Dodaj do ulubionych

Orszak 2016 odwolany

27.12.15, 03:08
Z powodu braku funduszy - Orszak w styczniu 2016 zostal odwolany i odbedzie sie razem z Bozym Cialem 2016. Co UE nie dala kasy ??
Obserwuj wątek
    • rz2014 Re: Orszak 2016 odwolany 27.12.15, 11:01
      A gdzie to wyczytałeś? Patrzyłem w tej chwili na ich stronę i nie ma tam żadnej wzmianki o tym.
      Pierwsze słyszę aby był dotowany przez UE (prowadzi to fundacja z siedzibą w Warszawie) i wiem tylko, że utrzymuje się ze środków pozyskanych od sponsorów oraz dobrowolnych datków.
      Źródło: orszak.org/
      • von_bellow_11 Re: Orszak 2016 odwolany 27.12.15, 15:32
        Oj stary - zadales sobie tyle trudu aby sprawdzic ta informacje a ja zapomnialam napisac ze to JA odwolalam ta impreze. Wiec nic dziwnego, ze zadnej informacji na oficjalnych stronach nie ma
        • rz2014 Re: Orszak 2016 odwolany 27.12.15, 16:10
          hahaha, no to masz poczucie humoru.
          • wislocki12 Spontan? 30.12.15, 21:46
            No cóż, jak zwykle absolutnu spontan! ;-))
            "Od początku września trwają przygotowania organizacyjne do corocznej imprezy rodzinnej pod nazwą Orszak Trzech Króli w Rzeszowie.
            Urzędowe sprawy, pozwolenia, poszukiwania sponsorów, wydruki plakatów i koron już zakończone. Uformowały się także składy osobowe poszczególnych scen.
            W tym roku zostało uszytych ponad 40 dodatkowych strojów. Rodzice uczą się nowych ról i spotykają się na własnych próbach w ścisłym gronie."
    • wislocki12 Teatr, cyrk czy... orszak? 27.12.15, 13:12
      (...)
      Rodzice uczą się nowych ról i spotykają się na własnych próbach w ścisłym gronie.
      W piątek 18 grudnia odbyła się próba dla uczniów w Szkole SS. Pijarek. Dzieci i młodzież ze Szkoły Podstawowej i Gimnazjum SS Pijarek oraz Gimnazjum Nr 6 i Gimnazjum Nr 8 wzięli udział w formowaniu 3 orszaków, ćwiczyli okrzyki i odpowiedzi na wezwania animatora.
      Próba wyszła fantastycznie. Na orszaku będą się prezentować znakomicie!"
      Dorośli także nie pozostają w tyle. Ćwiczą role jeszcze bez kostiumów, ale od przyszłego tygodnia pójdą w ruch rekwizyty i przebrania."

rzeszow.orszak.org/aktualnosci-miasta/proby-orszaku-trzech-kroli-25.html

Dorośli także nie pozostają w tyle. Ćwiczą role jeszcze bez kostiumów, ale od przyszłego tygodnia pójdą w ruch rekwizyty i przebrania.
    • wislocki12 Atrakcje! 28.12.15, 22:49
      "Na chętnych, by wziąć udział w ulicznych jasełkach czekają atrakcje:
      - nowa scena na parkingu przy hali Podpromie,
      - spotkanie z trzema królami i ich orszakami, aktorami i wielbłądem,
      - konkurs fotograficzny "Orszak i my" z cennymi nagrodami.
      Każdy otrzyma własną królewską koronę na głowę i śpiewnik z kolędami." ;-))

• von_bellow_11 Re: Atrakcje! 29.12.15, 01:32
        Cenne nagrody ? Czyli co ? Obrazki swiete z Karolkiem ?
        • wislocki12 Teatr, cyrk czy orszak? 29.12.15, 23:41
          "Próby orszaku dobiegają końca. Atmosfera przedorszakowa staje się coraz bardziej emocjonująca. Daje się odczuć emocje i pełne zaangażowanie podczas ciągle trwających prób.
          Nasi aktorzy przebierają się już w uszyte kostiumy, dopracowują detale. Reżyser bacznie czuwa nad całością." ;-))

rzeszow.orszak.org/aktualnosci-miasta/proby-orszaku-dobiegaja-konca-27.html
          • genia50 Re: Teatr, cyrk czy orszak? 03.01.16, 00:05
            A czy wielbład tez bierze udział w próbach?
            • wislocki12 Wielbłąd jak koń! 03.01.16, 00:38
              Koń jaki jest, każdy widzi. Zarys konia jest mniej więcej taki sam. (J. Kaczyński) ;-))
              • rz2014 Re: Wielbłąd jak koń! 03.01.16, 13:33
                Serio to powiedział Jarosław? Nie słyszałem nigdy. Ciekawy jestem tylko w jakim kontekście padły te słowa.
                • wislocki12 "Spisane będą czyny i rozmowy" 03.01.16, 21:33
                  Serio! Na debacie premiera w Wadowicach 1 września 2006 r.! ;-)
                  PS. Jak podejrzewam, to plagiat z Górskiego... :-(
              • von_bellow_11 Re: Wielbłąd jak koń! 05.01.16, 23:17
                Biologia to zawsze byl dla ciezki przedmiot. Ale mam pytanie do tych ktorzy maja pojecie i wiedze. Ja na ORSZAKU bedzie kon i wielblad to czy moze sie zdarzyc ze wielblad bedzie walil konia ?
            • rz2014 Re: Teatr, cyrk czy orszak? 03.01.16, 13:35
              Raczej nie. On zostaje wypożyczony z cyrku na to wydarzenie (pewnie na kilka godzin).
              program: www.rzeszow.pl/miasto-rzeszow/aktualnosci/12743,orszak-trzech-kroli-w-rzeszowie.html
              • wislocki12 Lama w orszaku? 03.01.16, 21:43
                A lama będzie? W w szopce Krakowie była... Wiem, to też wielbłąd, tyle że tybetański i andyjski... ;-))
                • franek Re: Lama w orszaku? 03.01.16, 21:47
                  A osiołków nie będzie?Kopytka im rozjechały,piana poszła z pyska?
                  • zibi0812 Re: Lama w orszaku? 04.01.16, 21:16
                    Von Below to adiutant Hitlera do spraw Lufftwafe nie wierzcie takim typom.
                    • wislocki12 O święta naiwności! 04.01.16, 23:55
                      Naprawdę uważasz, że von bellow z naszego forum to Georg Ludwig Heinrich Nicolaus Freiherr von Below – niemiecki oficer Luftwaffe w czasach II WŚ, adiutant ds. Luftwaffe Adolfa Hitlera, który urodził się w majątku Jargelin k. Ziethen, w okręgu Anklam, prowincji Pomorze, ówczesnych Niemiec 20 września 1907, Ziethen, Niemcy, a zmarł 24 lipca 1983, Detmold, Niemcy? ;-))
                    • franek Re: Lama w orszaku? 05.01.16, 00:05
                      Ale Hitler to mały pikuś bez finezji.
                    • von_bellow_11 Re: Lama w orszaku? 05.01.16, 22:59
                      A czemu akurat od Luftwaffe ? Za Luftwaffe odpowiedzialny byl s.p. Herman Göring
                      • wislocki12 Zbieżność 05.01.16, 23:10
                        A zbieżność nicków to co? Pikuś? ;-))
                  • wislocki12 "Orszak złożony z małych owieczek" 05.01.16, 23:06
                    "Nowością w tym roku jest dodatkowy czwarty orszak złożony z małych owieczek granych przez przedszkolaków – mówi Bartłomiej Bartosiewicz, prezes fundacji Akademia Szczęśliwej Rodziny, która jest organizatorem rzeszowskiego orszaku."
                    A gdzie niemowlęta, że o poczętych nawet już nie wspomnę? ;-))

www.radiovia.com.pl/aktualnosci/informacje-lokalne/3747,uliczne-jaselka-w-rzeszowie.html
                    • von_bellow_11 Re: "Orszak złożony z małych owieczek" 05.01.16, 23:09
                      A plemniki to tez ludzie ?
                      • wislocki12 Orszak zygot 05.01.16, 23:13
                        Plemniki - nie, ale nie należy ich marnować! ;-) Zygoty natomiast - tak! Myślę, że i dla nich znajdzie się miejsce w Orszaku! :-))
                        • franek Re: Orszak zygot 05.01.16, 23:19
                          Chyba macie nie zdrowe zainteresowania.
                    • franek Re: "Orszak złożony z małych owieczek" 05.01.16, 23:09
                      >A gdzie niemowlęta, że o poczętych nawet już nie wspomnę? ;-))

Bocian nie przyleciał.
                      • wislocki12 Trzech Króli w marcu 05.01.16, 23:16
                        To może przenieść? ;-))
    • von_bellow_11 Re: Orszak 2016 odwolany 05.01.16, 23:13
      forum.gazeta.pl/forum/s,69,159956035.html?t=1&a=159956035&rep=1&from=11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka