Dodaj do ulubionych

naprawa kółek przy walizce

06.08.13, 12:53
Gdzie można w naszym grodzie naprawić kółka przy walizce? Czy robił ktoś taką naprawę i ile kosztuje
Obserwuj wątek
    • yanan2 Re: naprawa kółek przy walizce 06.08.13, 13:22
      pinio997 napisał:

> Gdzie można w naszym grodzie naprawić kółka przy walizce? Czy robił ktoś taką n
      > aprawę i ile kosztuje

Niestety!!Ale wystarczy pomyśleć!Miałem ten sam problem!!!Walizka super...kółka do dooopy.No więc przyglądnąłem się bliżej naszym deskorolkarzom i wyszło,że kołka pasują!!!Mam teraz dwie walizki,zamiast jednej.Akurat w sam raz na lotnicze przeprawy typu Egipt ,Jordania czy Israel.Działają!!!Ale nie licz na to,że znajdziesz zakład taki co ci to wykona.Trzeba samodzielnie!!!Inaczej ZUS,podatki i państwo herr von Thuska, co ma cel i konkret mocy niszczyciewlskiej wszystkiego co polskie,puści moment takiego z torbami i komornikiem.Nie kupuj w galeriach.100% droższe.
      • Gość: PEPE Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.230.91.6.rzeszow.mm.pl 06.08.13, 20:44
        skoro pasują kółka od deskorolek (chociaż widziałem różne walizki - i różne rodzaje kółek przy nich) to może warto poszukać jakiegoś "serwisu", w którym naprawiają deskorolki? Chyba jest coś takiego? A jeśli tak, to skoro potrafią wymienić kółka w deskorolce, to pewnie dadzą radę i z walizką :P

yanan2 napisał:
        > No więc przyglądnąłem się bliżej naszym deskorolkarzom i wyszło,że
        > kołka pasują!!!Mam teraz dwie walizki,zamiast jednej.

Zrobiłeś z deskorolki walizkę czy po prostu kupiłeś sobie drugą? :)
        • yanan2 Re: naprawa kółek przy walizce 07.08.13, 18:03
          Gość portalu: PEPE napisał(a):

> Zrobiłeś z deskorolki walizkę czy po prostu kupiłeś sobie drugą? :)

Teee!Dowcipniś!?
          Podaruję ci te resztki deskorolki.Może tobie uda się z tego zrobić walizkę!Sam wymontowałem tylko kółka i tym sposobem z jednej deskorolki zostały naprawione dwie walizki,którym akurat tego elementu brakowało.
          • Gość: PEPE Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.230.91.6.rzeszow.mm.pl 07.08.13, 18:08
            spokojnie:) Po co te nerwy...? :)
            Zapytałem tylko, bo z Twojego wcześniejszego postu nie bardzo to wynikało...
            Wyjaśniłeś, więc wiem już o co chodzi. I cieszę się Twoją radością
            • yanan2 Re: naprawa kółek przy walizce 07.08.13, 18:27
              Gość portalu: PEPE napisał(a):

> spokojnie:) Po co te nerwy...? :)
              A gdzie ty tu wyczułeś jakąś nerwowość!?.Też "cuś".Odpowiedziałem ironicznie jak wcześniej zadane pytanie.Też mi powód do zdenerwowania,he he.
              • Gość: PEPE Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.230.91.6.rzeszow.mm.pl 07.08.13, 18:39
                OK - w takim razie spoko :)
                • coleus POZNAN naprawa kółek przy walizce 29.12.13, 12:00
                  PROSZE PODPOWIEDZCIE GDZIE W Poznaniu mogę wymienić kółka przy walizce lub same gumy na kółkach??????

Waliza super dobra jeszcze bo nowa po 2gim wyjeździe gumy wytarte na kołeczkach
    • Gość: x Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 14:09
      Ja jedynie znalazłem kaletnika, który wystawił mi zaświadczenie, że walizka nie nadaje się do naprawy i dzięki temu linia lotnicza zwróciła mi koszty walizki.
      W zasadzie to sam napisałem i wydrukowałem pismo, a kaletnik za drobną opłatą przybił swoją pieczątkę koniecznie z opisem "Zakład kaletniczy".
      • mk1990 Re: naprawa kółek przy walizce 22.08.13, 13:50
        a byłaby możliwość żeby przesłał mi Pan teskt tego zaświadczenia? probowałam sama napisac, ale obawiam się ze nie wyglada to dość profesjonalnie i moga tego nie uznac...byłabym bardzo wdzięczna!
      • res-men Re: naprawa kółek przy walizce 22.08.13, 14:16
        Jak myslisz - postąpiłes uczciwie ? jak twoje sumienie ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

łączę serdeczności dla Ciebie i Twojej Rodziny ;-)
        • mk1990 Re: naprawa kółek przy walizce 22.08.13, 14:22
          a dlaczego nie uczciwie? byłam u trzech kaletników w Poznaniu i zgodnie powiedzieli ze nie da sie jej naprawic, ale oni nie wystawiaja zaswiadczen, napewno nie po angielsku, chyba ze sama napisze to podpisza. W Warszawie jest firma która wystaiwa, ale musiałaby wysłac walizke na własny koszt, a nie mam pewnosci ze przewoźnik zwrocic mi koszty, bo to linie arabskie i bywa róznie z nimi. Nie chce dokładac do interesu....
          • Gość: xz Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 00:00
            Musisz podać wartość zakupu walizki i jej rok produkcji.
            Potrącają amortyzację.
            Nikt tego nie sprawdza.
            Linie są ubezpieczone, więc śmiało napisz aktualny rocznik produkcji i cenę możesz podać jak za najwyższy model samsonite.
            Wpisujesz krótko: uszkodzenie nie kwalifikuje się do naprawy. Brak części zamiennych.
    • res-men Re: naprawa kółek przy walizce 22.08.13, 14:00

Po co naprawiać - przeciez mozna sobie kupić nową
      - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

łączę serdeczności dla Ciebie i Twojej Rodziny ;-)
      • mk1990 Re: naprawa kółek przy walizce 22.08.13, 14:12
        Ja nie chce naprawiac, potrzebuje tylko zaswiadczenie ze sie jej nie da naprawic (bo serio tak ja potraktowali na lotnisku ze sie nie da), zeby zwrocili mi pieniądze.
        • Gość: Bartek Re: naprawa kółek przy walizce IP: 80.50.141.* 04.10.13, 14:31
          Ja korzystam z firmy e-walizki.pl
          Mają serwis, jeżeli walizka jest nie naprawialna wystawiają zaświadczenie
          Firma jest w jakiejś dziurze, ale mają tanią umowę z kurierem
          • Gość: x Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.10.13, 23:04
            Naprawiałam takie kółka w "Biedronce"na Krakowskiej Południe.Wchodzi się do tych samych drzwi,co "Biedronka"i w holu jest ten punkt napraw.
            Pytaj też w punktach Reala lub Nowego Świata/może w innych też-nie wiem/,tam,gdzie dorabiają klucze,bo robia tam przeróżne naprawy,od zegarków po buty.
            • Gość: aneta Re: naprawa kółek przy walizce IP: 193.109.239.* 20.10.13, 15:14
              jaki koszt?
    • doktor_mazur Re: naprawa kółek przy walizce 01.01.14, 16:18
      kup nową, dobrej jakości , przecież znów tyle takie walizki nie kosztują
      • Gość: x Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.rzeszow.vectranet.pl 02.01.14, 21:49
        Kółka też niewiele kosztują a yle jaka walizka ma byle jakie kółka,więc po naprawie może być lepiej.
    • walizki Re: naprawa kółek przy walizce 28.03.14, 00:47
      Najlepiej wymieniać uszkodzone części , kółka ,rączki ,uchwyty itp. . Kółko do swojej zamówiłem w sklepie walizki.istore.pl Za kilkanaście złoty nie ma co kombinować i szukać , 1 śrubokręt kilka minut i gotowe.
    • goldenboy79 Re: naprawa kółek przy walizce 25.07.16, 21:26
      ja dumałem i wydumałem sprzedaje pomysł UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!! OPONY OD LEGO NR 37 X 18 R ZACIĄGAMY STARE KÓŁKA ZA POMOCĄ ŚRUBOKRĘTA WCISKAMY OPONY OD LEGO NA ZUŻYTE KOŁA ZAKŁADAMY USTAWIAMY WYWAŻENIE KÓŁ I MUTUJEMY PROSZĘ OD CO MOŻNA :)
      • goldenboy79 Re: naprawa kółek przy walizce 25.07.16, 21:30
        goldenboy79 napisał: samsonite pancerne stary model kółka do obrotówek przud

> ja dumałem i wydumałem sprzedaje pomysł UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!! OPONY OD LEGO NR
        > 37 X 18 R ZACIĄGAMY STARE KÓŁKA ZA POMOCĄ ŚRUBOKRĘTA WCISKAMY OPONY OD LEGO N
        > A ZUŻYTE KOŁA ZAKŁADAMY USTAWIAMY WYWAŻENIE KÓŁ I MUTUJEMY PROSZĘ OD CO MOŻNA :
        > )
        • goldenboy79 Re: naprawa kółek przy walizce 25.07.16, 21:32
          goldenboy79 napisał:

> goldenboy79 napisał: samsonite pancerne stary model kółka do obrotówek przud
          >
          > > ja dumałem i wydumałem sprzedaje pomysł UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!! OPONY OD L
          > EGO NR
          > > 37 X 18 R ZACIĄGAMY STARE KÓŁKA ZA POMOCĄ ŚRUBOKRĘTA WCISKAMY OPONY OD
          > LEGO N
          > > A ZUŻYTE KOŁA ZAKŁADAMY USTAWIAMY WYWAŻENIE KÓŁ I MĄTUJEMY PROSZĘ OD CO MOŻNA
          > MOŻNA :)
          > > )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka