Dodaj do ulubionych

"Na razie" nie będzie połączenia Rzeszów-Nowy York

14.09.16, 16:57
Planowane loty do USA z rzeszowskiego lotniska wg LOT były jedynie spekulacją.
www.pasazer.com/news/31532/na,razie,nie,bedzie,lotow,z,rzeszowa,do,usa.html
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Nie traćmy nadziei! 15.09.16, 00:43
      Ale nie traćmy nadziei! Już wkrótce może bowiem okazać się, że Polacy mają dość pisowskiej RP i postanowią udać się do USA. Szkoda tylko, że znowu potrzebne będą wizy... :-((
      • von_bellow_11 Re: Nie traćmy nadziei! 15.09.16, 09:28
        LOT jest pod kontrola PISu, wiec wszystkie drogi ewakuacji z Polski zostaja ograniczone. Dziwne ze jeszcze pociagi do Berlina dojezdzaja
    • ortpol Re: "Na razie" nie będzie połączenia Rzeszów-Nowy 16.09.16, 22:28
      rz2014 a j mam przeczucie, ze jednak beda. To jak - o skrzynke Lezajska? :D
      • wislocki12 Wiza 16.09.16, 23:06
        To jeszcze wizę dodaj! ;-))
        • ortpol Re: Wiza 17.09.16, 00:52
          Ja tam wolę jak jest teraz. Jak dostaniesz promesę wizową tutaj to na 99% do USA wjedziesz, jak zniosą wizy to sporo rodaków nie wyjdzie z terminala tylko wróci pierwszym samolotem do Polski. W USA bylem w 1999 i wystarczy. Jest mnóstwo fajniejszych krajów.
          • wislocki12 Polacy, Rumuni, Bułgarzy, Chorwaci, Cypryjczycy 17.09.16, 20:50
            Nie tyle chodzi mi o zwiedzanie USA, ile o problem wiz do USA:
            "Jednym z najtrudniejszych i budzących od lat ogromne emocje nad Wisłą problemów w stosunkach polsko-amerykańskich jest konieczność uzyskiwania przez naszych obywateli wiz wjazdowych do kraju, który uważa niepodległą Rzeczpospolitą za swojego poważnego sojusznika i wyjątkowo lojalnego członka NATO, czego niejednokrotnie daliśmy mocne dowody.
            Wydawało się, że z chwilą przystąpienia Polski do Unii Europejskiej USA zdecydują się wreszcie zlikwidować ten przykry obowiązek i szerzej uchylą nam drzwi. Nadzieje na takie rozwiązanie nabrzmiałego problemu dawały zapowiedzi polityków UE, że jeżeli władze w Waszyngtonie utrzymają wizy dla Polaków, Rumunów, Bułgarów, Chorwatów i Cypryjczyków, to będą musiały liczyć się z zastosowaniem zasady wzajemności zastosowanej przez całą Unię, czyli 28 państw."

wpolityce.pl/polityka/288825-wizy-do-usa-dla-polakow-byly-sa-i-pewnie-jeszcze-dlugo-beda
          • chris1970 Re: Wiza 28.09.16, 22:06
            Zgadzam się z Tobą Sebastianie. Obecnie rozmowa na lotnisku to praktycznie formalność. Posiadam wizę b1/b2. Często korzystam prywatnie z tego dobrodziejstwa. Przy zniesieniu wiz, czas na wpuszczenie do Stanów będzie długi, bo będą sprawdzać czy chętny do wjazdu mówi prawdę, telefony do firm, czy rodzin.
            Osobiście jednak wolałbym rozbudować siatkę połączeń transatlantyckich przez LOT z Warszawy, a z Rzeszowa mieć więcej połączeń do Warszawy, np. 5 lub 6 dziennie. Tutaj jednak przedkładam korzyści dla LOTu przed lokalne korzyści. Osoby preferujące tradycyjnych przewoźników dzięki temu będą mieli więcej możliwości połączeń przez Warszawę.
            A dla pasażerów wrażliwych na cenę wolałbym skupić się na rozwoju siatki połączeń w Europie, tam gdzie mają szansę latać więcej niż raz w roku, czyli do miejsc pracy i wypoczynku.
            • wislocki12 Zasady 28.09.16, 23:05
              Może i masz rację, ale mnie chodzi o zasady... :-)
            • ortpol Re: Wiza 03.10.16, 18:12
              Powrót USA z Rzeszowa to decyzja polityczna. LOT sam z siebie nie wyskoczył z tym pomysłem.
              • wislocki12 Bez rozgrzeszenia 03.10.16, 21:37
                Może i masz rację, ale to wygląda jak zaproszenie, nomen omen, do nieba bez rozgrzeszenia... ;-((
      • rz2014 Re: "Na razie" nie będzie połączenia Rzes 18.09.16, 09:08
        No może nie o całą skrzynkę ale kilka piw wypitych np. razem na rynku?
        • ortpol Re: "Na razie" nie będzie połączenia Rzes 19.09.16, 14:56
          Ok. Wchodze w to. Daj mi hmmm... powiedzmy 3 tygodnie.
      • ortpol Re: "Na razie" nie będzie połączenia Rzes 28.09.16, 17:39
        Nikt nie podejmuje zakładu? :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka