Dodaj do ulubionych

Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryzow...

10.01.13, 23:51
Czy Pan Polko ma jakieś udokumentowane, realne zasługi (poza ciągłym lansowaniem się w mediach)?
Obserwuj wątek
    • sir_luksik Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryzow... 10.01.13, 23:52
      Gen. Polko ma całkowitą rację!! W cywilizowanym kraju taka akcja trwałaby max 30min. Koleś nie ma zakładników tylko siedzi sobie z dziewczyną i pewnie oglądają "negocjatora" z K. Spacey. Policja powinna wyłączyć prąd i odciąć gaz (gdyby mu przyszedł pomysł wysadzenia siebie i połowy bloku) granaty z gazem przez okna (to raptem 3 piętro zwykłego bloku a nie jakiś sejf z szybami pancernymi) następnie wyważenie drzwi i skucie pacjenta. Dobrze zaplanowana akcja nie trwałaby nawet 5min. A tak mamy od rana szopkę z mordercą de facto bez zakładników a nasza policja chce negocjacji? Co tam jest do negocjowania?? Podstawcie mu jeszcze samolot... masakra... koleś pewnie spokojnie pójdzie spać zaraz a oni będą czekali na negocjacje
      • calli Polko to jest zwykły jankeski przydupas.. 11.01.13, 00:04
        ..który ma hamburgera zamiast mózgu.

Ja wiem, że on najchętniej wysadziłby w powietrze cały budynek nie licząc się z ofiarami cywilnymi, ale na szczęście jest on już tylko emerytem (niestety za nasze podatki) i popierdółką tłustego Sekielskiego na zlecenie walczącej o większy budżet bezpieki.
      • rydzyk_fizyk Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:08
        A teraz przestań fantazjować i przypomnij sobie ile trwało oblężenie islamskiego zamachowca we Francji.
        • Gość: Krzysiek Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.internetdsl.tpnet.pl.200.13.83.in-addr.arpa 11.01.13, 00:16
          Ludzie to nie zamachowiec z bombą atomową, tylko zwykły bandzior z panienką, który nawet nie chce rozmawiać z policją.Jakie negocjacje prowadzi policja z gościem, który z nimi nie rozmawia? Może chłopaki chcą go wziąć głodem ale to może trochę potrwać, a ludzie chcą mieszkać i żyć.
          • sir_luksik Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:25
            Właśnie o tym pisałem.. to nie zamachowiec z zakładnikami tylko koleś z panienką w pokoju. Nie ma ryzyka zabicia niewinnych jeśli akcja zostanie przeprowadzona sprawnie i szybko. Inna sprawa gdyby koleś posługiwał się panną jako zakładniczką. Mówię koleś pewnie zjadł kolacje i zaraz się położy spać a te debile będą czekali aż się odezwie do negocjacji. Serio chyba chcą go głodem wziąść
            • calli Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:30
              A skąd ty synku wiesz na czym się ten typek zna a na czym nie? Poza tym, w mieszkaniu przebywa jeszcze jedna osoba, o której nie do końca wiadomo czy jest tam dobrowolnie czy jest przetrzymywana przez bandytę siłą.

Dodatkowo wiemy, że jak dotychczas w bloku na wyższych pietrach wciąż przebywają mieszkańcy, których nie udało się jeszcze ewakuować.

Co proponujesz, napalm?
              • antey Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:39
                To co próbowali Rosjanie na Dubrowce, a tu powinno być to znacznie łatwiejsze.
                Do załatwienia w godzinę przez sprawną obsadę jednej komendy + anestezjologa może na telefonie, a nie zebraną tam bezradną armię.
                • Gość: horacy Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 00:49
                  Jedna z największych masakr i wpadek antyterrorystycznych jako przykład próby z której należałoby skorzystać w Sanoku...

Lem miał rację: gdyby nie internet nie wiedzielibyśmy ilu jest idiotów dookoła

...w tym przypadku każdy to doświadczony antyterrorysta co wie jak najlepiej rozdupczyć ze trzy bloki i powiedzieć później, że inaczej się nie dało bo tylko tak można było uratować całą dzielnice.
                  • antey Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 01:01
                    Że demagogiem jesteś, to widać.
                    A teraz spróbuj merytorycznie - potrafisz ? Co jest złego czy trudnego w uśpieniu obojga i wyciągnięciu bez ryzyka dla nich, policji i postronnych ? Gdzie tu masz coś o wysadzaniu budynków ? Naprawdę, wywalenie okna i dwa grantay - hukowy i gazowy - niczego nie zniszczą.

Tu nie masz sali, otwartej przestrzeni w dużym budynku z kilkunastoma bojownikami obwieszonymi materiałem wybuchowym i tajniakami "w środku" i na zewnatrz.

A jak cytujesz intelektualistów ale bez własnego zrozumienia, to poczytaj o prawie Godwina.
                    • calli Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 01:10
                      Posłuchaj gó...arzu, życie to nie gra, w której granat gazowy usypia w 2 sekundy. Jeśli jest zabarykadowany, to będzie miał wystarczająco czasu żeby zabić obecną w mieszkaniu dziewczynę oraz siebie a policji zależy na tym, żeby i jedno a nawet drugie uratować i postawić przed sądem w innej sprawie.

I nie pyskuj mi już tu więcej, bo widzę, że jesteś niedouczonym szczeniakiem bez pojęcia o świecie, eot.
                      • Gość: antey Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 01:25
                        Mistrzu :)
                        Twoja opinia zasadniczo zwisa mi niskim kalafiorem, natomiast mogę zechcieć - ot tak, pro publico bono - podnieść nieco Twój poziom świadomości prawnej :) m.in. w zakresie używanego przez Ciebie słownictwa.
                        Póki co, nie ty, ze swoją aprobatą dla bandyterki decydujesz kto, i co powinien mówić.
                        Narazie tylko wyhalucynowałeś sobie zakładnika, i nie dopuszczasz do siebie myśli, że ktoś z uwięzionych spokojnych ludzi może potrzebować np. pilnej pomocy lekarskiej.
                        Możliwości na rozwiązanie tej sprawy jest wiele - wystarczy chcieć i umieć. Kłopot w tym, że karykatura Policji i Państwa tego nie chce i nie potrafi.
                        Żyj sobie ze swoją dziwną wizją świata i uwzięzionego w bloku superherosakomandosasmoka którego trzeba przekupić dziewicami :)
                        • calli Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 01:34
                          Pilną pomoc lekarską można dostarczyć na wyższych piętrach np. przez dach, ale już starsze czy niepełnosprawne osoby tamtędy niekoniecznie wyjdą, gimbusie.

Idź do Jarka albo do Korwina się pożal, pryszczaty lolu, że jesteś pajacem i ludzie się z ciebie w necie śmieją xD
                          • Gość: fachowiec Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.cisco.com 11.01.13, 02:58
                            "lolu" ?

odezwal sie dopiero gimbus... ROFL
                            nie pyskuj do antoy'a bo ma racje i nie masz wylacznosci zeby sie wypowiadac na forum
                            dotrzymuj jeszcze swoje "EOT" jesli wiesz w ogole co to znaczy
                            • Gość: horacy Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 03:11
                              A to się nasz fachowiec-antyterrorysta antey ucieszy, że go fachowiec od "internetowego slangu skrótów" przechrzcił na antoy'a:) Widocznie ma na to wyłączność...;)

Dotrzymuj swoje CDSPN, SRU i "KOADH" jeśli wiesz w ogóle co to znaczy:)
                    • Gość: horacy Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 01:11
                      ech Ci biedni policjanci i całe te zastępy antyterrorystów, marnują czas, przecież wszyscy którzy są wstanie szybko i sprawnie przeprowadzić akcję siedzą tu, na tym portalu...
                      Siedząc w ciepłym przed kompem wiedzą wszystko o wszystkim jak to trzeba rozegrać a te głupki policyjne stoją i marzną pod tym blokiem i nawet się tych naszych internetowych bohaterów nie zapytają o zdanie...skandal!:)
                      • Gość: antey Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 01:29
                        Od czasu pościgu za tygrysem i "Magdalenki" Policja miała coś 10 lat aby uczyć się od fachowców, niekoniecznie z forum z GW. W postaci Euro 2012 miała tez powód aby to zrobić.
                        Widać że tego nie zrobiła.
                        I jako podatnik finansujący jej utrzymanie (w odróznieniu od pisującej tutaj gimbazy, która zarzuca wszystkim pseudofachowość, nie zauwazając przy tym że sami ferują osądy do których mają jeszcze mniejsze podstawy niż Ci których obrażają) chciałbym, aby było widać efekty.
                        Efekty są takie, że mamy sceny jak z III świata. Jeżeli tak się u nas załatwia tego typu sprawy, strach pomyśleć co będzie, gdy wydarzy się u nas kryzys na miarę Entebee, Dubrowki czy Budianowska.
                        • Gość: horacy Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 01:43
                          A to z tymi osądami to do mnie było?:) Jeśli tak to jakie to osądy raczyłem ferować? Przecież ja z Tobą mój bohaterski i odważny internauto rozmawiam zgodnie z zasadami takiej rozmowy: spokojnie sobie z Tobą gaworze, żartuje sobie, w sumie zgadzam się z Tobą pisząc o tym, że to skandal, że policja jeszcze nie skorzystała z Twojej wiedzy nabytej od czasów Magdalenki i historii z tygrysem, spokojnie sobie rozmawiam, żartuje jak najdłużej utrzymując Cię przed komputerem i tylko czekam na tego specjalistę co to według zasad takiej rozmowy powinien do mojego interlokutora przyjść...ups, chyba się wygadałem, zapomnij o tym, napisz lepiej jakie konkretnie granaty wrzuciłbyś przez okna Sanockiego mieszkania?
                          • Gość: mozecie_mi_skoczyc fraszkem o "supermennach" wam dedykujem IP: *.dynamic.mnet-online.de 11.01.13, 10:43
                            razu pewnego blazen w randze dywizji generala
                            mowi do innego wojskowego konowala
                            popatrz ty moj shermanie,,co to my narobili !
                            ,,teraz wszyscy,,bendom siem bili !
                            wiec lby krotko ostrzyzone wziely armaty
                            widzial to jeden hocary,,lettko garbaty
                            mial on konika garbuska,luska byla z donalda tuska
                            wiemc armatem za,la,do,wal,,wezwal kanoniera
                            mowi,,jozek jak ty celujesz..,,ja przymierzem tera
                            8ale lettko byl wstawiony wyskaczem)
                            wzial namiar,,siem ....
                            i,,co siem stalo?,,z pewnym sraczem?
                            sracz ten stworzyl ukrainski zyd "momdry" jak trzy shermanny
                            goowno pryska dookola,,kazdy ubabrany
                            a oskary rozdajom,,filmowe akademiki,,bendom
                            siem amizowaly,bendom kadzily,,bendom skurczybyki
                            mnie probowaly przekonac,,do swojego sracza
                            wku...em siem jeszcze bardziej,,zderradujem generala
                            linkolna zamieniem na zastempcem pryncypala
                            jednego amerykanskiego prymitywa ,(,ja siem nie bojem
                            z glupami siem nie zadajem,,,,)
                            po co mi alternatywa !

mam nadzieje,ze zrozumieliscie prymitywy,,ten dyskretny urok tej fraszki,,,
                            film swoje,,a rzeczywistosc,,zupelnie inaczej wyglada !
                            a jak wam sie nudzi,to wlozcie sobie palec w doope,,i powachajcie go sobie !
              • sir_luksik Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:41
                Nie jesteś moim ojcem żebyś do mnie "synku" pisał. Masz rację nie wiem na czym koleś się zna i jaki arsenał tam posiada. Od rana jednak słucham i oglądam w tv nieudolną akcje policji. O ile mi wiadomo (z tv i radia) koleś nie trzyma dziewczyny jako zakładniczki i sam nie ma żądań (brak negocjacji) Gdybyś przeczytał mój pierwszy post twój napalm byś sobie mógł swoją gorącą głowę spuścić. Wystarczy odciąć prąd i odłączyć gaz (żeby się właśnie nie wysadził i aby nie ucierpieli inni) Ekipa antyterrorystyczna wrzuca granaty z gazem i szturmuje mieszkanie (od drzwi czy balkonu jak wygodniej). Dobrze zaplanowana akcja trwa max 5min i obywa się bez ofiar. Inną kwestią jest to co wie policja, a czego nie wiemy my jako postronni. Bo gdy koleś ma tam arsenał czy bombę to inna kwestia.

calli napisał:

> A skąd ty synku wiesz na czym się ten typek zna a na czym nie? Poza tym, w mies
                > zkaniu przebywa jeszcze jedna osoba, o której nie do końca wiadomo czy jest tam
                > dobrowolnie czy jest przetrzymywana przez bandytę siłą.
                >
                > Dodatkowo wiemy, że jak dotychczas w bloku na wyższych pietrach wciąż przebywaj
                > ą mieszkańcy, których nie udało się jeszcze ewakuować.
                >
                > Co proponujesz, napalm?
                • calli Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:44
                  Synku niedouczony, sprawdź sobie w słowniku co oznacza słowo 'zabarykadował' i przestań pieprzyć kocopały oraz odstaw CSa, bo głupiejesz w zastraszającym tempie.
                  • sir_luksik Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:46
                    skoro nie wnosisz nisz konstruktywnego do rozmowy... zamilcz boś głupi, niech pomyślę żeś mędrzec.

calli napisał:

> Synku niedouczony, sprawdź sobie w słowniku co oznacza słowo 'zabarykadował' i
                    > przestań pieprzyć kocopały oraz odstaw CSa, bo głupiejesz w zastraszającym temp
                    > ie.
                  • Gość: Krzysiek Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.internetdsl.tpnet.pl.200.13.83.in-addr.arpa 11.01.13, 01:48
                    Sprawdź w słowniku co to kultura osobista. Mamusia nie nauczyła?
                    Czy może u Ciebie w domu to normalne, że obrażacie każdego?

• Gość: anastazy Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.ip.netia.com.pl 11.01.13, 12:19
                    tzn co zrobił? Ustawił worki z piaskiem, czy po prostu zamknął drzwi na klucz? Jak policja nie wiedziała przez wiele godzin, że obie osoby nie żyją (ciekawe, że niby robili podsłuch, a nie słyszeli strzałów - nawet przy użyciu tłumika coś by usłyszeli - strzał, jego zapowiedź (chyba że parka komunikowała się na migi lub przez fejsa) lub konsekwencje. I co za głupota wyciągać ludziom, że krytykują ewidentnie spapraną akcję (chyba że jakiś fakt nie został upubliczniony). Nie zrobiłbym tego lepiej od policji, ale to im za to płacą, a nie mnie, więc argument z d...
              • framberg Re: No i policja spierdcIiła 11.01.13, 11:12
                Zginęła dziewczyna. Facet też.

Nic, kompletnie nić się nie udało policji prócz gigantycznego zamieszania, ewakuacji itp.
                Sokołowski, czy jak mu tam, nie ma pojęcia o swojej pracy. Lepiej zamiast się sadzić na ważniaka niech się douczy. Być może, jest współwinny śmierci dziewczyny.
                • Gość: hahaha Re: No i policja spierdcIiła IP: *.opera-mini.net 11.01.13, 17:27
                  troche smiesza mnie te dywagacje nt wchodzenia czy nie wchodzenia do mieszkania. Okazalo sie, ze kazdy Polak, procz znajomosci pilki noznej, wiedzy z zakresu lotnictwa, materialoznastwa itp. tak potrzebnych do oceny przyczyn katastrofy smolenskiej, zna sie takze na taktyce czy strategii w sytuacjach kryzysowych, do tego przy tak ograniczonym zasobie informacji. Nikt nawet nie probuje sie zastanowic, ze robia to profesjonalisci, ze nawet skok przez plot policjanta moze sie nie udac, ale to dalej profesjonalista i 99 proc. z was nie bedzie mialo tych umiejetnosci nawet bez pelnego rynsztunku.

ciekawi mnie dlaczego nie slyszeli. ciekawi ale w takich przypadkach zawsze jest tak ze mamy dostep do skapych informacji. dopoki nie wiemy wiecej przypomina to wariactwa komisji macierewicza.

dla przypomnienia, sprawdzcie sobie ostatnie akcje antyter... chocby francuskiej policji. nie sztuka poswiecic zycie czy zdrowie chocby jednego policjanta.

• Gość: mlx Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.centertel.pl 11.01.13, 02:59
              Podaj specu swoją profesję. Cukiernik? ;)
          • Gość: gość Generał Polko ma 100 procent racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 00:33
            w cywilizowanym kraju bandzior który strzelał do policjantów (tak jak ten) zostałby w odwecie posiekany kulami. Nawet jeśliby wcześniej tylko okradł babcię na 10 dolarów, a nie zamordował kogoś innego.

A tu jakiś niedorzecznik mówi, że trzeba dbać o życie mordercy i bandziora. ZGROZA.

jeśli tacy "policjanci" bardziej dbający o bandziora niż o innych mają strzec mojego bezpieczeństwa, to albo trzeba przestać płacić podatki na utrzymanie takich fachowców z Bożej łaski, albo wyjechać z tego dzikiego kraju
            • Gość: tt2 Re: Generał Polko ma 100 procent racji IP: *.range109-154.btcentralplus.com 11.01.13, 01:07
              zabarykadowany jest synem policjanta i jego zycie jest wiecej warte niz plebsu
            • Gość: gosc21 Re: Generał Polko ma 100 procent racji IP: 31.178.10.* 11.01.13, 01:39
              "Policja nie działa na zasadach wojskowych. Jej rolą nie jest zabicie napastnika, ale ewentualne unieszkodliwienie go "

To po ch... te cale zastepy antyterrorystow cwiczacych uwalnianie zakladnikow, strzelanie do terrorystow, zjazdy na linie z helikoptera na dachy, wysadzanie drzwi itp? Zeby lamac kosci staruszkom gdy im sie popie...dola piętra? Zeby sprawniej obslugiwali bramki na dyskotekach "po godzinach"?

Moze faktycznie niech nic nie robia, bo jak pomyla kilka razy drwi lub pietra to bedą ofiary :-)
      • Gość: SWIAT Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.pool.mediaWays.net 11.01.13, 00:23
        ... a skad to wiesz?
        Wszystko z telewizora?
      • Gość: mniam Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.bb.sky.com 11.01.13, 00:25
        Armia jak to armia- najpierw strzela- potem mysli.Wojskowi nauczeni sa zabijac- to ich zawod. Wyprani z refleksji po prostu wykonuja rozkazy.Generl Polko- to tez taka bezmozgowa maszynka do strzelania.
      • jercym54 Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 05:44
        a ty co po kursach jesteś? Strasznie mądry jesteś. Zatrudnij się na doradcę od teroryzmu.
    • pamejudd Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryzow... 10.01.13, 23:53
      P. Polko powinien przestac grac w Counter-Strike.
    • 5rolnikzwilkowiecka Czy Pan (Pani) - niepotrzebne skreślić !!! 10.01.13, 23:56
      "Polko krytykuje: Bandyta sterryzował Sanok. Policja: To nie jest Irak "

Najpierw z zabójca rozmawio policyjny negocjator, na podstawie książeczki którą opracowały stare ramole z KGP w Warszawie, zadając mu putanie:

"Czy Pan (Pani) - (niepotrzebne skreślić ) ma jakieś życzenia przed zatrzymaniem !!!
      W celi oferujemy pełny wikt, opierunek, tv, video i inne przyjemności !!!
    • pan_abrahadabra Panie Generala jakaś propozycja? 10.01.13, 23:57

Może moździerze?
      • pan_abrahadabra Re: Panie Generala jakaś propozycja? 11.01.13, 00:00
        nie, nie; moździerze nie.

proponuję czołgi i helikoptery.
        • lia.13 Re: Panie Generala jakaś propozycja? 12.01.13, 10:24
          Bawi Cię to? Jak by do mnie ktoś zastukał z informacją, że w sąsiednim mieszkaniu zabarykadował się (czytaj zamknął na klucz i podparł klamkę krzesłem) sąsiad z sąsiadką, i w związku z tym mam opuścić moje mieszkanie, to bym chyba tego kogoś zabiła śmiechem :D
          Moździerze? helikoptery? A po co?
          Kopa w drzwi, granat z gazem łzawiącym i dymem do środka i powalamy draba na ziemię. O ile wcześniej sam się nie położy, bo taki gaz to jednak mocno szczypie w oczy, a jak się dodatkowo nic nie widzi to łatwo stracić równowagę ;)
          Tu jest kilka kwestii:
          1) Facet był podejrzany o zabójstwo - no ja rozumiem, podejrzany nie oznacza winny
          ale
          2) Facet strzelał z okna do policjantów. Mógł zastrzelić przechodnia, policjant to zresztą urzędnik państwowy i powinien być chroniony podwójnie jak zwykły obywatel, ergo - imho - facet wydał na siebie tym samym wyrok śmierci. Zaczął strzelać - można strzelać do niego
          3) Negocjacje. Dlaczego negocjacje? Czy koleś miał zakładników? Nie. Czy miał bombę? Nie.
          No to nie bardzo rozumiem po co z nim negocjować. I co miało być przedmiotem negocjacji?
          Zresztą, jeśli plan A (negocjacje) nie działa, to wprowadza się w życie plan B. Szkoda tylko, że policja planu B nie miała.
          • Gość: ab aeterna Re: Panie Generala jakaś propozycja? IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 20:33
            to o czym piszesz, z bombą na czele, okazało się po wejściu do mieszkania więc zamiast kopać drzwi i rzucać różniste granaty itp weź głęboki oddech i wróć do zajęć na których się znasz:)
    • Gość: * ależ oczywiście robił laskę jarkowi IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 00:02
      przy każdej okazji
    • Gość: . Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 00:03
      Pan Polko jest już w cywilu i zamieszczenie jego zdjęcia w mundurze jest nadużyciem.
    • adam.2x Polska policja nie strzela bo nie potrafi 11.01.13, 00:05
      Jesli tylko przestepca wie jak sie obchodzic z bronia to co biedni policjanci maja robic jak nie negocjowac. Jakby zaczeli strzelac to sasiedzi byliby najbardziej narazeni. Kiedys jak facet uciekal przed tygrysem to go zastrzelili zamiast tygrysa. W tej sytuacji trzeba by ewakuowac cala dzielnice najpierw.
      • calli Re: Polska policja nie strzela bo nie potrafi 11.01.13, 00:11
        Lol xD
        • jerzyk123 Re: Polska policja nie strzela bo nie potrafi 11.01.13, 20:37
          Potrafi strzelać ale strzela niezbyt celnie.Żeby trafić wystrzela średnio cały magazynek tzn. około 17 pocisków.Nie myślcie że jestem złośliwy,to jest oczywista prawda.
    • cezar85 antyterroryści chętnie skaczą po plecach.... 11.01.13, 00:09
      .... bezbronnych kobiet, ale dajcie im typa z bronią to się będą dniami drapali w głowę
    • espenkruger Zapomniano napisać: Tusk jest winien 11.01.13, 00:10
    • antey Polskiej "Policji" NIC nie przeszkadza... 11.01.13, 00:15
      ...i ludziom najwyraźniej.. sądząc z komentarzy...też nie ! Polko to obecnie lanser i polityk, ale niestety tu ma rację.
      Nie przeszkadza Policji kiedy gośc do nich STRZELA.
      Nie przeszkadza Policji i ludziom kiedy gość terroryzuje pół miasta i STRZELA w okolicach szkoły i przedszkola.
      Słowo "snajper" od tragedii z Tygrysem i w "Magdalence" - nadal nieznane.
      Owszem, przy kompetencji naszej Policji gwałtowne działania to pomyłka, ale cyt. "w normalnym kraju on byłby już ścierwem".
      A bohaterom z Policji, którzy co najwyżej potrafią postawic się emerytkom które do emerytury czy renciny dorabiają sprzedając kwiatki cebulę i pietruszkę, to tura w Iraku by się przydała. Może by wtedy zrozumieli do czego prowadzi tolerowanie anarchii..
      Czy naprawdę flash-bang + granat gazowy tyle kosztują ?
      • manekin1 Kozak z netu 11.01.13, 00:20
        Czy ty kolego myslisz, że to problem wpier*lić tam wiązkę granatów do mieszkania i wyeliminować wszystko co się rusza w mieszkaniu? Oczywiście, że nie! Ale SPAP nie jest od ZABIJANIA tylko od ZATRZYMYWANIA przestępców i ratowania ewentualnych zakładników.
        • Gość: swan Re: Kozak z netu IP: 89.174.254.* 11.01.13, 00:32
          nie żadną wiązkę granatów tylko ze dwa, trzy hukowe, równoczesnie z ich wybuchem trzeba wypieprzyć drzwi i wjeżdżają chłopaki na tzw; "pełnej ku...e"... Jak gościu ma giwerę przy sobie bo granaty jednak go nie ogłuszyły to tzrba mu walnąć w dynię i zakończyć w ten sposób sprawę... Być moze dla Sokołowskiego życie tego bandyty ma jakaś wartość ale podatnika już nie koniecznie bo oznacza tylko wieloletnie koszty związane z utrzymaniem gościa w pierdlu.. Po cholerę nam takie koszty?

A Ty Sokołowski to się do Hare Kriszna zapisz skoro takie ogarnięty miłością jesteś...

• calli Re: Kozak z netu 11.01.13, 00:39
            Nie po raz pierwszy udowadniasz, że jesteś durniem - koleś się w domu zabarykadował (sprawdź w słowniku co to słowo znaczy) a w dodatku w mieszkaniu przebywa osoba postronna. W dodatku nie wiadomo jakim uzbrojeniem dysponuje typ, zaś na wyższych pietrach wciąż przebywają mieszkańcy, których się nie udało ewakuować.
            • antey Re: Kozak z netu 11.01.13, 00:41
              I co, okna też zabezpieczył ?
              Naprawdę stary, wejścia do takich "zabarykadowanych" pomieszczeń z jednym gościem i zakładnikiem, to kazda szanująca się formacja ćwiczy dosłownie między posiłkami.
              Szczególnie że tam wystarczy po prostu wpuścić gaz usypiający i mieć snajpera w odwodzie.
              • calli Re: Kozak z netu 11.01.13, 00:46
                Byłeś? Widziałeś? Wiesz?
                • antey Re: Kozak z netu 11.01.13, 00:48
                  A Ty ?
                  I rozumiem, proponujesz bierność i czekanie aż gośc łaskawie po zastrzeleniu kolejnych osób raczy się poddać po tygodniu np. ?
                  • calli Re: Kozak z netu 11.01.13, 00:53
                    W takich sytuacjach czeka się do 'zmęczenia materiału ludzkiego' a nie przejmuje tym, że jakieś pajace w necie albo sąsiedzi chcą dupę w ciepłym pogrzać i bardzo słusznie policja na razie czeka - nad ranem albo jutro, kiedy już będzie zmęczony, można sprawę rozwiązać skuteczniej.
                    • antey Re: Kozak z netu 11.01.13, 00:57
                      ... o ile w tym czasie drugi pajac nie zrobi podobnej akcji w bloku obok. I za kilka godzin następny.
                      Natomiast stopień tolerancji dla bandyterki - od politycznej po uliczną i szkolną - w Polsce jest niespotykanie wysoki, patologicznie wręcz.
                      Podobnie jak wąskie horyzonty i brak umiejętności dyskusji.
                      I ten kraj się porwał na Euro 2012....
                      • calli Re: Kozak z netu 11.01.13, 01:03
                        Piłeś? Nie bredź w necie.
                      • Gość: horacy Re: Kozak z netu IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 01:04
                        ktoś kto siedząc w ciepłym przy kompie snuje opowieści o granatach wrzucanych przez okno i daje przykład Rosyjskiej akcji odbicia teatru na Dubrowce pisze o wąskich horyzontach... to by się nawet zgadzało:)
                        • Gość: antey Re: Kozak z netu IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 01:33
                          Że analogii do Dubrowki (użycie gazu) nie zrozumiałeś, to już wiemy :) za to wymyśliłeś sobie swobodnie nawiązanie do tych aspektów, które zgadzają się z Twoją wizją a które tutaj nie wystepują (duże pomieszczenie, liczba ludzi w tym postronnych).
                          Że nie wiesz, że granat to nie tylko odłamkowy pocisk do moździeża, to też już widać.
                          Że nie wiesz, że są granaty produkowane specjalnie do użycia w takich sytuacjach - też widać.

Teraz otwórz sobie słownik wyrazów obcych i znajdź słówko "snajper".

A potem dzielnie krytykuj komentatorów forumowych i kibicuj dzielnej i fachowej Polskiej Policji :D
                          I ciesz się, że nie siedzisz na miejscu tych, którzy przez jej nieudolność są uwięzieni we własnych domach - lub zdala od nich.

• Gość: horacy Re: Kozak z netu IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 01:51
                            Leć mój Ty odważny internauto, ubierz swoje wdzianko superbohatera i leć uwolnij wszystkich uwięzionych, szkoda czasu na te wszystkie zastępy niedorajdów antyterrorystycznych, co oni tam wiedzą, Ty nauczony doświadczeniem na Dubrowce wiesz dużo więcej, znasz rodzaje granatów i w ogóle, więc leć pokaż nam wszystkim jak to się robi w Polsze! :)
                            • chavez666 Re: Kozak z netu 11.01.13, 02:18
                              akurat zamysł operacji na Dubrowce nie był zły... tam terroryści mieli ładunki wybuchowe o mocy wystarczającej do zabicia wszystkich zakładników... po wpuszczeniu gazu wpadli antyterroryści i załatwili terrorystów, tylko co potem? o ile antyterroryści mieli maski przeciwgazowe... ale było ich za mało, żeby po zabiciu 40 terrorystów strzałem w głowę wyciągnąć z teatru wszystkich 922 zakładników i udzielić im pomocy medycznej (jakiegoś podstawowego CPR-u: udrożnienie górnych dróg oddechowych, pozycja boczna bezpieczna)... gdyby mieli tam ze 100 lekarzy czekających w pogotowiu to nie zginęłoby 133 zakładników, straty na poziomie 14,5%... przy uwzględnieniu tego, że była tam bomba mogąca zabić wszystkich nie były najtragiczniejsze... to że umorzyli śledztwo i nie pociągnęli do odpowiedzialności osoby koordynującej akcję, która mogłaby z całego kraju ściągnąć więcej lekarzy... albo chociaż ratowników medycznych to patologia, ale akcja z punktu widzenia wojskowego była przeprowadzona wzorowo, podobnie jak tutaj szturmujący zostawili czas, żeby bad guy mógł się zmęczyć, także straszenie gazem usypiającym, szczególnie jeżeli w Sanoku ustaliło się liczbę osób na 2 i tylko 1 jest zagrożeniem, jest niedorzeczne.... a przykład Dubrowki nietrafiony - bo sam plan nie jest zły... zostaje jeszcze kwestia wykonalności - jeżeli nie ewakuowali wszystkich to wpuszczenie gazu przez szyby wentylacyjne odpada, chyba, że zaryzykują życiem innych, mając jednocześnie w pogotowiu co najmniej kilkunastu lekarzy
            • Gość: swan Re: Kozak z netu IP: 89.174.254.* 11.01.13, 00:50
              co to znaczy; "nieudało się ewakuować"? I co tu się miało udawać? Jest sytuacja nadzwyczajna, ewakuacja jest przymusowa a nie dobrowolna...
              Jaka jest gwarancja, że on nie ma tam żadnej bomby, której spróbuje użyć ?
              • calli Re: Kozak z netu 11.01.13, 00:55
                A podjąłbyś się np. ewakuacji emerytów z 4go piętra przez balkon? Kiedy typ może sobie ostrzelać ewakuujących i ewakuowanych?
        • antey Re: Kozak z netu 11.01.13, 00:36
          Ot, populistyczna gadka, uderzeanie w skrajności itp.
          Odciąc media, zablokować drzwi, wybić szyby i jak ochłonie - granat ogłuszający (flash-bang) a potem gazowy. Sprawa zamknięta i możesz wtedy mordercę, strzelajacego do Policjantów, wziąć na utrzymanie nasze wspólne na 20 lat. Chyba będzie próbował przeszkodzić wrzuceniu granatów bo akcję będzie oglądał w TV to powinien (w odróznieniu od akcji w Magdalence) być obok snajper, który go precyzyjnie i szybko uspokoi na dobre. Naprawdę, nie ma potrzeby robienia drugiego Budianowska czy Waco, czy choćby Magdalenki i dramatu na pół dnia.

Jak narazie to Policja pozwala aby gośc wystrzelał i ich, i obywateli których rzekomo ta "Policja" ma chronić. Do Hipisów i staruszek to mają podejście, ale do kiboli i reszty już widać... z mordercą to się certolą, ale spróbj Ty napastnikowi zęby wybić to już Ciebie znajdą.
          No, ale taki kraj, co to najpierw wysyła żołnierzy na niepotrzebna wojnę, ale gdy tam są to im zabrania strzelać :D
    • leming27 Re: Gen. Polko troche przesadzil 11.01.13, 00:16
      Panie Generale, a co mieli zrobic? To nie zwykly bandyta jak widac tylko desperat, a to duza roznica. Ja nie chcialbym stanac na jego drodze.
      • Gość: Krzysiek Re: Gen. Polko troche przesadzil IP: *.internetdsl.tpnet.pl.200.13.83.in-addr.arpa 11.01.13, 00:18
        Ten facet siedzi sobie w mieszkaniu z panienką i ma wszystko w nosie. Nawet z policją nie chce rozmawiać. Głodem go pewnie nie wezmą, bo każdy w mieszkaniu jednak jedzenie ma.
        Może chłopaki liczą, że pójdzie spać i wtedy grzecznie wejdą do mieszkania.
    • strefas Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:19
      Ma !!!gdybyś nie był matołem to byś wiedział.
    • Gość: SWIAT Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.pool.mediaWays.net 11.01.13, 00:21
      Ja wiem, ze w Polsce ponad 50 000 000 ludzi swietnie zna sie na winie, kawie, lotnictwie, polityce, budowe drog, pilce noznej, recznej i siatkowej, skokach narciarskich, rajdach samochodowych, polityce, ...o motoryzacji tylko napomkne, ale do cholery, skad w tym kraju tylu znawcow negocjacji i teroryzmu?
      • calli Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:23
        Terroryści to nam z ręki jedzą.
      • antey Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:46
        Tu nie ma ani potrzeby prowadzenia "negocjacji" ani "terroryzmu" ani innych wielkich słów.
        Po prostu jeden pospolity bandzior i pospolity kraj i jego pospolita policja, która takich prostych spraw nie ogarnia. Mimo, że od ostatnich doświadczeń miała DEKADĘ na przygotowanie się i poprawę ,a niedawno imprezę masową której zagrożenia mogłybyć znacznie powazniejsze.
    • sssdd2 Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryzow... 11.01.13, 00:23
      Ktoś porównał tą akcję do tego Araba z francji co się zabarykadował. LUDZIE, przecież ten gość pewnie ledwo zna się na broni palnej a co dopiero na jakichś zorganizowanych akcjach terrorystycznych. To zwykły cieć, nie przeszkolony terrorysta ! Polko ma rację, ta akcja powinna trwać co najwyżej godzinę, góra dwie. Ciekawe ile taka akcja pochłania pieniędzy z podatników.
      Dajcie mi broń i pozwolenie to sam tam wejdę, trochę uszkodzę gościa i w dodatku uratuję jakąś dziewczynę. Problem ? NO PROBLEM
      Ale oni wolą się z tym gościem bawić za nasze pieniądze, i ludzie to aprobują. No nieźle...
      • calli Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:28
        A skąd ty synku wiesz na czym się ten typek zna a na czym nie? Poza tym, w mieszkaniu przebywa jeszcze jedna osoba, o której nie do końca wiadomo czy jest tam dobrowolnie czy jest przetrzymywana przez bandytę siłą.

Dodatkowo wiemy, że jak dotychczas w bloku na wyższych pietrach wciąż przebywają mieszkańcy, których nie udało się jeszcze ewakuować.

Co proponujesz, napalm?
        • sssdd2 Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 07:39
          Haha, skończyło się tak jak przypuszczałem. Policja nawet nie wiedziała kiedy popełnili samobójstwo, brawa dla nich. Tylko, że akcję można było zakończyć znacznie wcześniej.
      • strefas Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:28
        Po pierwsze,racją jest ,że Polko ma racje
        2)cieciem jesteś Ty (bo jemu to już wszystko jedno zabił raz zabije drugi ,Ty miałbyś wielkie opory )
        3)Nikt nie sprawdził kamerą termowizyjną czy oni jeszcze tam żyją
        4) o 3-4 nad ranem wszystko będzie już wiadome.
        • Gość: greg Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.icpnet.pl 11.01.13, 00:34
          strefas napisał:

> 3)Nikt nie sprawdził kamerą termowizyjną czy oni jeszcze tam żyją

jesteś pewien?
          • strefas Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:37
            Nie widziałem komunikatu
      • Gość: SWIAT Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.pool.mediaWays.net 11.01.13, 00:29
        Dajcie mi broń, HA HA HA LUDZIE dajcie mu bron...
        Po co ci bron? Odpal swoj helikopter, nadlec na sanok odpal rakiete na jego jaja i wracaj do domu.
        Co to dla ciebie ze problem?
    • apw1964 Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:28
      A może to nie powinno chodzić o to, by jak najszybciej zabić, nawet bandytę, Panie Generale? Jezu! Chroń nas przed takimi obrońcami!
      • Gość: Krzysiek Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.internetdsl.tpnet.pl.200.13.83.in-addr.arpa 11.01.13, 00:31
        Widzisz i tym się różni policja od wojska. Policja ma faceta prosić i błagać, żeby sam się poddał i jak mu zrobią krzywdę to się mają tłumaczyć przed wszystkimi zwierzchnikami.
        Wojsko się tak nie bawi.
        • calli Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:35
          Bo wojsko to bezmyślne durnie, najpierw strzelają (z moździerzy do weselników najlepiej) a dopiero potem się zastanawiają co zrobili.
          • Gość: Krzysiek Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.internetdsl.tpnet.pl.200.13.83.in-addr.arpa 11.01.13, 00:38
            Bez obrażania nie umiesz? Mocny w gębie w necie?
            Najlepiej zajrzyj do chłopaków z GROMu i powiedz że są durniami.
            • calli Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:42
              A każdemu przygłupiemu dresiarzowi też mam walić prawdę w oczy?
              • Gość: Krzysiek Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.internetdsl.tpnet.pl.200.13.83.in-addr.arpa 11.01.13, 00:46
                Odwagi brakuje?
                Dziecko idź już spać.
                • calli Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:49
                  Do wariatów się mówi spokojnie, zawsze się z nimi zgadza i uśmiechając się dzwoni się po specjalistę, pajacu :)
                • Gość: horacy Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 00:58
                  Twojemu rozmówcy nie brakuję nie odwagi lecz rozsądku, który u Ciebie jest najwyraźniej towarem deficytowym skoro brak dialogu z nasterydowanym dresiarzem nazywasz brakiem odwagi. Jeśli się jednak upierasz przy swoim to zapraszam, znajdź sobie takiego herszta swojej "dzielni" i poćwicz na nim swoją odwagę:)
                  Może po takiej próbie wrócą Ci proporcje i rzeczywiste znaczenia pojęć którymi szafujesz, odważny internauto:)
                  • antey Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 01:02
                    Analogicznie, cali i dzielna Policja mogliby pojechać na turę do Iraku i Afganistanu - ot, na lekcję poglądową. Może by stężenie głupoty w narodzie nieco spadło. A gdyby jeszcze zabrali Polko i paru innych, to może i nadęcia również...
                    • Gość: horacy Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 01:18
                      Czy aby napewno rozumiesz znaczenie słowa "analogicznie"?
                      Bo Twój wywód ma się tyle do wcześniejszej rozmowy o odwadze i rozsądku co przysłowiowy wiatrak do jeszcze bardziej przysłowiowego piernika. Mam nadzieje, że moja "analogia"jest zrozumiała?:)
      • strefas Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:31
        Dobrze by było gdyby oddał się dobrowolnie (wyjaśniłby przyczynę zabójstwa ze środy)
        Źle bo darmozjada będziemy karmić do końca jego życia.
    • oldboy42wawa Polko i dziewulski 11.01.13, 00:30
      POLKO i DZIEWULSKI dwóch najmądrzejszych ludzi w kraju,tylko zapomnieli że to nie jest Ameryka Łacińska gdzie junta rządzi
      z notatek Kapuścińskiego

Tuż przed północą przemawia przez radio nowy szef państwa. Mówi, że wojsko “zgodziło się objąć władzę”, że konstytucja i rząd zostają zawieszone. W Nigerii będzie przywrócone prawo i porządek.

Z notatnika, tak jak zapisałem w Lagos w 1966 r.: W sobotę 15 stycznia armia dokonała w Nigerii zamachu stanu. O godzinie 1.00 w nocy we wszystkich jednostkach wojskowych na terenie kraju zarządzono alarm. Wyznaczone oddziały przystąpiły do wykonania swoich zadań. Trudność z przeprowadzeniem skutecznego zamachu stanu polegała na tym, że musiał on być dokonany w pięciu miastach jednocześnie: w Lagos, które jest stolicą federacji, oraz w stolicach czterech regionów Nigerii – w Ibadanie (Nigeria Zachodnia), w Kadunie (Nigeria Północna), w Beninie (Nigeria Środkowo-Zachodnia) i Enugu (Nigeria Wschodnia). W kraju o powierzchni trzykrotnie większej niż Polska, zamieszkanym przez 56 milionów ludzi, zamachu dokonała armia licząca zaledwie osiem tysięcy żołnierzy
      • strefas Re: Polko i dziewulski 11.01.13, 00:36
        Oby dwoje powinniśmy szanować za doświadczenie i czerpać z niego wiedzę.
        • Gość: horacy Re: Polko i dziewulski IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 01:58
          A który z nich to kobieta?:)
      • antey Re: Polko i dziewulski 11.01.13, 00:55
        No właśnie takie sytuacje jak ta, gdzie jeden bandzior terroryzuje pół miasta bezkarnie przez cały dzień świadczą o bliskości do Ameryki Łacińskiej.
        Nieporadność Państwa, zastraszeni zwykli ludzie i głośni "moraliści" dla których zwykły bandzior (żaden tam terrorysta) jest Wartością Najwyższą.
    • iso_1 Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryzow... 11.01.13, 00:39
      Brawo Polko, masz niezłe "parcie na szkło". A poza tym dno...
      • strefas Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:40
        Chłopczyku nie pie...
        • moontag29 Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 02:02
          dziewczynko, nie przeklinaj...
    • Gość: Krzysiek Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.internetdsl.tpnet.pl.200.13.83.in-addr.arpa 11.01.13, 00:42
      Spokojnie Panie i Panowie. Bandyta na pewno grzecznie pójdzie z dziewczyną do łózka to policja wtedy wejdzie do mieszkania i ich zatrzyma. Przecież nawet bandyci muszą spać.
      • strefas Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:47
        Przez noc się zabawią z małolatą a nad raną strzeli sobie w łeb.
        • moontag29 Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 02:00
          Nad jaką/czyją raną sobie strzeli w łeb?
    • przeznaczenie_eu Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz 11.01.13, 00:55
      Polko ma doswiadczenie w podkladniu bomb (a raczej ich atrap) w Warszawie za kadencji Lecha K.
      Wie co mowi chlopina!

--
      cheez.pl - Najlepsze obrazki w sieci!
    • stefanpajonk Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryzow... 11.01.13, 01:03
      Facet ma racje, gość jest w twierdzy i jest realnym zagrożeniem, to jakaś kpina, kazali ludziom nie wychodzić z mieszkań a co jak komuś wejdzie do mieszkania i weźmie zakładników ?

Gość powinien być zdjęty przez snajpera, powinien dostać kulkę i tak już kogoś zabił, strzelał do ludzi, i co dostanie jakieś marne 8 lat. Coś tu nie działa.
    • hektor51 Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryzow... 11.01.13, 01:03
      Nie chciałbym być w skórze tych gliniarzy, jeżeli zginie choć jeden niewinny człowiek. Uderza w ich działaniu jakiś brak profesjonalizmu. Dali się zaskoczyć i ostrzelać, mimo że byli w nieoznakowanym wozie. Teraz najwyraźniej nie wiedzą co robić dalej. Polko ma rację, jeden zwykły bandzior sparaliżował życie miasta, a policja robi wrażenie bezradnej.
      • Gość: arquark Re: Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.13, 08:09
        Nie wiesz, że wygodniej kopie się leżącego? Policja to się nadaje, ale to zbójowania na drogach i karania za picie piwa na ławce w parku.
    • waldemar591 Wielkie Aj Waj... 11.01.13, 01:47
      Kurde ... ale wielkie aj waj robią.
      W zeszłe lato na moim osiedlu postrzelało się kilku Murzynów ... przepraszam ... AfroAmerykanów.
      Policja zgarnęła kilku z nich na miejscu a jednego, który zamknął się w swoim mieszkaniu przez parę minut przez megafon prosili żeby się nie wygłupiał i był uprzejmy wyjść z łapami do góry.
      Następnie przyjechało pięciu "kominiarzy", wywalili drzwi, gościa wywlekli za mordę, wrzucili do samochodu i towarzystwo rozjechało się.

...no, ale to było w Montrealu.
    • iwaniuk-online Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryzow... 11.01.13, 01:51

Polko ma rację.

Myślę, że dwa F-16 rozwiązałyby sprawę. Aaaaa, sory, przecież to policja nie wojsko. W takim razie policjanty, jak już zdecydują się wejść, niech sprawdzą dobrze, czy to właściwe piętro i numer mieszkania. Jeszcze znowu zdemolują komuś chatę i wybiją zęby jakiejś groźnej panience.
    • legrange Gen. Polko krytykuje policję: Bandyta sterryzow... 11.01.13, 01:52
      Nie trzeba strzelać, można go wziąć GŁODEM. I to wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka