Dodaj do ulubionych

Rzeszów jest super!!!

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.04, 01:33
Przeciętnemu Krakowianinowi Rzeszów kojarzy się z końcem świata, miejscem
zapomnianym przez Boga i ludzi i odludną pustynią. I ja uległem tym
stereotypom i tak myślałem. A tymczasem - weekend spędzony w Rzeszowie
zmienił moje podejście o 180 stopni (jednak podróże kształcą - nawet tak
nieodległe...).

Macie piękny Rynek, tętniący życiem i pełny knajpek z ogródkami. Rynek nie
jest duży, ale przejście się nim w sobotę wieczorem to prawdziwa przyjemność.
Ładne uliczki koło Rynku, ciekawy spacer do zamku. Ogromna dyskoteka Akademia
robiąca wrażenie, Kraków chyba takiej nie ma. W dyskotece europejsko - super
wnętrze, sympatyczni ludzie, atmosfera nawet „gej-friendly”, czego po
Rzeszowie by się człowiek w ogóle nie spodziewał.

Rzeszowiacy, jesteście super i macie piękne miasto!!! Powinniście je bardziej
reklamować.
:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Osjan Jesteśmy gej-friendly IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.04, 01:40
      No - Rzeszowianie - co Wy na taki komplement...?
      • ares19 Re: Jesteśmy dowartościowani 03.08.04, 09:01
        A mnie się głos z Krakowa bardzo spodobał.Wspominka o środowisku gejowskim
        rzeszowa - bardzo ciekawa - choć nie nowa :)
        Kraków przyjazny dla Rzeszowa !!!!!! :)))))))))))
      • Gość: pr Re: Jesteśmy gej-friendly IP: *.enformatic.pl 03.08.04, 20:37
        jak dla mnie GIT
    • Gość: fiolka Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 11:45
      Dziekujemy :) zawsze wiedziałam ,że Rzeszów może się podobać! :) Powinno być
      nowe przysłowie .... "Swoje chwalicie, cudzego nie znacie" :D:D:D Ja mam
      nadzieje ze nasze miasto jeszcze się rozwinie i jeszcze bardziej będzie się
      podobało :)
      • Gość: ejże Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 12:41
        Troche akcent na początku byłdziwny w tym rzeszowie dla mnie
        a to mnie podejrzewali że ze wsi jestem, ale to było na pierwszym roku, a potem
        to już ekstra było bardzo imprezowe miasto, ale jak ostatno byłem na obronie to
        tak jakoś sie trohe mnniej przyjemnie porobiło(moda dresowa).Musicie wypędzić
        zaraze do getta albo na księżyc najlepiej.
        • Gość: radek Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 12:51
          Co do akcentu... bez obrazy ale w Rzeszowie jest chyba "neutralny".
          Natomiast krakowski jest bardzo charakterystyczny.
          • Gość: postępowy Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.dnet.pl / 217.153.102.* 03.08.04, 14:39
            No tak zeby być trendy musi beć gejowo. Może od razu pedofilowo będziemy
            bardziej europejscy - tam tego jeszcze więcej.
    • Gość: mola Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 14:52
      Mnie w Rzeszopwie też się bardzo podoba, od urodzenia, że tak powiem.
      Mieszkałam w różnych miejscach w Polsce, również w Krakowie, ale najlepiej
      czuję się w Rzeszowie.
      • Gość: jaślanin Re: Rzeszów jest swojski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:31
        bardzo tu swojsko..prawie jak w Jaśle..tylko macie wiecej ogródków na rynku :-)
        my tylko jeden :(
    • Gość: wiec Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 22:12
      Nu pewno !!
    • Gość: ghdfgh Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 22:30
      A w Krużewnikach ty był ?
    • Gość: Krakowiak Tak 3majcie! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.04, 00:01
      Tak 3majcie! Przyjadę na pewno jeszcze raz, a może nie raz :-)
    • Gość: sasiad Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.chello.pl 04.08.04, 00:53
      Znajomi, ktorzy byli w Rzeszowie zawsze cieple slowa mowili, "urokliwy ten
      Rzeszow", zadbany, fajni ludzie, miasto z przyszłością. Myśle, że więcej
      pozytywnego nastawienia zmieni oblicze Rzeszowa. Nawet w Warszawie słyszę same
      pozytywy. BARDZO MIŁO! Dzięki za głos z Krakowa, myślę, że to samo można
      powiedzieć o Krakowie (pomijam wielkość miasta, bo to czasami jest minus -
      mieszkam w Warszawie i wiem coś o tym).
    • Gość: cx Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 09:59
      Spoko :}
    • Gość: Jimik Re: Rzeszów jest super!!! IP: 80.51.255.* 04.08.04, 15:11
      he he, pewnie że Rzeszówek jest SUPER. A jacy mieszkańcuy są fajni i wogóle i
      szczególe. Pozdrowionka dla wszystkich rzeszowiaków i mieszkańców naszego
      uroczego miasteczka ;-)
    • Gość: Katowiczanin Re: Rzeszów jest super!!! IP: 217.113.224.* 04.08.04, 22:56
      Mam inne zdanie. Rzeszów wcale nie jest ładny. Jest beznadziejny!!! Poza maleńkim Rynkiem nic ciekawego w Rzeszowie nie ma. Same blokowiska i komunistyczne gmachy.
      • Gość: rodowity Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.autocom.pl 05.08.04, 00:45
        za to w Katowicach komunistycznych gmachów jak na lekarstwo i blokowisk brak:)
        hehe. A gdzie jest rynek w Katowicach - to coś, ten niby plac pomiędzy Zenitem
        a Skarbkiem buhahahahahha
        • Gość: pracownik TP Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:19
          Supermeni też są. Pozdrowienia dla Zbyszka Masłowskiego z Telekomunikacji!
          • herubinn Re: Rzeszów jest super!!! 11.08.04, 09:43
            o ludzie trzymajcie mnie bo pęknę ze śmiechu haha:) Podaj mi choć 3 powody
            dlaczego Katowice są ładniejsze niż Rzeszów...
      • Gość: Ma-Cinek Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.enformatic.pl 13.08.04, 16:16
        Hmmm wiesz w katowicach akurat bardzo czesto jestem i lubie tam bywac ale
        jakosc drog pozostawia wiele do zyczenia, duzy % bezrobocia chyba sprawil ze
        jest dosc niebezpiecznie ja sie w kazdym badz razie czuje tam wieczorem nie
        tego:)blokowiska?hmmm ligota?brynow?.....co jeszcze?...
    • Gość: esteta Re: Ale Przemyśl też jest super, nie Rychu? IP: *.enformatic.pl 05.08.04, 15:18
      Masz okazję znowu..
    • stalynick Re: Rzeszów jest super!!! 05.08.04, 20:32
      czy ja wiem. Rzeszów jest strasznie mały
      mam tam rodzinkę.
      Rzeszów przypomina mi Nową Hutę w której mieszkam. Niestety przypomina mi on
      tylko te gorsze rejony Nowej Huty (Blokowiska....). Chociaż szczerze
      powiedziawszy Blokowiska w Nowej Hucie są lepiej zaplanowane urbanistycznie i
      bardzo zielone/przyjazne dla człowieka niż te z Rzeszowa :).

Mały ten ryneczek u Was. Nie to co nasz plac centralny :P

Poza Tym Nowa Huta jest od Was większa (stosunek 160 tysięcy mieszkańców
      Rzeszowa do 220 Nowej Huty) :)

Województwo dla Nowej Huty!

PS
      to tylko niewinne żarty. nie ukamionujcie mnie :)
      • Gość: esteta Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.enformatic.pl 05.08.04, 23:38
        To tak jakbyś Wawel chciał porównać z pałacem kultury w W-wie.. Tylko kilkaset
        lat różnicy.. I też jest większy.. :-)))))
        • Gość: esteta Re: A gdzie jest Rychu ?!!! IP: *.enformatic.pl 05.08.04, 23:41
          Przecież Przemysl to nie Nowa Huta..
          • rychu_z_przemysla Re: A gdzie jest Rychu ?!!! 10.08.04, 13:26
            Gość portalu: esteta napisał(a):

> Przecież Przemysl to nie Nowa Huta..

Jestem... :)))
            Eeee, ten wasz Rzeszow... :)))
            • Gość: esteta Re: A gdzie jest Rychu ?!!! IP: *.enformatic.pl 11.08.04, 08:09
              Mogę cię pocieszyć, gdyby nie Rzeszów nie miałbyś się za bardzo o co spierać. O
              jakąś nową hutę? :-))))
              A w ogóle gdybyś CHCIAŁ, a nie MUSIAŁ bywać w Rzeszowie, to może Przemyśl wiele
              by się nauczył.. Nieszczęściem nie jest przeszłość, nieszczęściem bywają ludzie.
              • rychu_z_przemysla Re: A gdzie jest Rychu ?!!! 11.08.04, 10:09
                Gość portalu: esteta napisał(a):

> Mogę cię pocieszyć, gdyby nie Rzeszów nie miałbyś się za bardzo o co spierać. O
                >
                > jakąś nową hutę? :-))))
                > A w ogóle gdybyś CHCIAŁ, a nie MUSIAŁ bywać w Rzeszowie, to może Przemyśl wiele
                >
                > by się nauczył.. Nieszczęściem nie jest przeszłość, nieszczęściem bywają ludzie
                > .

Znalazł się esteta- prowokator.
                :)))
        • stalynick jestem pełen podziwu dla 06.08.04, 17:43
          jestem pełen podziwu dla forumowiczów.

niemal spodziewałem się linczu za moje słowa.

widać jednak, że mam doczynienia ze społecznością cywilizowaną i kulturalną.

to wielki plus dla Rzeszowa (jego mieszkańcy).

Widać w tych słowach, że Rzeszowianie nie mają kompleksów

Masz oczywiście rację. :)
          Rzeszów to lata historii (tylko niestety żyjemy w Polsce powielozaborowej, i
          wszystko wygląda gorzej niż by mogło. ba - o niebo / o niebiosa gorzej!)

Ale są ludzie, którzy potrafią dostrzegać piękno nawet jeśli jest ono chwilowo
          niewidoczne gołym okiem / dla przeciętnego człowieka / zjadacza "masówki". :)
          • herubinn Re: jestem pełen podziwu dla 11.08.04, 09:51
            nu konplieksów to miy nie mamy;)tylkio że Ci z Pyrlandii się strasznie pienią,
            że my tu to siakaś Polskia C czy cuś takiego! Mówią, że oni Pany a my chłopi, i
            ze charują na naś! Ale mozie to Pany nie wiedzą, że my tu mozie i biedniejsi
            ale za to pogodniejsi i weselsi, może nie wiedzą jeszcze wielu innych rzeczy:)
            BO TUTAJ TRZEBA PRZYŁOŻYĆ UCHO I SŁUCHAĆ JAK BIJE SERCE NARODU:)

PS. No komplesków nie mamy bo i dlaczego mielibyśmy je mieć?
            • stalynick Re: jestem pełen podziwu dla 20.08.04, 21:42
              wiem jacy są Rzeszowianie. Miłość do drugiego człowieka i poszanowanie jest już
              obce w prawie całej Polsce (w Krakowie to chyba od zarania dziejów - bo wiem
              jak traktuje się w nim biedniejszych [np Nowohucian czy nowoprzybyłych]). No
              ale nie można generalizować. Mówię o większości.
      • Gość: zzyzzio Re: Nowa Huta!!! IP: 213.76.135.* 06.08.04, 12:30
        Cieszmy się, że Rzeszów nie jest nową hutą, czy gigantycznym blokowiskiem z
        czasów socrealizmu. Zasprejowana ściany, oszczane klatki schodowe, powybijane
        szyby, oblazły szary tynk. Nasze Nowe Miasto i Baranówka to osiedla
        apartamentowców w porównaniu z tamtejszymi blokami. No i nie mamy stad
        dresiarzy i bandytów, którzy tam są widokiem powszednim. A swoją drogą dla
        krakusów Nowa Huta to nie Kraków tylko głębokie zadoopie....
        • stalynick Re: Nowa Huta!!! 06.08.04, 17:48
          Gość portalu: zzyzzio napisał(a):

> Cieszmy się, że Rzeszów nie jest nową hutą, czy gigantycznym blokowiskiem z
          > czasów socrealizmu. Zasprejowana ściany, oszczane klatki schodowe, powybijane
          > szyby, oblazły szary tynk. Nasze Nowe Miasto i Baranówka to osiedla
          > apartamentowców w porównaniu z tamtejszymi blokami. No i nie mamy stad
          > dresiarzy i bandytów, którzy tam są widokiem powszednim. A swoją drogą dla
          > krakusów Nowa Huta to nie Kraków tylko głębokie zadoopie....

widzisz. tym się różnimy, że ja mam pojęcie o Rzeszowie i często w nim bywam. A
          Ty znasz Nową Hutę tylko ze słyszenia :) (oczywiście mijającego się z prawdą).

Ja zawsze myślałem, że dresiarze potrafią opanować wszystko.
          U nas przynajmniej na Placu Centralnym jest monitoring za pomocą kamer :)

Ale niestetu u Was dobrały się dresiki do rynku..... :(

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=14320017
          • Gość: zzyzzio Re: Nowa Huta!!! IP: 213.76.135.* 10.08.04, 11:08
            W podkrakowskiej Nowej Hucie bywam stosunkowo często, na Klasztornej mam
            dobrych znajomych. Na szczęście nie jest to już to ohydne blokowisko, ale i tam
            zapuszczają się gangi blokersów...
            • stalynick Re: Nowa Huta!!! 20.08.04, 21:27
              przecież w Rzeszowie są same blokowiska i nic więcej (przykro mi to mówić). A
              zieleni macie jak na lekarstwo (mój kuzyn zawsze mówi, że nie ma to jak w
              Krakowie czy Nowej Hucie). Nie macie żadnych parków :(
              Nowa Huta jest sto razy bardziej zielona od Rzeszowa
            • stalynick fotka starego miasta NH z placem centralnym 20.08.04, 21:37
              fotty.webpark.pl/0.jpg prawda że zielono?
              www.nh.pl/galeria/images2/U_12.jpg
              a z dresami to jest mit. zapewniam Cię że łatwiej jest dostać od dresa na
              plantach niz w NH. dziś nigdzie nie jest bezpiecznie

poczytaj:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=12459635
    • herubinn Re: Rzeszów jest super!!! 11.08.04, 09:37
      Ktokolwiek przyjeżdża do Rzeszowa po raz pierwszy przedewszystkim jest
      zachwycony dużą ilością zieleni niespotykaną nigdzie indziej w dużych miastach
      w Polsce.
      • Gość: abc Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:17
        Po powrocie z wakacji zawsze to potwierdzam.
        A dzisiaj podjechałem na targ przy targowej - ach te rynkowe zapachy
        warzywek,grzybów, kolorowy tłumek kupujących i przekupek- gdyby nie te korki i
        trudność zaparkowania- byłyby same achy i ochyy.
        • Gość: ja Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.krak.tke.pl 13.08.04, 00:21
          > Po powrocie z wakacji zawsze to potwierdzam.
          > A dzisiaj podjechałem na targ przy targowej - ach te rynkowe zapachy
          > warzywek,grzybów, kolorowy tłumek kupujących i przekupek- gdyby nie te korki
          i
          > trudność zaparkowania- byłyby same achy i ochyy.

akurat tam przegapiłes jedną z najpiekniejszych części tego miasta: Stary
          Cmantarz..prześliczny..sam tam chodziłem na randki..i nie tylko ja...
    • Gość: MaCinek Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.enformatic.pl 13.08.04, 16:07
      Zgadzam Sie. Bywalem w wielu miastach ale Rzeszow mi sie bardzo podoba. Wiem ze
      to jest to miasto w ktorym bede mieszkac. Spokojnie, fajne kluby, sympatyczne i
      ladne dziewczyny:)Rowne drogi, coraz wiecej inwestycji, fajne sklepy,
      kawiarenki.....Co wiecej trzeba?:)
    • Gość: esteta To prawda, że z Rzeszowa są piękne dziewczyny... IP: *.enformatic.pl 17.08.04, 21:40
      Tylko Rzeszów na szczęście nie zaczyna się pod Grójcem.. :-)))
      • Gość: Osjan Re: To prawda, że z Rzeszowa są piękne dziewczyny IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.04, 22:11
        ...ale założycielowi wątku nie o dziewczyny chyba chodziło...
        • Gość: esteta Re: To prawda, że z Rzeszowa są piękne dziewczyny IP: *.enformatic.pl 18.08.04, 22:29
          Zrozum, że nie każdemu może atmosfera "gej-friendly" wystarczyć.. :-))))
          A posty z Wwy mówią tylko o ładnych dziewczynach.
          Dlaczego???
    • Gość: martka Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 22:12
      Jak ja tęsknię za Rzeszowem.................
      • Gość: res POLAKOM GRATULUJEMY RZESZOWA IP: 82.177.98.* 17.08.04, 22:58
        POLAKOM GRATULUJEMY RZESZOWA
    • Gość: FRA Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.04, 23:13
      Jazoo, co za coolowy wonteck!
      Sweeeet do boola...rzygowiny!
    • Gość: murzyn Re: Rzeszów jest super!!! IP: 217.153.168.* 19.08.04, 20:41
      w rzeszowie to ja byl calkiem niedawno. hmm ... interesujace, piekna macie
      vagine z mala clitoris

musial sobie ciota z krzakowa niezle umoczyc, albo sie zakochal. pojedzie
      rzeszowiak plemniki lykac smokowi. dzialaljta cus rzeszowiaki.

murzyn szcz
    • Gość: katze Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.crowley.pl 20.08.04, 15:14
      Super miasto. Fajni ludzie, fajne knajpy (jak dla mnie lepsze niż większość w W-
      wie), kulturka. Cieszę się że dziś jadę do Rz. :)
    • Gość: ziomek Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 21.08.04, 22:12
      a mi sie podoba i Rzeszów i Kielce pozdr
      • Gość: jojo Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 12:07
        Ciicho- wiem :))))
        A Kielce i Tarnobrzeg znam jedynie pobieżnie - w Tbgu-rynek z pomnikiem dziwnie
        ubranego faceta z rurą :) - a kielce z urokliwego deptaka i ... przysłowiowego
        wiania jak w kieleckiem :))

• Gość: kumak Re: Rzeszowowi gratulujemy S T A L ! ! ! ! ! ! IP: *.res.pl 22.08.04, 21:16
          jAK WYŻEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: krzychu Re: Rzeszów jest super!!! IP: *.zetosa.com.pl 28.08.04, 01:45
      ja rowniez nie docenialem tego miasta ;-)
    • Gość: etyk Katowicom gratulujemy Warszawy... IP: *.enformatic.pl 31.08.04, 22:53
      i zapraszamy do Rzeszowa..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka