Gość: Zibi IP: *.rsk.pl 09.04.02, 10:40 Mam prosbe .W przyszlym tygodniu jade po wize .Jesli ktos dostal , doradzcie co mowic konsulowi , czego nie mowic . co wziasc ze soba itp. Z gory dziekuje . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MK Re: WIZA DO USA . IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 10:45 Wszystko to łut szczęścia Zibi. Ale jeśli jesteś studentem to masz szansę. Jeśli nie to raczej licz na to, że konsul nie zamieni z tobą ani słowa, przerzuci papierki na twoich oczach i powie "Psikro mi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: WIZA DO USA . IP: *.rsk.pl 09.04.02, 10:50 Dzieki MK dodalas mi nieco otuchy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: WIZA DO USA . IP: *.rsk.pl 11.04.02, 10:47 Hej ! Juz nikt wiecej nie byl po wize? Odpowiedz Link Zgłoś
yolas Re: WIZA DO USA . 11.04.02, 15:56 Zycze Ci, zebys (nie) dostal hehehehehehhhhhheeeeee- kurwa, udlawilam sie przez Ciebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris1 Re: WIZA DO USA . IP: *.rzeszow-staszica.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 19:39 Gość portalu: Zibi napisał(a): > Mam prosbe .W przyszlym tygodniu jade po wize .Jesli ktos dostal , doradzcie co > > mowic konsulowi , czego nie mowic . co wziasc ze soba itp. Z gory dziekuje . Trudno rozsądzić co należy mówić konsulowi, tak tak ktoś już powiedział to jest loteria. Generalnie zastosowałbym zasadę "jak cię widzą, tak cię piszą". Wdziej więc odświętne ubranie, uczesz się porządnie i w ręce trzymaj porządną teczkę lub aktówkę. Wyglądajać jak sierotka konsul się tylko upewni, że w Stanach będziesz chciał być "architektem" albo "projektantką wnętrz" bądź też "pedagogiem niemowlęcym". Ja mam to szczęście, że mam wizę służbową na 10 lat i zupełnie inaczej mnie traktowano, tzn. nie doznałem wątpliwego zaszczytu widzenia z konsulem. Ale tak czy tak widziałem jak nasi obywatele są tam traktowani, nie przez amerykańskich pracowników, lecz przez naszych, niestety, rodaków. Ostatnio wydawanych jest nieco więcej wiz, ale krótszych, na rok lub na dwa lata maksymalnie, skończyły się czasy dekadówek. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris1 Re: Zwyciestwo IP: *.rzeszow-staszica.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 17:55 Gość portalu: Zibi napisał(a): > veni , vidi , vici . Zibi, napisz jak to się stało. Gratuluję!!!! Odpowiedz Link Zgłoś