Gość: max29 IP: *.teol.net 20.09.04, 17:24 Co sadzicie na temat jednostek woskowych na terenie naszego miasta, jest ich za duzo ? W sam raz ? Jak postrzegacie żołnierzy w nich służących (21 BSP)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Osjan Re: Wojsko w Rzeszowie IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.04, 17:28 Oto co sądzę: wynosić się z cetrum miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Wojsko w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 17:36 Jednostki wojskowe zajmujące najlepsze lokalizacyjnie miejsca w naszym mieście - to absurd. Powinny być jak najszybciej "wyprowadzone" z miasta - oczywiście -wiem - brak środkow w budżecie na budowę koszar itd Ale ich ustuowanie w centrum miasta - to przecież relikt czasów zaborow, bowiem wszystkie koszary były rozmieszczone za czasów CK Austrii. Byłoby bardzo dobrze gdyby kiedyś udało sie "wyprowadzić" wojaków z miasta - np nA wybydowane obiekty koszarowe na obecnych poligonach Nowej Dęby. Na odsyskanych parcelach mozna by wybudować całą masę obiektów uslugowych w których stworzono by nowe miejsca paracy.Z tego co wiem wojsko jest raczej ograniczonym pracodawcą dla "cywili" - i większego pożytku z nich dla miasta nie ma !!! Nie mówiąc już że ja nasze kochane wojsko postrzegam /z pewnym obrzydzeniem/ jako "eksportowych okupantów" - czy się komu to podoba czy nie :((( Odpowiedz Link Zgłoś