Dodaj do ulubionych

Mercedesy unieruchomione do kwietnia?

14.03.13, 19:40
Stolica innowacji. Do drogi donikąd, kładki do chodzenia w kółko i fontanny na zadupiu doszły jeszcze autobusy, które ładnie stoją.
Obserwuj wątek
    • Gość: enjoy Re: Mercedesy unieruchomione do kwietnia? IP: *.retsat1.com.pl 14.03.13, 20:40
      Przetarg na KASOWNIKI przerósł mistrza Tadeusza i ekipie:)
    • Gość: wt Re: Mercedesy unieruchomione do kwietnia? IP: *.165.enf.pl 14.03.13, 20:44
      Ja bym się zupełnie nie zdziwił, gdyby okazało się, że do przetargu stanęła tylko ta firma, która wcześniej dała kilkanaście kompletów na testy i które do tej pory "gratis" jeżdżą w rzeszowskich mercedesach ;) W takim przypadku mogę się z każdym założyć, że miasto wyłoży tyle pieniędzy, ile ta firma sobie zażyczyła :)
    • Gość: ... Re: Mercedesy unieruchomione do kwietnia? IP: *.165.enf.pl 14.03.13, 20:50
      Nie umieją odsnieżyć dróg. Nie umieją kupić kasowników. Kto w ogóle rządzi tym miastem?
    • Gość: asd Re: Od fontanny sie odpieprz IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 14.03.13, 21:09
      Miejsca do odpoczynku przede wszystkim.... z asfaltu zrezygnujmy, mi wystarczą obecne jak chcesz to fundują z swojej kiesy
      • Gość: ??? Re: Od fontanny sie odpieprz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 08:49
        A fontanna to z czyjej jest kiesy? Krasnoludków? Jak chcesz fontanny - to sobie postaw wiadro z wodą i żonę ze szlauchem. na swoim terenie i za swoje pieniądze.
    • woyres Mercedesy unieruchomione do kwietnia? 14.03.13, 21:55
      No pięknie, pięknie. A amortyzacji koszty ponosić trzeba zapewne.

Czy jakiś urzędnik odpowie za taki stan rzeczy?
      • Gość: pisul Re: Mercedesy unieruchomione do kwietnia? IP: *.res.pl 14.03.13, 22:14
        Przeczytalem ze nie tylko kasowniki maja byc w przetargu ale i automaty biletowe! Genialny pomysl pana prezydenta. Jestem za.
        • Gość: arek Re: Mercedesy unieruchomione do kwietnia? IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 14.03.13, 22:50
          Cały ten rzeszowski program transportowy powinien zostac prześwietlony przez CBA LUB ABW.Łącznik do autostrady A4 niedokończony, przepłacony, kładka przepłacona, autobusy stoją w zajezdni, to wszystko w mieście imitacji.Budowac mają droge do nikąd do placu targowego do którego nikt nie chce sie przeniesc może stac pusty.To tylko w miescie imitacji burzy si mosty zamiast budowac nowe.
    • Gość: rzeszowiak Re: Mercedesy unieruchomione do kwietnia? IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.13, 08:20
      Jezu kiedy wybory bo już nie wytrzymuje tych artykułow o niekompetencji całej świty najaśniejszego dziadka. Odejdz już T.F. bo to już nie kabaret to już DRAMAT!!! Jakie konsekwencje ponieśli urzędnicy się pytam?? Już jestem w strachu jak oni przygotują przetarg na ten most na lubelskiej. To dopiero bedzie bubel. Nawet dobrze nie wyremontowali szopena. Już sie zapada nie wspominajac o Kolejowej dorga w centrum miasta a wyglada jakby pod spodtem metro budowali i sie zawala. DRAMAT!!!!
      • Gość: ??? niegospodarność??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 08:45
        to jest zwyczajny, gangsterski skok na miejską kasę z szantażem!!! tak jak w przypadku innych "inwestycji", których budżety dyktowali uczestnicy przetargów: kładka, fontanna też "miały"kosztować mniej, ale oferenci wyczuli, że inicjatywa jest po ich stronie i bezczelnie podyktowali swoje warunki. CBA POWINNO JAK NAJSZYBCIEJ OD MARSZAŁKA PRZENIEŚĆ SIĘ DO RATUSZA!
    • res-men Mercedesy unieruchomione do kwietnia? 15.03.13, 09:36
      Dlaczego mnie to nie dziwi - jakie to podkarpackie ...i innowacyjne - i jak obnaza amatorszczyznę ludzi zarządzających od tylu lat miastem ...i ci ludzie otrzymują potem nagrody za trud w pracy :-) coż - pozostaje tylko sie usmiechnąc z zażenowaniem a potem zapłacić podatki aby oni je zmarnowali
    • wielki_walec_drogowy Mercedesy unieruchomione do kwietnia? 15.03.13, 10:42
      "Nieoficjalnie wiadomo, że jej oferta przekroczyła kwotę, którą na to zadanie rezerwowało miasto. Łukasz Dziągwa, dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego w Rzeszowie, nie chce na razie rozmawiać o szczegółach przetargu. - Mogę potwierdzić jedynie, że zgłosiła się jedna firma. Trwa analiza jej oferty - mówi szef zarządu."

Jakie "nieoficjalnie"?! Jakie "nie chce rozmawiać"?! To jest przetarg publiczny i informacje o uczestnikach i zaoferowanych kwotach są jawne! Tak samo jak kwota, którą ZTM zamierzał przeznaczyć na realizację zadania.
      Na marginesie, dobrze że JUŻ odbył się przetarg, bo przecież mógł być np. w grudniu b.r., a co?! A tak, są parę miesięcy do przodu, nie? Może jakaś premia za ekspres?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka