Dodaj do ulubionych

29 lat temu

19.10.13, 13:30
rzeźnicy od Jaruzelskiego i Kiszczaka zamordowali go,bo nawoływał-Zło dobrem zwyciężaj!.Dzisiaj pogrobowcy tych bandytów nawołują do zamienia światyń w dyskoteki a każdego księdza malują w swoich chorych wypowiedziach jako zboczeńca,złodzieja i pedofila.
wpolityce.pl/artykuly/65089-o-tym-nie-zapomnimy-29-lat-temu-komunisci-zamordowali-ks-jerzego-popieluszke-slowa-duchownego-zagrazaly-klamstwu-i-zbrodni
Obserwuj wątek
    • jaroslaw_wielki-malutki Re: 29 lat temu 19.10.13, 15:16
      zgadza się - zabili go źli ludzie w "dobrym czasie" jesli mozna to tak nazwać - gdyby to sie stało dziś nie odniósłby takiego pośmiertnego sukcesu nic mu nie ujmując - tamte lata to były specyficzne czasy - dlatego myslę ze spawiedliwie byłoby postawić pomnik ofiarom świętej inkwizycji bo te setki tysięcy ludzi tez ginęli za idee wolnosciowe a jakuś mało sie o tym mówi szczególnie w kręgach katolickich - kazdy system ma swoje ofiary...i są tez ofiary o których KK milczy jak zaklęty

p.s - zanim sie zagotujesz i oblejesz mnie szambem zaznaczam ze nie mam nic przeciw uczczeniu tej smutnej rocznicy i przeciw temu sympatycznemu człowiekowi - pamiętam go i szanuję - tak się nie powinno stać - po raz trzeci dzis łaczę pozdrowienia zycząc miłego dnia - nie liczę na wzajemność ale moze za 100 tnym razem dojdzie to do twojego niereformowalnego choć specyficznie interesującego umysłu
    • e_w_a_21 Re: 29 lat temu 19.10.13, 15:44
      Proponuję też pomnik ku czci ofiar księży pedofilii oraz pomnik biednych emerytów obartych ze skóry przez niejakiego WANTED RYDZYKA.
      • Gość: Historyk Umarł za ideały,których w KK nigdy nie było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.13, 17:10
        Na tak dobrym gruncie jak był Popiełuszko od tego czasu w kosciele katolickim wyrosło tyle chwastów.
        Szkoda było Popiełuszki,ze tak sie poświęcił by zbudowano prawdziwe zło w kosciele katolickim.
        Przecież pazerność materialna kościoła nier jest grzechem
        Czy też pazerność oparta na oszustwach kościoła katolickiego nie jest grzechem
        Czy tolerowanie wśród księży katolickich zbrodniarzy pedofilii nie jest grzechem
        Czy powstałe centra pedofilii w kościele katolickim nie jest grzechem.
        A tem poczciwy dobroduszny wychowany na szacunku do wiary Popiełuszko zapewne myślał że wszystko dobo to kościół katolicki a nie świątynia zbrodni pedofilskiej.
        Jak bardzo się mylił.
        Umarł za ideały w kosciele katolickim,których nigdy w tym kosciele nie było.
        • lechowski51 Re: Umarł za ideały,których w KK nigdy nie było 19.10.13, 19:20
          Urban razem z Kiszczakiem lepiej by tego nie ujęli...
          • Gość: Krążekżyczliwości Re: Umarł za ideały,których w KK nigdy nie było IP: *.rzeszow.hypnet.pl 19.10.13, 19:45
            Jak podejrzewam, sformułowanie: "świątynia zbrodni pedofilskiej" Ci się nie podoba? A mnie i owszem. Gratulacje, Hiistoryku!
            • Gość: Owieczka Re: Umarł za ideały,których w KK nigdy nie było IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 20:19
              Jak podejrzewam, sformułowanie: "świątynia zbrodni pedofilskiej" Ci się nie podoba? A mnie i owszem. Gratulacje, Hiistoryku!
              • lechowski51 Re: Umarł za ideały,których w KK nigdy nie było 19.10.13, 20:26
                Kiedyś sbeccy zbrodniarze zatłukli go kamieniami,dzisiaj ich ideowi spadkobiercy zabijają go słowami.Zdziczenia ciąg dalszy...
                • Gość: Prześmiewca Re: Umarł za ideały,których nigdy nie było IP: *.isp4u.eu 19.10.13, 20:58
                  "Lechosiu" z nazwiska i daty. Jacy spadkobiercy? Mam ogromne wątpliwości czy poczynając od Jędrzejewicza a kończąc na dzisiejszych ministrach oświaty ktokolwiek odważyłby się wychować młodzież zabijającą słowami. Łżesz.
                • Gość: Krążekżyczliwości Re: Umarł za ideały,których w KK nigdy nie było IP: *.rzeszow.hypnet.pl 19.10.13, 21:01
                  No tak, ciekawe, czy mając świadomość "działalności": abp Wesołowskiego Paetza i owej "świątyni zbrodni pedofilskiej" ss. Popiełuszko zdecydowałby się na takie poświęcenie!
                  Sam oceń, jak wiele złego dla Kościoła zrobiło twoje pokolenie księży! "-(
                  • Gość: Prześmiewca Re: Umarł za ideały,których w KK nigdy nie było IP: *.isp4u.eu 19.10.13, 21:15
                    Jako Prześmiewca zawsze wybaczałem i wybaczam.
                  • Gość: Krążekżyczliwości Re: Umarł za ideały,których w KK nigdy nie było IP: *.rzeszow.hypnet.pl 19.10.13, 21:20
                    Przepraszam za błąd. Powinno być:

"No tak, ciekawe, czy mając świadomość "działalności": abp Wesołowskiego Paetza i owej "świątyni zbrodni pedofilskiej" ks. Popiełuszko zdecydowałby się na takie poświęcenie! Sam oceń, jak wiele złego dla Kościoła zrobiło twoje pokolenie księży! " :-(
                    • Gość: Prześmiewca Re: Umarł za ideały,których w KK nigdy nie było IP: *.isp4u.eu 19.10.13, 21:23
                      Moje pokolenie księży, oceniam bardzo wysoko.
                    • Gość: dobry psychiatra Re: Umarł za ideały,których w KK nigdy nie było IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 22:53
                      Przepraszam za błąd. Powinno być:

Hypnet to jezd moje id a rz-e to je moje superego.
                      • Gość: dobry psychiatra Co jest ku'rwa IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 23:13
                        Teraz pójdzie.
                        • Gość: dobry psychiatra Nie poszło, sam to wyjaśnię. IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 23:16
                          Superego – jedna ze struktur osobowości w modelu psychoanalitycznym, obok ego oraz id.

Superego stanowi wewnętrzną reprezentację wartości moralnych i ideałów uznawanych przez daną społeczność, które przekazywane są dziecku przez rodziców w procesie socjalizacji. Jest to instancja „moralna”, dążąca do doskonałości (w przeciwieństwie do id kierującego się zasadą przyjemności). Główne funkcje superego to hamowanie impulsów id, przekonywanie ego, aby cele realistyczne zastąpiło moralnymi.

Jest to ostatni wykształcający się element osobowości, kształtuje się pod wpływem kar i nagród, stosowanych przez rodziców. To, co wychowawcy aprobują i nagradzają, włączane jest w obręb subsystemu superego – ja idealnego. Sumienie karze, wywołując poczucie winy, ja idealne nagradza, powodując poczucie dumy. Samokontrola zajmuje miejsce kontroli sprawowanej przez rodziców.

Superego jest sferą moralną człowieka.

Superego jest jednym z podstawowych pojęć w psychoanalizie Zygmunta Freuda. W analizie transakcyjnej odpowiednikiem superego jest komponent rodzica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka