Dodaj do ulubionych

Deptuła w szkole im. Deptuły

24.02.14, 22:12
Bardzo szanuję Pamięć o Panu Pośle Deptule, ale to chyba jest jakiś obłęd? Czy Pani Deptuła naprawdę ma pracować w szkole im. Posła Deptuły?

"Publiczne Gimnazjum w Wadowicach Górnych od wtorku będzie nosić imię Leszka Deptuły. W tej szkole biologii uczy żona byłego marszałka podkarpackiego."

Cały tekst: rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,15514257,Zginal_w_katastrofie_smolenskiej__Jego_imieniem_nazwa.html#TRNajCzytSST#ixzz2uH9dBzBG
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Czy zaproszono Żelichowskiego? 24.02.14, 22:28
      Tytułem uzupełnienia:

"Mieli lecieć, nie polecieli, polecieli w ostatniej chwili
      Część polityków w najlepszej wierze oddała swoje miejsca innym - tym, którzy niedługo potem zginęli na smoleńskiej ziemi. Lista nazwisk zmieniała się w ostatnich dniach. "Cudownie ocalonych" jest wielu, ale i tak mniej niż poległych w służbie państwu.
      Grzegorz Schetyna (PO), Stanisław Żelichowski (PSL), Jolanta Szczypińska (PiS), Zofia Kruszyńska-Gust (Kancelaria Prezydenta), Tadeusz Iwiński (SLD), Jarosław Kaczyński(PiS), Jan Ołdakowski(PiS) oraz gen. Marian Janicki(szef BOR). I to nie wszyscy, którzy mogli zginąć pod Smoleńskiem. Wśród ocalałych jest prezes PiS, którego w ostatniej chwili zastąpił w delegacji Zbigniew Wassermann. Prezes PiS chciał lecieć, ale tuż przed wylotem wraz z prezydentem Lechem Kaczyńskim ustalili, że jeden z braci musi zostać i czuwać przy ciężko chorej matce Jadwidze.(...) Zofia Kruszyńska-Gust również ocalała. Paradoksalnie zawdzięcza to kłopotom zdrowotnym. Współpracowniczka prezydenta Lecha Kaczyńskiego, która miała udać się na obchody 70. rocznicy zbrodni katyńskiej, w ostatniej chwili zrezygnowała z lotu prezydenckim samolotem. Jest ona jedyną osobą, która nie stawiła się do odprawy. Zofia Kruszyńska-Gust pracuje od 2006 roku w Kancelarii Prezydenta. W latach 70. związała się z demokratyczną opozycją, działając kolejno w Komitecie Obrony Robotników, Ruchu Młodej Polski i Komisji Krajowej NSZZ Solidarność. Z zawodu jest nauczycielką języka polskiego. wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/cudownie-ocaleni-w-dobrej-wierze-oddali-bilety,1,3350995,wiadomosc.html
      " Choroba powstrzymała przed wjazdem Mieczysława Gila,działacza związkowego, byłego przewodniczącego Obywatelskiego Klubu Parlamentarnego. Z Katyniem jest związany przez pomnik ofiar.(...)
      - Gdyby nie choroba, na pewno poleciałbym prezydenckim samolotem - mówi Mieczysław Gil. - Nie powiem, kto za mnie poleciał.
      Bogusław Sonik,europoseł, to kolejna z osób, które mogły podróżować w prezydenckim samolocie.
      - Gdy zabrakło dla mnie miejsca w samolocie, który wyleciał w środę - mówi Bogusław Sonik - Andrzej Przewoźnik zaproponował mi lot w samolocie prezydenta. Musiałem odmówić, ponieważ otwierałem w Parlamencie Europejskim wystawę pt."Katyń. Zbrodnia. Polityka. Moralność."
      Jan Ardanowski,doradca prezydenta do spraw rolnictwa, zawdzięcza życie koleżance z pracy. Tydzień przed wyjazdem do Smoleńska zasugerowała mu taką możliwość. Tłumaczyła, że pociągiem ma jechać do Katynia wiele starszych osób, dla których kilkugodzinna podróż pociągiem może być zbyt męcząca.
      - Uległem jej sugestii i oddałem miejsce kombatantowi - mówi Jan Ardanowski. - Nawet nie chcę wiedzieć komu...
      Propozycję lotu do Smoleńska miał także Tadeusz Iwiński.Poseł odmówił jednak, bo w Katyniu był już dwa razy i oddał swój bilet. Wyjazd zaproponowano Jolancie Szymanek - Deresz. Szczęśliwa posłanka poleciała...
      Joanny Agackiej - Indeckiejjeszcze w piątek wieczorem nie było na oficjalnej liście pasażerów. Ostatnia oficjalna lista została sporządzona w piątek, 9 kwietnia 2010r., o godzinie 14.29. Prawdopodobnie tego dnia wiza, zapewne ostatnia wystawiona przez konsula dla członka delegacji, dotarła do siedziby Naczelnej Rady Adwokackiej. Pani prezes na lotnisko dotarła z Łodzi samochodem w sobotę rano.
      - Pojechała, bo bardzo chciała - mówi mecenas Andrzej Zwara - ale takie też było oczekiwanie środowiska, dlatego zabrała ze sobą nasz sztandar, aby złożyć hołd zamordowanym tam adwokatom.(czy ktoś słyszał o tym sztandarze? Czy znalazł się na Siewiernym? przyp.-Liberta)
      Stanisław Ożóg także miał miejsce w samolocie. W poświąteczny wtorek zrezygnował ze względów zdrowotnych. W połowie marca trafił do szpitala, potem była rekonwalescencja.(...)
      Jeszcze do piątkowego wieczoru Przemysława Gosiewskiegonie było na liście osób, które miały znaleźć się na pokładzie samolotu.
      - Przemek bardzo chciał lecieć i liczył, że zwolni się miejsce - mówi jego współpracownik. - Wiadomość o tym, że może lecieć, otrzymał esemesem. (Od kogo? przyp. Liberta)
      W ostatnią podróż życia nie odleciał Stanisław Żelichowski.Poseł odstąpił swoje miejsce dwa razy! Najpierw posłowi Leszkowi Deptule, któremu ze względów rodzinnych bardzo zależało, żeby być w Katyniu.(...)
      Okazało się jednak, że Stanisław Żelichowski i tak może lecieć, bo jest jeszcze wolne miejsce. I wtedy przyszedł do niego poseł Wiesław Woda, prosząc o miejsce w samolocie.(...)
      Jan Ołdakowski, dyrektor Muzeum Powstania Warszawskiego, odstąpił swoje miejsce natychmiast, gdy się dowiedział, że brakuje ich dla córek i synów pomordowanych oficerów. (...)
      - Na kilka dni przed wylotem Maciej Łopiński powiedział mi - opowiada Jan Ołdakowski - że zgłasza się bardzo dużo ludzi, którzy chcą lecieć z prezydentem. W jego głosie wyczułem prośbę, by oddać te miejsca, które przypadły mnie, Darkowi Gawinowi i Lenie Cichockiej - Dąbkowskiej.(...)

- W czwartek musiałem odwołać swoją rezerwację - wspomina Jerzy Woźniak. - Zdrowie nie pozwoliło, a już nawet byłem spakowany. Rozchorowałem się nagle. I pomyśleć, że przez to uniknąłem śmierci.(...)
      Długa jest lista osób, które miały miejsca w samolocie, ale zrezygnowały z różnych powodów: Jerzy Bahr, ambasador Polski w Moskwie, Bogdan Klich, minister obrony narodowej [zrezygnował 8.kwietnia], Małgorzata Bochenek, prezydencki minister, Ewa Gruner - Żarnoch, prezes szczecińskiego Stowarzyszenia "Katyń", posłanki Beata Kempa i Jolanta Szczypińska, poseł Grzegorz Schetyna, Andrzej Matejuk, komendant główny policji.(...)
      Długo utrzymywaną tajemnicą było to, że Janusz Zakrzeński poleciał do Katynia w zastępstwie innego aktora. Przedstawicielem artystów w katyńskiej delegacji miał być Jan Englert, który w filmie Andrzeja Wajdy pt. "Katyń" zagrał jedną z głównych ról. To on miał w czasie uroczystości odczytać listy pomordowanych oficerów. Aktor dwukrotnie odmówił Kancelarii Prezydenta.(...)
      • mr.paprykarz Re: Czy zaproszono Żelichowskiego? 25.02.14, 09:41
        Czy to przypadek ,że ci co oddali bilety innym oddali bilety innym? Taki Iwiński na przykład?
        Englert? NIE ! To agenci Moskwy, są zamieszani w spisek na życie prezydenta, ale Ja wierzę w PiS i Antoniego, niebawem zdemaskują spisek.
        • rzeszowski15 Re: Czy zaproszono Żelichowskiego? 26.02.14, 01:54
          ...a ja mysle ze wy takimi wpisami demaskujecie brak rozumu i krzty przyzwoitosci.
          • mr.paprykarz Re: Czy zaproszono Żelichowskiego? 26.02.14, 11:44
            Myślisz? To gratuluję :-)
          • wislocki12 Nie na kolanach, tylko dobrze! 26.02.14, 20:39
            Może i masz rację, że "takimi wpisami demaskujecie (demaskujemy) brak rozumu i krzty przyzwoitości". Ale tak na zdrowy rozum, czy pan poseł Deptuła miał szansę zostać patronem czegokolwiek, gdyby nie zginął pod Smoleńskiem?
            • mr.paprykarz Re: Nie na kolanach, tylko dobrze! 26.02.14, 20:55
              Słuszna uwaga.
              A gdyby Jarosław Kaczyński na Majdanie powiedział, że
              &.%###9$#@
              a potem zrobił: >'{[^!@$$^
              a na końcu poszedł w ekstremum i zrealizował
              ':*&^!@#./?")(
              to co wtedy?
              • rzeszowski15 Re: Nie na kolanach, tylko dobrze! 26.02.14, 21:40
                ..i wtedy bylaby wojna z Rosja i Niemcami,zakaz sprzedazy miesa do Mozambiku,obciach na caly swiat,ONZ przyjalby specjalna odezwe a w Polsce wszyscy komunisci siedzeliby w pierdlu.Zapomnialem o czyms?!
                • mr.paprykarz Re: Nie na kolanach, tylko dobrze! 26.02.14, 21:56
                  Ciągle się zapominasz

;-)
                • wislocki12 "obciach na caly swiat" 26.02.14, 22:17
                  Odnoszę wrażenie, że najgorszy byłby ów "obciach na caly swiat". Boję się, że w tej sytuacji miałbyś problem z wyjazdem na Florydę... ;-))
                  • mr.paprykarz Re: "obciach na caly swiat" 26.02.14, 22:33
                    znowu mnożysz domysły
                    :-(
                  • rzeszowski15 Re: "obciach na caly swiat" 26.02.14, 22:40
                    Rozumiem ze na Florydzie znalazlem sie dzieki Tuskowo i PO.Byc moze wspomagal mnie rowniez czlowiek ze sztucznym penisem w reku?
                    • wislocki12 Dildo 26.02.14, 22:56
                      Poniekąd tak! W "Solidarności" obok (;-)) Kaczyńskich było jeszcze paru znacznych działaczy. ;-))
                      Czy mam rozumieć, że nigdy dildo nie miałeś w ręku? Jeśli miałeś, to jesteś człowiekiem z...
                      PS. Tuskowo to miejscowość rodzinna Tuska?
                      • mr.paprykarz Re: Dildo 26.02.14, 23:26
                        rzeszowski - człowiek z c#h#u#j#e#m !!!
                        buahahahhahhhhhhaahahahhhaaaaaaaa
                        • rzeszowski15 Re: Dildo 27.02.14, 01:46
                          Resmenowo wraca?
                          • wislocki12 Sztuczny penis czy dildo 27.02.14, 20:25
                            Nie bardzo rozumiem, czym w sensie poprawności językowej i moralności różnią się "sztuczny penis" i "dildo"? ;-))
                            • rzeszowski15 Re: Sztuczny penis czy dildo 27.02.14, 21:15
                              ???????????
                              • wislocki12 Sztuczny penis czy dildo 27.02.14, 21:40
                                Piszesz:
                                "???????????" :-))
                                Odpowiadam zatem:
                                Forumowicz, niejaki rzeszowski15, był łaskaw napisać wczoraj:
                                "Rozumiem ze na Florydzie znalazlem sie dzieki Tuskowo i PO.Byc moze wspomagal mnie rowniez człowiek ze sztucznym penisem w reku?"
                                PS. Czy mógłbyś wyjaśnić jeszcze, jak pojmujesz różnicę między sztucznym penisem a dildo?
                                • rzeszowski15 Re: Sztuczny penis czy dildo 27.02.14, 22:40
                                  Nie jestem takim jak Palikot specjalista od sztucznych penisow.Musisz znalezc innego rozmowce.
                                  • wislocki12 To nie ja, to kolega! 27.02.14, 22:47
                                    Mam jednak wrażenie (znowu!), że to właśnie Ty zainicjowałeś ten wątek! A teraz mówisz: Kolega (co by to nie miało znaczyć? Jakoś nieładnie.
                                    • rzeszowski15 Re: To nie ja, to kolega! 28.02.14, 02:01
                                      Ten watek akurat zainicjowales Ty.Niestety jak zwykle z Deptuly zawedrowales tradycyjnie porzez Smolenska,do Kaczynskiego i sztucznych penisow.Musiales sie i tak bardzo powstrzymywac,bo tym razem nie bylo o KK.A moze skleroza?!
                                      • wislocki12 Re: To nie ja, to kolega! 28.02.14, 12:05
                                        26 lutego o 22.40 byłeś łaskaw napisać:
                                        "Rozumiem ze na Florydzie znalazlem sie dzieki Tuskowo i PO.Byc moze wspomagal mnie rowniez czlowiek ze sztucznym penisem w reku?"
                                        • mr.paprykarz Re: To nie ja, to kolega! 28.02.14, 12:29
                                          Michalina Wisłocka to twoja stara?
                                          No tak! To wiele wyjaśnia.
                                          • wislocki12 Rzeczywiście, stara! 28.02.14, 21:13
                                            Faktycznie, stara - ur. 1 lipca 1921 w Łodzi, zm. 5 lutego 2005 r. w Warszawie. ;-))
                                            • rzeszowski15 Re: Rzeczywiście, stara! 28.02.14, 22:56
                                              Masz w głowie cała encyklopedie czy czasem korzystasz z dostępnych źródeł?
                                              • wislocki12 Wyszukiwarka to jest to! 28.02.14, 23:18
                                                Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę! ;-))
    • wislocki12 Prezydent Tysiąclecia 28.02.14, 23:21
      Myślę, że nadszedł już czas, aby nazwać coś imieniem Prezydenta Tysiąclecia.
      • rzeszowski15 Re: Prezydent Tysiąclecia 01.03.14, 01:57
        Moze zaklady spirytusowe w Bialymstoku?.Badz tez jakas ulice w Manilii.A moze obrzygany cmentarz w Charkowie.A i w Kazimierzu tez go dobrze wspominaja,ze nie wspomne o Mielcu,gdzie z kolesiami z WSI utopil 20 mln$ w fabryce osocza.
        • wislocki12 Re: Prezydent Tysiąclecia 02.03.14, 00:50
          Prezydent Kwaśniewski prezydentem tysiąclecia? Chyba żartujesz? A Prezydent Lech Kaczyński? Wstydź się! ;-))
          • rzeszowski15 Re: Prezydent Tysiąclecia 02.03.14, 02:19
            Kazdy ma swoich idoli...
            • wislocki12 Re: Prezydent Tysiąclecia 02.03.14, 22:12
              A może i masz rację:

"Aleksander Kwaśniewski, politolog z Warszawy działający w branży rolniczej, znalazł się na ostatnim miejscu podkarpackiej listy kandydatów Twojego Ruchu - Europy Plus do europarlamentu. Liderem listy jest Marta Niewczas." ;-))

Cały tekst: rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,15552819,Aleksander_Kwasniewski_startuje_z_Podkarpacia__Liderem.html#ixzz2uqG42o3V

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka