Dodaj do ulubionych

II lo w Rzeszowie

18.11.13, 13:01
Witam.
Jestem w 3 klasie gimnazjum, zastanawiam się już nad wyborem przyszłej szkoły ponadgimnazjalnej.
Szczególnie zainteresowało mnie II lo w Rzeszowie. Czy mógłby mi ktoś przybliżyć kilka informacji o tej szkole? M.in. jaka panuje tam atmosfera, czy jest bardzo trudno jeśli chodzi o naukę, czy w pobliżu liceum znajduje się jakiś internat dla uczniów, czy bardo ciężko jest się do 2 lo dostać, czy w szkole organizowane są dyskoteki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Skaron Re: II lo w Rzeszowie IP: *.cybermax.pl 06.01.14, 14:21
      Witam,
      Jestem obecnie na pierwszy roku, ale szkołe zdąrzyłem już dobrze poznać, więc pozwole się wypowiedzieć.
      Ogólna ocena szkoły dla mnie to 9/10. Jest świetnie, panuje świetna atmosfera, ludzie nie szpanują ciuchami, ani 'ajFonami'. Wszyscy są przyjaźni, na pewno znajdziesz przyjaciół i nie dostaniesz wpie.... W łazienkach nie czuć papiersosów - ogólnie jest mało palących osób.
      Jeśli chodzi o dyskoteki... Sama szkoła ich za bardzo nie organizuje, ale samorząd szkolny cały czas cos wymyśla. Są noce filmowe, koncerty zespołów szkolnych i dyskoteki (poza obszarem szkoły).
      Szkoła nie ma swojego internatu, stosunkowo blisko jest internat na ul.Warszawskiej. Ale nie polecam go - dużo osób pijąych, palących nie tylko tytoń. Osobiście jest w internacie na ul.Rejtana. Odległość spora - na nogach 20 minut, ale autobusy miejskie jeżdżą pod szkole co 10 minut - koszt miesięcznego karnetu 55zl.
      Jedynym minusem szkoły są niektórzy nauczyciele... Co prawda nie ma takich, żeby się na Ciebie uwzięli bo Cię nie lubią, ale ich zachowanie jest czasami dziwne... Ciężko coś powiedziec więcej.
      Tak inaczej bardzo polecam szkołe ;)
      • Gość: Takinaczejpolecam Re: II lo w Rzeszowie IP: *.opera-mini.net 13.01.14, 20:33
        Niesamowite! To teraz mówi się "na pierwszym roku liceum" i za chwilę dodaje się "zdąrzyłem" i "pozwolę się wypowiedzieć"? :-((
    • Gość: gatek Re: II lo w Rzeszowie IP: *.ostnet.pl 13.01.14, 20:20
      Hejka, też jestem w pierwszej klasie w 2 na biol-chemie :) przede wszystkim pierwsze co mnie zaskoczyło to ilość dziewczyn w tej szkole. Jest ich około 80% wszystkich uczniów. Ogólnie nauczyciele są (spoko z małymi wyjątkami). Jest troche dziewczyn typu "dziunie" i wszystko co pojawia się w sklepach zaraz mozesz zobaczyć na korytarzu (zupełnie jakbyś chodzi po sklepach w Galerii Rzeszów :) ) ale jeśli chodzi o atmosfere to jest bardzo fajnie. Przyjaźnie nastawieni ludzie, nikt nie proponuje Ci " tebletek" na przerwie ani nic z tych rzeczy. Mimo, że poszłam z koleżankami do klasy to nawet jakbym poszła sama to i tak miałabym zgraną paczkę, bo ludzie z klasy są świetni. Polecam tą szkołę ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka