Dodaj do ulubionych

Niech sie swieci 1 maja!

01.05.14, 00:54

Jest tutaj na forum paru towarzyszy,ktorzy jak Putin likwidacje tego "swieta",uwazaja za najwieksza tragrdie Polakow w XX wieku.Proletariackie POzdrowienia wam sle towarzysze z ziemi udreczonych robotnikow.No po za tym,to tutaj w Chicago sie ...wszystko zaczelo!
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=okdVDMCL4nA
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Dzień św. Józefa Robotnika 01.05.14, 01:15
      Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi! Przecież to dzień św. Józefa Robotnika. I co ma do tego Chicago? Przecież św. Józef nigdy tam nie był! Nawet Jezus tam nie dotarł. Mimo, że nie był synem owego św.
      PS. Jak możesz!? W Chicago? Wszystko zaczęło się przecież w Wadowicach!
      • rzeszowski15 Re: Dzień św. Józefa Robotnika 01.05.14, 01:24
        Wiem,ze wiek a zatem i wiedza nie ta,jak kiedys,po kursach WUML.Chcialbym wam jednak wislocki przypomniec,ze to jednak w Chicago sie zaczelo a nie od wystrzalu Aurory.I,ze to tutaj dzielni robotnicy wystapili 1 Maja jako pierwsi, przeciwko kapitalistyczny krwiopijcom.
    • 21_a_w_e Re: Niech sie swieci 1 maja! 01.05.14, 06:58
      Prezes uważa, że wszystko co dobre to jest z kategorii " made in USA" W tym przypadku się z nim zgadzam.
      • mr.paprykarz Re: Niech sie swieci 1 maja! 01.05.14, 10:38
        Właściwie to można by zadać czym różni się PiS od SLD w kwestii spraw gospodarczych? Niczym , jedni i drudzy chcą równo obdzielić Polaków biedą, gdyby nie różnice w sprawach wiary, kościoła to należałoby obydwie te partie wrzucić do jednego wora.
        ''Komunista to któś kto gó... ma chce się tym podzielić z całym światem'' -to chyba Churchill powiedział.
        O! Tu mamy jednego.
        • rzeszowski15 Re: Niech sie swieci 1 maja! 01.05.14, 13:12
          Uslyszales ta bzdure w TVN-ie i z uporem maniaka POwtarzasz.Przestales tylko jak widze,wierzyc w kolejny tvnowska bzdure o przyszlej koalicji SLD i PiS.Zreszta dla takich jak Ty,co rozrozniaja politykow po otylosci twarzy czy kolorze krawata,takich idiotyzm latwo sprzedac.
          A dla towarzyszy wielbiacych Jaruzelskiego,Urbana i innych towarzyszy pochodow 1 majowych z dedykacja piekna piosenka
          www.youtube.com/watch?v=nkJdlZwflJA#t=13&hd=1
          • 21_a_w_e Re: Niech sie swieci 1 maja! 01.05.14, 16:28
            Twój złodziej księżyców powiedział że chce też zorganizować pochód . Co prawda 3-majowy ale zawsze pochód. No tak widać przywiązany do tradycji / treść inna ale forma taka sama. Z tego co wszystkim wiadomo , były kiedyś takie czasy że aby dostać rolę w filmie trzeba było być politycznie poprawnym. Nieprawdaż ?
            • rzeszowski15 Re: Niech sie swieci 1 maja! 01.05.14, 16:44
              Z chamami jak klozetowy robert i folksdojczami jak Ty, nie siadam do wspolnego stlou,nie podaje reki a tym bardziej nie prowadze dyskusji.Szkoda czasu!
              • 21_a_w_e Re: Niech sie swieci 1 maja! 01.05.14, 18:35
                Szkoda czasu czy brak argumentów ?
              • wislocki12 Pohamuj się! 01.05.14, 19:41
                No tak, chamowanie bliźniego to chyba twój najlepszy argument! Pohamuj się wreszcie sam! ;-))
              • ouimet Re: Niech sie swieci 1 maja! 01.05.14, 20:50
                rzeszowski15 napisał(a):

> Z chamami jak klozetowy robert i folksdojczami jak Ty, nie siadam do wspolnego
                > stlou,nie podaje reki a tym bardziej nie prowadze dyskusji.Szkoda czasu!

rzeszowski15-odpusc im bo nie wiedza co czynia...tzn. oni wiedza,bo sprzedali sie za kilka-kilkanascie groszy od posta...Nawet Judasz bardziej sie cenil jak te smiecie forumowe/szwabski pomiot proponowal "bana" dla mnie...:))))Sam sie nie zdecydowal...
                Protestant ,jehowita czy augsburg nie musi oddawac czci obrazom,ale wara mu od moich przekonan:)))
          • mr.paprykarz Re: Niech sie swieci 1 maja! 01.05.14, 18:34
            Jeśli chodzi o Urbana to jego lewicowość , ówczesne przywiązanie do SLD tudzież ostatni romans z Fuj Ruchem budzi we mnie wstręt. Natomiast uwielbiam jego ostre pióro , niezwykłą inteligencję , trzeżwość umysłu (mimo wieku) ironię, sarkazm, trafność sądów, to jak przekłuwa ten narodowo-katolicki śmierdzący balon mówiąc -król jest nagi, a na samym końcu czuję do niego ...sympatię. Sam nie wiem dlaczego, tak to jest w życiu w pracy na przykład, że
            z jednym po prostu pracujesz z racji obowiązków a z drugim chcesz pracować , przebywać w jego towarzystwie , tak to jest gdy nawiązuje się nić sympatii. Kiedyś , dawno temu co poniedziałek z rana gnałem do kiosku po NIE tylko po to żeby na stronie nr2 przeczytać kolejny wyśmienity felieton Urbana. Coś z tego nadal mi zostało.
            Gdy Jaruzel wziął go do rządu był zdziwiony i wdzięczny mu za to. I pozostał lojalny wobec generała przez te wszystkie lata, nawet emeryturę chciał mu płacić, ot taka ''zwykła'' lojalność.
            • rzeszowski15 Re: Niech sie swieci 1 maja! 01.05.14, 19:51
              Brakuje Ci wspanialych felietonow goebelsa stanu wojennego w Nie.Szlifujesz braz na popiersiu czlowieka ktory uratowal nas przed inwazja sowiecka,wprowadzajac stan wojenny...Wspanialy elektorat ma niby liberalna PO!
              www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Li3t3FEVNTQ
              • wislocki12 Re: Niech sie swieci 1 maja! 01.05.14, 20:10
                Mr.paprykarz pisze:
                "Jeśli chodzi o Urbana to jego lewicowość , ówczesne przywiązanie do SLD tudzież ostatni romans z Fuj Ruchem budzi we mnie wstręt. Natomiast uwielbiam jego ostre pióro , niezwykłą inteligencję , trzeźwość umysłu (mimo wieku) ironię, sarkazm, trafność sądów, to jak przekłuwa ten narodowo-katolicki śmierdzący balon mówiąc -król jest nagi, a na samym końcu czuję do niego ...sympatię."
                No właśnie, mimo wszystko sympatię! A jak czytam, słucham czy oglądam J. Kaczyńskiego, że o Macierewiczu, Błaszczaku czy Kuchcińskim już nie wspomnę, jedyne, co odczuwam to wszechogarniająca niechęć i antypatię! ;-))
                PS. Niech się swieci!
              • mr.paprykarz Re: Niech sie swieci 1 maja! 01.05.14, 20:16
                Hej ,Duda naprzód marsz!
        • ouimet Re: Niech sie swieci 1 maja! 01.05.14, 20:36
          mr.paprykarz napisał(a):
          > ''Komunista to któś kto gó... ma chce się tym podzielić z całym światem'' -to
          > chyba Churchill powiedział.
          ****jakos do Juszczenki mi to nie pasuje...:)Chwilowo zawiozl mamone do Putina...1/3 swiata?
          • mr.paprykarz Re: Niech sie swieci 1 maja! 02.05.14, 09:57
            > ****jakos do Juszczenki mi to nie pasuje..

Masz na myśli Janukowycza, prawda?
    • wislocki12 Kaczyński? Niechęć i dezaprobata! 01.05.14, 19:51
      Mr.paprykarz pisze:
      "Jeśli chodzi o Urbana to jego lewicowość , ówczesne przywiązanie do SLD tudzież ostatni romans z Fuj Ruchem budzi we mnie wstręt. Natomiast uwielbiam jego ostre pióro , niezwykłą inteligencję , trzeźwość umysłu (mimo wieku) ironię, sarkazm, trafność sądów, to jak przekłuwa ten narodowo-katolicki śmierdzący balon mówiąc -król jest nagi, a na samym końcu czuję do niego ...sympatię."
      No właśnie, mimo wszystko sympatię! A jak czytam, słucham czy oglądam J. Kaczyńskiego, że o Macierewiczu, Błaszczaku czy Kuchcińskim już nie wspomnę, jedyne, co odczuwam to wszechogarniająca niechęć i dezaprobata! ;-))
      • mr.paprykarz Re: Kaczyński? Niechęć i dezaprobata! 01.05.14, 20:16
        Dobrze ,że się poprawiłeś bo poprzedni post był bez sensu ;-)
        • rzeszowski15 Re: Kaczyński? Niechęć i dezaprobata! 01.05.14, 20:51
          Ten POst ma oczywiscie sens!.Odczuwac radosc z czytania felietonow takiej kanalii jak Urban i glosowac na PO,to daleko POsunieta schizofrenia POlityczna.No ale byli SB-ecy,ORMO-wcy i czerwonu dygnitarze,po okraglym stole wybrali sobie roznych patronow politycznych.Jedni jak agent Czempinski wspoltworzyli PO,drudzy do dzisiaj sa wierni czerwonym barwom.
          • wislocki12 Re: Kaczyński? Niechęć i dezaprobata! 01.05.14, 21:27
            No tak, bo przecież nie ma jak Jasiński, Kryże, Karski, że o Czarnieckim nie wspomnę! Zawsze byli wierni swojej partii! Ba, nigdy im nie przeszkadzała! ;-))
            • rzeszowski15 Re: Kaczyński? Niechęć i dezaprobata! 01.05.14, 21:41
              Myslisz o Stefanie Czarnieckim,czy o Swiecickim Sekretarzu KC PZPR?
              • wislocki12 Re: Kaczyński? Niechęć i dezaprobata! 01.05.14, 21:53
                Myślę wyłącznie o tych, którzy na to zasługują(?) - o Kryże (Kryżem?), Karskim, Jasińskim, że o R. Czarneckim nie wspomnę. (Czy to prawda, że rozwiódł się? Przy okazji przepraszam Hetmana za kontekst). ;-))
                • rzeszowski15 Re: Kaczyński? Niechęć i dezaprobata! 01.05.14, 22:02
                  Cosik mi sie wydaje ze kumple z SB POdsuneli Ci zle nazwiska?!
                  • wislocki12 Re: Kaczyński? Niechęć i dezaprobata! 01.05.14, 22:10
                    Masz lepsze? ;-))
          • mr.paprykarz Re: Kaczyński? Niechęć i dezaprobata! 02.05.14, 09:38
            rzeszowski15 napisał(a):

> Ten POst ma oczywiscie sens!.Odczuwac radosc z czytania felietonow takiej kanal
            > ii jak Urban i glosowac na PO,to daleko POsunieta schizofrenia POlityczna

Ja mam schizofrenię polityczną, czy Ty nie masz politycznego rozeznania? Właśnie dostałeś dwóje z WOS-u.

''Gdybym nie czuł się zobowiązany historycznymi zaszłościami, nie poszedłbym głosować na lewicę, poparłbym Platformę Obywatelską - deklaruje w rozmowie z "Dziennikiem" Jerzy Urban, redaktor naczelny "Nie" i były rzecznik generała Jaruzelskiego.

W opinii Urbana, "Lewica nie jest w stanie wygenerować żadnego programowego przekazu konkurencyjnego do tego, co proponują liberałowie. Ogranicza się to do paru zgranych haseł polegających na dzieleniu biedy. A to bardziej żwawo potrafi robić skrajna prawica".

A czym budzi pana sympatię Donald Tusk? - pyta "Dziennik".

- Wieloma rzeczami, ale nie chcę mu prawić komplementów, bo tylko mu zaszkodzę - odpowiada Urban. - Najważniejsze jest jednak to, że zapewnia stabilizację. Chroni mnie przed obozem nienawistników, którym przewodzą Kaczyńscy. Z ich nacjonalizmem, mitem suwerenności.''
    • 21_a_w_e co jest lepsze ? 01.05.14, 21:58
      Lepszy chtba uszaty Urban komunista niż przebrany masochista i do tego pedofil. Rzeszowski15 chyba mi rzyznasz rację ?
      • wislocki12 Komunista, masochista czy pedofil? 01.05.14, 22:16
        No tak, rozwija się chyba dość ryzykowna polemika... No bo, rozumiem, że Urban to, oczywiście, uszaty komunista, ale kto miałby być owym "przebranym masochistą i do tego pedofilem", dalibóg nie rozumiem! ;-))
        • 21_a_w_e Re: Komunista, masochista czy pedofil? 02.05.14, 09:49
          No wiesz - polskie Ajatollahy czuwają - trzeba szyfrować :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka