Dodaj do ulubionych

Kup Pan ser­ce WOŚP

17.01.14, 22:34
Czas uwol­nić do­bro­czyn­ność z gi­gan­to­ma­nii. Pa­mię­tać o sło­wach – „Niech nie wie le­wi­ca, co czy­ni pra­wi­ca”. I spy­tać na­le­ży Je­rze­go Owsia­ka, czy nie za­uwa­ża, że czas jest naj­wyż­szy, aby od­pań­stwo­wić i zde­mo­no­po­li­zo­wać Wiel­ką Or­kie­strę Świą­tecz­nej Po­mo­cy? Czy po­zwo­li do­bro­czyn­no­ści sta­nąć na wła­snych no­gach? Czy­nie­nie do­bra niech nie bę­dzie od świę­ta. Niech nie bę­dzie jed­no­ra­zo­wym ku­po­wa­niem ser­ca. We­zwa­niem szan­ta­żem – „kup pan ser­ce”.
Czyż­by Wiel­ka Or­kie­stra Świą­tecz­nej Po­mo­cy by­ła ta­ką fa­sa­dą, za któ­rą ukry­wa się fa­tal­ny stan służ­by zdro­wia? Ale, przed kim? Le­ka­rza­mi czy pa­cjen­ta­mi, a mo­że przed wła­dzą?
Czy­nie­nie do­bra niech nie bę­dzie od świę­ta. Niech nie bę­dzie jed­no­ra­zo­wym ku­po­wa­niem ser­ca. We­zwa­niem szan­ta­żem – „kup pan ser­ce”.
Obserwuj wątek
    • re_smen Re: Kup Pan ser­ce WOŚP 17.01.14, 23:15
      większej durrrnoty nie czytałem od czasu kiedy czytałem komentarze Lechowskiego - małoznka szanownego ?
      • Gość: Posiadacz Re: Kup Pan ser­ce WOŚP IP: *.opera-mini.net 17.01.14, 23:17
        Szanowny jest księdzem - małżonki nie posiada! ;-))
    • Gość: PrzekazaćCaritas Re: Kup Pan ser­ce WOŚP IP: *.opera-mini.net 17.01.14, 23:16
      "Czas uwol­nić do­bro­czyn­ność z gi­gan­to­ma­nii. Pa­mię­tać o sło­wach – „Niech nie wie le­wi­ca, co czy­ni pra­wi­ca”. I spy­tać na­le­ży Je­rze­go Owsia­ka, czy nie za­uwa­ża, że czas jest naj­wyż­szy, aby od­pań­stwo­wić i zde­mo­no­po­li­zo­wać Wiel­ką Or­kie­strę Świą­tecz­nej Po­mo­cy?"
      A następnie przekazać Caritas! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka