Dodaj do ulubionych

KOŚCIÓŁ

01.02.05, 11:30
Witam szanowną społeczność,chciałbym ogłośić że kośćiół katolicki jest sekta sam w niej byłem,panuje tam hierarhia,przepych kosztowności,wieczne imprezki.A co do wiary,jest to wiara w mit uzdrowiciela z jerozolimy,piękna historyjka.Kościół jest jak gang,z siedzibą Bossów w Watykanie(bliskość z Sycylią)malutkim panstewku,z ogromnymi skarbcami.A na samej górze stoij niestety...
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: KOŚCIÓŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:03
      no może nie do końca... ale miałam chłopaka w wojsku, w reprezentacji... to się
      napatrzył co się w sutannowym światku dzieje :D a my im wierzymy, jak potulne
      owieczki... ale to trzeba doświadczyć na własnej skórze! Zobaczyc jak jest na
      zachodzi, gdzie księżunio wlasnymi rękami buduje kaplice, a nie woła o
      pieniądze, a potem mieszkancy muszą jeszcze sami budowac wielkie koscioły i
      jeszcze większe plebanie.
      • Gość: * Re: KOŚCIÓŁ i jego przesłanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:43
        Kiedy rozum śpi, budzą się upiory. Kościół w budzeniu tych religijnych upiorów
        ma niemałe zasługi po dzień dzisiejszy.

Pozycję i funkcję społeczną funkcjonariuszy kościelnych najlepiej chyba
        charakteryzuje przesłanie wzięta wprost z Biblii (NT) - "Bądźcie jak te ptaki
        niebieskie, które nie sieją, nie orzą a plony zbierają" :)).

Pozdrawiam
        • Gość: * Re: KOŚCIÓŁ i jego przesłanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:58
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2522853.html
          A jak ta sprawa wygląda w Rzeszowie?
    • Gość: racjonalista www.racjonalista.pl IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 01.02.05, 17:07
      macie i czytajcie z tego wszyscy :
      www.racjonalista.pl/kk.php/d,10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka