Dodaj do ulubionych

Z radością

10.02.14, 15:32
oddamy,jeszcze pomniki innych komunistycznych zdrajców i zbrodniarzy,jak Swierczewski czy Berling.
konflikty.wp.pl/kat,1020223,title,Rosja-przejmie-pomnik-gen-Czerniachowskiego-Oburzenie-decyzja-Polski-o-usunieciu-monumentu,wid,16394864,wiadomosc.html?ticaid=1122e0&_ticrsn=5
Obserwuj wątek
    • 2g_nie_gazjeta Re: Z radością 10.02.14, 15:51
      ja te pomniki razem z rzeszowska ciapą , przerobiłbym na kostkę brukową i utwardził drogi do wysypisk śmieci, a ruskie jak se chcą to niech se ich kupią,
      • rzeszowski15 Re: Z radością 11.02.14, 15:49
        Bolszewizmy wiecznie żywy w ojczyźnie stalina i Lenina
        konflikty.wp.pl/kat,1356,title,Rosja-protest-przed-ambasada-RP-w-Moskwie-przeciw-rozbiorce-pomnika-gen-Czerniachowskiego,wid,16398823,wiadomosc.html?ticaid=1122f8&_ticrsn=3
    • 21_e_w_a Re: Z radością 11.02.14, 16:41
      Jak ja dojdę do władzy to zrobię przegląd pomników papieża i Kaczyńskiego
      • mr.paprykarz Re: Z radością 11.02.14, 16:50
        Ten w Radomiu jest wyjątkowej urody :-/
        • rzeszowski15 Re: Z radością 11.02.14, 17:19
          To,że niemieckiemu łobuzowi nie podobają sie pomniki najwiekszego Polaka w dziejach,to zrozumiałe.Natomiast tylko skretyniały Polak,może porównywać Go do sowieckiego zbrodniarza czerniachowskiego!

17 lipca 1944 w ramach tajnej operacji rozbrajania żołnierzy Armii Krajowej gen. Iwan Czerniachowski wraz z gen. Iwanem Sierowem, przysłanym przez NKWD prowadził rozmowy z dowództwem AK. Podstępem wezwany na odprawę do budynku dowództwa Frontu Białoruskiego komendant ppłk Aleksander Krzyżanowski "Wilk" i szef sztabu mjr Teodor Cetys "Sław", zostali rozbrojeni i aresztowani. Tego samego dnia, w godzinach popołudniowych, w miejscowości Bogusze miała się odbyć odprawa dowódców oddziałów partyzanckich, na którą zapowiedział przybycie zarówno ppłk "Wilk", jak i gen. Iwan Czerniachowski. Odprawa zakończyła się jednak rozbrojeniem oficerów przez oddział NKWD
          pl.wikipedia.org/wiki/Iwan_Czerniachowski
          • przesmiewca-lux Re: Z radością 11.02.14, 18:16
            rzeszowski15 napisał(a):

> Natomiast tylko skretyniały Polak,może porównywać Go do

Lechoś! Więcej luzu i tolerancji. Czasy Solidarności walczącej już się skończyły. Pozwól ludziom mieć swoje własne poglądy. Możesz mi wierzyć, że żadne nie są ani dobre, ani złe - są indywidualne. Tak naprawdę nawet nie istnieje dobro i zło, bo obydwa są relatywne.
            • rzeszowski15 Re: Z radością 11.02.14, 20:34
              Mylisz poglądy z głupotą i chamstwem.Dobro i Zło istnieje,tylko inaczej jest określane przez rożne cywilizacje,systemy moralne i prawne.
              • mr.paprykarz Re: Z radością 11.02.14, 20:55
                "Proszę mi pokazać jedną sprawę, kiedy Lechowski miał rację"-Paprykarz
              • przesmiewca-lux Re: Z radością 11.02.14, 21:35
                rzeszowski15 napisał(a):

> Dobro i Zło istnieje,tylko inaczej jest ok
                > reślane przez rożne cywilizacje,systemy moralne i prawne.

Taaak? Naaaaprawdę?
                OK, w takim razie test. Wybrał się facet do sąsiedniej wioski. Tam zamordował innego faceta i przytargał go do siebie.

Zrobił dobrze, czy źle?

Inny facet podłożył materiały wybuchowe pod tory. W wyniku wybuchu i wykolejenia się pociągu zginęło 50 osób.

Zamachowiec zrobił dobrze, czy źle?
                • rzeszowski15 Re: Z radością 11.02.14, 22:25
                  Wśród ludożerców,pierwszy przypadek jest czymś normalnym.W cywolizacji łacinskiej zbrodnia jest zawsze złem.W cywilizacji islamskiej,w niektórych kulturach, dopuszczalna jest tzw.honorowa zemsta.
                  Jeżeli podłożył tą bombę w czasie wojny,to w naszej cywilizacji jest to dopuszczalne itd itd
                  Natomiast realatywizowanie Zła prowadzi do tego co mamy dzisiaj w kraju.Złodziej i oszust,ktory nie wypłaca ludziom za pracę,traktowany jest jako ten,ktory sobie dobrze radzi.Człowiek,który co 5 lat zmienia partie i poglądy,podziwiany jest za elastyczność i zdolność adoptowania sie do każdych warunków.
                  ...a dziwka,która przez łóżko zrobiła karierę w mediach podziwiana jest jako celebrytka.
                  • przesmiewca-lux Re: Z radością 11.02.14, 22:56
                    rzeszowski15 napisał(a):

> Wśród ludożerców,pierwszy przypadek jest czymś normalnym.W cywolizacji łacinski
                    > ej zbrodnia jest zawsze złem.

No widzisz, a nie chciałeś się ze mną zgodzić, że dobro/zło jest relatywne, a tak ładnie teścik ci poszedł ;-D

> Natomiast realatywizowanie Zła prowadzi do tego co mamy dzisiaj w kraju.

Do tego nie doprowadziło relatywizowanie zła. To tylko jeden z bardzo wielu elementów i nawet ważny jest tak sobie.

Najważniejsza jest świadomość społeczeństwa, umiejętność samodzielnego myślenia i godność oraz imperatyw jej zachowania.
                    Gdyby na przykład w Anglii premier tylko wpadł na pomysł, by okraść naród z ichniejszego OFE, to dzień, w którym dotarłoby to do społeczeństwa byłby jego ostatnim dniem w polityce dowolnego szczebla. Nawet w radzie osiedla w pipidówni wielkiej nigdy by już nie zasiadł.
                    Nasze społeczeństwo po prostu jest jakie jest, że zostało okradzione ze wszystkiego i siedzi cicho. Ba, niektórzy (ci najgenialniejsi) wrzeszczą, że to świetnie, bo prywatyzacja jest najlepsza na wszystko. Potrafisz sobie wyobrazić np. indywiduum, które popiera kogoś na poziomie Palikota, Maciarewicza lub Niesiołowskiego? No właśnie, ja nawet kilku takich znam.

• ouimet Re: Z radością 12.02.14, 03:38
                      przesmiewca-lux napisał(a):

> rzeszowski15 napisał(a):
                      >
                      > > Wśród ludożerców,pierwszy przypadek jest czymś normalnym.W cywolizacji ła
                      > cinski
                      > > ej zbrodnia jest zawsze złem.
                      >
                      > No widzisz, a nie chciałeś się ze mną zgodzić, że dobro/zło jest relatywne, a t
                      > ak ładnie teścik ci poszedł ;-D
                      >
                      >
                      > > Natomiast realatywizowanie Zła prowadzi do tego co mamy dzisiaj w kraju.

> Potrafisz sobie wyobrazić np. indywiduum, które popiera kogoś na poziomie Palikota, Maciarewicza lub Niesiołowskiego? No właśnie, ja nawet kilku takich znam.
                      ****ja tez:)
                      Znam nawet kilkanascie osob z mojego otoczenia uwazajacych Komorowskiego za najsluszniejszego Prezydenta...
                      ps.na szczescie grupa kilkudziesieciu znajomych nie jest tak zachwycona:) i dlatego nie musze sie wstydzic Znajomymi:)
                      • ouimet Re: Z radością-#2-poprawka:) 12.02.14, 03:40
                        ouimet napisał:

> przesmiewca-lux napisał(a):
                        Natomiast realatywizowanie Zła prowadzi do tego co mamy dzisiaj w kraju.
                        >
                        > ****
                        > > Potrafisz sobie wyobrazić np. indywiduum, które popiera kogoś na poziomie
                        > Palikota, Maciarewicza lub Niesiołowskiego? No właśnie, ja nawet kilku takich
                        > znam.
                        > ****ja tez:)
                        > Znam nawet kilkanascie osob z mojego otoczenia uwazajacych Komorowskiego za naj
                        > sluszniejszego Prezydenta...
                        > ps.na szczescie grupa kilkudziesieciu znajomych nie jest tak zachwycona:) i dl
                        > atego nie musze sie wstydzic Znajomymi:)
                        >
                        >
                      • przesmiewca-lux Re: Z radością 12.02.14, 11:44
                        ouimet napisał:

> Znam nawet kilkanascie osob z mojego otoczenia uwazajacych Komorowskiego za naj
                        > sluszniejszego Prezydenta...
                        > ps.na szczescie grupa kilkudziesieciu znajomych nie jest tak zachwycona:) i dl
                        > atego nie musze sie wstydzic Znajomymi:)

Dlatego Polska wygląda, jak wygląda. Do wolności i samostanowienia społeczeństwa muszą dorosnąć. W przeciwnym wypadku zaczynają się rządy skorumpowanych miernot.
            • ouimet POważnie...???? 12.02.14, 03:28
              przesmiewca-lux napisał(a):

> rzeszowski15 napisał(a):
              > Tak naprawdę nawet nie istnieje dobro i zło, bo obydwa są relatywne.
              czyli przeciwienstwa nie istnieja,poniewaz uwazasz owe za relatywne?

ps....wspomagacz-podrobka i slabej jakosci?
              • rzeszowski15 Re: POważnie...???? 12.02.14, 08:33
                prześmiewca pisze;
                No widzisz, a nie chciałeś się ze mną zgodzić, że dobro/zło jest relatywne, a tak ładnie teścik ci poszedł ;-D

Trzeba miec dużo złej woli aby tak zinterpretować,to co napisałem!.Powtórzę więc jeszcze raz.Zło i Dobro istnieje,tylko inaczej jest określane przez rożne cywilizacje,mające różne systemy moralne.Beż tych podstawowych wartości wyznaczających postępowanie człowieka nie powstałyby cywilizacje,różne kultury i narody.Gdyby nie było pojęcia Dobra i Zła,bylibyśmy bezkształtna masą,bez własnej historii,kultury...bylibyśmy takimi samymi barbarzyńcami jak przed tysiącem lat.
                • przesmiewca-lux Re: POważnie...???? 12.02.14, 11:40
                  rzeszowski15 napisał(a):
                  >
                  > Trzeba miec dużo złej woli aby tak zinterpretować,to co napisałem!.

Nie ma jej we mnie ani grama.

Powtórzę wi
                  > ęc jeszcze raz.Zło i Dobro istnieje,tylko inaczej jest określane przez rożne cy
                  > wilizacje,mające różne systemy moralne.

Może popatrz np. na Jaruzelskiego. Zły człowiek prawda? A jak go postrzega jego córka?
                  Zauważ, że ani ty, ani ona nie jesteście cywilizacjami lub systemami moralnymi.
                  Wniosek - twoja teoria została obalona.

;-D

> Gdyby nie było pojęcia Dobra i Zła,bylibyśmy bezkształtna masą,bez własnej hist
                  > orii,kultury...bylibyśmy takimi samymi barbarzyńcami jak przed tysiącem lat.

Po to są normy moralne i prawne, które definiują pojęcia dobra i zła. Jednak są one jedynie umowami społecznymi lub zasadami narzucanymi społeczeństwom przez elity. W każdym z tych wypadków pojęcie dobra zła również są relatywne. Np. w Holandii możesz sobie hodować i palić maryśkę, w Szwecji pędzić bimber, a w Niemczech zasuwać 300km/h.
                  • rzeszowski15 Re: POważnie...???? 12.02.14, 12:01
                    Chyba jednak zaczynasz bić pianę?1.To,że Jaruzelska kocha i szanuje,swojego ojca jest czymś oczywistym w naszej cywilizacji.A to,że ja potępiam jego czyny,jako zbrodniarza i zdrajcę,to nie ma w tym sprzeczności.
                    Normy moralne są zawsze umową,Represyjne jest tylko prawo,stanowione na podstawie przyjętych przez naród norm.Podając przykłady z Holandii czy Niemiec,mówisz o różnych przepisach prawnych a nie o moralności.
                    To bolszewicy głosili relatywizm moralny i tak w jego imię okradziono tysiące ludzi z ich własności w imię "sprawiedliwości społecznej".Zabrano ludziom prawo do Wolności pod pozorem wprowadzania władzy "ludu pracującego',zakazano uprawiania praktyk religijnych w imię walki z "opium dla ludu" i wychowania nowego,postępowego radzieckiego człowieka.
                    To wreszcie Lenin wskazywał,że każda przemoc w imię rewolucji jest dopuszczalna.Chcesz byc takim "forumowym leninem"?
                    • przesmiewca-lux Re: POważnie...???? 12.02.14, 12:34
                      rzeszowski15 napisał(a):

> Chyba jednak zaczynasz bić pianę?1.To,że Jaruzelska kocha i szanuje,swojego ojc
                      > a jest czymś oczywistym w naszej cywilizacji.A to,że ja potępiam jego czyny,jak
                      > o zbrodniarza i zdrajcę,to nie ma w tym sprzeczności.

Nie rozumiesz. Tu nie ma być sprzeczności, bo być jej nie może. Jest relatywizm dobra i zła, bo jeden człowiek lub jedno działanie jest widziane jako lub drugie przez rożnych ludzi. Dobrze na Jaruzelskiego patrzy tysiące osób, a po Stalinie płaczą jeszcze setki. Ty i tysiące innych ludzi postrzegają ich jako bandytów i zło wcielone. Kto ma rację? Gdzie jest dobro, a gdzie zło?
                      Potrafisz na to pytanie odpowiedzieć jednoznacznie, bo ja nie. Owszem można zrobić sondę i okaże się, że 52% ankietowanych uważa Jaruzelskiego za złego człowieka, 38 za dobrego, a reszta nie ma zdania. Ale czy wtedy można o kimś powiedzieć, że jest dobry w X%, zły w Y, a nijaki w Z? ;-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka