Dodaj do ulubionych

ZMIANY KADROWE w Rzeszowskiej Agencji Rozwoju R...

20.12.04, 22:05
Codziennie odmawiam modły za jak najlepsze zdrowie towarzyszy Martensa i pana
arbuza Burego. Oby do wyborów mogli nam obaj w województwie dowodzić bez
żadnych przeszkód. Oby jeszcze więcej podobnych decyzji
personalnych /wybryków/ jak RARR, WORD, ARiMR i inne. Oby nasz ulubiony
przywódca dr Deptułka /i spółka z o.o./ potulnie realizował dyrektywy
rozgrywających podkarpacką partię pokera. Za kilka może kilkanaście miesięcy
wyborcy powiedzą /jak to w pokerze/ SPRAWDZAMY.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wyborca Re: Nadmarszałkowie Bury i Martens IP: *.man.rsk.pl 21.12.04, 06:14
      Partia kieruje, zarząd (województwa) rządzi. Juz myślałem, że ta zasada
      zniknęła razem z komuną. Ale PSL i SLD na Podkarpaciu twórczo ja rozwijają.
      Nadmarszałkowie Bury i Martens dali rozkaz, więc marszałek Deptuła pokornie go
      wykonał.
    • Gość: Przedsiebiorca Kompetencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 10:36
      Bardzo proszę szanowną redakcję aby poczyniła jakies kroki aby pan marszałek
      uspokoił sie jesli chodzi o swoje posunięcia kadrowe, gdyz są one chyba
      całkowicie nie na miejscu zarówno z punktu widzenia RARU w kwesti jego
      zarządzania, jak i nie potrzebne klientom - pózniejszym beneficjentom dotacji.
      Pan marszałek zachowuje sie jak chłopczyk w piaskownicy z zabawkami i co chwile
      burzy jakiś porządek (któego nikt nie kwestionuje), czego przykłądem było
      prznieśienie ośrodka przyznającego dotacje w ramach funduszu PHARE 2001 i 2002
      do Mielca. Dlaczego jeżeli jestem przedsiębiorca z podkarpacia miałem i mam
      nadal jeżdzić do Mielca, jeżeli rzeszów leży w środku naszego województwa?.A
      rzeszów nigdy z uni nie dostał negatywnych ocen. Dlaczego jak dzwoniłęm po
      porady do Mielca w zakresie programów i możliwości otrzymnia dotacji oni
      odsyłali mnie do rzeszówa? A to dla tego że pracują tam ludzie niekompeteni, a
      udziłay w MARR w Mielcu ma równiez marszałek województwa i jego mieleccy
      koledzy. Dlaczego zamiast zatrudiać nowych zastępców prezes zarządu, nie mozna
      było zatrudnić dwóch ,trzech pracowników którzy by pomogli pisac jakies wnioski
      mikro przedsiębiorco - bo z tego co mi wiadaomo kaurat RARR sie tym zajmuje.
      Aha jeszcze pytanie do nowych członów zarządu, może szanowna redakcja by panów
      spytała jakie są ich kompetencje w ramach pozyskiwania funduszy europejskich?
      Ciekawe czy Panowie wogóle np. potrafią rozszyfrowac skrót PHARE, ciekawe czy
      wiedzą co to są przepływy gotówkowe,a czy woóle wiedzą jakie sa funkcje
      członków zarządu spółki kapitałowej (RARR jest spółką akcyjną)oraz ich
      odpowiedzialnośc........... ??? Dos tych pytań. Mamy kolejny przykład, że dla
      przeciętnego obywatela, przedsiębiorcy - stworzenie samorządu województwa
      reformą w 1999 r. - nie przyniosło nic nowego.
      • Gość: Arek Re: Kompetencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 11:58
        Ty jesteś doprawdy BEZCZELNY panie Przedsiębiorco. Pytać czy nowi wiceprezesi
        RARR wiedzą, co to są przepływy finansowe. Przecież jeden z wiceprezesów jest
        zastępcą pana pierwszego sekretarza LSD w Podkarpackim a przecież w LSD każdy
        funkcjonariusz świetnie się orientuje w przepływach finansowych, zwłaszcza,
        jeśli mowa o przepływach finansowych z kasy publicznej do prywatnej kieszeni.
        Pytanie: na czym polega doniosłość decyzji marszałeczka Deptułki i spółki?
        Otóż, dzięki Deptułce zdecydowanie wzrośnie wydajność dziewczyn i chłopaków w
        rzeszowskiej agencji (RARR oczywiście). Aby zarobić na nowych wiceprezesów (ok
        ćwierć miliona rocznie PLN) każdy pracownik agencji będzie musiał wykonać
        dodatkowo 25 procent założonej normy.
        Ależ ten Deptułka to zmyślny marszałek. Ale to tęga głowa. Kto by pomyślał, że
        dopiero koło Mielca takich tęgich głów należy szukać?
    • Gość: Oldtimer Re: ZMIANY KADROWE w Rzeszowskiej Agencji Rozwoju IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 21.12.04, 12:23
      Czegóż to dokonała p. Basia dwojga nazwisk przez 4 lata?
    • Gość: okradany Re: ZMIANY KADROWE w Rzeszowskiej Agencji Rozwoju IP: *.dab.tke.pl 21.12.04, 13:51
      O ooooo dwóch nowych nienażartych dopchało się do CYCKA. Mam wrażenie że
      uczciwie płacone podatki zamiast dla społeczeństwa przemieszczane są do
      prywatnych sakw.
    • Gość: rzeszowiak Re: ZMIANY KADROWE w Rzeszowskiej Agencji Rozwoju IP: *.man.rsk.pl 22.12.04, 20:05
      moja córka-inżynierna kier. gospodarka regionalna chętnie podejmie tam pracę
      niepołączona znajomkami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka