Gość: KTOSIK IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 25.11.04, 21:02 OPINIE O SPÓŁDZIELNI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DDRR Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:36 początkowo bardzo mili, ale jeżeli zapytać o konkrety to zero informacji. jeżeli znajdzie sie choćby jedna osoba, która do umowy dostała zatwierdzony projekt wraz z opisami to mi szczęka spadnie "do wielkiego kanionu" "pozdrawiam" nieuprzejmego do granic możliwości pana LECHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazon Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.131.12.176.Dial1.Chicago1.Level3.net 10.02.05, 08:59 Przekretasy. Jesli jakims cudem zdecydujesz sie budowac w tej sp-ni to uwazaj na mozliwosc wykupu poddasza. Sa tradycyjnie zarezerwowane dla "swoich" za pol ceny. Ty oczywiscie o niczym nie bedziesz wiedzial a pan prezes zrobi wielkie oczy jak sie go zapytasz dlaczego nic o tym nie wiedziales. Jedynie obieca ze w przyszlosci postara sie informowac w miare mozliwosci wszystkich w jednakowym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżony Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:01 Jazon ma racje! Robią przekrety z poddaszami. Poza tym nie dotrzymuja terminów zakończenia budowy. Poczytaj o osiedlu Wzgórza staroniwskie. To ich produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: 80.50.19.* 11.02.05, 16:02 Niedocieplone poddasza (za mało wełny mineralnej w dachu), źle wybudowane kominy, przez okna wieje (tak wspaniale zamontowane), brak rozliczeń bloków, itp.... wszystko to wiadaomosci od znajomych mieszkających w ich blokach od jakiegos czasu i od tych co dopiero co kupili.... Wszyscy tracą masę nerwów i pieniędzy... Rada: jak najdalej od tej spółdzielni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobota Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 12.02.05, 17:08 Serio - jest aż tak źle??? A ja mam tam niedługo zamieszkać...:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.ostnet.pl 14.02.05, 08:57 Kiedy w 2000 r. dowiadywałem sie o zasady wykupu mieszania w tej spółdzielni okazało sie po jakims czasie że trzeba zainwestować jeszcze 11 tyś. na infrastruktóre komunalną.ale jak mnie pan Grzegorz Moniek zapewniał miasto zwraca spółdzielni do trzech lat a spółdz. mi.Jak sie okazało mineło 4 lata okazało sie że do infrastruktóry komunalnej doszła jeszcze techniczna czyli wzrosło to na 14000. ,I jak byłem w spółdz. u Pani prezes Wojton. To z beszczelnym uśmieszkiem jeszcze powiedział że nie wiadomo czy nie trzeba będzie dopłacić( w umowie jest napisane iż rozliczenie z mieszkańcami nastąpi po rozliczeniu z gminą Rzeszów, dla każdego logiczne było że nastąpi zwrot kosztów).Ostatnio chyba żeby zrobić koszty zdzierali ułożone chodniki i niby podsypywali i układali tak samo albo jeszcze gorzej.Zapewnerobiła to rodzina węgrzyna qalbo ma tam jakieś udziały.Pozatym wszystko tylko z wierzchu ładnie wygląda . Sciany tak nie trzymały kątów że niewiadomo było jak parkiet i wanne zamontować.Ludzie ostrzegam kupa chtwa i łodzieje. Mili są dopóki kasy nie dacie.A potem na zasadzie wpłaciłeś frajerze to cicho siedź i nie dyskutuj.daleko od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazon Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.131.14.224.Dial1.Chicago1.Level3.net 14.02.05, 13:44 Wyglada na to, ze w najblizszej przyszlosci uslyszycie cos wiecej na temat praktyk Wegrzyna i jego koneksji prywatno-biznesowych. Wybory za miedza a jego "prezenty" dla swoich czerwonych kolesi moga sie okazac niedzwiedzia przysluga dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDRR Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 10:33 czy ma ktoś informacje na temat ostatecznych rozliczeń i zwrotu tzw. pożyczki na infrastrukturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.univ.rzeszow.pl 17.02.05, 20:05 A w której sp-ni są tak niskie koszty eksplatacyjne mieszkań i czy niezadowoleni muszą tam mieszkać, przecież są w blokowiskach mieszkania do kupienia, czemu ludzie z baranówki, nowego miasta uciekają na nowe osiedla, tak skrytkowanej sp-ni. Znam prezesa widziałem jak podnosi peta z chodnika i wyrzuca do kosza - który z was to zrobiłby? Kto tyle buduje? Który z prezesów zrobił tyle dla rozwoju osiedla. A tym którzy krytykują polecam budowę własnego domu - różni wykonawcy zrobią was w trombę, w budynkach będą wady a gwarancje jakie dostaniecie od partaczy będą ....... Polecam budowę własnego M. dla kochanych krytyków - to się łatwo robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 17.02.05, 20:56 Hmm Mam wrażenie że "lokator" pracuje w spółdzielni albo dostał mieszkanie w prezencie od rodziny. Jak sam zachomikowałby forse na wymarzony dom, to wiedziałby jak bardzo liczy sie każdy grosz. A do prezesa nic nie mam. Jeśli faktycznie dba o czystość to popieram. Ale o niejasnościach przy rozliczeniach infrastruktury słyszałem już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.159.244.217.Dial1.Chicago1.Level3.net 18.02.05, 02:15 Acha, zapomnialem. To bylem ja, Jarzabek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 19.02.05, 13:12 Ej, weźcie się nie wygłupiajcie i napiszcie coś mądrego o tej spóldzielni. Czy mieszkanie na ich osiedlu ma jakieś plusy?? Juz wiem ze mają niski czynsz a coś jeszcze?? A tak wogóle to maja dziwną komunikację. Chyba trzeba się zaopatrzyć w rower:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 19.02.05, 15:30 Jest to Spółdzielnia która obecnie w Rzeszowie buduje najwięcej. Zalety? Mając kasę możesz kupić u nich nowe mieszkanie. Wady? Spółdzielnia ogłasza przetarg na budowę budynku. Wygrywa Najtańszy Generalny Wykonawca . Najtańszy G-W szuka sobie najtańszych podwykonawców. Najtańsi podwykonawcy zwykle partaczą swoją robotę – stąd tyle problemów technicznych w budynkach. Spółdzielnia nie realizuje przyłączy elektrycznych, gazowych, telefonicznych do budynków – robią to odpowiednie zakłady (energetyczny, gazowniczy, telekomuna). Kupując mieszkanie nie znasz kosztów tych przyłączy – w ostatecznym rozliczeniu (czy kiedykolwiek takie było?) zostajesz oświecony -> PŁACIĆ – PŁACIĆ - PŁACIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 19.02.05, 21:10 Wygląda na to że się wkopałem w niezły dołek:( Mam nadzieje, że jak się wreszcie doczekam odbioru mieszkania, to mi sufit na głowe nie spadnie!!! W każdym razie jeszcze rok czekania-może się coś zmieni...? (na lepsze oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.ostnet.pl 20.02.05, 14:37 Infrastruktura ma być rozliczona po 6 latach . I nie mamy prawdopodobnie co liczyć na zwrot. Jeśli by miało coś zostać to napewno Węgrzyn jeszcze kilka razy każe ściągnąć kostke z chodników i od nowa położyć koszyty na papieże będą.I jeszcze jedno nasza spółdzielniakupiła podobno jakąś działke i przysyła mieszkańcą nakaz zapłacenia 180 zł ja nie płace ale podobno po jakims czasie przychodzi nakazzapłacenia od fimy windykacyjnej.Oczywiscie straszenie sądem iprawnymi konsekwencjami.Mieszkam tu 5 rok niech Hrabia Wegrzyn kupuje dziłki za pieniądze od nowyc ludzi którzy chcą kupić mieszkanie i mają jeszcze wybór. W każdym bądz razie może im to się spodobać i za 2 lata każą nam dopłacić jeszcze 1500 zł . Żadnego poczucia bezpieczeństwa że zapłaciłeś za mieszkanie i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 12:11 płać, płać, płać - za co? - "bo my ci każemy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 07:24 Na takie tematy odzywaja sie zawsze niezadowoleni. Negatywnych wypowiedzi kilkanascie na kilka tysiecy mieszkan... Moim zdaniem nie najgorzej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianka Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: 213.241.95.* 03.03.05, 09:04 To może teraz zaczną pisać zadowoleni mieszkańcy osiedla. Z przyjemnościa przeczytam ich opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianka Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: 213.241.95.* 03.03.05, 09:04 To może teraz zaczną pisać zadowoleni mieszkańcy osiedla. Z przyjemnościa przeczytam ich opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reges Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:31 Własnie odbieramy mieszkanie lokatorskie na Wichrowych Wzgórzach;-)Piekne widoki (mamy duzy balkon, będziemy je podziwiać;-) ładne bloki, pomyśleli o parkingach i garażach (chociaż 24 tys za garaż to dla nas za dużo). Mieszkania ładne, mozna było się dogadac z wykonawcą na ewentualne zmiany (przestawienie ścianek, gniazdka itp). Piwnicę mamy 3 razy większą niż w tej chwili. Dla rodzin mniej zamożnych chyba nie ma lepszego pomysłu na własne mieszkanie.Do tego obserwuję na Strzyżowskiej, gdzie mam dużo znajomych, że bardzo dbają o zieleń i czystość wokół bloków. P.S. Oczywiście mam też zastrzeżenia, ale o większości z nich już tutaj wspomniano, więc nie będe się powtarzać.Pozdrawiam ewentualnych sąsiadów:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerwus Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.dnet.pl / 80.50.197.* 03.03.05, 20:53 Jeśli chodzi o zieleń - to fakt. Trzeba przyznać że dbają o drzewka i trawniki wokół bloków. Niedaleko od bloków są ogródki działkowe - to dodatkowy plus. To chyba jedno z bardziej zielonych osiedli w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hammerer wyposażenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:50 mam pytanie, bo pewnie także stanę się członkiem tejże spółdzielni, gdy ci oddają mieszkanie do użytku, to co w nim jest? ...gołe ściany (cegła, a może jakiś tynk?? ;) Pozdrowienia 4 all! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wyposażenie IP: *.dnet.pl / 80.50.197.* 29.03.05, 14:09 Z tego co się orientuję, to biały montaż (najtańsze wyposażenie łazienki), tynki i wylewki. A tak wogóle to ludzie coś tam mają z infrastrukturą i dopłatami w tym temacie, więc się lepiej dopytaj o co biega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reges Re: wyposażenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 19:38 U nas są: tynki, wylewki, WC z plastikową spłuczką, blaszana wanna, zwykła umywalka i aluminiowy zlewozmywak, drzwi wewnętrzne białe made in Sokółka, okna plastikowe, gniazdka do telefonu, internetu i kablówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: wyposażenie IP: 213.77.14.* 29.03.05, 22:57 Jesli masz opcję, by zrezygnować z wyposażenia i zapłacić mniej- to polecam tę wersję. Wyposażenie jest raczej marnego gatunku. Lepiej samemu pochodzić i kupić coś solidniejszego. Za to na pewno weź lepsze drzwi wejściowe, jesli tylko spółdzielnia oferuje taki wybór! I może skrzynki pocztowe raczej nie byłyby ustawione na zewnątrz bloku- gdy pada deszcz i jest wiatr- korespondencja podmaka lekko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hammerer Re: wyposażenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 11:50 Wielkie dzięki za wszelkie info...no coś się orientowałem, co do tych opłat za infrastrukturę (najpierw słyszałem opcję 1200 zł., ale z tego co czytałem, to nikt nie wie dokładnie ile to jest i może wynieść zdecydowanie więcej! :( ) Jeszcze raz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony_inaczej Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:52 Garaż podziemny w wykonaniu Ukochanej Spółdzielni: Wady: 1. Niewłaściwa wentylacja uniemożliwia wyschnięcie garażu 2. W okresie zimowym zaczął przeciekać żelbetonowy strop!! 3. Do tego doszły przecieki z czynnej inaczej wentylacji 4. Niedawno zaobserwowałem pękniętą ścianę i cieknącą wodę do środka I wstaw tu człowieku samochód do takiego lochu, toż lepiej byłoby w nim hodować pieczarki. Dla auta to śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: 80.51.255.* 30.03.05, 11:38 A czy ktos wie kto buduje osiedle Filipowe Wzgorze ?Z gory dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDRR Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 15:42 Pszede wszystkim przed podpisaniem umowy: 1. kategorycznie żądać kopi projektu budowlano-wykonawczego (raczej na pewno okaże się, że dostaniecie nie to wyposażenie, które jest w projekcie (specyfikacji przetargowej), chodzi mi o piece i grzejniki CO., klatki i piwnice nie będą w tym standardzie w jakim zostały zaprojektowane. 2. żądać wszelkich regulamimów i statutu do których odnosi się umowa (bo w szczególności dla osób kupujących tzw. poddasza),może sie okazać że będziecie musieli dopłacić za wiele rzeczy np. takich jak. skrzynki na listy, zagospodarowanie terenu, balkon, itp. 3. na etapie budowy we własnym zakresie pilnować wykonawców, zwracać uwagę na poprawność wykonania instalacji, jakości tynków, poziomu wylewek, a w szczególności na izolację pszeciw deszczową. Na inspektorów ze spółdzielni rzczej bym nie liczył. Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców osiedla. A jeszcze jedna rada - zakupcie sobie hrbatkę z melisy, dobrze wam zrobi na nerwy, które z pewnością wcześniej czy później sobie zszargacie po wizytach w wspaniałej spółdzielni i próbach wyegzekwowania wyrzej wymienionych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: SPÓŁDZIELNIA "PROJEKTANT" - OPINIE !!!!!!!!!! IP: *.dnet.pl 08.05.05, 19:22 Nie brzmi to zachęcająco...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr_hammerer Akt notarialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:25 Mam pytanko odnośnie aktu notarialnego. Jeżeli ktoś ma doświadczenie, ile trzeba będzie zapłacić za akt notarialny (oczywiście mniej więcej) mieszkanie wartości 100 000 zł.) i u którego notariusza jest najtaniej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś