Dodaj do ulubionych

Ginie coraz więcej rowerów. Policja radzi, jak ...

30.06.13, 19:21
Przypinać rower do stojaka za ramę. Dzięki za radę, ciekawe tylko, jak to zrobić, gdy stojaki mają 30 cm wysokości, a takich jest większość :)
Obserwuj wątek
    • Gość: jopsie Re: Ginie coraz więcej rowerów. Policja radzi, ja IP: *.rzeszow.mm.pl 30.06.13, 19:46
      ja takie stojaki ignoruję i szukam najbliższych znaków drogowych :)
    • Gość: doogie Re: Ginie coraz więcej rowerów. Policja radzi, ja IP: *.rzeszow.vectranet.pl 30.06.13, 20:27
      A najgorsze stojaki funduje swoim klientom Podkulski przy galeriach. Jakieś niskie sprężynki długopisowe.
    • Gość: lans amstronk Re: Ginie coraz więcej rowerów. Policja radzi, ja IP: *.rzeszow.mm.pl 30.06.13, 22:50
      Trza rower kłaść na ziemi na boku, to rama dostanie do stojaka :P
      • Gość: pisul Re: Ginie coraz więcej rowerów. Policja radzi, ja IP: *.res.pl 01.07.13, 09:56
        Ktos kto je projektuje musial rodzicom wypasc z lozeczka na beton albo byl karmiony przypalonym grisikiem. Czy taki projektant nie widzi swojej glupoty? Niech odzejdzie od stojaka na 2 i spojrzy chlodnym okiem na ta funkcjonalnosc. Rower nie moze istac sam w tym stojaku i wygina swoim ciezarem rafke. Juz te obok tesco lepsze bo przechyle rower na bok i zapne o rame. Tacy ludzie nie powinni robic w sexshopie bo z ta inteligencja beda sprzedawac jako analny sex gadrzet grzalke do wody
    • Gość: Monika Nie posiadać roweru IP: *.30.77.161.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.13, 10:14
      Nie posiadać roweru.

Np. w takim rowerowym Amsterdamie jest plaga kradzieży rowerów. Nie byłoby rowerów, nie byłoby ich kradzieży.
    • akenazy2 Ginie coraz więcej rowerów. Policja radzi, jak ... 01.07.13, 10:59
      Bzdury! Kupcie używany rower na targu, od kolesia co go przywiózł z "Niemiec", i idżcie z nim na Policje, żeby wam oznaczyla. Zrobią to bez problemu, nawet o paragon nie proszą. Legalizacja beprawia rękami władzy.
      • Gość: quba Re: Ginie coraz więcej rowerów. Policja radzi, ja IP: 156.17.6.* 01.07.13, 11:05
        Jak to ? Nie żądają faktury zakupu i oryginału książki gwarancyjnej !?
    • bimota Ginie coraz więcej rowerów. Policja radzi, jak ... 01.07.13, 11:17
      KOLEJNY PRZYKLAD NA TO, ZE PANSTWO WSPIERA PRZESTEPCOW, A ZAMYKA NIEWINNYCH ! DLACZEGO BAZA SKRADZIONYCH NIE JEST UDOSTEPNIANA W INTERNECIE ? BO PLAGA KRADZIERZY ZNACZNIE BY SIE ZMNIEJSZYLA I NIE MOZNA BY BYLO ZAMYKAC NIESWIADOMIE KUPUJACYCH KRADZIONE ZA PASERSTWO...

MYDLA OCZY JAKIMIS SMIESZNYMI AKCJAMI ZNAKOWANIA... PRZECIEZ PRAWIE KAZDY ROWER JEST FABRYCZNIE ZNAKOWANY...
    • elton_dzwon Ginie coraz więcej rowerów. Obywate radzi, jak ... 01.07.13, 13:03
      dziennikarze powinni zrobić "prowokację", postawić w centrum miasta rower z nadpiłowanym widelcem, jak złodziej wskoczy i pojedzie to na pierwszym krawężniku pęknie widelec i szczęka złodzieja od chodnika
      * dawno temu słyszałem o obywatelskiej "prowokacji", między płyty chodnikowe wbito pręt stalowy i nasadzono na niego puszę aluminiową, szedł jakiś pajac i postanowił ją kopnąć, padł na chodnik ze złamana nogą
    • Gość: stary rzeszowiak Gdzie sa te rowery ? IP: *.sbr801.nsw.optusnet.com.au 01.07.13, 14:08
      Wszystkie te ukradzione rowery sa w okolicznych wsiach.
      Chamy kradna rowery w miescie.
    • chris2010 Ginie coraz więcej rowerów. Policja radzi, jak ... 01.07.13, 18:08
      Nie kumam jak w katolandzie mogą ginąć rowery??? I to w bastionie Świętości ???
      Nie pozostaje nic innego jak wdrażać nauczanie tzw. religii już od żłobka, ba ale co zrobić z tymi co się nie dostaną ? Jak nic będą kraść rowery albo z maczetami po ulicach ganiać...
    • sokratovicz oznakowanie? 01.07.13, 19:49
      i co z tego, że policja kochana oznakuje rower, jeśli po kradzieży nie chce się jej go szukać. mnie ktoś gwizdnął rower w zeszłym roku, podałem policji nr ramy, w aktach przeinaczyli markę, a po 4 dniach umorzyli dochodzenie z powodu niewykrycia sprawców. nawet monitoringu się funkcjonariuszom nie zechciało porządnie posprawdzać.
    • mrfreddie Ginie coraz więcej rowerów. Policja radzi, jak ... 01.07.13, 20:22
      Gdyby zaczac przykladnie karac zlodziei, to problem praktycznie by przestal istniec.
      Nie mowie zeby od razu obcinac rece jak w sredniowieczu, ale pregierz lub publiczna chlosta mogly by sie okazac bardzo skuteczne. Koniecznosc prowadzenia "wyscigu zbrojen" na zabezpieczenia z przestepcami jest postawieniem sytuacji na glowie.
    • szesnastusynowbenka Ginie coraz więcej rowerów. Policja radzi, jak ... 01.07.13, 20:57
      pewny jestem ,ze to nie jest POLAK.
      jak mily mi Jan Pawel I, z Jezusem za pan brat.
      Polak to katolik, siodme nie kradnij.
      Zagraniczny jakis musi te rowery brac.
      Hucul jakis. Albo Uzbek, czy inny Omek, Dogon nierozumny.
      • Gość: wawiak Re: Ginie coraz więcej rowerów. Policja radzi, ja IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 22:57
        Hucuł, ani chybi!
        no, ewentualnie, na pewno Rusek. ;-
        0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka