Dodaj do ulubionych

Ruski samolot - ja tego nie ogarniam

09.04.14, 09:43
Rosjanie przygotowują się do wojny o Ukrainę, podobno w planach mają dalsze państwa- a nad Polską legalnie lata rosyjski samolot zwiadowczy z zadaniem kontroli rozmieszczenia polskiej armi. A druga historia - Ukraina prosi Polskę o wsparcie a w zamian wprowadza zakaz importu polskiej żywności. Przecież to wszystko ze soba nie pasuje. A Wy widzicie w tym jaląś logikę ?
Obserwuj wątek
    • przesmiewca-lux Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 10:10
      21_a_w_e napisał(a):

> Rosjanie przygotowują się do wojny o Ukrainę, podobno w planach mają
      > dalsze państwa-

Przesadzasz lub opierasz wnioski o nienajwartościowsze informacje.
      Żadnej wojny o Ukrainę nie będzie. Po prostu Putin weźmie kawałek, Obama drugi i tyle. Pierwszy zostanie włączony do Rosji, a drugi pod szyldem "wolnej Ukrainy" będzie produkował miliardy dla Cargila, Monsanto, Chevrona, Du Pointa i kilku innych, których interesów będą strzegli żołnierze US Army pod szyldem ONZ lub NATO.
      To wszystko.
      Mało tego, wygląda na to, że taki scenariusz został ustalony już dawno, a cała reszta, którą właśnie oglądamy, to tylko teatrzyk kukiełkowy.

Polska jest neokolonialną własnością zachodu i Putin jej nie ruszy. Za to Ukraina to sztuczny twór, który powstał przez ironię losu. Do tej pory był niczyj, a że sam nie potrafił się utrzymać i wyżywić, bo zarządzanie państwem to zadanie zdecydowanie przewyższające możliwości Ukraińców, to trzeba coś z tym wrzodem na tyłku Europy zrobić.

Od strony Rosji będzie trochę huku, może kilka osób zginie, ale przejęcie kontroli nie zajmie Armii Czerwonej więcej niż 5-6 dni.

• 21_a_w_e Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 11:40
        Moją intencją nie jest spekulowanie czy będzie wojna czy nie, czy Ukraina jest prawdziwa czy sztuczna bo to nie ma nic do rzeczy. Moja myślą było to - aby ukazać słabość polskiego państwa z którym tak naprawdę to nikt się nie liczy i każdy robi sobie to co chce. A odpowiedzialni za to politycy-amatorzy wciskają kit o tym, jaka ta Polska niby silna i znacząca w Europie.
        • przesmiewca-lux Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 12:32
          21_a_w_e napisał(a):

> Moja myślą było to - aby ukazać słabość polskiego państwa z którym tak
          > naprawdę to nikt się nie liczy i każdy robi sobie to co chce.

Akurat to bardzo zły przykład na poparcie skądinąd słusznej tezy. Choćby tylko z tego powodu, że tydzień temu Polacy latali nad Rosją z identyczną misją.
          Najciekawszy jest fakt, że do lotu zwiadowczego wypożyczyli samolot typu An30B od Ukrainy ;-D

> A odpowiedzialni za to politycy-amatorzy wciskają kit
          > o tym, jaka ta Polska niby silna i znacząca w Europie.

A co innego może zrobić nasz szanowny pan premier i jego świta?
          Realne i wymierne osiągnięcia rządu są zerowe. Żadna z obietnic przedwyborczych nie została spełniona, a kilka wręcz odwrotnie.
          Co pozostaje poza propagandą sukcesu?
        • przesmiewca-lux Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 12:39
          Tu masz więcej:
          -----------------------------------------------------------------------
          08.04. Warszawa - MON informuje:

W ramach realizacji postanowień Traktatu o Otwartych Przestworzach (Open Skies), który Polska ratyfikowała w 1995 roku, od 31 marca do 4 kwietnia br. w Rosji przebywał polski zespół prowadzący lot obserwacyjny (na wynajmowanym od SZ Ukrainy samolocie An-30B) nad grupą państw Federacji Rosyjskiej i Białorusią. W dniach 2-3 kwietnia polscy obserwatorzy przeprowadzili lot o długości ok. 5500 km w rejonach Moskwy, zachodniej Rosji, Białorusi i Obwodu Kaliningradzkiego.

W dniach 7-11 kwietnia Rosja i Białoruś wspólnie przeprowadzą lot obserwacyjny nad Polską. Będą latać rosyjskim samolotem An-30B, po trasie uzgodnionej z polskim zespołem towarzyszącym. Trasa może obejmować całe terytorium RP, nie może być jednak dłuższa niż 1400 km.

Do końca bieżącego roku, w ramach Open Skies Polska planuje przeprowadzić jeszcze 1 lot obserwacyjny nad grupą państw Federacji Rosyjskiej i Białorusi (w IV kwartale roku) i 1 lot nad Ukrainą.

W Polsce przeprowadzone mogą być jeszcze 2 loty obserwacyjne Rosji (bądź Rosji wraz z Białorusią) oraz 1 lot obserwacyjny Ukrainy.
          źródło PAP
          -------------------------------------------------------------------------
          • mr.paprykarz Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 12:48
            Masz ,zasłużyłeś.
            • przesmiewca-lux Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 13:02
              mr.paprykarz napisał(a):

> Masz ,zasłużyłeś.

Ja o traktacie Open Skies, a ty mnie sowieckim hymnem ???

l-D
              • rzeszowski15 Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 13:16
                Te stworzenia tak maja.Dzialaja jak pies Pawlowa.Swiat z TVN wydaje im sie jasny i prosty.Jak wprowadzisz chociaz jedna niewiadoma,to glupieja.
                • mr.paprykarz Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 13:48
                  Jak to jest udawać Kropka i robić sobie jaja z forumowiczów przez kilka lat zakłamana szmato ?
                  Co za buta ! Co za tupet !
                  Jak ci nie wstyd qrwo zabierać głos???!!!
                  • kulinarny.robert Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 14:03
                    no własnie :-) poza tym nie tylko kropka :-) ehehehe
                • przesmiewca-lux Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 14:39
                  rzeszowski15 napisał(a):

> Te stworzenia tak maja.Dzialaja jak pies Pawlowa.

Oj tam, zaraz pies Pawłowa.
                  Może oni chcą dobrze. Tyle, że spójnie wyrazić tego nie potrafią?
                  • mr.paprykarz Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 15:34
                    Pocieszam się. Stworzenie to zawsze brzmi lepiej niż dzicz.
                    • przesmiewca-lux Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 15:47
                      mr.paprykarz napisał(a):

> Pocieszam się. Stworzenie to zawsze brzmi lepiej niż dzicz.

Udało ci się rozpoznać adresatów tych określeń?
    • chris1970 Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 13:51
      Logika jest taka, że inni dbają o własny interes (narodowy), bez względu na to, co sobie inni pomyślą. Patrz przykład ludzi w kraju gdzie rzekomo mieszkasz. Oni są dla mnie ideałem pod tym właśnie względem.
      Rosjanie wcale nie zapomnieli o idei z czasów Lenina - rozszerzyć komunizm na całą Europę / Świat (ze stolicą w Moskwie), z tym, że nowa ideologia już pomija komunizm, a Moskwa jako miasto stołeczne wciąż pozostaje w planach do realizacji. Pierwszy etap to Russkij Mir.
      • 21_a_w_e Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 15:20
        Rzekomo ? Ach ja - wyrosłem już z wieku aby komuś coś udawadniać. Ale rzeczywiście masz rację - U Niemców na pierwszym miejscu stoi ich interes i interesy mieszkańców czy przedsiębiorców. Nauczyli się nie wymachiwać szabelką i wychodzą na tym całkiem dobrze. A Polacy - przykład z dzisiaj. Niejaki A. Hoffman z PISu oświadcza światu bez żenady, że Putin wydał rozkaz likwidacji L. Kaczyńskiego. A co Rosjanie na to ? Najpierw była wieprzowina, potem mleko a co będzie jutro ? I kto na tym straci ? Głupi Polak oczywiście.
        • mr.paprykarz Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 15:36
          ja - wyrosłem
          • 21_a_w_e Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 15:54
            To jest wyjaśnione już jakieś 6 miesięcy temu. Nie jesteś w temacie.
            • mr.paprykarz Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 16:20
              jestem qrwa jestem tylko się nadziwić nie mogę, konfabulujesz niczym Lechowski/Kropek

:-(((
        • przesmiewca-lux Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 15:51
          21_a_w_e napisał(a):

> A Polacy - przykład z dzisiaj. Niejaki A. Hoffman z PISu
          > oświadcza światu bez żenady, że Putin wydał rozkaz likwidacji L.
          > Kaczyńskiego.
          > A co Rosjanie na to ? Najpierw była wieprzowina, potem mleko a co
          > będzie jutro ? I kto na tym straci ? Głupi Polak oczywiście.

Mięso i nabiał to nie jest robota Hofmana, tylko miłościwie nam panującego i kilku ministrów.
          Jeśli Putin zrobi Polsce kolejne kuku, to wtedy będziemy mogli dyskutować o współudziale Hofmana i "spółki smoleńskiej".
          • 21_a_w_e Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 15:56
            No to pogadamy póżniej. Albo może nie - udław się PISem.
            • przesmiewca-lux Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 16:19
              21_a_w_e napisał(a):

> Albo może nie - udław się PISem.

Zawsze mnie ciekawiło dziwne zjawisko pojawiające się u niektórych dysputantów. Dlaczego uważają, że skoro ktoś pojedzie po Platformie, to od razu jest zwolennikiem PiS'u?
              Jakieś zawężenie czasoprzestrzeni? Czy inne cholerstwo?
              • 21_a_w_e Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 16:33
                Nie tylko skoro twierdzisz że do wieprzowiny i mleka PIs się nie przyczynił to jakie wnioski można wysnuć o Twojej świadomości ? A swoją dogą nie wyznaję teorii - jeżeli nie PO to od razu PIS. Obie te glisty sam walcuję. Nie znam niestety jeszze odpowiedzi na putanie - która z nich jest bardziej pieprznięta. Bo że obie są to wiadomo. :-)
                • przesmiewca-lux Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 09.04.14, 17:56
                  21_a_w_e napisał(a):

> Nie tylko skoro twierdzisz że do wieprzowiny i mleka PIs się nie
                  > przyczynił to jakie wnioski można wysnuć o Twojej świadomości ?

Ja cię błagam! Nie pisz o wnioskach na temat mojej świadomości nie mając w swojej świadomości świadomości tego, co ja twierdzę '-D

Bo o ile mnie moja świadomość nie myli, to nigdzie nie twierdziłem, że PiS się nie przyczynił. Rozmawialiśmy jedynie o dzisiejszym wyczynie Hofmana, który nie mógł się przyczynić choćby ze względu na chronologię.

• janusz-1944 Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 10.04.14, 16:04
      21_a_w_e napisał(a):

> Rosjanie przygotowują się do wojny o Ukrainę, podobno w planach mają dalsze pań
      > stwa- a nad Polską legalnie lata rosyjski samolot zwiadowczy z zadaniem kontrol
      > i rozmieszczenia polskiej armi. A druga historia - Ukraina prosi Polskę o wspar
      > cie a w zamian wprowadza zakaz importu polskiej żywności. Przecież to wszystko
      > ze soba nie pasuje. A Wy widzicie w tym jaląś logikę ?
      Konopnicka rzekłaby: dziecko ja cię uczyć karzę - ciekawe, czy wiesz "co to było" Konopnicka?
      • 21_a_w_e Re: Ruski samolot - ja tego nie ogarniam 10.04.14, 16:51
        Czy już jesteś świrem czy jeszcze nie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka