Dodaj do ulubionych

Rekrutacja do grupy rekonstrukcji historycznej .

07.12.14, 21:56
Grupa rekonstrukcji historycznej , Wojów słowiańskich i wikińskich :

Drużyna Grodu Horodna z Rzeszowa ogłasza nabór ,w swoje szeregi .

Jeżeli kipisz energią , chciałbyś trenować , chciałbyś nauczyć się władać bronią z epoki wieków wczesnych , chciałbyś wziąć potem udział w spektakularnych bitwach i turniejach - zaglądnij do nas na trening !

Wspólnie trenujemy , ramię w ramię mierzymy się z innymi grupami reko z Polski i Europy, wspólnie podróżujemy , wspólnie odpoczywamy i bawimy sie w klimacie z XI - XIII w.

info : lubomir64@interia.pl

www.youtube.com/watch?v=UcTSVOijRh0&list=PLn1yztD1gkOh-DZMkGPQLQEglrRrt_DPY
www.facebook.com/photo.php?fbid=596190720472351&set=a.233997793358314.52683.100002442840089&type=1&theater
lh3.googleusercontent.com/-swP-ULPp0jA/VCzz9y5Y9hI/AAAAAAAACO8/y42w6yIS1io/w1000-h667-no/Wiking-2986-2.jpg
plus.google.com/photos/110269930243869421766/albums/5784422553341015153
plus.google.com/110269930243869421766/posts
www.facebook.com/druzynagroduhorodna?fref=ts
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Re: Rekrutacja do grupy rekonstrukcji historyczne 07.12.14, 22:46
      No tak:
      "Kniaź Lubomir Aleksandrowicz
      Nacja: Rusin. Mieszkaniec ziem Piastów."
      Nie skorzystam. Balszoje spasiba!
    • wislocki12 Zielionyj cziełowiecziek? 07.12.14, 23:50
      Czy Ty przypadkiem nie jesteś zielonym czełowieczkom? Przyznaj się, przecież to nie hańba! ;-))
      • lechowski51 Re: Zielionyj cziełowiecziek? 08.12.14, 09:32
        Mendzie nic się nie podoba.I już tak umrze.A ja uwielbiam ludzi z pasją i spopularyzuję was na swojej stronie!
        • wislocki12 Menda 08.12.14, 19:47
          Spopularyzujesz zatem owego kniazia Lubomira Aleksandrowicza, Rusina, mieszkańca ziem Piastów i jego grupę rekonstrukcyjną Horodno? Człowieku, czym Ty myślisz? Chyba tym, czym myśli ów kniaź... ;-))
          PS. Mam wrażenie, że wreszcie trafiłeś na słowo, które jest w stanie wyrazić twoje chrześcijańsko-katolickie emocje. :-((
        • 21_a_w_e Re: Zielionyj cziełowiecziek? 08.12.14, 22:31
          Ciebie bucu Lechowski to wezma zebys barana gral.
    • wislocki12 Rekonstrukcja stanu wojennego 09.12.14, 00:26
      Czy to Wy organizujecie 13. rekonstrukcję stanu wojennego w Warszawie? A kto będzie robił za Jaruzelskiego? Jakiś Wiking? A za prezesa? Szkoda, że mama zmarła... Jarek już pewnie nie dowie się o wybuchu stanu wojennego! ;-))
      • 21_a_w_e Re: Rekonstrukcja stanu wojennego 09.12.14, 00:35
        Jakby Lechowski mial w spodniach armate to mogby w tej rekonstrukcji za czolg robic.;-) Niestety nic z tego ;-(
        • lechowski51 Re: Rekonstrukcja stanu wojennego 09.12.14, 11:04
          Widzę,że nie możecie biedaki spać!.Prymitywnego folksdojcza być może męczy sumienie.A Ty wisłocki z czym się zmagasz po nocach?
          • wislocki12 Skowronki i sowy 09.12.14, 20:20
            Czy Ty naprawdę nigdy nie słyszałeś o skowronkach i słowach! ;-))
            • lechowski51 Re: Skowronki i sowy 09.12.14, 23:16
              No tak!.Siedzenie w internecie do 1 czy do 2 w nocy,to dla Ciebie normalnośc.To kiedy pracujesz czy jesteś dostępny dla rodziny/o ile masz/?
              • wislocki12 Syndrom konfesjonału... 09.12.14, 23:43
                Nie sądzisz aby, że twoje pytania to zwykłe wścibstwo? I nie bardzo rozumiem, co Cię obchodzi moja rodzina, że porach odpoczynku nocnego nie wspomnę. To chyba syndrom konfesjonału... :-((
                PS. A co nowego w twojej rodzinie ("o ile masz", a przecież nie masz). Myślę, że teraz, w grudniu, gdy trudno już pedałować po mieleckich trasach, jesteś bardziej dostępny. ;-))
                • lechowski51 Re: Syndrom konfesjonału... 10.12.14, 11:23
                  I Ty lista od mnożenia pytań,oburzasz się na tak niewinne pytania?!.W nosie mam Twoje relacje rodzinne!.Natomiast jak ciągle insynuujesz,że jestem księdzem a to xulu,siedzisz po nocach na forum,do2 czy 3-ciej,to te niewinne nie powinny Cię dziwić.
                  Oprócz "pedałowania",w przeciwieństwie do Biedronia,dorobiłem się licznej rodziny ale w Twoich zwidach,jeszcze ona nie zaistniała.
                  • wislocki12 Re: Syndrom konfesjonału... 10.12.14, 11:59
                    Czy mam rozumieć, że dystansujesz się od profesji księdza, że o działalności Xulu nie wspomnę? :-((
                    PS. Zaręczam Ci, te niewinne mnie nie dziwią. ;-))
                    • lechowski51 Re: Syndrom konfesjonału... 10.12.14, 12:34
                      Nie tylko od tych Twoich się dystansuje się, po raz kolejny.Od innych również!
                      • 21_a_w_e Re: Syndrom konfesjonału... 10.12.14, 16:51
                        Ja to wspolczuje Lechowski tej twojej pseudorodzinie..To dla nich musi byc duze obciazenie psychiczne.
                      • wislocki12 Re: Syndrom konfesjonału... 10.12.14, 20:06
                        Dystansujesz się, jak czytam, po raz kolejny od "tych moich", tzn. czego (profesji księdza, działalności Xulu czy niewinnych), że o owych innych, co by to nie miało znaczyć, nie wspomnę? ;-))
    • wislocki12 "Jego lędźwie i chuć" 10.12.14, 22:02
      Panowie, czy Wy na pewno rozumiecie to, co sami piszecie? I co ma wspólnego Rzeszów z wołyńskim Horodnem, że o Kniaziu Lubomirze Aleksandrowiczu, Rusinie, mieszkańcu ziem Piastów nie wspomnę. ;-))

Zapraszam do lektury:
      "Kniaź Lubomir Aleksandrowicz
      Nacja: Rusin. Mieszkaniec ziem Piastów
      Lubomir – Grododzierżca na „Wihorze”. Sternik Drużyny, zwycięzca wielu turniejów.
      Wielki, mocny i niezwykle szybki. Jak huknie to jeno bzyczenie muchy słychać, jak wynagradza to hojnie. Jest tak dobrym panem iż jego niewolni pracują z pieśnią na ustach.Wódz nasz i Władza Najwyższa. My jego psy – Psy Lubomira."

"Ulf
      Nacja: Wareg
      (...) O sobie cytatem J.Kaczmarskiego: “Zły, być może. Dobry, a czemu? Nie tak wiele znów pychy we mnie. Dajcie żyć po swojemu grzesznemu, a i świętym żyć będzie przyjemnie.”
      (...)
      Ostatnimi czasy lędźwie owego Wilczka sprawiły, że żona jego umiłowana wydała na świat pierworodnego syna. Zapowiedź tego wydarzenia kilka miesięcy wcześniej, taką radością była dla naszych mężów, że Wilczka na pewnej biesiadzie na rękach nosili, hołd oddając jego lędźwiom i chuci. Sława jego żonie i młodemu Wilczkowi, którego czekamy poznać wszyscy jako godnego następcę wielkiego ojca.(...)

Mściwoj
      Nacja: Lędzianin
      Status: Drużynnik
      Mściwoj – On to wielkim szczęściem, wiele lat temu przysposobion został, mężem naszego rodu. Młody, piękny, silny, odważny, acz skromny niepotrzebnie, jest jednym z kilku mianowanych, ku powszechnej radości, Psów Lubomira."

Wojmir
      Nacja: Rusin. Mieszkaniec ziem Piastów

Leifr
      Nacja: Norweg

László
      Nacja: Węgier

Einarr
      Nacja: Norweg

I tak dalej, i tak dalej. ;-))

PS. Ciekawe, czy Lechowski 51, jak obiecał, spopularyzował Waszą działalność na własnym, katolickim, zresztą, Facebooku! Przecież to jest chore! I jakże kabotyńskie! :-((
      • lechowski51 Re: "Jego lędźwie i chuć" 11.12.14, 08:43
        Spopularyzowałem!.Kolejny omam?.Katolicki facebook!?
        • wislocki12 Re: "Jego lędźwie i chuć" 11.12.14, 11:58
          Jego lędźwie i chuć też? ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka