Dodaj do ulubionych

10.04 znowu ta rocznica

10.04.13, 05:46
Dzień w którym PISuary, mohery, Lechowskie51 oraz inne Antki, Jarki i podobne im kreatury będą skomleć i uprawiać disco-polo na mogiłach zmarłych. A ja - to mam dobrze. Niektórym odmawia się w tym dniu prawa do wyjazdu z Polski a mi przynajmniej nikt nie zabroni napić się wieczorem ZIMNEGO LECHA ! Na zdrowie !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ?? Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 05:59
      Zanim zaczniecie mnie obrzucać błotem odpowiedzcie na

proste pytanie. komu najbardziej zależy na przedłużaniu tzw. śledztwa smoleńskiego, kto na katastrofie smoleńskiej najbardziej zyskuje w słupkach sondażowych, kto ma gotowy temat do swych programów, postulatów wyborczych?No kto?
      • Gość: r Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 08:15
        MIAŁ RACJĘ ANTONI MACIEREWICZ KIEDY MÓWIŁ, że jeszcze nigdy w historii Narodu Polskiego nie było takiego zaprzaństwa jak obecnie. Wielu mających wpisane w dowody osobiste obywatelstwo polskie stoi tam gdzie MAK, Anodina, "Moskiewski Komsomolec" i "Izwiestia". Nie przeszkadza im brak wraku, czarnych skrzynek, brak rzetelnie przeprowadzonej sekcji zwłok, brak zdjęć satelitarnych. Nie przeszkadzają im komendy z smoleńskiej wieży kontrolerów rosyjskich - "jesteście na kursie, jesteście na ścieżce". Nie przeszkadzają im badania wraku Tu- 154 polegające na jego pocięciu załadowaniu na samochody, wyładowaniu na placu betonowym i przykryciu brezentem - przeszkadza im dążenie polskich patriotów do rzetelnego śledztwa a nawe są tacy którzy uważają powstanie polskiego filmu o katastrofie w Smoleńsku za .....chamstwo(sic!) . Dobrą wiadomością jest to, że przedstawiciel rządu Stanów Zjednoczonych potwierdził około 4 miesiące temu, że rząd Stanów Zjednoczonych udzieli Polsce wszelkiej pomocy w badanich przyczyn katastrofy smoleńskiej jeżeli tylko rząd polski zwróci się o taką pomoc - PO i Donald Tusk nie będą przecież rządzić wiecznie .

• Gość: (...) Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 08:20
          Nie ma wraku, skrzynek, rozmów wieży z samolotem, rozmów wieży z Moskwą. Nie ma zdjęć satelitarnych ze Stanów. Zaginął rejestrator lotu. Ruscy pocięli wrak,przewody elektryczne i hydrauliczne,powybijali okna. Wyklepali blachy a nawet w strachu przed pozostałymi śladami substancji wybuchowych go solidnie wymyli i zdezynfekowali( prawdopodobnie próbki pobrano już po umyciu wraku) .Teren katastrofy został zrównany z ziemią ,wcześniej wycięto drzewa (przycięto nawet pancerną brzozę).Świadkowie opowiadają o dwóch wybuchach w powietrzu, po których samolot rozleciał się na kawałki. Nie było zadnej akcji ratowniczej. Z karetek nawet nie wysiedli ratownicy. Nie wpuścili ich ''strażacy'' Na kawałkach blach połączeniowych widać porozrywane nity od fali uderzeniowej wybuchu. Prokuratura polska w ogóle nie badała miejsca zamachu i nie badała wraku. Nie badano wraku i ciał na obecność materiałów wybuchowych . Natomiast po dwóch latach kupiono za grube setki tysięcy złotych wykrywacze materiałów wybuchowych które wykrywają wg niej tylko wysokoenergetyczną pastę do butów marki Wastock z trzewików omonowców. Po sprowadzeniu ciał do Polski zakazano otwierania trumien i przeprowadzenia sekcji w Polsce âÂ?Â? w Rosji Polscy patomorfolodzy nie brali udziału w sekcjach .Zwłoki w trumnach były nie umyte i nie ubrane. Wiele ciał pozamieniano. Ginie w niewyjaśnionych okolicznościach ok. 20 osób związanych z tą tragedią !Ciała w trumnach maja po dwie lewe nogi i niedopałki z rękawiczkami gumowymi zaszyte w brzuchach. Rosjanie dalej bezkarnie publikują drastyczne zdjęcia z miejsca katastrofy (opatrzone rządowymi znakami) mimo,że Putin obiecał stanowczo ,że z tym skończy. Jeden wielki horror a bolszewia PO i i inne lewactwo z SLR i Ruchu Pederastów dalej kpi z prawdy i dyskredytuje działania sejmowej komisji ds katastrofy." Na katyń tez długo czekaliśmy!!!!!!!!!!!!!
          • res-men Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 10:28
            wypowiedz wojnę Rosji i zwycięż ;-) fantasto :-)
            • Gość: tararabum Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 15:23
              > wypowiedz wojnę Rosji i zwycięż ;-) fantasto :-)

Za późno. O jakieś 75 lat za późno.
        • kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 08:25
          Miał rację Antoni Macierewicz, gdy po katastrofie poszedł na smaczny obiadek a potem wsiadł do pociągu i jak gdyby nic - wrócił do Polski.
        • Gość: abba Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.rz.izeto.pl 10.04.13, 20:14
          A mnie koło du...y lata wasz wrak razem z policmajstrem Antkiem i jego majaczeniem i tą jego
          ferajną.
    • Gość: olek Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.31.31.243.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.04.13, 07:34
      tez juz mi sie chce zygac za przeproszeniem tematem smolenska !
      • lechowski51 Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 07:54
        Sami prostaczki tarzacie sie w "smoleńskim błocie" i rzygacie na swoje wypociny a macie pretensje,że ktoś was tym tematem epatuje.
    • Gość: Felicjan Dulski Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.rzeszow.mm.pl 10.04.13, 07:57
      Niezłe trzeba mieć gó... w głowie, żeby tak myśleć.
    • Gość: fsggdrhrtrtjt Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.dynamic.lte.plus.pl 10.04.13, 08:22
      no i bolszewiki wściekają sie że normalni ludzie obchodzą rocznicę POzbycia się elity Narodu Polskiego.
      ewuś weź se pana anne pod rękę i jedźta na parade pedałow.
      • kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 08:28
        Cześć Dorotko. Znowu ćwiczysz do filmu "Głupi i głupszy"?
        To będzie hit.
        • Gość: jecjdfj9ewfef0 Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 09:53
          no i doświadczony , uczestnik parad odezwał się....
          tylko coś mu się ckni za Dorotką....
          kamandir, tatuśko sie obrazi.
          • kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 12:46
            A Dorotka Lechowska znowu o tatusiu. Wspomnienia jak widać są bardzo silne. Bolało?
    • e_w_a_21 TV Republika 10.04.13, 08:42
      A co tam słychać w waszej telewizji ? Czy to nie miało być tak, że 10.04 miała wystartować ? Kasy zabrakło ? Podobno miała być w sieciach kablowych a tu jedynie zapowiedź o transmisji w internecie i to z adnotacją "szczegóły wkrótce" Pozostaje oglądanie obchodów Smoleńska w TVN. Składam szczere wyrazy współczucia. To musi być straszne dla was.
      • Gość: ? pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 08:56
        a premieru Tusku to do tej Afryki to poleciał samolotem? Czy może lepiej jednak pociągiem?
        • Gość: htrhjtrjtyjtyi Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 09:55
          no nie.... samolotem? nie bał sie?
          przecie mogłoby zgasnąć słoneczko nasze.......
      • Gość: wfggher Re: TV Republika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 09:54
        ano, wy tylko straszne rzeczy umiecie urządzać, jak to bolszewia...
    • Gość: idIOTA Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 08:57
      Ulżyło Ci ? Lepiej się poczułaś ?
      Czy też tak do wieczora będzie Cię . . . dręczyć?
    • ex_lowca Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 09:15
      Abstrahując od "PiSuarów, mocherów, lechowskich itd." zastanawiam się kim trzeba być, jaki poziom kultury osobistej - ba, zwykłego wyczucia sytuacji trzeba posiadać, by tak nikczemnie szydzić nad grobami niemal 100 osób? W cieniu żałoby ich rodzin i wzroku sierot.

Ciekawe, co byś powiedział o człowieku, który po pogrzebie Twojego ojca zamiast w smutku pochylić głowę i złożyć kondolencje ... ehhhh .... nie może mi przejść przez klawiaturę....
      • e_w_a_21 Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 09:35
        Pytanie jest skierowane do mnie czy do Kaczyńskiego ? Kto tańczy nad grobami ? Ja czy on ?
        • ex_lowca Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 10:00
          e_w_a_21 napisał(a):

> Pytanie jest skierowane do mnie czy do Kaczyńskiego ? Kto tańczy nad grobami ?
          > Ja czy on ?

Zażenowałeś mnie po raz kolejny.
          Naprawdę nie umiesz się znaleźć w sytuacji? Nie było kindersztuby? Chamstwo w genach?

Zginęli ludzie. Zginęli tragicznie. Osierocili dzieci. Zostawili wdowy. A Ty żarciki i chamskie teksty o "zimnych Lechach" uskuteczniasz?

Tylko ekstremalny prostak nie potrafi się w takiej sytuacji wznieść ponad podziały polityczne i własny światopogląd.
          • e_w_a_21 Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 10:05
            " Tylko ekstremalny prostak nie potrafi się w takiej sytuacji wznieść ponad podziały polityczne i własny światopogląd. " no właśnie - Jarek
            • ex_lowca Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 10:09
              e_w_a_21 napisał(a):

> " Tylko ekstremalny prostak nie potrafi się w takiej sytuacji wznieść ponad pod
              > ziały polityczne i własny światopogląd. " no właśnie - Jarek

Miło mi - Krzysztof.
              • res-men Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 10:30
                szanowny ex-Łowco a co będzie jak juz wychowasz i poustawiasz wszystkich ?
                • ex_lowca Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 13:43
                  res-men napisał:

> szanowny ex-Łowco a co będzie jak juz wychowasz i poustawiasz wszystkich ?

Zamerdam ogonkiem ;-))))
      • Gość: grggtghtgh Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 09:57
        właśnie ...jak nad trumnami ....mogli wysługiwać sie pijaną babą z maku.....
        • Gość: iwabradyna Lechowskiemu i innym bruzdom. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 10:44
          Tuwim 2013:

Stoi na placu pochód wolności.
          Jeszcze nieliczny. Jarek w nim gości.
          Gości – to mało, drżą prasy łamy
          że Jarek przecież gwoździem programu.
          Gazeta Polska i ta Codzienna
          pisze, ogłasza, trąbi, nie ściemnia,
          że dziś wieczorem, jak niegdyś Gierek
          Jaro przemówi pod Belwederem.
          Na Marszałkowskiej, na Nowym Świecie
          zabrzmi znów hasło „Jak, pomożecie?”
          zabrzmi na świata znów strony cztery
          i znów przeżyją orgazm mohery.
          Lecz jeszcze cisza, ludzi przybywa,
          tu i tam błyśnie gdzieś siwa grzywa,
          pierwszy transparent, tak na dwóch kijach.
          O, jest Rodzina Radia Maryja!
          A ojciec Rydzyk zachęca z dali
          bo mu Mercedes dziś nie odpalił.
          Są i kibole, byli za miedzą.
          Nie wszyscy przyszli, niektórzy siedzą.
          (Tuskowej wina to polityki:
          jak można wsadzać za narkotyki!)
          Jest Pospieszalski (będzie nas zbawiać)
          z nim przecież zawsze warto rozmawiać.
          Jest i socjolog, pani Staniszkis
          co jej IPN przeorał kiszki,
          gdy po lustracji gwiazda przybladła
          do stóp Jarkacza pokornie padła.
          Błaszczak w zachwycie aż się rozpływa
          (a lud go Jarka czopkiem nazywa),
          Hofman, co przecież nie z innej gliny
          ten to potrafi bez wazeliny…
          I jeszcze kilku, i jeszcze paru
          Jarek, ach prowadź nas! Jarek! Jarek!
          Jarek jest z nami, własną osobą!
          Na barykady pójdziemy z tobą!
          I nie przeszkodzi Sikorski zdrajca,
          gdy powiesz słowo – urżniem mu jajca!

Wódz dał znak.
          Nam to w smak.
          Święty Duch!
          Pochód w ruch…

Najpierw powoli, jak żółw ociężale
          ruszyły mohery ulicą ospale.
          Ach Jarku, daj siły nam dzisiaj choć trochę!
          I tak krok za krokiem, za moherem moher.
          I idą, i krzyczą, i dumni są z siebie,
          aż księżyc ze wstydu twarz ukrył na niebie.
          I wznoszą okrzyki, z początku nieśmiałe
          lecz zaraz, za chwilę już idą na całość!
          Że Tusk to jest zdrajca, z Wehrmachtu miał dziadka,
          a Unia w tej formie dla niego to gratka,
          że Polska upada, dla Niemców to łup,
          i nasza Ojczyzna to żywy już trup,
          A Unia w ogóle Koncentration Lager,
          Sikorski renegat, Rostowski to blagier,
          bo Polska jest tutaj a euro macht frei
          i precz z kondominium! Dla Jarka to raj
          więc krzyczy w mikrofon to tak, to nie tak,
          to to tak a nie tak
          jak nie wprost to na wspak
          albo tak – albo tak…

Europa spojrzałą, zamarłą ze zgrozy…
          Ja także w spokoju chciałbym jeszcze pożyć
          choć może mi przyjdzie też wyjść na ulice.
          BO I TOLERANCJA MA PEWNE GRANICE
          • Gość: wgrthrthjrjty Re: Lechowskiemu i innym bruzdom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 11:09
            ano, tolerancja też ma pewne granice i w tych granicach dla idiotów śsą sanatoria, wić iwa i cóś uważaj bo jak cę wyślą na uzdrowisko to nie prędko wyjdziesz na przepustkę...
            • Gość: iwabradyna Re: Lechowskiemu i innym bruzdom. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 11:56
              Rozumiem, że Twój intelekt pozwala tylko na formułowanie zdań zaczynających się od "ano". Nic dziwnego, że niewiele można zrozumieć z Twojego bełkotu. Może to wpływ browara, na który chętnie się udajesz? W tej sytuacji przydałoby się nie sanatorium ale zwyczajny ODWYK.
              • Gość: fegtrerthyjtyk Re: Lechowskiemu i innym bruzdom. IP: *.dynamic.lte.plus.pl 10.04.13, 21:09
                ano, jezdeś gupek waść.
      • kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 12:45
        To zastanów się jeszcze, jakim trzeba byc durniem, chamem, bez odrobiny kultury osobistej i zwykłego poczucia przyzwoitości, by publicznie ogłaszać brednie sprzeczne z prawami fizyki, a na podstawie tych bredni - oskarżać innych ludzi o zdradę?
        • ex_lowca Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 13:52
          kmdr_rohan napisał:

> To zastanów się jeszcze, jakim trzeba byc durniem, chamem, bez odrobiny kultury
          > osobistej i zwykłego poczucia przyzwoitości, by publicznie ogłaszać brednie sp
          > rzeczne z prawami fizyki, a na podstawie tych bredni - oskarżać innych ludzi o
          > zdradę?

Wiesz co robi polski małorolny gdy udowodni mu się, że jest chamem?
          Ujada, że ten, ten i tamten są jeszcze większymi.
          Jednak większość małorolnych potrafi uszanować śmiertelne tragedie. A Ty?
          • kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 14:01
            A ja straciłem Ojca i matkę cztery lata temu. I pogodziłem się z tym. I nie żądam od nikogo wiernopoddańczych hołdów, ani nie wyzywam lekarzy od morderców. I nie twierdzę, że matkę zabiła insulina, a ojca enarenal, podsunięte przez zdrajców dybiących na ich majątek. Czujesz różnicę?
            • ex_lowca Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 14:15
              kmdr_rohan napisał:

> A ja straciłem Ojca i matkę cztery lata temu. I pogodziłem się z tym. I nie żąd
              > am od nikogo wiernopoddańczych hołdów, ani nie wyzywam lekarzy od morderców. I
              > nie twierdzę, że matkę zabiła insulina, a ojca enarenal, podsunięte przez zdraj
              > ców dybiących na ich majątek. Czujesz różnicę?

Ehhhhh... naprawdę nie rozumiesz? Czy upór godny znacznie lepszej sprawy przysłania problem?
              Nie czujesz, że napisałeś: "OK ja jestem chamem i prostakiem nie umiejącym uszanować niczego, ale Kaczyński to dopiero dno. Ja jestem mniejszym dnem, bo nie zachowuje się aż tak jak on."

• kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 14:19
                Przeczytaj jeszcze raz uważnie co napisałem i nie wkładaj mi w usta Twoich urojeń na mój temat.
                • ex_lowca Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 14:39
                  kmdr_rohan napisał:

> Przeczytaj jeszcze raz uważnie co napisałem i nie wkładaj mi w usta Twoich uroj
                  > eń na mój temat.

Podziwiam "odwagę cywilną".
                  Nazywanie urojeniami banalnie podstawowych kwestii z zakresu kindersztuby zdecydowanie jej wymaga.

A res-men się martwi i pyta, co będzie gdy wszystkich wychowam?
                  Poziom schamienia i galopujące prostactwo polskiego społeczeństwa chyba niestety nigdy na to nie pozwoli. I proszę, nie udawaj, jak zawsze, "że deszcz pada".

• kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 14:45
                    Podziwiam Twoją chęć do dyskusji.
                    Bij się sama z tym bałwanem, którego sobie postwiałaś.
                    Pa, złociutka.
                    • ex_lowca Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 14:56
                      kmdr_rohan napisał:

> Bij się sama z tym bałwanem, którego sobie postwiałaś.
                      > Pa, złociutka.

Cóż za samokrytyka. Jestem pod wrażeniem.
                      Napisz jeszcze, że kupiłeś podręcznik Savoir-vivre'u oraz równolegle rozpocząłeś naukę właściwego rozpoznawania płci i gatunków.
                      • kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 15:20
                        Jeszcze raz wyjaśniam, bo chyba nie pamiętasz naszej wymiany poglądów sprzed ok. trzech miesięcy. Otóż biorąc pod uwagę Twój sposób formułowania myśli, sztuczne "doklejanie" zaimków, niechęć do wyrazów "mocniejszych:", wręcz podręcznikowe trzymanie się zasad poprawnej - acz szkolnej polszczyzny - tyle w Tobie męskości, co w różowym bereciku z pomponikiem. Albo jesteś emerytowaną nauczycielką, z "misją" nawracania wsystkich na Twój sposób myslenia, albo też jesteś wyjątkowo zmanierowaną ciotą. Miałem nieprzyjemnośc znać oba te rodzaje ludzi, więc niczym mnie nie zaskakujesz.
                        Ponieważ widzę, że nie masz ochoty na posługiwanie się w dyskusji jakimikolwiek argumentami - żegnam się z Tobą ozięble.
                        To wszystko - złociutka.
                        Pa!
                        • ex_lowca Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 16:59
                          kmdr_rohan napisał:

> Otóż biorąc pod uwagę Twój sposób formułowania myśli, sztucz
                          > ne "doklejanie" zaimków, niechęć do wyrazów "mocniejszych:", wręcz podręcznikow
                          > e trzymanie się zasad poprawnej - acz szkolnej polszczyzny - tyle w Tobie męsko
                          > ści, co w różowym bereciku z pomponikiem.

Rozumiem, że dla Ciebie "prawdziwym mężczyzną" jest rzucający wokół wulgaryzmami, nie mający pojęcia o kulturze osobistej i posługiwania się językiem ojczystym troglodyta. Najlepiej w przepoconym, śmierdzącym mundurze i tygodniowych skarpetkach.

> To wszystko - złociutka.
                          > Pa!

Jak widać do powyższego dochodzą zaburzenia identyfikacji płciowej i skłonności do zachowań homoseksualnych.

> albo też jesteś wyjątkowo zmanierowaną ciotą.

Jeśli tak, Twoim zdaniem ma wyglądać facet, to ja zdecydowanie wolę być "wyjątkowo zmanierowaną ciotą w bereciku z różowym pomponikiem" :D

• kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 17:04
                            Pożegnałem się z Tobą, złociutka. Nie zauważyłaś? Na oczka coś siadło?
                            • ex_lowca Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 17:27
                              kmdr_rohan napisał:

> Pożegnałem się z Tobą, złociutka. Nie zauważyłaś? Na oczka coś siadło?

Chyba faktycznie poważnie skrzywiono Cię w tym wojsku skoro do tej pory nie zauważyłeś, że służba już dawno się skończyła, a ja nigdy nie byłem Twoim podkomendnym.

• kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 17:32
                                Tekst linkaNie zauważyłaś. Napiszę jeszcze raz i wyraźnie PA!
                                • ex_lowca Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 17:42
                                  kmdr_rohan napisał:

> Tekst linka

Przepraszam wszystkich to czytających za to, że jeszcze niedawno miałem krztę nadziei na wykrzesanie z komandora choć odrobiny kultury lub cienia klasy.
                                  Proszę o zrozumienie, że mylić się jest rzeczą ludzką.

• kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 17:54
                                    Cudownie. Nie ma nadziei. Nie chce, ale musi. I ciągle odpowiada. Jakież to urocze. Cu-kie-recz-ka?
                                    ;D
                                    • lechujarek13 Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 19:15
                                      Panowie. Pax vobiscum. Lechowski gdy czyta waszą polemikę to zaciera spocone rączki.
                                      • kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 19:21
                                        Nie ja zacząłem.
                                        • lechujarek13 Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 19:27
                                          Ale kiepsko to wygląda. Tylko was spuścić na pół dnia z oczu i zaczynacie rozrabiać jak pijane zające :)))
                                          • kmdr_rohan Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 19:41
                                            Obiecuję, że przez dłuższy czas się do tej... człowieka nie odezwę. Nie ręczę niestety za jej komentarze na mój temat w tym, a zwłaszcza w innych wątkach, które to komentarze z lubością praktykuje ta... osoba od dawna.
                                            Dobrej nocy!
                                            • Gość: Gall Anonim Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.dynamic.mm.pl 10.04.13, 19:49
                                              Obiecuję, że przez dłuższy czas się do tej...ku...? człowieka nie odezwę. Nie ręczę niestety za jej komentarze na mój temat w tym, a zwłaszcza w innych wątkach, które to komentarze z lubością praktykuje ta suka? osoba od dawna.
                                              Dobrej nocy!

Tak to miało wyglądać panie Komandorze?
                                              • Gość: Jan Hańba ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 21:08
                                                Żyję w kraju gdzie ówczesny marszałek sejmu i premier są zamieszani w najgorszy mord od II wojny światowej co za hańba!!!!
    • reishof Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 11:31
      Tajna broń ruskich: brzoza taktyczna krótkiego zasięgu.
      • Gość: sdvdfvbbbhhh Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 11:35
        a Kopacz przy przekopywaniu lotniska zniszczyła szczaw....
        • Gość: zyzol to był zamach :(((( IP: *.play-internet.pl 10.04.13, 12:02
          tylko po co to zrobili, no po co??? tak cenny materiał wybuchowy marnować ?? narażać się ?? głupie zamachowcy !!! nie lubie ich !!! a fee
          • Gość: 0dkacksovkv Re: to był zamach :(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 12:03
            łoni tylko pancerno brzoze posadzili....
            • Gość: iwabradyna Re: to był zamach :(((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 12:16
              I kazali bezwolnemu tumanowi we mgle na kartoflisku lądować. Zamiast ZAKAZAĆ!!!
              • Gość: tiaa! Czytać lemingi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 12:40
                Kiedy dziadkowie jednych służyli w Wehrmachcie a ojcowie innych w UB i NKWD ojciec braci Kaczyńskich Rajmund Kaczyński walczył w szeregach Armii Krajowej w Powstaniu Warszawskim w batalionie Baszta. Rajmund Kaczyński od 1941 należał do Związku Walki Zbrojnej a następnie do Armii Krajowej. Jako dowódca 7 drużyny 2 plutonu kompanii K 1 batalionu „Baszta”, brał udział w szturmie na tor wyścigów konnych na Służewcu. W czasie powstania warszawskiego stracił kciuk. Opiekowała nim się wówczas sanitariuszka Helena Wołłowicz. Po upadku powstania przebywał w obozie jenieckim koło Skierniewic, skąd zbiegł. Rajmund Kaczyński odznaczony został z rozkazu dowódcy Armii Krajowej orderem Virtuti Militari za udział w Powstaniu Warszawskim. Odznaczony też został Krzyżem Walecznych. Po wojnie pracował na Politechnice Warszawskiej gdzie prowadził zajęcia z termodynamiki. Nie miał willi od Bieruta jak piszą uczciwi inaczej fani Donalda Tuska i Anodiny ale wynajmował mieszkanie które zostało wykupione przez Kaczyńskich dopiero w 1989. Wikipedia - cytat: "Lech Kaczyński urodził się w Warszawie na Żoliborzu. Ojciec, Rajmund Kaczyński, z zawodu inżynier, był żołnierzem Armii Krajowej i uczestnikiem powstania warszawskiego. Matka, Jadwiga z domu Jasiewicz, z wykształcenia była filologiem polskim (zawodowo związana z IBL PAN). Przez matkę był potomkiem rodów szlacheckich z XVI wieku: Olszowskich, Biskupskich i Kurozwęckich[2], ze strony ojca potomkiem Kaczyńskich herbu Pomian. "
                • kmdr_rohan Re: Czytać lemingi ! 10.04.13, 12:48
                  Ten Rajmund aczyński, wnuk carskiego generała, co mu komuna dasła pracę "wśród swoich", a potem sprezentowała willę w zamian za... no właśnie. Za co?
                • Gość: iwabradyna Re: Czytać lemingi ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 13:53
                  Jadwiga z domu Jasiewicz w autoryzowanym wywiadzie powiedziała, że na początku lat PIĘĆDZIESIĄTYCH (podkreślenie moje) poleciała do Londynu po kurteczki dla bliźniaków.
                  Jest ktoś w tym gronie kto zna na tyle historię Polski, by wspomnieć jak było w tych latach? I kto mógł polecieć do Londynu - po kurteczki?!!! Hę?
                  • kmdr_rohan Re: Czytać lemingi ! 10.04.13, 13:58
                    Na pewno towarzysz Światło mógł pojechać po kutreczki. I pewnie jeszcze kilku jego kolegów.
                    • lechowski51 Re: Czytać lemingi ! 10.04.13, 14:25
                      ...i np. Stokrotka Olejnik i inne resortowe dzieci.
                      • kmdr_rohan Re: Czytać lemingi ! 10.04.13, 14:35
                        Och, widzę że matematyka u Lechowskopodbnych to też wraży wytwór wiadomych sił. To ile Olejnik miała lat w 1950tym, Orle PiSopropagandy?
                        Ale miło,że przyznajesz, kim naprawdę byli Kaczyńscy. Ot - resortowe dzieci. Brawo, Dor...eee Lechowski, brawo!
                        • lechowski53 Re: Czytać lemingi ! 10.04.13, 15:00
                          kmdr_rohan napisał:

> Och, widzę że matematyka u Lechowskopodbnych to też wraży wytwór wiadomych sił.
                          > To ile Olejnik miała lat w 1950tym, Orle PiSopropagandy?
                          >
                          Gdy wiara w człeku silna i niezłomna to wiele można mimo lichego wieku. Brat mój starszy pacholęciem 5 letnim będąc, kostkę brukową w Poznaniu wyłuskiwał i demonstrantom podawał. A już 3 lata później ,wikarego naszej parafii skutecznie zniewolił ,czym naraził go na pośmiewisko całej parafii.
                          • Gość: vldpkpdfvldpvgp Re: Czytać lemingi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 12:28
                            ten 53 nie dość że młodszy, to jeszcze do tego głupi niczym fajfus spod budki z piwem...
                      • e_w_a_21 Re: Czytać lemingi ! 10.04.13, 14:59
                        A kaczki role w filmie to niby dostały na piękne oczy ?
                        • lechowski53 Re: Czytać lemingi ! 10.04.13, 15:06
                          e_w_a_21 napisał(a):

> A kaczki role w filmie to niby dostały na piękne oczy ?
                          Po prostu byli najlepsi. Co prawa głosy skrzekliwe mieli i w filmie musiano ich zdubingować
                          pl.wikipedia.org/wiki/Danuta_Mancewicz
                          , a i grać za bardzo nie potrafili ale cała reszta u nich najlepsza była. Tzw primasort.
                • janan2 Re: Czytać lemingi ! 10.04.13, 15:05
                  Kciuk urwało!!!
                  Qrcze!!!Ze też musiało akurat ten kciuk,a nie inny.Nie było by powodów do użerania się z jaśnie państwem herbowym przez ostatnie lata.

Nie było by też "mniejszego zła",jako antydotum na braci nabzdyczonych braci mniejszych.Ze też taki fuks się trafił.Tylu nieszczęść Polska by uniknęła,a tak klincz,którego końca nie widać.

Poza tym osobiście mam dośc tych manif.Katastrofa, no nie powód do tańców i uprawiania polityki na grobach.Zapiekłych w swoich poglądach z jednej i drugiej opcji,wysłać gdzieś na Madagaskar,bez prawa powrotu.Niech tam się żrą do woli.Była katastrofa!?Była!Trudno!Musiał wawelski zimny lech z przytupem rozpocząć kampanię wyborczą.Też nad grobami.Z tego ta dostojna świta,która zginęła,aby uczynić zadość próżności jednego z braci mniejszych.To wszystko było na siłę,wbrew rozsądkowi,no bo ja muszę z przytupem.Skutki znamy.Zamiast milczeć na ten temat,ciągle się go rozdrapuje.Więc pytanie kto z tej katastrofy ciągnie korzyści (w tym polityczne) to tam jest też współwinny.Jeszcze takie potworne odszkodowania i renty na siedem pokolen do przodu.A ci co zginęli w katastrofie szczekocińskiej,czy innych,no to dlaczego nie zostali tak uposażeni!!!Czym to się różni lotnicza czy kolejowa!?No i manif jakoś brak.To raczej powód do wstydu i milczenia o tym zdarzeniu na życzenie,a nie do uprawiania polityki.Gdyby małostkowych ludzi przy władzy nie było,cierpiacych na manię wielkości,to i katastrofy by nie było.
    • reishof Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 15:05
      No i zaczęło się na dobre. Cytuję A. Macierewicza z przed kilkunastu minut:
      Trzeci rok patrzymy, jak rząd Tuska robi wszystko, żeby nie wykryć sprawców
      Pomijając całkowitą niedorzeczność tych słów należy zadać pytanie -czy wobec takiego dictum
      możliwy jest jakikolwiek dialog?
      Oczywiście NIE. I tutaj widzę wielki plus jeśli chodzi o tenhaniebny wyjazd do Nigerii.

• e_w_a_21 Re: 10.04 znowu ta rocznica 10.04.13, 15:15
        Antosia to dzisiaj porąbało na dobre gdyż stwierdził " był wybuch ale to nie znaczy, że był zamach " Po 3 latach mogli by się w końcu na coś zdecydować.
    • mjot1 Pamięci... 10.04.13, 18:04
      forum.gazeta.pl/forum/w,69,22589687,22589687,Pamieci_.html
      Ta... znowu ta rocznica...
      Pamięciowy M.J.
      • greven112 Re: Pamięci... 10.04.13, 19:54
        zatanawia mnie od tych trzech lat czemu to Antos -policmajster nie zalapał sie na te konwentykle w Katyniu??albo taki ostrożny od urodzenia,albo skurczybyk miął jakąś wiedze w temacie zamachu,wybuchu,i usytuowania ruskiej brzozy pancernej,model 45,marki kałasznikow,her profesor Bienięda może wasza magnificencja ujawniła rąbka tejże tajemnicy??
        • Gość: tiaa! Re: Pamięci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 20:56
          W Polsce od pewnego czasu trwają czystki polityczne, morduje się ludzi którzy głoszą inne teorie na temat Smoleńska niż rząd PO (SŁUGUSY RZĄDU ŚWIATOWEGO), poniżej lista zamordowanych. Jakie będą następne nazwiska jakieś typy ? 1. Chorąży Stefan Zielonka, rok 2009 szyfrant w kancelarii premiera. Zielonka dysponował wiedzą o tajnikach łączności w NATO oraz miał dostęp do najściślejszych danych zwłoki znaleziono w Wiśle. 2. Prof. Stefan Grocholewski ekspert od odczytywania nośników cyfrowych, wykrył manipulacje w nagraniach cz. skrzynek z CASY. Zmarł 31.03.2010 r. 3. Grzegorz Michniewicz dyr. Kancelarii Tuska. Powiesił się 23 grudnia 2009 na kablu od odkurzacza, w dniu, w którym z remontu w Samarze wrócił samolot TU-154, który potem rozsypał się w drobny mak na Siewiernym 4. Mieczysław Cieślar, zginął w wypadku samochodowym dokładnie 18.04.2010 r. Miał być następcą Adama Pilcha, który zginął w Smoleńsku. Podobno otrzymał telefon ze Smoleńska od A. Plicha po katastrofie. 5. Krzysztof Knyż operator Faktów,10 kwietnia 2010 był w Smoleńsku. Zmarł w Moskwie 2 czerwca 2010r. Śmierć całkiem przemilczana. 6. Prof. Marek Dulinicz szef grupy archeologicznej zginął 6 czerwca 2010 w wypadku samochodowym w trakcie oczekiwania na wyjazd do Smoleńska. 7. Eugeniusz Wróbel wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem. Poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101. Pocięty piłą mechaniczną 16.10.2010r. przez swego syna, który zdołał zabić i pociąć swego ojca, usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko. Złego stanu swego chorego psychicznie syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą. 8. Ryszard Kuciński prawnik A. Leppera zmarł w maju 2011 r. 9. Wiesław Podgórski był doradcą A. Leppera, gdy ten był ministrem rolnictwa, znaleziony martwy w biurze Samoobrony pod koniec czerwca 2011 r. Jako przyczynę śmierci podano samobójstwo. 10. W 2011 roku samobójstwo przez powieszenie popełnił oficer Służby Kontrwywiadu Wojskowego, służący w Centrum Wsparcia Teleinformatycznego i Dowodzenia Marynarki Wojennej w Wejherowie. Żołnierz posiadał najwyższą klauzulę dostępu do materiałów niejawnych. 11. Róża Żarska adwokatka Leppera zmarła w lipcu 2011 r. w Moskwie. 12. Dariusz Szpineta zawodowy pilot i instruktor pilotażu, ekspert i prezes spółki lotniczej, został znaleziony martwy w łazience ośrodka wczasowego w Indiach. Wcześniej parokrotnie wypowiadał się w mediach w sprawie Smoleńska, kwestionując oficjalne ustalenia. 13. Andrzej Lepper zmarł 05.08.2011 Znaleziony we własnym biurze w Warszawie. Sam się pobił a następnie powiesił. 14. Wszyscy z Casy 15. Henryk Szumski (6.04.1941 â 30.01.2012) zamordowany, generał broni WP, szef Sztabu Generalnego, członek Rady Bezpieczeństwa Narodowego 16. Leszek Tobiasz (1957 10.02.2012) niewydolność układu krążenia, pułkownik WSI, główny świadek w tzw. aferze marszałkowej (dotyczyła przekrętów Komorowskiego) 17. Wszyscy w katastrofie smoleńskiej 96 osób. 18. Były generał GROMU Sławomir Petelicki. 19. Technik z Jaka Remigiusz Muś 20. Krzysztof Zalewski redaktor m. ,,Lotnictwo,, zamordowany 10.12-2012.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje/komentarze/news-lasek-i-artymowicz-krytycznie-o-tezach-raportu-zespolu-macie,nId,954092?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
          • Gość: Transmiter Re: Pamięci... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 10.04.13, 21:24
            Żeby zerżnąć tekst nie trzeba żadnej inteligencji! Myślę, że sam masz jakiś pogląd na ten temat. Tylko dlaczego się go wstydzisz? Dlaczego nie chcesz wyrazić swojej opinii, przedstawić swojej opinii?
            A może tylko transmitujesz...
    • Gość: fvdgehtjykylyu Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.dynamic.lte.plus.pl 10.04.13, 21:14
      ano, na nic zlecenia zasiania MAKu przez pijaną babe z Moskwy na zlecenie ryżawego.
      wystarczyło popatrzeć na te tłumy będące na rocznicowej Mszy Św. w Warszawie. I co ważne , naród zaczyna śpiewać jak za komuny, Ojczyznę wolną racz nam wrócić Panie...
      • Gość: Spiewajakmugrają Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.rzeszow.hypnet.pl 10.04.13, 21:30
        Witamy Cię, lechowski51:
        "ano, na nic zlecenia zasiania MAKu przez pijaną babe z Moskwy na zlecenie ryżawego. Wystarczyło popatrzeć na te tłumy będące na rocznicowej Mszy Św. w Warszawie. I co ważne , naród zaczyna śpiewać jak za komuny, Ojczyznę wolną racz nam wrócić Panie..."

Naród zaczyna śpiewać jak mu grają!
        • Gość: wefwe4gerhgrth Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.dynamic.lte.plus.pl 10.04.13, 22:02
          ano, jak zaczynaja po rusku grać , no to Naród zaczyna śpiewać po Polsku....
      • Gość: olo Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 21:48
        "Idą babinki, idą dziadkowie, Bo tak im prezes namieszał w głowie, I niosą krzyże, niosą różańce, A dla opornych mają kagańce. Klepią "zdrowaśki", pieśni śpiewają, Gorące serca jemu oddają, Wzrok oszalały, mózg zlasowany, Słowami wodza całkiem wyprany. "Gestapo, zamach, hańba i zdrada" I coraz grubsze z ust słowo pada, "Mordercy, zdrajcy, my prawdę znamy, A Jarosława szczerze kochamy!". Dali świadectwo, świadectwo dali, Na mszy już byli, znak przekazali, Więc teraz wrzeszczą i jadem plują, A wodza swego wciąż adorują!"
        • Gość: grt54htrhrthj Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.dynamic.lte.plus.pl 10.04.13, 22:05
          a idioty ,
          jak to cioty,
          coś piskajo,
          bo rozumu ni majo
          o eutanazji pamiętajo
          starości nie zaznajo...
          • Gość: olo Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 22:20
            To jeszcze dopisz coś o pedałach to obraz polaka katolika, piewce smoleńska i wyznawce tw balbiny będzie kompletny ...
            • Gość: dflke43-4g Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.dynamic.lte.plus.pl 10.04.13, 22:25
              a co pedały ci przeszkadzaja , a fe, rasista z ciebie idioto.
              • Gość: olo Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 22:34
                Nie rób z siebie większego idioty niż jesteś :-)
                • Gość: gwegrehtrhjtrj Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.dynamic.lte.plus.pl 10.04.13, 22:41
                  tobie nigdy nie dorównam .....
                  • Gość: Śpiewająjakmugrają Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.rzeszow.hypnet.pl 10.04.13, 22:55
                    Ot, prawdziwy Polak, zdanie zaczyna od małej litery, ale naród zawsze pisze wielką!
                    • Gość: erhgrthrthrj Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 11:13
                      a co nie podoba sie POpaprancze?
                      do was to by trza z dużym młotkiem i natłuc wam rozumku to może byśta tak cienko nie śpwali!
    • Gość: iwabradyna Nareszcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.13, 09:14
      Jedenasty. Rok (pozornego) spokoju.
      • Gość: cikawy Re: Nareszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 11:15
        nie będzie wam nikt przez rok przypominał ruskiego POddaństwa?
    • Gość: Tutejszy. Za taką kasę to patriotycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 15:06
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13718139,Poltora_miliona_zlotych__Tyle_zadaja_niektore_rodziny.html#BoxSlotII3img
      • Gość: iwabradyna Do wszystkich! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.13, 13:40
        Odświeżam wątek, bo znalazłem mądrą wypowiedź. A mądrego to i przyjemnie posłuchać (Pawlak - ten od Samych Swoich!). Więc cytuję:

Mój kochany narodzie zrozum tę gorzką, banalną prawdą !
        Ja wiem, że to się trudno przebija do świadomości, ale prawda jest brutalna ! Nasz ukochany mąż stanu, pensjonariusz Wawelu nie zginął z flagą na barykadzie ani z pieśnią na ustach na froncie. Nie zestrzeliły go wraże / ruskie / zastępy ani nie zmiotły wybuchy. Zginął od wybuchowej mieszanki polskiej głupoty i ruskiego bałaganu. Nim to szybciej narodzie zrozumiesz, tym szybciej zaczniesz życie normalne.
        A co do osiągnięć owego męża stanu to osiągnięcia miał wprost nieziemskie. Szczycił się jak wciąż powiadał prawdziwą przyjąźnią trzech bratnich prezydentów: Sakaszwilego, Adamkusa I Juszczenki. Ci oto przyjaciele w czasie swej kadencji odwdzięczyli się naszemu mężowi stanu sowicie. Sakaszwili wywołał samobójczą wojnę z Rosją, którą zażegnał dopiero Sarkozy. Nasz mąż stanu przypisał to sobie, choć nie było go tam od tygodni. Adamkus wprowadził rękami parlamentu litewskiego zakaz pisowni nazwisk i miejscowości w języku polskim , a Juszczenko ogłosił największego siepacza Polaków Banderę bohaterem narodowym. Zaiste zasługi te są warte Wawelu co najmniej.
        • Gość: clfkivi09rifrbkt Re: Do wszystkich! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 14:14
          iwan, ale z ciebie przygłup....
          wyrazy współczucia.....
          • Gość: iwabradyna Re: Do wszystkich! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.13, 14:24
            Mądrego i przyjemnie posłuchać, na rozmowę z głupim szkoda czasu. Pa!
            • Gość: ockvi0gvi0hthot0 Re: Do wszystkich! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 14:50
              ano głupi z mądrym se nie pogada więc robi pa , tylko żeby jeszcze przestał pieprzyć trzy po trzy gdzie indziej...
              • Gość: ? Re: Do wszystkich! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.04.13, 16:13
                A Tobie dysgrafiku mózg utonął w wodzie święconej?
                • kmdr_rohan Re: Do wszystkich! 12.04.13, 16:36
                  • Gość: eoviefvjjivbrrbjbi Re: Do wszystkich! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 16:57
                    no i tawariszcz kamandir znów samokrytykę złożył.....
                    ale te bolszewiki muszą się bez końca kajać...
                • Gość: djwidjofi0efpefop Re: Do wszystkich! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 16:54
                  a tobie idotyzm walnął w łeb i nawet wody święconej sie boisz?
    • Gość: bliźni Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.13, 19:08
      dajcie spokój tej dacie
    • reishof Re: 10.04 znowu ta rocznica 13.04.13, 13:59
      " Tylko ekstremalny prostak nie potrafi się w takiej sytuacji wznieść ponad podziały polityczne i własny światopogląd. " no właśnie - Jarek

Słuszna uwaga. 10-ego kwietnia premier był z samego rana na cmentarzu i złożył kwiaty na grobach oddając tym samym cześć tym którzy zginęli w katastrofie. W ciszy i zadumie nad tą tragedią. W podobny sposób miliony Polaków modli się nad grobami najbliższych 1 -ego listopada każdego roku. I tak jest przyjęte w polskiej tradycji.
      Natomiast J. Kaczyński zorganizował w tym dniu konferencję prasową urządzając polityczną szopkę....
      • Gość: hthhrfefddd Re: 10.04 znowu ta rocznica IP: *.dynamic.lte.plus.pl 13.04.13, 20:32
        niektórym śni się że Polacy pomodlą się i zapomną...
        jak naród zapomni to kamienie wołać będą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka