04.02.19, 21:20
Dr Hubertem Kotarski, socjologi Uniwersytetu Rzeszowskiego:
"(...) obecnie już tylko 28 proc. Polaków popiera zakaz handlu w niedzielę…
Trudno odzwyczaić się od czegoś, co funkcjonowało od dłuższego czasu. Żyjemy coraz intensywniej, pracujemy dużo, a wyjście w niedzielę do sklepu czy galerii jest dla sporej grupy osób możliwością zrobienia spokojnych zakupów. To forma odskoczni. Nie przywiązywałbym jednak aż tak dużej wagi do tych statystyk, gdyż badanie było robione w grudniu, a jest to okres największych obrotów branży handlowej. Mieliśmy wówczas cztery niedziele handlowe."

supernowosci24.pl/galerie-handlowe-staly-sie-wspolczesnymi-agorami/
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Tylko 28% 04.02.19, 22:23
      Denerwuje mnie, że ktoś zdecydował za mnie, że mam nie chodzić w niedziele na zakupy np. do galerii , tylko do sklepiku osiedlowego, albo na stację benzynową. Jeszcze nie "nawierzyliśmy "się tego kupowania po latach braków towarowych i braku pieniędzy, a tu ktoś ucina ustawą i czegoś odgórnie mi zakazuje, a w domyśle - każe.
      • wislocki12 Ten typ tak ma! 04.02.19, 23:21
        Ten typ tak ma. Ograniczać, nakazywać i kontrolować! I jeszcze chwalić poczynania władzy! :-(
    • Gość: Abba Jozef Re: Tylko 28% IP: *.toya.net.pl 05.02.19, 14:00
      wislocki12 napisała:

> Dr Hubertem Kotarski, socjologi Uniwersytetu Rzeszowskiego:
      > "(...) [u]obecnie już tylko 28 proc. Polaków popiera zakaz handlu w niedzielę…[

I właśnie te 28% pracuje w handlu w niedzielę i ma głęboko w dupie taką pracę
      Proponuję tym pozostałym (78%) zmienić pracę na bardziej atrakcyjną w handlu
      • wislocki12 Do 18.00. 05.02.19, 19:59
        Paru moich znajomych sklepikarzy pracuje w niedziele do 18.00. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka