła dzieciom po dwie sztuki). Ludzie, co Wam to przeszkadza?????
    • Gość: ciekawy Re: Jaworski apeluje do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 10:31
      znazczy się że owsiak w ramach chrześcijańskiej miłości, będzie zbierał na aparaciki do eutanazji dla starszych ludzi?
    • wielki_walec_drogowy Politycy apelują do Owsiaka: "Wycofaj słowa o e... 07.01.13, 10:52
      Chceta się dołżyć, to się dołóżta.
      Chceta się nie dołożyć, to się nie dokładajta.

Tak, czy tak - róbta co chceta ;)
      • lechowski51 Re: Politycy apelują do Owsiaka: "Wycofaj słowa o 07.01.13, 17:10
        ktos tam pisze;
        Ja, oczywiście, daję Owsiakowi pieniądze. Uważam bowiem, że pomoc potrzebującym jest moralnym obowiązkiem każdego człowieka, niezależnie od wyznania jakie reprezentuje!

Heroiczne i odkrywcze!
        • Gość: Jajco Re: Politycy apelują do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.net.stream.pl 07.01.13, 19:51
          Owsiak, Palikot, Biedroń, Grodzki tfu Grodzka, to kandydaci na ołtarze . Wyświecenie nastąpi w 2015 roku w Telawiwie .Główny rabi Michnik z pomocnikiem zdechlakiem Urbanem dokonaja kanonizacji.
          • Gość: Amen Re: Politycy apelują do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.rzeszow.hypnet.pl 07.01.13, 22:56
            Amen!
        • Gość: Rumunka Re: Politycy apelują do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.rzeszow.hypnet.pl 07.01.13, 22:53
          "Heroiczne i odkrywcze!" (Odkrywcze, niekoniecznie, ale za to oczywiste). I prawdziwe!
          A propos, juz dałeś? Rumunce! A może nadal obiecujesz?
          • jael53 Re: Doktorat honorowy 08.01.13, 03:42
            Jerzy Owsiak otrzyma niebawem doktorat honorowy Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie. Cóż, niechętnym tej inicjatywie pozostaje zgłaszać protesty do prof. Tadeusza Gadacza, ucznia Józefa Tischnera. Tylko proszę dobrze argumenty ważyć, argumenty (powtarzam) - nie inwektywy. Bo Gadacz anonimów nie czytuje, polemistą jest ciętym, a logikiem niezłym.
        • Gość: Rumunka Re: Politycy apelują do Owsiaka: "Wycofaj słowa o IP: *.rzeszow.hypnet.pl 08.01.13, 23:30
          Jeszcze nie dał. Może da?
    • yaroslav starsze osoby obawiają się korzystać... 15.01.13, 19:22
      ja zaliczam dopiero czwartą dekadę ale też się boję korzystać z pomocy polskiej służby zdrowia w obawie o własne życie...
      • Gość: emeryt Re: starsze osoby obawiają się korzystać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 09:36
        Tero doposażą szpitale w aparature do eutanazji i bedzie po ptokach...
        • Gość: iwabradyna do wąsatego kazka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.13, 12:49
          kazek! Już niedługo tych twoich wygłupów. Jak się Zero nie dogada z jakimś PeSeLem to po senatorowaniu. Rozglądaj się za jaką uczciwą robotą.
          • Gość: emeryt Re: do wąsatego kazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 12:57
            nie martw sie o Kazka, jak wszystkim popapranym i penisogłowym kmuchom owsik załatwi eutanazje to wtedy będzie popyt na wąsatych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka