pinio997 06.08.13, 12:53 Gdzie można w naszym grodzie naprawić kółka przy walizce? Czy robił ktoś taką naprawę i ile kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yanan2 Re: naprawa kółek przy walizce 06.08.13, 13:22 pinio997 napisał: > Gdzie można w naszym grodzie naprawić kółka przy walizce? Czy robił ktoś taką n > aprawę i ile kosztuje Niestety!!Ale wystarczy pomyśleć!Miałem ten sam problem!!!Walizka super...kółka do dooopy.No więc przyglądnąłem się bliżej naszym deskorolkarzom i wyszło,że kołka pasują!!!Mam teraz dwie walizki,zamiast jednej.Akurat w sam raz na lotnicze przeprawy typu Egipt ,Jordania czy Israel.Działają!!!Ale nie licz na to,że znajdziesz zakład taki co ci to wykona.Trzeba samodzielnie!!!Inaczej ZUS,podatki i państwo herr von Thuska, co ma cel i konkret mocy niszczyciewlskiej wszystkiego co polskie,puści moment takiego z torbami i komornikiem.Nie kupuj w galeriach.100% droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.230.91.6.rzeszow.mm.pl 06.08.13, 20:44 skoro pasują kółka od deskorolek (chociaż widziałem różne walizki - i różne rodzaje kółek przy nich) to może warto poszukać jakiegoś "serwisu", w którym naprawiają deskorolki? Chyba jest coś takiego? A jeśli tak, to skoro potrafią wymienić kółka w deskorolce, to pewnie dadzą radę i z walizką :P yanan2 napisał: > No więc przyglądnąłem się bliżej naszym deskorolkarzom i wyszło,że > kołka pasują!!!Mam teraz dwie walizki,zamiast jednej. Zrobiłeś z deskorolki walizkę czy po prostu kupiłeś sobie drugą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
yanan2 Re: naprawa kółek przy walizce 07.08.13, 18:03 Gość portalu: PEPE napisał(a): > Zrobiłeś z deskorolki walizkę czy po prostu kupiłeś sobie drugą? :) Teee!Dowcipniś!? Podaruję ci te resztki deskorolki.Może tobie uda się z tego zrobić walizkę!Sam wymontowałem tylko kółka i tym sposobem z jednej deskorolki zostały naprawione dwie walizki,którym akurat tego elementu brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.230.91.6.rzeszow.mm.pl 07.08.13, 18:08 spokojnie:) Po co te nerwy...? :) Zapytałem tylko, bo z Twojego wcześniejszego postu nie bardzo to wynikało... Wyjaśniłeś, więc wiem już o co chodzi. I cieszę się Twoją radością Odpowiedz Link Zgłoś
yanan2 Re: naprawa kółek przy walizce 07.08.13, 18:27 Gość portalu: PEPE napisał(a): > spokojnie:) Po co te nerwy...? :) A gdzie ty tu wyczułeś jakąś nerwowość!?.Też "cuś".Odpowiedziałem ironicznie jak wcześniej zadane pytanie.Też mi powód do zdenerwowania,he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.230.91.6.rzeszow.mm.pl 07.08.13, 18:39 OK - w takim razie spoko :) Odpowiedz Link Zgłoś
coleus POZNAN naprawa kółek przy walizce 29.12.13, 12:00 PROSZE PODPOWIEDZCIE GDZIE W Poznaniu mogę wymienić kółka przy walizce lub same gumy na kółkach?????? Waliza super dobra jeszcze bo nowa po 2gim wyjeździe gumy wytarte na kołeczkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 14:09 Ja jedynie znalazłem kaletnika, który wystawił mi zaświadczenie, że walizka nie nadaje się do naprawy i dzięki temu linia lotnicza zwróciła mi koszty walizki. W zasadzie to sam napisałem i wydrukowałem pismo, a kaletnik za drobną opłatą przybił swoją pieczątkę koniecznie z opisem "Zakład kaletniczy". Odpowiedz Link Zgłoś
mk1990 Re: naprawa kółek przy walizce 22.08.13, 13:50 a byłaby możliwość żeby przesłał mi Pan teskt tego zaświadczenia? probowałam sama napisac, ale obawiam się ze nie wyglada to dość profesjonalnie i moga tego nie uznac...byłabym bardzo wdzięczna! Odpowiedz Link Zgłoś
res-men Re: naprawa kółek przy walizce 22.08.13, 14:16 Jak myslisz - postąpiłes uczciwie ? jak twoje sumienie ? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - łączę serdeczności dla Ciebie i Twojej Rodziny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mk1990 Re: naprawa kółek przy walizce 22.08.13, 14:22 a dlaczego nie uczciwie? byłam u trzech kaletników w Poznaniu i zgodnie powiedzieli ze nie da sie jej naprawic, ale oni nie wystawiaja zaswiadczen, napewno nie po angielsku, chyba ze sama napisze to podpisza. W Warszawie jest firma która wystaiwa, ale musiałaby wysłac walizke na własny koszt, a nie mam pewnosci ze przewoźnik zwrocic mi koszty, bo to linie arabskie i bywa róznie z nimi. Nie chce dokładac do interesu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xz Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 00:00 Musisz podać wartość zakupu walizki i jej rok produkcji. Potrącają amortyzację. Nikt tego nie sprawdza. Linie są ubezpieczone, więc śmiało napisz aktualny rocznik produkcji i cenę możesz podać jak za najwyższy model samsonite. Wpisujesz krótko: uszkodzenie nie kwalifikuje się do naprawy. Brak części zamiennych. Odpowiedz Link Zgłoś
res-men Re: naprawa kółek przy walizce 22.08.13, 14:00 Po co naprawiać - przeciez mozna sobie kupić nową - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - łączę serdeczności dla Ciebie i Twojej Rodziny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mk1990 Re: naprawa kółek przy walizce 22.08.13, 14:12 Ja nie chce naprawiac, potrzebuje tylko zaswiadczenie ze sie jej nie da naprawic (bo serio tak ja potraktowali na lotnisku ze sie nie da), zeby zwrocili mi pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: naprawa kółek przy walizce IP: 80.50.141.* 04.10.13, 14:31 Ja korzystam z firmy e-walizki.pl Mają serwis, jeżeli walizka jest nie naprawialna wystawiają zaświadczenie Firma jest w jakiejś dziurze, ale mają tanią umowę z kurierem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.10.13, 23:04 Naprawiałam takie kółka w "Biedronce"na Krakowskiej Południe.Wchodzi się do tych samych drzwi,co "Biedronka"i w holu jest ten punkt napraw. Pytaj też w punktach Reala lub Nowego Świata/może w innych też-nie wiem/,tam,gdzie dorabiają klucze,bo robia tam przeróżne naprawy,od zegarków po buty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: naprawa kółek przy walizce IP: 193.109.239.* 20.10.13, 15:14 jaki koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_mazur Re: naprawa kółek przy walizce 01.01.14, 16:18 kup nową, dobrej jakości , przecież znów tyle takie walizki nie kosztują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: naprawa kółek przy walizce IP: *.rzeszow.vectranet.pl 02.01.14, 21:49 Kółka też niewiele kosztują a yle jaka walizka ma byle jakie kółka,więc po naprawie może być lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
walizki Re: naprawa kółek przy walizce 28.03.14, 00:47 Najlepiej wymieniać uszkodzone części , kółka ,rączki ,uchwyty itp. . Kółko do swojej zamówiłem w sklepie walizki.istore.pl Za kilkanaście złoty nie ma co kombinować i szukać , 1 śrubokręt kilka minut i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenboy79 Re: naprawa kółek przy walizce 25.07.16, 21:26 ja dumałem i wydumałem sprzedaje pomysł UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!! OPONY OD LEGO NR 37 X 18 R ZACIĄGAMY STARE KÓŁKA ZA POMOCĄ ŚRUBOKRĘTA WCISKAMY OPONY OD LEGO NA ZUŻYTE KOŁA ZAKŁADAMY USTAWIAMY WYWAŻENIE KÓŁ I MUTUJEMY PROSZĘ OD CO MOŻNA :) Odpowiedz Link Zgłoś
goldenboy79 Re: naprawa kółek przy walizce 25.07.16, 21:30 goldenboy79 napisał: samsonite pancerne stary model kółka do obrotówek przud > ja dumałem i wydumałem sprzedaje pomysł UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!! OPONY OD LEGO NR > 37 X 18 R ZACIĄGAMY STARE KÓŁKA ZA POMOCĄ ŚRUBOKRĘTA WCISKAMY OPONY OD LEGO N > A ZUŻYTE KOŁA ZAKŁADAMY USTAWIAMY WYWAŻENIE KÓŁ I MUTUJEMY PROSZĘ OD CO MOŻNA : > ) Odpowiedz Link Zgłoś
goldenboy79 Re: naprawa kółek przy walizce 25.07.16, 21:32 goldenboy79 napisał: > goldenboy79 napisał: samsonite pancerne stary model kółka do obrotówek przud > > > ja dumałem i wydumałem sprzedaje pomysł UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!! OPONY OD L > EGO NR > > 37 X 18 R ZACIĄGAMY STARE KÓŁKA ZA POMOCĄ ŚRUBOKRĘTA WCISKAMY OPONY OD > LEGO N > > A ZUŻYTE KOŁA ZAKŁADAMY USTAWIAMY WYWAŻENIE KÓŁ I MĄTUJEMY PROSZĘ OD CO MOŻNA > MOŻNA :) > > ) Odpowiedz Link Zgłoś